J-cob Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam. Jesli pomylilem dzialy do przepraszam ... Jaki pobor mocy ma pamiec SDRAM 133Mhz ? Czy na podstawie napiecia (wolt) mozna obliczy wat ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 No raczej pomyliłeś. W każdym razie pobór nie powinien przekroczyć 45-50W (przy większych rozmiarach tej pamięci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-cob Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 50 W ? Czy to nie zaduzo ? Myslalem 20 W max ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 wg mnie 10-15W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp według tej strony jest to jakieś 50-60W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp według tej strony jest to jakieś 50-60W. lol, jakos mi sie wydaje ze wg tej stronki 12W i to jest bardzo prawdpoodobne, tak jak pisalem wczesniej ;] Edytowane 1 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 No jak dla mnie wg tej strony tez 55W - 43W(cpu) = 12W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Gdyby pamieci RAM pobierały 50 czy 60W mocy to wymagalyby potęrznego chlodzenia jak procesory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-cob Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Wg. tej strony: http://www.jscustompcs.com/power_supply/ na platformie Intel 48 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Gdyby pamieci RAM pobierały 50 czy 60W mocy to wymagalyby potęrznego chlodzenia jak procesory. Az tak potęznego to nie, bo na pamięciach moc się rozkłada na kilka układów. Ale pamięci az tyle W nie pobierają. Wg. tej strony: http://www.jscustompcs.com/power_supply/ na platformie Intel 48 W hmm, One stick memory PC 133 SDRam(12W) Your reccomended power supply is 36 Watts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Potwierdza sie teoria ze niektorzy na tym forum nie umieja czytac ze zrozumienie =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Potwierdza sie teoria ze niektorzy na tym forum nie umieja czytac ze zrozumienie =]Wieczór jest to nie wszyscy kontaktują już, dlatego ide spać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-cob Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 no dobra, ale dlaczego pisze "Your reccomended ... " ? - nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) PC133 to 12W, a PC66 i 100 - ~7W. ps. 48 W na kość jak ktoś napisał to byłoby niemożliwie dużo ( 4 kości to byłoby niemal 200 W ... ), natomiast 48 W na cztery kości to już jest prawidłowo. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 http://www.jscustompcs.com/power_supply/ - 12W ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Widze, że wprowadziłem małe zamieszanie;] A to właśnie tą stroną do której podał linka Grzechu1990 sugerowałem się, jednak spieszyło mi się z przeniesieniem tematu i nie pomyślałem zupełnie o procesorze. Przepraszam za wprowadzanie w błąd;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...