Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Phe idz stąd nikt Cię tu niechce znów walnie wynik i sobie pójdzie (a przy okazji rozwali 2 ładne karty) - za dobry jestes na takie zabawy i masz za dużo sprzętu :P

Just kidding :-)

Jakie masz plany do tego CF'a?

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phe idz stąd nikt Cię tu niechce znów walnie wynik i sobie pójdzie (a przy okazji rozwali 2 ładne karty) - za dobry jestes na takie zabawy i masz za dużo sprzętu :P

Just kidding :-)

Jakie masz plany do tego CF'a?

Nic psuc nie bede bo nie bedzie vgpu itp ;) Chlodzenie bedzie stock.

Plany hmmm zobaczymy, ale ambicje sa. Po zabawach z wieloma konfiguracjami SLI zabieram sie za CF powolutku. Bylo ostatnio X1300Pro i wyszlo z tego 3 x WR ( 01, 03, 05 ) to moze teraz tez sie cos uda. Jakies pucharki na hwbot by sie zdaly nowe :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja liczyłem na jakiś słaby singiel przynajmniej :-) grafy jakiej stajni ?

Tul

Nie sledzilem dokladnie tematu o tych kartach, wiec zapytam czy to normalne : wyciagam grafy a tu na nich naklejki X1800XL, wiem, ze GTO to zablokowany XL, ale naklejki z XL'a takze na nich sa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wystarczyło poczytac FaQ :-) Tak tylko w Hisie jest bo tak naprawde ICEQ to XL. W normalnych jest naklejka gto.

Jak donosi Xtreme Addict nawet na nalepce obok numeru seryjnego napisane jest 'X1800XL', mamy wobec tego doczynienia z pełnym X1800XL tyle, że z biosem od GTO (zablokowany 1 quad = 4 potoki)

post-106822-1157390220_thumb.jpg

foto by Grzechu

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tul

Nie sledzilem dokladnie tematu o tych kartach, wiec zapytam czy to normalne : wyciagam grafy a tu na nich naklejki X1800XL, wiem, ze GTO to zablokowany XL, ale naklejki z XL'a takze na nich sa ?

Jak to HIS to tak.

No ladny potworek ladny. Czekam z niecierpliwoscia na na wyniki.

Podaj dokladny konfig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faq sobie poczytalem wczoraj caly ;)

Zdziwilo mnie wlasnie to, ze jest naklejka X1800GTO na srodku karty a na dolnym rogu X1800XL jak byk pisze.

Konfig zwykly :

6400

AW9D-MAX

2 x 512 Crucial Ballistix

Yellow Ice Box

Tagan 530W

no i 2 x X1800GTO Tul ( PowerColor jakby kto nie wiedzial )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faq sobie poczytalem wczoraj caly ;)

Zdziwilo mnie wlasnie to, ze jest naklejka X1800GTO na srodku karty a na dolnym rogu X1800XL jak byk pisze.

Konfig zwykly :

6400

AW9D-MAX

2 x 512 Crucial Ballistix

Yellow Ice Box

Tagan 530W

no i 2 x X1800GTO Tul ( PowerColor jakby kto nie wiedzial )

No faktycznie zwyklasty :lol:

Male pytanie do HISowcow. CZysciliscie chlodzenie w srodku?? Juz mam tam sporo kurzu i sie zastanawiam jak to wyczyscic bez rozbierania karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstepne wyniki kaza mi przeinstalowac system, a takze daje znac o sobie 6400 i jego "az" 2MB L2 :angry:

46 w 01

23 w 03 bez oc kart

Ale nie jest zle, co strace prockiem nadrobie memkami 3-3-3-8@840MHz brzmi niezle :D

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mialem racje

Nie wiem nawet czy nie mam na podelku wypisanego jak sie laczy GTO

Nie ma ;)

Na pudelku pisze, ze : w tym opakowaniu masz karte nadajaca sie do CF, ale brakuje Ci jeszcze mobo pod CF i karty master :lol:

Problemem sa natomiast sterowniki, aby to zaczelo dzialac. Tylko i wylacznie na 6.5 dziala u mnie CF, przez dwie godziny dobieralem stery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle doczytalem

Tylko na 6.5 smiga Ci CF??

Dziwne, chyba im dalej tym bardziej powinno to byc doskonalone

Dobra powiedz jak wyniki

Tak, tylko na 6.5 dziala.

Wyniki beda jak system nowy zainstaluje, bo przez wczorajsze zmiany sterownikow od 6.9 do 6.4 beta (for CF X1800GTO ) tak mam nasyfione w systemie, ze szkoda gadac. Sadze, ze wieczorem juz cos wiecej na temat wydajnosci bede mogl powiedziec. Cuda to nie beda, poniewaz w komplecie jest tylko E6400, a nie ladnie latajacy na 3.9GHz (1.575V) E6600.

Wczoraj co ? no w 01 bez krecenia graf i mieszania w systemie 46k z procem na 2800MHz i jakies 23k w 03. Na sam koniec dnia przed spaniem puscilem jeszcze 05 i wyskoczylo 12k z kawalkiem. Tracil takze bede na tym, nie ma kabla i wsio przez chipset leci. Ale grunt to dobra zabawa i tyle ;)

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To daje, czy nie daje? Bo na swojej niepodkręcalnej padace mam 7,5k w 3DM05. A i czasami bywa w gierkach, że czy 800x600, czy 1280x1024 mam tyle samo fps. Własnie się rozglądam za jakimś x2

No dobra ale co masz na mysli?? Procka X2 (czyli 2 rdzenie) czy moze tez 2 karty spiete w Crossfire??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólną wydajność proca (CPU). Chyba jakiś udział bierze w generowaniu grafiki, więc czy 2 karty, czy 4, to i tak przydławi?

Z resztą ja się tylko pytam.

Poszukaj na egielda.com.pl byl tam artykul wlasnie na ten temat.

Kopa to daje CoreDuo i to niezlego. Zobacz wyniki benchmarkow na x1800 i CoreDuo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopa to Ci da C2D w 2001SE i troche w 3D03 a w nowszych markach mozesz zapomnieć o tej bajeczce ze C2D jest lekiem na całe zło.

ale w 2k1 to niestety bez c2d nie ma co stawac w szaranki. C2d daje niesamowicie duzo i na starszej generacji to sie zadnych wynikow nie pokaze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi