Symbian Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) A ja i tak bym sie powaznie zastanowil czy nie lepiej dolozyc te ok 100zl i zamiast 3600 w 65nm na 4200 EE. Z testow wychodzi ze Brisbane maja wieksze opoznienia w pamieci L2 przez co sa nieco wolniejsze w obliczeniach. Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 no nieźle te płyty staniały, do 299zł w esc, zabójczo, można ufać temu sklepowi?? ultra i sli są w tej samej cenie, ale dlaczego?? bo trochę to dziwne! to brać oczywiście SLI? czy te dwie płyty mają ten sam bios?? a i czy oni wgrywaja nowszy bios, ale przy wysyłce?? i czy nowszy bios jest potrzebny do x2 4200+? przyda się to kiedyś? czym się różni nowszy bios od starszego?? 1. Raczej można ufać. 2. Proponuje zapytać się sprzedawcy. 3. Tak można do wersji non sli wgrywac bios z z wersji sli i odwrotnie. 4. Nowszy bios nie jest potrzebny do obsługi X2 4200+ 5. Nowszy bios przyda sie dla procków połówkowymi dzielnikami. 6. Najnowszy bios wspiera procki 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 A ja i tak bym sie powaznie zastanowil czy nie lepiej dolozyc te ok 100zl i zamiast 3600 w 65nm na 4200 EE. Z testow wychodzi ze Brisbane maja wieksze opoznienia w pamieci L2 przez co sa nieco wolniejsze w obliczeniach.I tak za pół roku zmienie proca to wiesz... Nie robi mi to różnicy :) Jak będzie taniej to kupie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Coś mi DFI wariuje :-| Po wciśnięciu del i próbie wejścia do biosu, miga tylko kreseczka w lewym górnym rogu :-| Wchodzi dopiero za ok 3 razem... I w PC healcie też się zaczęła wieszać, a tego wcześniej nie było... Ma ktoś z Was tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Coś mi DFI wariuje :-| Po wciśnięciu del i próbie wejścia do biosu, miga tylko kreseczka w lewym górnym rogu :-| Wchodzi dopiero za ok 3 razem... I w PC healcie też się zaczęła wieszać, a tego wcześniej nie było... Ma ktoś z Was tak? U mnie czasem się tak dzieje - niezależnie od wersji BIOSu i OC (braku OC). Pomaga wyłączenie i ponowne włączenie kompa :mur: Co do PC health to norma. Mam w domu 3 kompy zbudowane na tej płycie i we wszystkich tak się dzieje. (Dokładnie to 2x INFINITY NF ULTRAII-M2 i 1x INFINITY NF SLI-M2) Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Coś mi DFI wariuje :-| Po wciśnięciu del i próbie wejścia do biosu, miga tylko kreseczka w lewym górnym rogu :-| Wchodzi dopiero za ok 3 razem... I w PC healcie też się zaczęła wieszać, a tego wcześniej nie było... Ma ktoś z Was tak?U mnie kilka razy się zdarzyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Reset biosu pomógł :) Chyba... Po sflaszowaniu, nie zrobiłem clear cmosu... Teraz już wygląda na to, że jest wporządku :) Nie ma to jak Sęp na 2971MHz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Odsyłał już ktoś tą mobo na gwarę do pcprojekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Odsyłał już ktoś tą mobo na gwarę do pcprojekt?Tę nie ale kumpel kupił tam nówkę MSI i dostał używaną(!).Słowo!I to wypierdzianą kompletnie(słoty wyłochane ,mosfety wygrzane i inne ślady z brudem łącznie).Najwyraźniej ze zwrotu ale raczej serwisowa. Po zje...ce wymienili bez gadania ale zeszło długo "bo nam Taiwan nie przysłał jeszcze" :mur: .Rozmowy kumpla z nimi na GG były wręcz epickie... Słyszałem ,że lubią jaja zrobić na gwarancji(w necie czytałem jakoś tak "Moje boje z PC projekt..." i inne takie).Ja mam miłe póki co doświadczenia. Auuuu...Faktycznie -ja też mam od nich.Dobrze ,że płyta się trzyma :D . Mam pytanie -sprzęt z siga.Nie przechodzi 3k03(zwiechy).Przechodzi wszystko inne -3k05 i 06(w podwójnym przejściu), Cinebench, PC MArk, Aquamark 3,Prime(z odpalanymi w międzyczasie prostymi testami grafiki dla zwiększenia obciążenia lini 12V), Pi i inne.W grach ok póki co.Co jest?Czy może to mieć związek z szyną 306?Wcześniej takiej nie uzywałem.Może RAM(timmingi zdążyłem poluzować i nic nie pomogło)?Czego właśnie 03 robi kłopot?Nie zdążyłem pokombinować z wszystkimi podzespołami ,bo jestem obecnie poza chatą.Ktoś to przerabiał już?Może szyna klękać?Czy możliwe ,że chodzi o większą ilość FPSów w 03 niż 05 i 06?Może któryś element nie nadąża? Może i lamą zapachniało ale proszę o radę :cry: Aha -zasilacz sprawdzałem mocno obciążony miernikami(tanim i drogim :) ).Jest ok. Dzięki za pomoc.Sam doszedłem Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Bardzo noobskie pytanie :D Jak ustawić, żeby pamięci działały w Dualu :D (komp jak w podpisie :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Trzeba włożyć pamięć do 2 kolejnych , skrajnych slotów ewentualnie do wszystkich 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Hmm... no włożyłem do dwóch niebieskich slotów i mi pokazuje, że mam Single Channel :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Hmm... no włożyłem do dwóch niebieskich slotów i mi pokazuje, że mam Single Channel :mur: To sprawdź w czarnych mają bliżej do CPU będzie im łatwiej. (To single nie dotyczy przypadkiem grafiki ? może za szybko przelatuje napis i nie doczytałeś, wciśnij Pause Break do złapania napisu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Single na 100% dotyczy RAMów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Odsyłał już ktoś tą mobo na gwarę do pcprojekt?Jestem na 95% pewien że po przebojach z PCP to ta płyta była twoim ostatnim zakupem u nich... (pewien nie jestem, ale jest duża szansa, no chyba że coś się u nich pozmieniało). Bardzo problematyczny sklep jeśli chodzi o serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Pokazuję Ci np w cpuz że masz single? Wsadź najpierw jedną, a potem drugą i sprawdź czy obie działają U mnie pamięci są w niebieskich bankach i wszystko smiga miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Tak w CPU-Z też mam napisane, że Single :( Obie działają, bo SPI mi bezproblemowo liczy ;) Czy mogą mi nie działać w dualu dlatego, że jedna jest dwutronna, a druga jednostronna? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja miałem 2x512 (1 stronne) + 2x1gb (2 stronne) i by dual. Z HT nie ma tragedii :) -> :) Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Z HT nie ma tragedii :) -> Jak każda infinity :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 z jakimi ramami ma problemy ta mobo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 z jakimi ramami ma problemy ta mobo ?? z żadnymi? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 z żadnymi? :wink:bo slyszałem jakieś pogłoski ze patriotów nie trawi czy cos :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 bo slyszałem jakieś pogłoski ze patriotów nie trawi czy cos :] SL u mnie śmigają - nie wiem jak z innymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) OC na raty, ciąg dalszy, TRFC 192ns , mem 4-4-4-12, cpu temp w stress do 40*, chip do 55* . Wcześniej na TRC 13 wywalało błąd PRIME po 10min, teraz wywala po 20min, jakies sugestie, co dalej prubować ? Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) OC na raty, ciąg dalszy, TRFC 192ns , mem 4-4-4-12, cpu temp w stress do 40*, chip do 55* . Wcześniej na TRC 13 wywalało błąd PRIME po 10min, teraz wywala po 20min, jakies sugestie, co dalej prubować ? Podnieś napięcie, ewentualnie zainstaluj MemSet'a i przestaw MAL na większy :wink: EDIT: Kto zakłada ze mną Broken Infinity Club? :D Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 SL u mnie śmigają - nie wiem jak z innymiU mnie też -jak w sygnaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) A u mnie działają nawet jakieś CSX <_< :P I o dziwo lepiej się kręcą niż KingMaxy :P Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Valentine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Podnieś napięcie, ewentualnie zainstaluj MemSet'a i przestaw MAL na większy :wink:Rozumiem że mam walczyć z pamieciami, a proca nic nie ruszać, bo to dopiero 300mhz wiecej. CO to jest MAL ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 i trfc powinienes miec chyba 105... a trc sprobuj na 24-26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mam do Was pytanie, dla mnie bardzo ważne gdyż przez to nie moge podkręcić procka tak jakbym chciał...JAKI JEST NAJLEPSZY COOLER NA NB DO TEJ PŁYTY (nie wymagający cięcia itd. poporstu założyć i cieszyć się chłodem) cena raczej nie gra roli byleby nie wodne...po @ procka na 2200Mhz mam 65-68C podczas pracy kompa, po podkręceniu na 2300/2400Mhz skacze do 70C i komp się resetuje a chciałbym @ do 2600Mhz około (w biosie ustawiłem na 70C bo więcej nie chce wiedzieć ;)) więc szukam czegoś co rozwiąże problem...bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...