yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 yuucOm dlaczego masz taki słaby wynik ? Właśnie sie o to Was pytam :P. Nie wiem, może przez proca nie kręconego ? sam nie wiem. Oblokaj log z 3dmarka03, który dałem powyżej. W cpu testach mam fatalne fpsy, może przez to taki wynik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) zrobie Ci na testa na deflautowych ustawieniach karty to sobie porównasz. Wielkie dzieki :). Napewno sie przyda. Podaj jeszcze loga całego (wiesz to z poszczegolnymi testami-results details) i bedzie super :P. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Testy CPU nie liczą się do wyniku, ale dobry procek podbija wynik w pierwszym teście - GT1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Dlatego robię na cpu deflaut co to ma kurde być ?! To wynik na 390/700 ? bo jak tak to masz nawet mniej ode mnie (bo miałem 4814) :/. Też masz karte od gainwarda ? Powiedz jakich sterów używasz ?. Zrób na 390/700 karte a procka ustaw takiego jakiego miałes po co. I wtedy zobaczymy czy to dużo zmienia. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Kartę mam od Leadteka, testowane 390/700 na sterach 71.89. Zawsze wynik 5K-5,2K miałem na deflaucie ! Moze nomy bulit 3dmarka03 coś zmienia bo ja miałem na starty procu też powyżej 5k;e. Poczekajmy na testy surixa. Sciagne bulit 320 i zobacze testy (mam 360). Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Aktualnie robie test 81.85 WHQL i BEZ AAx2 :] Zobaczymy co będzie.......... Później zobaczę co da 2700Mhz na procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Aktualnie robie test 81.85 WHQL i BEZ AAx2 :] Zobaczymy co będzie.......... Później zobaczę co da 2700Mhz na procu. Dobra ja bede wieczorkiem bo uczyć sie musze ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ehhhh :( w takim razie nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ehhhh :( w takim razie nara Wieczorkiem czyli w sumie nie tak daleko ;). Zrób testy i potem all zobaczymy :P. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 I tak powinno być :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) I tak powinno być :P hmm sam nie wiem co mam zle ;) w sumie to mam tylko 200 pkt różnicy w 390/700. Podkręce proca to sie obloka all :) jeszcze stery dam takie jak Twoje. Jeszcze dziwniejsze jest to ze w logu z 390/700 mam lepsze wyniki we wiekszości testach niż Ty a mam mniejszy score (4814);/. Ja uzywam bulit 360 może to sprawia jedna różnice ? Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) ja build 340. Gdybym podkręcił proca na 2700 to miałbym swoje "standardowe" 5200. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Jestem dopiero z budy wróciłem <_< mam juz testy 3dmarka :-P Instaluje CS:S :) Zainstalowane licznik pokazał: 91FPS Edytowane 8 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 a na jakich taktach robiłeś test ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Standardowych 390/700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Jestem dopiero z budy wróciłem <_< mam juz testy 3dmarka :-P Instaluje CS:S :) Zainstalowane licznik pokazał: 91FPS no to 2 fps mniej niz u mnie (czli zadna różnica) ;d też na 390/700. Czyli coś zssypane mam z 3dmarkiem ;d. Macie pewnośc ze cpu test jest nie wliczany do ogolnego wyniku ? Bo Ty masz ponad 700 a ja mam lekko ponad 400. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Wciśnij <Esc> w czasie pierwszego CPU Test, to się przekonasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Wciśnij <Esc> w czasie pierwszego CPU Test, to się przekonasz. Ok juz wiem. Tylko czemu w CS:S mamy prawie te same wyniki (ja nawet min lepszy) a w 3dmarku mam o 400 pkt mniej ? W takim wypadku czemu tutaj koleś o identycznej co ja karcie mam wynik o 700 pkt lepszy ? Sciągne b340 i nowe stery i zobaczymy czy to coś zmieni. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Tamten "koleś" :-P ma zmienione chłodzenie, czystą Winde, bardzo dobrą MOBO (w kategoriach AGP i P4) i "odpowiednią", powszechnie znaną metodę przeprowadzania testów :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Robiłem test z 2700 i mi wyszło 51xx. Jak będe miał czas to podrzucę screena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Ten wynik proca jest jakiś słaby :? tylko 400 cos nie tak, mamy prawie identyczny sprzęt poza procem i mobo, nawet ram taki sam ale 3000+ to powinno byc podobnie Edytowane 8 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Tamten "koleś" :-P ma zmienione chłodzenie, czystą Winde, bardzo dobrą MOBO (w kategoriach AGP i P4) i "odpowiednią", powszechnie znaną metodę przeprowadzania testów :lol:Tez mam zmienione, mam czystą winde normal mobo ale nie znam właśnie tej "odpowiedniej i powszechnie" znanej metody przeprowadzania testów. Jaka jest ta metoda zdradź mi :P Szykuje sie z oc czyli format + zmiana biosu itp syfy i wtedy zrobie testa :P. Teraz nie mam czasu. Nie doś ze sesja coraz bliżej to zaczyna sie coś duzo ważnejszego ot tego.... czyli MISTRZOSTWA ŚWIATA :P. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Temat upadł z powodu World Cup Germany 2006 czy nie ma co pisać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 W sumie nie ma co pisać ;P. MŚ to inna bajka. Temat imo nie upadł. Jak ktoś bedzie potrzebował pomocy w postaci rady itp to napewno ją tutaj otrzyma ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 dzięki chłopaki za info ;) a właśnie co z tym markiem yuucOm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jakis OT sie wkradł :-P @yuucOm Rozwiązałeś problem z 3dmarkiem? Niestety nie. Nadal mam mało pkt ;). Zmienie bios i podkrece procka i zmienie stery od gpu ale niestety dopiero po sesji ;). Dzikie jeszcze raz za pomoc i zainteresowanie. Napisze jak zmienie all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Witam. Zainstalwałem sobie nowe (czyli starego w sumie :P) win xp na innej partycji (po linuxie) i zainstalowałem all stery i jest juz git :D. Teraz mam 5340 pkt w 3dmarku 03 na 390/700 :). Narescie bede mogł robić fajne testy. Pełne możliwości oc lada dzień :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Witam. Zainstalwałem sobie nowe (czyli starego w sumie :P) win xp na innej partycji (po linuxie) i zainstalowałem all stery i jest juz git :D. Teraz mam 5340 pkt w 3dmarku 03 na 390/700 :). Narescie bede mogł robić fajne testy. Pełne możliwości oc lada dzień :DTen wyniczek jak na standard jest OK, możesz bez problemu uzyskiwać więcej pkt. bez świadomości że tracisz te 300 na starcie :) ot: Narazie czekam na ic7 mam oferte ale narazie lipa :-| , jak kupie to pokręce, może znacie kogoś kto ma ic7 do opchnięcia :-P :) Edytowane 5 Lipca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zobacze jak jutro bedzie bo dzisiaj jest cholernie ciepło ;/. Nawet nie przechodzi mi teraz 470/820 a miałem juz dużo lepiej. Załatwie sobie wiatrak pokojowy i bedzie oc wtedy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Jak się wam karty grzeją ? U mnie jak gram to 96c mam :P I to bez oc ! ;d Dobrze że zalmana vf-700alcu kupiłem :D Czemu PP jest taka wolna :| Surix, fajne faq napisałeś ale chyba nie tylko Silencer jest dobrym rozwiązaniem co do tej karty ;) Edytowane 6 Lipca 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...