Skocz do zawartości
mMATt

Plyta K7s5a I 512 Ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dysponuje kwotą ok 200zł i chialbym kupic do mojej arachaicznej juz zresztą płyty Elitegroup K7sp5a jedną kość 512DDR ramu.

Dotychczas uzywalem jedną kość 256 mb, ktora zamierzam wyciagnąć i wlozyc tą jedną 512.

Zakup jakiej pamieci bylby najbardziej oplacalny dla mnie? A i czy pamieci 400mhz wspolpracują z moją płytą? Na ramie to ja sie akurat nie zmam za bardzo wiec licze na pomoc Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odsyłam do FAQ tej płyty: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=84205

Jak widać pamięci 400MHz nie współpracują z Twoją płytą, kup jakieś tanie używane 200 to będziesz miał spokój i dużo kasy Ci zostanie w kieszeni ;)

lol? chodza i ddr 500

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie bylem w sklepie w moim miescie i maja pamieci 512mb DDR Good RAM za 167zl i Kingstony za 195zł.

I teraz nie wiem ktore kupic(obie oczywiscie sa 400mhz) :blink:

A i czy kosci pamieci maja teraz tendencje wzrostu ceny czy spadku. Bo koles w sklepie mowil ze beda rosly, wiec sam juz nie wiem prosze o rade Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to ide jutro do sklepu i wezme najtansze jakie maja :D A mam jeszcze pytanie czy ten ram(400 mhz) bedzie pasowal do mojej plyty? Czy jak go wloze to nie bede juz musial tam nic wiecej ustawiac?

Sorki za takie pytania ale na ramie nie znam sie wogole :lol:

A i nie chce zeby byla taka sytuacja ze jak go wloze to komp nie bedzie dzialal. Istnieje takie ryzyko?

Edytowane przez mMATt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jedno lamerskie pytanie czy jak sie wklada poprawnie ram do kompa?

A i czy jakbym go zle wlozyl to moze sie spalic plyta glowna?

Jak będziesz go źle wkładał to co najwyżej płyta się połamie, ddry wchodzą tylko w jednen sposób :)

No i tak jak koledzy wyżej napisali do płyty wchodzą wszystkie pamięci do PC poza DDR2, sam odpalałem sdry, ddr'y 266,333,400 i w samotności każda kość chodziła, w parach już gorzej, dwa razy parka kości nie chciała nawiązać ze sobą wzajemnych kontaktów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ma ona dwa wycięcia, a gniazdo na sdr-amy ma 3 wycięcia,

DDR ma jedno wcięcie a sdr ma dwa wcięcia.

EDIT: A widziałem wcięcia a nie wycięcia, to przez test ;]

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi