AndyN Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 hmmm podobno oc spada przy 4 kostakach ramu to prawda?^^ U mnie na Aususie A8n-e na 4 kościach ramu (4x512) OC bez zmian.Miłej lektury: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Skad 500zl wzaisc na ram i procka hmm :). Wychodzi 4x 512 i manchester x2 3800+ w przyszlosci. 9x290htt -> wykrzacza sie prime po 30s ekundach 9x285 -> 3h chodzilo ale przerwalem resetem kompa . Ciekawe . Edytowane 29 Maja 2007 przez Ruonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) A u mnie ni hu hu :( 270 to max HT i koniec. Przy 271 zwisy w 3D Markach itp. BTW i temperatura w stresie dochodzi u mnie w te upały do 55 stopni na Fryzjerze ofkoz. Jakiś wentyl wyciągający 80x80 coś by pomógł? Ruonim też masz E6? Edytowane 31 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 A u mnie ni hu hu :( 270 to max HT i koniec. Przy 271 zwisy w 3D Markach itp. BTW i temperatura w stresie dochodzi u mnie w te upały do 55 stopni na Fryzjerze ofkoz. Jakiś wentyl wyciągający 80x80 coś by pomógł?zalezy :) . Mi weicej wentyli nei pomzoe bo. Woda i otwarta buda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Na jaki odczyt temperatur procesora patrzyc jako jego realna temperaturę? Czy ma to byc odczyt z diody procesora czy z samego procesora? Odczyt z Everesta: -procesor 31 stopni -dioda procesora 36 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Na jaki odczyt temperatur procesora patrzyc jako jego realna temperaturę? Czy ma to byc odczyt z diody procesora czy z samego procesora? Odczyt z Everesta: -procesor 31 stopni -dioda procesora 36 stopni Ten 2gi jest wazniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Uzywaj programu coretemp do odczytu temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 coretemp pokazuje zawsze temperature diody procesora i jest taka sama jak odczyt w everescie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 A u mnie ni hu hu :( 270 to max HT i koniec. Przy 271 zwisy w 3D Markach itp. BTW i temperatura w stresie dochodzi u mnie w te upały do 55 stopni na Fryzjerze ofkoz. Jakiś wentyl wyciągający 80x80 coś by pomógł? Ruonim też masz E6? TEz mam e6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 @Spylon 55 stopni na fryzjerku przy HTT 270 i 1.45V??? Trochę dużo moim zdaniem - masz dobry przepływ powietrza w budzie? Ew. może czapa na praca źle założona (czyżby kolejny przypadek niedokładności AMD...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Ja w te upały mam 49*C a freezer dobrze założony, pewnie czapka krzywa. <_< edit oczywiście odczyt z diody Edytowane 7 Czerwca 2007 przez apofiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Ale bajka, naprawde temp procka to dioda?? Bajka jak nic. Jak od ponad 1.5roku jestem święcie przekonany że to ta pierwsza temp... No tak teraz Opek w takim bądź razie ma 45 stopni w IDLE i ponad 60 w stresie... Ale i tak nie chce mi się wierzyć. W idle radiator jest zimny. W stresie owszem jest ciepły ale napewno nie jest to 60 stopni... Złe ciepłoprzwodzenie odpada bo mam szlif spodu radiatora na lustro, montaż na śruby, zdjęty IHS i paste AS5 na rdzeniu. Ożesz Ty w morde nie może być że temp to dioda... Aha i dlaczego w biosie zawsze pokazuje tę pierwszą a nie 2-gą?? Edytowane 7 Czerwca 2007 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro97 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 coretemp pokazuje zawsze temperature diody procesora i jest taka sama jak odczyt w everescie.Pisałem już wcześniej o moim odczycie z płyty i dopiero core temp podaje coś w co moge uwierzyć a mianowicie 35-37st w spoczynku podczas gdy everest podaje 60-65... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 4x512 oc bez zmian :). Ale proc sam zmeinil dizelnik przy ustawieniach domyslnych ram na ddr333. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) @Spylon 55 stopni na fryzjerku przy HTT 270 i 1.45V??? Trochę dużo moim zdaniem - masz dobry przepływ powietrza w budzie? Ew. może czapa na praca źle założona (czyżby kolejny przypadek niedokładności AMD...). Właśnie z przepływem za el0 nie jest, nie mam wentyla wyciągającego, mam tylko nawiew na grafę 120 Titana, który jest pod nią (i tak nic nie daje). Czy jak kupię jakąś wyciągającą 80, to tempy spadną? BTW buda to Modecom Step 207 :lol2: A ile niby powinienem mieć? Teraz w idlu mam 45 st. Przy 50 st włącza się tryb "suszara". A wątpię w to, że czapa jest krzywa [; Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Właśnie z przepływem za el0 nie jest, nie mam wentyla wyciągającego, mam tylko nawiew na grafę 120 Titana, który jest pod nią (i tak nic nie daje). Czy jak kupię jakąś wyciągającą 80, to tempy spadną? BTW buda to Modecom Step 207 :lol2: A ile niby powinienem mieć? Teraz w idlu mam 45 st. Przy 50 st włącza się tryb "suszara". A wątpię w to, że czapa jest krzywa [; zdejmij klapy obudowy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Nic to nie daje, temperatura w idlu nie spada i wynosi 45-46 stopni ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Panowie musze sie pochwalic bo dokonalem niemozliwego :) Burza mi zjarala plyte Epoxa i kupilem Lanparty i takie cuda sie dzieja jak w podpisie :) Tylko druga para ramu nie chce chodzic :( Na epoxie bylo max 2200MHz jakies marne 9x240MHz czy cos takiego a tu wlasnie testuje 9x300MHz. Co bedzie najbardziej dobre do testow ? Bo wlasnie sciagam 3D Marka 06 i Lost Planet. No i polecam obejrzenie mojej obudowy :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Co bedzie najbardziej dobre do testow ? Bo wlasnie sciagam 3D Marka 06 i Lost Planet. Orthos co najmniej 2-3h i wtedy bedziesz pewien ze proc jest stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 2-3h?? oj uwierz ze po tym czasie pewnosci nie ma ;) cała noca najlepiej. Mi sie ostatnio wywalił po 5h ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 prosze pomózcie bo już mnie szlag trafia. Wymieniłem ostatnio swój procek na taki sam ale selekt i co ?? I nadal stoi na 2.2Mhz i ani drgnie. Najlepsze jest to że procek ten chodził na takiej samej płycie głównej jak moja tylko RAM był inny. Czego to jest wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Skillu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 nadal stoi na 2.2Mhz i ani drgnie ... Czego to jest wina? Skillu Skill jak widać jest :-P Tak poważnie, też bym tak obstawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 dobrze że tutaj wszyscy mają skilla szczególnie w nabijaniu postów. Wczoraj w końcu poszedł na 2.5Ghz wiec nie musicie sie wysilać nad bardzo "pomocnymi" postami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) no to mogłeś jeszcze napisać co zrobiłeś że poszedł na 2.5 i wtedy nie byłoby wątpliwości czy to skill czy niechęć do czytania faq czy czego tam jeszcze ? ps. jak na selekta to chyba słabo ... ps2. Procek z siga 1.45v Zmieniłem obudowę i teraz mam przepływ powietrza w środku + przesmarowałem procka as5 i posadzony jest na nim freezone 100cu 1.9krpm wynik -> w pokoju wg termometru w telefonie mam 27~30* temperatury 36~40* w idlu a w stresie max ile widziałem to 53* na torture teście oczywiście wyniki z diody bo temp procka 32~49* mile widziane jakieś komentarze ;) ps3. powiedzcie mi panowie i panie czy synchro z pamięciami ma sens na tym procku ? ;] Edytowane 25 Lipca 2007 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Wiem, ze nie da sie powiedziec ila dana sztuka sie kreci, ale niektore serie krecily sie lepiej, niektore gorzej :P Do jakiej z tych 2 serii zalicza sie taki proc: ADA30000DAA4BW LBBWE 0614XPMW ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Troche powalczylem wymieniłem mobo iiii : Tyle ile mi proc wstal : ( tylko boot ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 30s hmm ja robie 31 na ustawieniach z siga jak masz pamięci puszczone bo 400 mhz więcej na procu i tylko 1 sekunda mniej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Wiekszosc sei dziwi ze tak słabo ale ramy były puszczone na dzielniku 100 albo 133 ( juz nie pamietam) System bez optymalek i zwykla wersja SPPI .... do tego grafa na PCI ktora dosc mocno obciazała mi system,,, Mi nigdy na wynikach w sekundach nie zależało wole stabilnosc...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Niezły ten twój Venice. Mój trochę słabszy (3012MHz@1,475V): 29,437s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...