KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Witam:) Jak w temacie chcialem sie dowiedziec kto testuje sprzet i w jaki sposob mozna stac sie testerem(nie tosteremxD) :) Nie to zebym odrazu chcial ale chce wiedziec na przyszlosc pzdr Szukalem w szukajce ale znalazlem same ogolne testy ale nie temat o regulach. Acha wydaje mi sie ze to wy testujecie bo jakby inaczej jesli jednak jest inaczej nie smiejcie sie :) Edytowane 11 Maja 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Z tym to chyba raczej do Romka powinienes pisac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Chodzilo mi o to zebym ja sie dowiedzial a przy okazji inni:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Trzeba miec: - wtyki - zaufanie - wiedze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Trzeba miec: - wtyki - zaufanie - wiedze ;] I posługiwać się językiem polskim na poziomie Mickiewicza ew. Miłosza.. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Acha :) moze spelniam 1 warunek-->wiedza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A to skromniacha:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Pisze sie "aha", a nie "acha" - wiecej literek nie zawsze znaczy, ze tak jest poprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) jak pisalem aha to powiedzieli mi ze zle :] to zaczolem pisac acha a tu tez zle :D A to skromniacha:>no bo tak w sumie jest :) (w sesie tych pkt) bo skormny to raczej nie jestem :) i jestem tutaj w sumie krotko :) Pisze sie "aha", a nie "acha" - wiecej literek nie zawsze znaczy, ze tak jest poprawnie...za posty nie wnoszace nic do tematu dostaje sie % hehehe a to riposta :) (joke) Edytowane 11 Maja 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Acha :) moze spelniam 1 warunek-->wiedza ;]Patrząc po Twoim opisie, niebyłbym tego taki pewien.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Jeszcze pewnie trzeba umowę spisać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Intel ma celereon'a a amd spermona, to taki slang. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Nie rozumiem o co chodzi z podpisem:) ok nie spelniam zadnego warunku ale napisalem ze chce porostu wiedziec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Intel ma celereon'a a amd spermona, to taki slang. ;]?? :blink: Jaki slang? Tak mi w aidzie pisze!!!!!11jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Nie rozumiem o co chodzi z podpisem:) ok nie spelniam zadnego warunku ale napisalem ze chce porostu wiedziec :) Zacytuje Romka z topiku o logach: Logo może zawierać .pl lecz nie musi. To nie jest wymóg. Jeśli będzie trzeba to właściciela najlepszego loga poprosimy o dorobienie do swojego loga końcówki .pl. Aby było o co konkurować to mam dobrą wiadomość. Osoba, którą wybierzemy będzie miała możliwość współpracy z nami jako nadworny grafik i będzie również miała dostęp do testów sprzętu. Myślę, że warto się postarać. Wiec bierz sie do roboty moze przy okazji zostaniesz nadwornym grafikiem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Chlopie jak bym umial robic loga to juz by byly tam moje projekty... ale jestem n00b i nie umiem :[ (tzn cos tam upichce ale bedzie smiech na sali)..:) PS:Jutro zalatwie sobie photoshopa i cos stworze:) Edytowane 11 Maja 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 sorki za OT, ale denerwuje mnie jak ktoś używa danego programu i nawet poprawnej nazwy nie umie podać: KaxxL nie FireFox tylko Firefox! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A co to za roznica? :> przeciez to nie blad merytoryczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Koniec pogaduszek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Witam, Recenzent to osoba, która w zwięźle potrafi opisać sprzęt/program w taki sposób, aby laik wszystko zrozumiał a profesjonalista, który zna się lecz nie testował dowiedział się najważniejszych rzeczy. Zostać recenzentem bardzo łatwo panowie, tu nie ma granicy wieku czy granicy czy ktoś ma układy czy nie. Wystarczy napisać ciekawy artykuł/FAQ/poradnik na dany temat. Zrobić dobre zdjęcia i porównać do jakiegoś innego porduktu z tej półki cenowej lub jakościowej. Należy opisać i sprawdzić jak działa z danymi komponentami. Jeśli się już wszystko napisało, zrobiło dobre zdjęcia to podsyłamy info do mnie na PW a ja już podam maila na jakiego wysłać recenzje. Przeczytam uważnie i powiem co o niej myśle, co jest do poprawki a co jest dobrze zrobione. Pewnie się spytacie co można testować? Odpowiedź, wszystko związane z branżą IT od myszki i pamięci flash po komputery stacjonarne i laptopy. Wystarczy mieć pomysł i pomyśleć czy faktycznie nie ma się czegoś w domu (klawiatura, LCD, myszka, obudowa itp.) co można pokazać innym na portalu. Zastanówcie się, róbcie zdjęcia, piszcie dobre teksty a jest duża możliwość, że i wasze recenzje pokażą się na portalu PurePC.pl Pozdrawiam Romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 jak pisalem aha to powiedzieli mi ze zle :] to zaczolem pisac acha a tu tez zle :DTo nie słuchaj głupot, tylko sprawdź w wiarygodnym źródle. http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=517 A tak przy okazji: zacząłem się pisze. Wiem, wiem. Wredny jestem, jak cholera. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Aha Czyli moge napisac np recenzje apartu ktory mam w domu? :) tylko ze on troche stary ale tani wiec moga byc na niego chetni :) Chodzi mi o to czy to musza byc same nowosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Nie muszą być. Jak potrafisz zaciekawić czytających sprzętem jaki posiadasz to do dzieła. Warto pisać. Jeśli ma być to recenzja pisana na kolanie przez godzinę to nie warto bo zajmiecie tylko mi czas na czytanie i zastanawianie się co autor miał na myśli. Ludzie, którzy będą pisać i rozwijać się mogą dostać oferte współpracy z portalem i już dostawać sprzęt na testy ode mnie. Jednak nim to nastąpi trzeba kilka własnych recenzji napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 OK przez weekend moze cos napisze :) tylko nie mam jak zrobic zdjecia aparatu bo mam jeden :D Pozyjemy zobaczymy.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 A co to za roznica? :> przeciez to nie blad merytoryczny różnica jest dokładnie taka jak między PurePC, a pUREpc :mur: Firefox to Firefox i tyle (skrót Fx). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 OT: Ogólnie przyjęty skrót Firefoxa to FF. Współpracowałem kiedyś z Mozilą i nawet u nich to było ogólnie przyjęte. Posiłkując się tym zamiast pisząc Firefox piszę w skrócie FF. Tyle w kwestii wyjaśnienia. Koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) To nie słuchaj głupot, tylko sprawdź w wiarygodnym źródle. http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=517 A tak przy okazji: zacząłem się pisze. Wiem, wiem. Wredny jestem, jak cholera. :-P albo jak komus sie nie chce wchodzic na stronke to moze napisac na gg 3217426 do infobota. "ort! slowo" i bot poda prawidlowa pisownie. inne funkcje pod poleceniem "pomoc!" :D wracajac do tematu. ee jednak nie tak trudno zostac recenzentem :P szkoda ze brakuje mi umiejetnosci w tej dziedzinie. Edytowane 12 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Nie jest to trudne bo nie stawiam dziwnych barier dotyczących doświadczenia czy posiadanego sprzętu. Znasz się na modyfikacji, zasilaczach, kartach graficznych, dyskach. Potrafisz przekazać swoje wskazówki innym to pisz i rób zdjęcia a tekst pojawi się na łamach PurePC.pl. Powiem wam, że znam kilka osób, które choć młode 16-18 lat to potrafią napisać taką recenzje, że kopara opada do ziemi. Jedna z takich osób pracowała ze mną jako beta tester w zachodniej firmie i rozbrajała wiedzą i umiejętnościami wiele osób, nawet stare wygi branży IT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Szkoda ze licho u mnie ze skladnia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 OT: Ogólnie przyjęty skrót Firefoxa to FF. Współpracowałem kiedyś z Mozilą i nawet u nich to było ogólnie przyjęte. Posiłkując się tym zamiast pisząc Firefox piszę w skrócie FF. Tyle w kwestii wyjaśnienia. Koniec OT. masz racje, ale zauważ, że sam zaznaczyłeś, że FF jest to tylko ogólno przyjęty skrót. How do I spell Firefox? How do I abbreviate it? Firefox is spelled F-i-r-e-f-o-x - only the first letter capitalized (i.e. not FireFox, not Foxfire, FoxFire or whatever else a number of folk seem to think it to be called.) The preferred abbreviation is "Fx" or "fx". osobiście również pisałem FF, więc skrótu się nie czepiam. pozdro i teraz naprawdę koniec OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...