Kyle Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) tak nie ma ich na nvidia, ps zrobiłem małe porownanie LCD 22" vs CRT, http://www.friend.bun.pl/LCD/IIYAMAvsCRT/images/dscf0073.jpg reszta na mojej stronce Ile ma cali ten CRT ? Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ile ma cali ten CRT ?17" tak nie ma ich na nvidia, ps zrobiłem małe porownanie LCD 22" vs CRT, http://www.friend.bun.pl/LCD/IIYAMAvsCRT/images/dscf0073.jpg reszta na mojej stronce Wyglada jak obraz w obrazie tylko ten mniejszy uciekl na bok. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Wyglada jak obraz w obrazie tylko ten mniejszy uciekl na bok. :lol2: tak bo CRT ma słabą rozdziałke i max co wytrzyma to 1440x900 ps fajny stoper do pomiarow inputlagu http://tft.vanity.dk/inputlag.html EDIT: niestety chyba się pomyliłem z tym inputlagiem, niech ktos mnie skoryguje bo ja juz zgłupiałem, na tej fotce co pokazałem to jest roznica 30ms ??? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 tak bo CRT ma słabą rozdziałke i max co wytrzyma to 1440x900 ps fajny stoper do pomiarow inputlagu http://tft.vanity.dk/inputlag.html EDIT: niestety chyba się pomyliłem z tym inputlagiem, niech ktos mnie skoryguje bo ja juz zgłupiałem, na tej fotce co pokazałem to jest roznica 30ms ??? 30 ms ( pokazuje do setnej sekundy a 3 setne to 30 tysięcznych czyli 30ms ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 gm, liczba którą wyświetlają te dwa, i sporo innych sklepów, to liczba określająca ilość pzoostałych szt. na magazynie importera (techdata). Jak jest 0 to nikt nie ma bo hurtownia pusta, lekki OT ale może niektórym to info się przyda. znajomy z TD twierdzi że w tym roku już nie dojadą... Niestety masz rację :( mail zwrotny od HENWAR-a, a pytałem o Acera Wsd: "Przewidywana data dostawy to 30.12.2006. Czyli monitor powinien być dostępny w sprzedaży po nowym roku." Z koleii monitor.pl: "dostaw 22-28 grudnia. Proszę się wpisać na listę zamawiajacych." Tyle, że u nich cena brutto ok 1350 zł :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Podpytałm znajomego - znów dojedzie ok 40 szt, czyli znowu zejdą na pniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 panowie zamierzam sobie kupić ta iiyamę 22 ale mam trochę słabą grafę aby grać w nominalnej rozdziałce, jak sie gra w roździałce 1024x768 albo 1240x1024 ? czy jest skalowanie czy po prostu kwadrat na środku i czarne prostokąty po bokach - kupuje głównie do windy i filmów ale pograc tez lubie pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 panowie zamierzam sobie kupić ta iiyamę 22 ale mam trochę słabą grafę aby grać w nominalnej rozdziałce, jak sie gra w roździałce 1024x768 albo 1240x1024 ? czy jest skalowanie czy po prostu kwadrat na środku i czarne prostokąty po bokach - kupuje głównie do windy i filmów ale pograc tez lubie pozdro all wg mnie całkiem dobrze nawet w 1024x768, jest opcja sharpness ktorą ustawiam na 1 (najmniejsze rozmydalnie) i obraz jest dobry, na DVI mozna grac z czarnymi pasami ale ja wolę rozciągac obraz niz pasy po bokach filmik z UT2004 granie na iiyamie vs CRT: http://www.friend.bun.pl/filmiki/1.avi INPUTLAG: zrobiłem od nowa fotki z 3 cyfrową dokładnością i potwierdza sie to co na tescie FR, od 0ms od 30ms srednio 10ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/item149396621_monito...s_promocja.html opłaca się tu kupić ?, ew jakie polecacie sklepy internetowe ? w tej aukcji zaciekawiło mnie: "Z GWARANCJĄ 36 miesięcy 0- MARTWYCH PIXELI I SUB-PIXELI" Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 http://www.allegro.pl/item149396621_monito...s_promocja.html opłaca się tu kupić ?, ew jakie polecacie sklepy internetowe ? w tej aukcji zaciekawiło mnie: "Z GWARANCJĄ 36 miesięcy 0- MARTWYCH PIXELI I SUB-PIXELI" 1620zł w sklepie gdzie kupowałem, jest na stanie, 1miesiąc na piksle, http://www.apollo.pl/store/show_detail/30/29889 wersja bez DVI 1475zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t33f Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 gmfriend nie masz co porównywać "kolorów" na crt i lcd. To przecież porównanie technologii sprzed powiedzmy 10 lat i aktualnych osiągnięć. Poza tym CRT pewnie wymaga regulacji (można trochę "podkręcić na bańce :), a LCD pewnie jest fabrycznie "kręcona". Poza tym nie ma się co czarować, zalety CRT (czasy, odświeżanie) już niedługo odejdą w zapomnienie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 no to zamawiam tą iiyamę, z tej jestem naprawdę zadowolony - matryca IPS sprawdza się super - będę znowu musiał się przyzwyczaic do tn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaniek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 a co powiecie na cene Iiyamy z DVI za 1393zl w pixmanii? tylko nie wiem czy sklep jest godny zaufania http://www.pixmania.com/pl/pl/456574/art/i...olite-e220.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 oooo to jest dobra cena na ten monitor, oby tylko nie okazało się ze po zamowieniu przyslą wersję bez DVI :( bo oznaczenie rozni się koncowką E2200WS-VB1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dla zainteresowanych, w Tech-Data pojawił się ponownie monitor Acer AL2216W, tym razem ET.E16WE.003. Cena bardzo zacna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 panowie a może brać tę iiyame bez dvi? na tej co mam nie widze różnicy, co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Acer łatwo wpada w drgania, chyba trzeba będzie dociążyć cwaniaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Acer łatwo wpada w drgania, chyba trzeba będzie dociążyć cwaniaka. Odłoż dildosa, albo zmień na mniejszego :lol: BP, NSP :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Imo to wina tego że za mocno walę (w klawiaturę) i wszystko się buja :lol: Ale spoko, gwara jest :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 panowie a może brać tę iiyame bez dvi? na tej co mam nie widze różnicy, co o tym myślicie? Jak napisałeś ze siedzisz na SIPS to juz mam wątpliwosci czy przesiadka na TN to dobry pomysł... uzywam cały czas analogu w iiyamie (ale troche mnie denerwuje sama swiadomosc ze cos tam drga na analogu (FRC), mimo ze w normalnej pracy tego nie widzę) Poniewaz 145zł to niewielka roznica miedzy modelem DVI i Dsub (1475zł vs 1620zł) mysle ze warto dołozyć... a tak wogule to poczekał bym na ceny po nowym roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Po nowym roku, w temacie 22": Acer AL 2223W (ET.L840B.041) - 1680 x 1050, kontrast: 800:1, jasnosc: 300cd/m2, 160°/160°, 5ms, 300 cd/m2, 800:1, Internal SPS (:o) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoytaS.tk Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Na DSub gmfriend sam pisales ze mozesz osiagnac wieksze odswierzanie wiec imo lepiej siedziec na starszej wersji. Przeciez i tak nie bede przelaczac kabelkow w zaleznosci czy bede grac czy siedziec w windowsie. Obecnie siedze na TN z laptopa i jest spoko wiec chyba zbyt wymagajacy nie jestem :) Jesli po nowym roku ta iiyama bedzie za 1400 zl to biore z miejsca, tylko pierw poszukam gold sprzedawcy zeby miec 0 pix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Na DSub gmfriend sam pisales ze mozesz osiagnac wieksze odswierzanie wiec imo lepiej siedziec na starszej wersji. Przeciez i tak nie bede przelaczac kabelkow w zaleznosci czy bede grac czy siedziec w windowsie. są inne czynniki ktore na razie nie uwzględniam w ocenie DVI vs DSUB: np zmiana karty graficznej, nowsze modele mają 2x DVI-I i zeby miec dsub trzeba uzywac przejsciowki a kazda przejsciowka to pogorszenie obrazu z przełączaniem nie ma problemów, mam podpięte oba złącza: Dsub i Dvi jednoczesnie, wystarczy jedna opcja i jestem na DVI albo na DSUB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 hejka, mam mozliwość kupienia tej iiyamy ale tylko z analogiem, na mojej obecnej nie widzę różnicy między dvi i sub. Brać ? Jak tam sie gra na rozdziałókach typu 1024x768 rozciagnięty czy kwadrat z czarnymi prostokątami po bokach pozdro i thx z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Czy jest jakas panorama 22" na matrycy innej niż TN (lepszej) , w miare przystepnej cenie? Pozdrawiam. Edytowane 12 Grudnia 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Czy jest jakas panorama 22" na matrycy innej niż TN (lepszej) , w miare przystepnej cenie? Pozdrawiam. Nie. Też pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Czy jest jakas panorama 22" na matrycy innej niż TN (lepszej) , w miare przystepnej cenie? Pozdrawiam. Niestety tylko TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 A w trochę mniej przystępnej cenie? No powiedzmy średnio dostępnej cenie...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 A w trochę mniej przystępnej cenie? No powiedzmy średnio dostępnej cenie...?Sa 24" na xVA lub S-IPS. ;] Panoramy 22" sa tylko na TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 no nic, klama zapadła i jedzie do mnie iiyama z dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...