DEVILEK Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 No to jestem :D 2 godziny walki, ale dziala. Przekonamy sie jak za jakis czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Phe idz stąd nikt Cię tu niechce znów walnie wynik i sobie pójdzie (a przy okazji rozwali 2 ładne karty) - za dobry jestes na takie zabawy i masz za dużo sprzętu :P Just kidding :-) Jakie masz plany do tego CF'a? Edytowane 26 Września 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Phe idz stąd nikt Cię tu niechce znów walnie wynik i sobie pójdzie (a przy okazji rozwali 2 ładne karty) - za dobry jestes na takie zabawy i masz za dużo sprzętu :P Just kidding :-) Jakie masz plany do tego CF'a? Nic psuc nie bede bo nie bedzie vgpu itp ;) Chlodzenie bedzie stock. Plany hmmm zobaczymy, ale ambicje sa. Po zabawach z wieloma konfiguracjami SLI zabieram sie za CF powolutku. Bylo ostatnio X1300Pro i wyszlo z tego 3 x WR ( 01, 03, 05 ) to moze teraz tez sie cos uda. Jakies pucharki na hwbot by sie zdaly nowe :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A ja liczyłem na jakiś słaby singiel przynajmniej :-) grafy jakiej stajni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A ja liczyłem na jakiś słaby singiel przynajmniej :-) grafy jakiej stajni ?Tul Nie sledzilem dokladnie tematu o tych kartach, wiec zapytam czy to normalne : wyciagam grafy a tu na nich naklejki X1800XL, wiem, ze GTO to zablokowany XL, ale naklejki z XL'a takze na nich sa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) A wystarczyło poczytac FaQ :-) Tak tylko w Hisie jest bo tak naprawde ICEQ to XL. W normalnych jest naklejka gto. Jak donosi Xtreme Addict nawet na nalepce obok numeru seryjnego napisane jest 'X1800XL', mamy wobec tego doczynienia z pełnym X1800XL tyle, że z biosem od GTO (zablokowany 1 quad = 4 potoki) foto by Grzechu Edytowane 26 Września 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Tul Nie sledzilem dokladnie tematu o tych kartach, wiec zapytam czy to normalne : wyciagam grafy a tu na nich naklejki X1800XL, wiem, ze GTO to zablokowany XL, ale naklejki z XL'a takze na nich sa ? Jak to HIS to tak. No ladny potworek ladny. Czekam z niecierpliwoscia na na wyniki. Podaj dokladny konfig. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 E6400 + 1GB ramu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Faq sobie poczytalem wczoraj caly ;) Zdziwilo mnie wlasnie to, ze jest naklejka X1800GTO na srodku karty a na dolnym rogu X1800XL jak byk pisze. Konfig zwykly : 6400 AW9D-MAX 2 x 512 Crucial Ballistix Yellow Ice Box Tagan 530W no i 2 x X1800GTO Tul ( PowerColor jakby kto nie wiedzial ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Faq sobie poczytalem wczoraj caly ;) Zdziwilo mnie wlasnie to, ze jest naklejka X1800GTO na srodku karty a na dolnym rogu X1800XL jak byk pisze. Konfig zwykly : 6400 AW9D-MAX 2 x 512 Crucial Ballistix Yellow Ice Box Tagan 530W no i 2 x X1800GTO Tul ( PowerColor jakby kto nie wiedzial ) No faktycznie zwyklasty :lol: Male pytanie do HISowcow. CZysciliscie chlodzenie w srodku?? Juz mam tam sporo kurzu i sie zastanawiam jak to wyczyscic bez rozbierania karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Wstepne wyniki kaza mi przeinstalowac system, a takze daje znac o sobie 6400 i jego "az" 2MB L2 :angry: 46 w 01 23 w 03 bez oc kart Ale nie jest zle, co strace prockiem nadrobie memkami 3-3-3-8@840MHz brzmi niezle :D Edytowane 26 Września 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 sprawdz czy nie da sie odblokowac potokow! kto wie- a wystarczy biosa podmienic i juz. jak laczysz grafy? kabelkiem?? - z kad? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 sprawdz czy nie da sie odblokowac potokow! kto wie- a wystarczy biosa podmienic i juz. jak laczysz grafy? kabelkiem?? - z kad?Przeciez X1800GTO smigaja bez kabla ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Czyli mialem racje Nie wiem nawet czy nie mam na podelku wypisanego jak sie laczy GTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Czyli mialem racje Nie wiem nawet czy nie mam na podelku wypisanego jak sie laczy GTO Nie ma ;) Na pudelku pisze, ze : w tym opakowaniu masz karte nadajaca sie do CF, ale brakuje Ci jeszcze mobo pod CF i karty master :lol: Problemem sa natomiast sterowniki, aby to zaczelo dzialac. Tylko i wylacznie na 6.5 dziala u mnie CF, przez dwie godziny dobieralem stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zdradz nam ta tajemnice :D Kurde jak bede w domu to az zerkne na podelko. Widizlaem je moze kilka minut :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zdradz nam ta tajemnice :D? Jaka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zle doczytalem Tylko na 6.5 smiga Ci CF?? Dziwne, chyba im dalej tym bardziej powinno to byc doskonalone Dobra powiedz jak wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Zle doczytalem Tylko na 6.5 smiga Ci CF?? Dziwne, chyba im dalej tym bardziej powinno to byc doskonalone Dobra powiedz jak wyniki Tak, tylko na 6.5 dziala. Wyniki beda jak system nowy zainstaluje, bo przez wczorajsze zmiany sterownikow od 6.9 do 6.4 beta (for CF X1800GTO ) tak mam nasyfione w systemie, ze szkoda gadac. Sadze, ze wieczorem juz cos wiecej na temat wydajnosci bede mogl powiedziec. Cuda to nie beda, poniewaz w komplecie jest tylko E6400, a nie ladnie latajacy na 3.9GHz (1.575V) E6600. Wczoraj co ? no w 01 bez krecenia graf i mieszania w systemie 46k z procem na 2800MHz i jakies 23k w 03. Na sam koniec dnia przed spaniem puscilem jeszcze 05 i wyskoczylo 12k z kawalkiem. Tracil takze bede na tym, nie ma kabla i wsio przez chipset leci. Ale grunt to dobra zabawa i tyle ;) Edytowane 27 Września 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 A grafy kiedy musisz oddać ? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 A grafy kiedy musisz oddać ? :-)Jeszcze z tydzien u mnie beda, wiec napewno cos z nimi porobie :wink: Dalsze plany hmmmm, juz sam nie wiem co :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Dalsze plany hmmmm, juz sam nie wiem coUwież mi - też chciałbym mieć takie problemy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 oj - strasznie kiepskie te wynikki na 2x gto... spodziewalem sie sporo wyzszych - i proc nie ma tu nic do gadania. wiem, ze duzo daje, ale chodzi o wydajnosc k.graficznych a nie cpu+fajne memki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 To daje, czy nie daje? Bo na swojej niepodkręcalnej padace mam 7,5k w 3DM05. A i czasami bywa w gierkach, że czy 800x600, czy 1280x1024 mam tyle samo fps. Własnie się rozglądam za jakimś x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 To daje, czy nie daje? Bo na swojej niepodkręcalnej padace mam 7,5k w 3DM05. A i czasami bywa w gierkach, że czy 800x600, czy 1280x1024 mam tyle samo fps. Własnie się rozglądam za jakimś x2 No dobra ale co masz na mysli?? Procka X2 (czyli 2 rdzenie) czy moze tez 2 karty spiete w Crossfire?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Ogólną wydajność proca (CPU). Chyba jakiś udział bierze w generowaniu grafiki, więc czy 2 karty, czy 4, to i tak przydławi? Z resztą ja się tylko pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Ogólną wydajność proca (CPU). Chyba jakiś udział bierze w generowaniu grafiki, więc czy 2 karty, czy 4, to i tak przydławi? Z resztą ja się tylko pytam. Poszukaj na egielda.com.pl byl tam artykul wlasnie na ten temat. Kopa to daje CoreDuo i to niezlego. Zobacz wyniki benchmarkow na x1800 i CoreDuo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Kopa to Ci da C2D w 2001SE i troche w 3D03 a w nowszych markach mozesz zapomnieć o tej bajeczce ze C2D jest lekiem na całe zło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Kopa to Ci da C2D w 2001SE i troche w 3D03 a w nowszych markach mozesz zapomnieć o tej bajeczce ze C2D jest lekiem na całe zło. ale w 2k1 to niestety bez c2d nie ma co stawac w szaranki. C2d daje niesamowicie duzo i na starszej generacji to sie zadnych wynikow nie pokaze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 To samo napisałem wyżej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...