Skocz do zawartości
J-cob

Pobór Mocy Sdram.

Rekomendowane odpowiedzi

http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp według tej strony jest to jakieś 50-60W.

lol, jakos mi sie wydaje ze wg tej stronki 12W i to jest bardzo prawdpoodobne, tak jak pisalem wczesniej ;]

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby pamieci RAM pobierały 50 czy 60W mocy to wymagalyby potęrznego chlodzenia jak procesory.

Az tak potęznego to nie, bo na pamięciach moc się rozkłada na kilka układów. Ale pamięci az tyle W nie pobierają.

Wg. tej strony:

http://www.jscustompcs.com/power_supply/

na platformie Intel 48 W

hmm,

One stick memory PC 133 SDRam(12W)

Your reccomended power supply is 36 Watts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Potwierdza sie teoria ze niektorzy na tym forum nie umieja czytac ze zrozumienie =]

Wieczór jest to nie wszyscy kontaktują już, dlatego ide spać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PC133 to 12W, a PC66 i 100 - ~7W.

ps. 48 W na kość jak ktoś napisał to byłoby niemożliwie dużo ( 4 kości to byłoby niemal 200 W ... ), natomiast 48 W na cztery kości to już jest prawidłowo.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że wprowadziłem małe zamieszanie;] A to właśnie tą stroną do której podał linka Grzechu1990 sugerowałem się, jednak spieszyło mi się z przeniesieniem tematu i nie pomyślałem zupełnie o procesorze.

Przepraszam za wprowadzanie w błąd;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi