Skocz do zawartości
samhain

Pomozecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko OK

Droga którą wybrałeś nawet mi się podoba i wydaje mi się że dobrze na tym wyjdziesz ;)

Ale aukcje ubogo zrobiłes, przydały by sie jakieś fotki zaplecza, produktów itp.

Pozatym usuń wpis ze zastrzegasz sobie wycofanie aukcji bo Ci ją usuną :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko OK

Droga którą wybrałeś nawet mi się podoba i wydaje mi się że dobrze na tym wyjdziesz ;)

tez mam taka nadzieje :)

Ale aukcje ubogo zrobiłes, przydały by sie jakieś fotki zaplecza, produktów itp.

specjalnie... kto chce wie o co chodzi, a konkurencja nie spi, wiec za duzo pokazac nie moge

Pozatym usuń wpis ze zastrzegasz sobie wycofanie aukcji bo Ci ją usuną :blink:

nie chca prowizji? niech usuna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chca prowizji? niech usuna ;)

Wystawialem ostatnio FX60 szedł już za prawie 2k zł a oni usuneli aukcje, ponieważ zawierała w sobie właśnie taki wpis ;)

A pozatym to jeszcze raz życzę Ci powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm jestem wredna bestia i nie dam o sobie tak latwo zapomniec... ;)

mam nadzieje, ze jeszcze nie raz Was zaskocze :D

Mam nadzieje, bo jakoś łezka sie pojawiła w mym oku jak zobaczyłem tą aukcje ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiedziałem o zaistniałej sytuacji. Dziś odpalam allegro, jak zwykle na WC i w pierwszym momencie mnie powaliło, myślałem, że ktoś sobie jaja robi. Ale okazało się to prawdą - ech szkoda.

Może jeszcze zmienisz zdanie? Czy to już całkowicie postanowione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....bo jakoś łezka sie pojawiła w mym oku jak zobaczyłem tą aukcje ;(

Miałem tak samo.

No cóż skoro już się zdecydowałeś... Trudno, życzę powodzenia na nowej drodze życia. Myślę, że o nas nie zapomnisz, jeszcze raz powodzenia.

Trzymaj się Sam :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja nr 1.

Samhain sprzedaje tylko firmę, portal zostaje nadal pod jego władaniem

Informacja nr 2.

Impreza, czyli zjazd w Gdańsku jaki organizujemy wspólnie jako portal PurePC.pl i Realitynet.pl oczywiście się odbędzie.

Informacja nr 3.

Samhain uważaj bo pojade do ciebie na weekend do Irlandii i spije cię jak na Polaka przystało :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co by było gdybym ja sobie kupił Realitynet??

Koniec świata! nawet o tym nie myśl! lepiej poskładaj do końca ten swój "freon cooling" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jaka jest cena minimalna? :plum:

:lol: :lol: :lol:

Daruj sobie takie posty :mur:

Kurde przewertowałem całe 4 strony i troche zdziwiła mnie twoja decyzja Sam. No ale myśłe że tak jak mówisz nie rzucasz słów na wiatr :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jestescie nie mili :(

gdybym mial tyle sprzeta ,to zrobilbym firme jakich mało ;)

możliwe że jeszcze was zaskocze ;) tak jak Sam to robił,szkoda że sprzedaje firme,jakby co mieszkam niedaleko i moglbym pomoc w jakichś sprawach ;)

np skrecanie bloczków itp jesli potrzebna Ci jakas niewielka pomoc Sam to pisze się na to ;)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możliwe że jeszcze was zaskocze ;) tak jak Sam to robił,szkoda że sprzedaje firme,jakby co mieszkam niedaleko i moglbym pomoc w jakichś sprawach ;)

np skrecanie bloczków itp jesli potrzebna Ci jakas niewielka pomoc Sam to pisze się na to ;)

Pozdro

OMFG .... to mi wystarczyło, żeby sie utwierdzic w moim przekonaniu o Tobie dziecko.

:lol2:

Romek: Tak wiemy, że Realitynet zostaje i wszytko będzie praktycznie po staremu z tym "jednym" wyjątkiem.

RN bez Sama to jakoś już nie to samo. Nie chce tu bić nikomu piany, ale wyrażę swoje odczucia. Po porstu Sam nadawał tej firmie i całemu interesowi niepowtarzalnego charakteru. Wszystko było zawsze pomyślane tak, abyśmy my fanatycy i miłośnicy komputerów dostali to co najlepsze, żeby spełniało nasze wymagania itp. Każda zapowiedz jakiegoś nowego produktu czy oferty z tą nutką niepewności podgrzewała zawsze atmosferę. No ogólnie wszystko moim zdaniem cycuś glancuś.

Dlatego też jestem trochę zawiedziony. Miałem nadzieje, że Samhain jeszcze nie raz nas czymś zaskoczy i da powód do odkładania pieniędzy ;)

P.S.: Sam czy w związku z zaistniałą sytuacją, nie wypuścisz na świat sowich bloków na pamięci grafiki?

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm powiem tak...

na nowe konstrukcje raczejbym nie liczyl pod moimi skrzydlami... choc nie mowie nie... na razie nie wiele z osob zainteresowanych kupnem 'przeszlo odsiew pierwszej rozmowy'

w kazdym razie... lipiec (1 mam urodziny wiec mozecie juz sie skladac na prezenta :P) bedzie pod znakiem Rn i to moge obiecac!!!! niech pomaranczowy znow zagosci w Waszych sercach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

jeszcze byś frosty zaczął roziercać :D bałbym się ciebie wpuścić do RN :D

Edytowane przez GoldenDragon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz popatrzmy prawdzie w oczy. Nie wiem co prawda jak tam sytuacja z klientami sie ksztaltuje u Sama, ale watpie czy ktos z kasa wymagana na zakup firmy, zdecyduje sie wejsc na rynek chlodzenia wodnego. Tzn. sa lepsze sposoby na zainwestowanie takiej kasy, z gwarantowanym, szybszym zyskiem i bez wielu komplikacji wynikajacych z samego charakteru dzialalnosci.

Co nie znaczy ze zycze Ci Sam zle.

I jeszcze jedno (bo nie bylbym soba gdybym nie powiedzial co mysle :P ).

Zastanawiaja mnie wypowiedzi niektorych w stylu "bez niego to nie bedzie to samo", "on nadal charakter tej branzy" itp. itd.

Heheh, niczego nei ujmujac i z calym szacunkiem ale...

Co to za bzdury??

To zwykla firma, produkujaca cos z metalu i plastiku. Zadne tam Voodoo magic, dziedzina fakt nietypowa, ale nic pozatym. Interes jakis wiele i tak go nalezy traktowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz popatrzmy prawdzie w oczy. Nie wiem co prawda jak tam sytuacja z klientami sie ksztaltuje u Sama, ale watpie czy ktos z kasa wymagana na zakup firmy, zdecyduje sie wejsc na rynek chlodzenia wodnego. Tzn. sa lepsze sposoby na zainwestowanie takiej kasy, z gwarantowanym, szybszym zyskiem i bez wielu komplikacji wynikajacych z samego charakteru dzialalnosci.

Co nie znaczy ze zycze Ci Sam zle.

I jeszcze jedno (bo nie bylbym soba gdybym nie powiedzial co mysle :P ).

Zastanawiaja mnie wypowiedzi niektorych w stylu "bez niego to nie bedzie to samo", "on nadal charakter tej branzy" itp. itd.

Heheh, niczego nei ujmujac i z calym szacunkiem ale...

Co to za bzdury??

To zwykla firma, produkujaca cos z metalu i plastiku. Zadne tam Voodoo magic, dziedzina fakt nietypowa, ale nic pozatym. Interes jakis wiele i tak go nalezy traktowac.

moze z zewnatrz... ale jak juz psialem wyzej... firma NIE zostanie sprzedana pierwszej lepszej osobie ktora sypnie szmalem!

chce oddac Rn w dobre rece... i bron boze tluste lapy jakiegos kasiastego gnoja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zle mnie zrozumiales. nie chodzi mi o zlego burzuja-kapitaliste, zaplutego karla reakcji czy innego wyzyskiwacza-krwiopijce czy tego typu tematu. Ale tez podejrzewam ze bardzo malo jest osob bedacych zapalencami w dziedzinie WC i posiadajacymi odpowiednie srodki finansowe na zakup tak powaznego i powiazanego z duzym ryzykiem przedsiewziecia.

A piszac "zwykla firma"...Z zewnatrz czy wewnatrz, prawda jest taka ze firma to firma. Jakie stosunki by w niej nie panowaly, to tylko grupa ludzi robiacych cos w jakims celu.

Np. ja pracuje w specyficznej branzy - medycznej. Produkuje, serwisuje i sprzedaje sprzęt ratujacy i podtrzymujacy ludzkie zycie. Wydawaloby sie ze otoczone to bedzie jakas specyficzna atmosfera - w koncu chodzi o ten cud jakim jest ludzkie zycie i zdrowie. A prawda jest taka ze to jest mieso, a to co sprzedaje to po prostu produkt lub usluga. Jak kartofle i mycie okien...

Rozumiem Twoje podejscie, w koncu wlozyles w te firme mnostwo potu, krwi, nerwow, ale przede wszystkim mnostwo ciezkiej pracy. I wcale sie nie dziwie ze masz do tego stosunek powiedzmy sentymentalny. Ale postaw sie w roli ewentualnego kupujacego - obcy gosc, z dobrymi checiami i naprawde pozytywnym stosunkiem, on nie kupuje sentymentow (bo przy kwotach o ktorych mowa sentymentow nie ma), on kupuje firme.

Takie jest moje zdanie, bede przy nim obstawal, ale chetnie tez podejme sie dyskusji :).

Edytowane przez Carl0s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi