Skocz do zawartości
^BerZerK^

Subforum Motoryzacyjne?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanko do panów moderatorów. Co myślą o zmianie jednego topica 'Jakim wozem jeździsz? - motoryzacja' na coś większego? Trochę ciasno wszystkie tematy moto poruszać w jednym temacie.

Pomysł padł tutaj, http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2242107

ja wrzucam pomysł tu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś był podobny temat, który dotyczył subforum filmowego. Pomysł jest głupi i nie przejdzie ponieważ każdy by chciał jakies subforum np. Filmowe, motoryzacyjne, muzyczne, sportowe etc. A Purepc jest raczej forum związanym z komputerami, do pogadania na inny temat nie związany z tematyką komputerową jest ośla...

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś był podobny temat, który dotyczył subforum filmowego. Pomysł jest głupi i nie przejdzie ponieważ każdy by chciał jakies subforum np. Filmowe, motoryzacyjne, muzyczne, sportowe etc. A Purepc jest raczej forum związanym z komputerami, do pogadania na inny temat nie związany z tematyką komputerową jest ośla...

Niby tak, ale nie do końca niby forum komputerowe a mamy takie fora jak Sklepy, Kulinaria i to chyba też nie jest związane z tematyką komputerową, a jest.

Więc według mnie powinny powstać kolejne fora, o których mowa.

IMO forum powinno się rozrastać i być jak najbardziej przyjazne dla usera, na pewno nikomu to nie zaszkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mysle, ze jakby w ogole usunac cala osla laczke to forum chodzilo by znacznie szybciej i zajmowalo mniej miejsca na serwerze - nizsze koszty backupu itp.

I co?

A co z życiem towarzyskim na forum? :wink: PurePC to nie tylko komputery ale także inne zainteresowania osób które je tworzą i chcą się nimi podzielic z innymi.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo, ze bardzo duzo sie tam udzielam (prawie najwiecej ;) ), to jestem zdania, ze jeden temat wystarczy.

Zreszta to juz bylo wielkokrotnie powtarzane - to forum jest na temat komputerów i wszelkich peryferiów. Subfora, takie jak Osla Łączka czy prezentacje są tylko dodatkiem. A Kulinaria to o ile pamietam wypadek przy pracy ;] - mianowicie administracja testowala dodawanie subforów.

Jesli kogos bardzo mocno interesuje motoryzacja, to radzę zapisac sie na kilku forach o tej tematyce i tam sie udzielac.

Ja jako fan BMW odwiedzam takie fora i uwazam, ze wlasnie tak powinno byc. Vip chyba robi podobnie - przesladuje ludzi na forum o Vectrze. Powinno sie dobierac fora do zainteresowan, a nie na sile rozszerzac jedno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym sądze, ze silne zainteresowanie tym topiciem niedlugo sie uspokoi - jak pamietam, to mial on rozne okresy, nieraz strona za stroną leciala, a czasem przymierał na tygodnie, ktos tylko dodawal posta, by nie spadł zbyt nisko.

Dopowiem jeszcze, ze taka atmosfera, jak byla dawniej, bardziej kameralna bardziej mi odpowiadała..

Nawet jeśli to wypadek przy pracy, to jednak działa i sprawdza się...

Nie mysl, ze mam cos przeciwko Kulinariom - taki smaczek na naszym forum dodaje tylko klimatu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw motoryzacja, a potem jeszcze subforum co kupić ;) Moim zdaniem kiepski pomysł, bo jeszcze nie dawno ten temat był martwy i być może za jakiś czas znowu będzie.

@kuruś, subforum sklepy z założenia miało być o sklepach komputerowych, więc nie ma się czego czepiać. A to czy ono działa, czy nie, to już inna sprawa.

Kulinaria, to taki mały wymysł pana administratora ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kuruś, subforum sklepy z założenia miało być o sklepach komputerowych, więc nie ma się czego czepiać. A to czy ono działa, czy nie, to już inna sprawa.

Kulinaria, to taki mały wymysł pana administratora ;)

Ciekawe kogo...

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Pana L. <_<

Swoją drogą dobrze wiedzieć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, moderator się wypowiedział i określił jakie jest stanowisko góry. Ja mogę powiedzieć, że moim zdaniem to nie głupi pomysł bo dodać subforum to nie problem a jeśli ma to się przysłużyć użytkowniką to nie widzę przeszkód.

Rozrastamy się bardzo szybko i tematów o komputerach jest bardzo dużo lecz po to jest ośla łączka aby odpocząć od ilości informacji i specyfikacji. Tu można się luźno wypowiadać na różne tematy i nie ma potrzeby ciągłego myślenia, czy przypadkiem dobrze doradziliśmy przy zakupie płyty głównej :>

Subforum -> Sport to od razu odpada bo choć mamy wielu sportowców i odnoszą sukcesy to można przecież spokojnie mieć kilka tematów o danych dziedzinach sportu czyli piłka nożna, koszykówka itp. Nie trzeba tego wrzucać do jednego tematu.

Subforum -> Motoryzacja to pomysł nawet nawet bo jak zaglądałem do tematu poświęconemu tej dziedzinie to mnie ciarki przechodziły, że ludzie się o coś pytają a za kilka chwil to ginie gdzieś w gąszczu innych postów. Większość z nas posiada oprócz komputera/komputerów również samochody i warto nieraz o nich porozmawiać. Są inne fora poświęcone tej tematyce lecz ludzie przyzwyczajeni do nazwy i adresu chcieliby jednak również i tu to poruszać i z tym się zgodze.

Dział co kupić to już ogromna przesada mijająca się z celem i o niej zapomnijcie.

Reasumując to warto się jeszcze raz zastanowić nad subforum motoryzacja w dziale Ośla Łączka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie interesuje motoryzacja a w tym temacie sie nie wypowiadam zbyt czesto bo jest on zbyt ogolny i jak to zostało ujete wiele postów po prostu ginie w gaszczu innych. Dlatego ja jestem jak najbardziej za tym zeby powstało subforum motoryzacja. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz to pisalem, a narcyz to podkreslił. Ten temat ma bardzo okresowy żywot. Czasem nie pojawial sie tam post przez tygodnie, ktos tylko podbijał go linkiem, ew innym malo ciekawym info, by nie zatonął... Byly tez okresy, ze 2-3 strony potrafily przybyć jednego dnia - i co z tego? Czy przez to, ze wpadło tam ostatnio kilka osob i leci strona za stroną chcecie utworzyc kolejne subforum? Zastanówcie sie ile tego ma być... Rozwincie sobie liste na dole strony, z prawej. Mało? ...

Wyobrazacie sobie poziom takiego subforum? Lama doradza lamie.. Milion tematów z [gluteus maximus] i prawie zadnej rzeczowej wypowiedzi, bo te trafiają sie jak perełki w naszym dotychczasowym temacie. I co, zapytasz o opony do auta - otrzymasz 3-6 odpowiedzi "ja mam takie:..." i nic więcej. Chcesz kupić dobre opony, to idz na specjalizujące sie w tym forum, poczytaj godzine, dwie, a jak musisz to trzy, ostatnie wątplowości rozwiąż zakladając nowy temacik i wszystko. Tam napewno bedzie kilka(-dziesiat) osób, ktore sie na tym znają, czesto ludzie z branży (jak u nasz sprzedawcy bloków, etc). Ich rady bedą wartościowe!

Jestem na NIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Dział co kupić to już ogromna przesada mijająca się z celem i o niej zapomnijcie.

Zapomniałem chyba zaznaczyć, że to ironia ;)

Ogólnie to lubie się dowiedzieć czegoś o samochodach, ale informacje przedstawiane tutaj często są bardzo nie konkretne i pobieżne. Nie widzi mi się takie subforum. Bo jeśli ma to być tylko na siłę, żeby ułatwić nawigację w jednym temacie, który nijak jest związany z komputerami, to uważam to za zbędne, a pomysł zmierzający w kierunku upodobnienia PurePC do konkurencyjnego PcLaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subforum -> Motoryzacja to pomysł nawet nawet bo jak zaglądałem do tematu poświęconemu tej dziedzinie to mnie ciarki przechodziły, że ludzie się o coś pytają a za kilka chwil to ginie gdzieś w gąszczu innych postów. Większość z nas posiada oprócz komputera/komputerów również samochody i warto nieraz o nich porozmawiać. Są inne fora poświęcone tej tematyce lecz ludzie przyzwyczajeni do nazwy i adresu chcieliby jednak również i tu to poruszać i z tym się zgodze.

Dział co kupić to już ogromna przesada mijająca się z celem i o niej zapomnijcie.

Reasumując to warto się jeszcze raz zastanowić nad subforum motoryzacja w dziale Ośla Łączka.

To ja proponuje subforum telefony, liczba odpowiedzi dotyczaca tych zagadnień to chyba 60% postów w dziale elektronika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z życiem towarzyskim na forum? :wink: PurePC to nie tylko komputery ale także inne zainteresowania osób które je tworzą i chcą się nimi podzielic z innymi.

Chcialem przedstawic przeciwny punkt widzenia i konsekwencje mnozenia subforow. Od samochodow sa fora o samochodach.

Ale coz, nie do nas nalezy decyzja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram w 100%!

Chcialem przedstawic przeciwny punkt widzenia i konsekwencje mnozenia subforow. Od samochodow sa fora o samochodach.

Ale coz, nie do nas nalezy decyzja :)

Zmusza się ktoś do oglądania, czytania lub pisania o motoryzacji? Na Twoim serwerze stoi forum? Na Twojej bazie danych? Twoje pasmo przesyłowe zajmuje? Jeśli na większość pytań odpowiedź brzmi nie, to uważam, że sprzeciw nie jest wystarczająco zasadny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmusza się ktoś do oglądania, czytania lub pisania o motoryzacji? Na Twoim serwerze stoi forum? Na Twojej bazie danych? Twoje pasmo przesyłowe zajmuje? Jeśli na większość pytań odpowiedź brzmi nie, to uważam, że sprzeciw nie jest wystarczająco zasadny.

Dodaj forum o samochodach, dodaj o roslinkach, dodaj o wedkowaniu, zwierzetach i klopotach sercowych, a bedziesz mial 200 tysiecy uzytkownikow ktore do dzialow komputerowych, ze nie wspomne o ekstremalnym nigdy nie zajrza, a koszty beda rosly.

I co moze jeszcze rownolegly serwis www.purerandka.pl ?

To wyzej w ramach zlosliwosci.

Nie bardzo rozumiem skad ten atak, chyba mam prawo nie chciec subforum i wyrazic ta opinie? Tobie pasuje to ok. I tak zaden z nas nie podejmie tej decyzji.

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Sorki, jeśli wyszło aż tak ostro - nie było to w moim zamiarze.

Jeśli jednak zaglądasz do tego tematu, to sam chyba przyznasz, iż już teraz nie zawadziłoby rozdzielenie go na 4 oddzielne:

- "Kupujemy samochód - jak i co kupić, aby nie wtopić."

- "Części, serwis, utrzymanie, porady"

- "Nasze bryki - prezentacje itp"

- "Inne sprawy - wozy marzeń, wypadki, niestworzone historie itp"

BTW: Szczerze współczuję temu, kto kiedyś otrzyma to zadanie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wczoraj obgadana z Paranoikiem i trwają dyskusje w dziale moderatorskim.

Dział motoryzacja na 99% powstanie. Powstanie za pewne również dział Filmy i dalej się zastanowie co potrzeba.

Subfora są potrzebne i słowa krytyki co do rozdrabniania się mijają sie z celem. Kiedyś sam się zastanawiałem czy warto dzielić platformy na podstawki, zgodziliśmy się na to i proszę jaki mamy wynik. Jest pięknie, czysto i profesjonalnie. I po to właśnie są subfora aby rozładować tematy i dawać możliwość użytkowniką wypowiadać się na inne tematy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tylko trzeba sie zastanowic jakie subfora nalezy stworzyc. Ja jestem takiego zdania, ze powinno byc ich co najwyzej kilka. Moim zdaniem nie warto tworzyc subfor traktujacych tylko o jednym zagadnieniu (na przyklad o filmach). Lepiej jest do filmow "dorzucic" jeszcze anime i na przyklad ksiazki. W koncu zbyt duze rozdrobnienie tez nie jest dobre.

Moze macie jakies pomysly co do subfor? Wszelkie propozycje mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...