kwasior500 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 zalezy co kto w grach lubi i czego oczekuje - niektorzy nie lubia crysisa, niektorzy nie lubia stalkera, niektorzy nie trawia gothica, a niektorzy graja w simsy :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Troszkę bardziej się wtedy docenia grę (każdą) jak się za nią zapłaciło ;) O właśnie, widać kto nie dostaje nowości od cioci z USA i zna wartość swoich pieniędzy :) Tak dokładnie jest - kradzione nie tuczy, dlatego często „super gra”, ale pirat ściągnięty z neta daje mniej satysfakcji i nie mobilizuje do zabawy - niż gra przeciętna ale kupiona za zarobione pieniądze. Nie pytajcie się mnie jak to jest możliwe – sam tak miałem lata temu, gdy mogłem przebierać w 10 tytułach, a żaden nie dawał mi radości – dopiero gdy zacząłem kupować 2 albo 3 gry miesięcznie i się na nich skupiać, zrozumiałem pewne sprawy :> FC 2 mam juz zamówione, czekam na premierę i zobaczę wtedy - tymczasem nie oglądam nawet screenów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Troszkę bardziej się wtedy docenia grę (każdą) jak się za nią zapłaciło ;)Trafna uwaga. Osobiście robię tak. Kupuję grę w dniu premieru lub zaraz po i jeśli mi się nie spodoba (nie ma dema, lub opinie na forach nie są dla mnie wystarczające), lub jest niewarta położenia na półkę, to sprzedaję ją na Allegro. Nigdy nie straciłem więcej niż 20 zł od ceny zapłaconej w sklepie. FC 2 mam juz zamówione, czekam na premierę i zobaczę wtedy - tymczasem nie oglądam nawet screenów :DTeż zakupię ten tytuł, bo nie słychać o jakiś rażących błędach jak np w Stalker:Clear Sky, no i uwielbiam otwarte przestrzenie w grach. A klimat Afryki też dla mnia na + (było się w RPA :razz: ). A jak gra będzie beeeeee, to pójdzie do kogo innego. :wink: Edytowane 23 Października 2008 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Tzn , że jak ją kupię to mam się zmusić na siłę do grania ?? Powiem tak: jeśli jest dostęp do dema to je pobieram, sprawdzam czy mi podchodzi i ewentualnie kupuję. Crysis miał demko, podszedł mi od razu i poleciałem kupiłem w dniu premiery najładniejsze jego wydanie w metalboxie. Teraz farcry2 czekałem na to kur.. tak długo , dema nie ma , bo po cholerę zniechęcić od razu niech kupi grę. Więc obadałem grę w inny sposób. To co ujrzałem to nie to czego się spodziewałem. Teraz mam iść do sklepu i kupić oryginałek i ma mi się podobać :) . Nie no to nie tędy droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) kto to powiedział ze to ma być pogromca Crapsisa ? ;] Konsolowcy, którzy czekali na tę grę jak na jakiś substytut Crysisa na Xpudle. Wielokrotnie czytałem na różnych serwisach wróżby o tym, że FC2 po premierze zmiesza go z błotem. O tym, ze nie zmieszał wiem, i to bynajmniej nie z obrazków. Swoją drogą grafika jest bardzo dobra, nie tędy szukać minusów. Nigdy nie uważałem Crysis za wzór porywającego gameplayu, ale po tym co doświadczam w FC2 zaczynam coraz bardziej doceniać produkt Cryteka. Edytowane 23 Października 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość efidence Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) O właśnie, widać kto nie dostaje nowości od cioci z USA i zna wartość swoich pieniędzy :) Tak dokładnie jest - kradzione nie tuczy, dlatego często „super gra”, ale pirat ściągnięty z neta daje mniej satysfakcji i nie mobilizuje do zabawy - niż gra przeciętna ale kupiona za zarobione pieniądze. Nie pytajcie się mnie jak to jest możliwe – sam tak miałem lata temu, gdy mogłem przebierać w 10 tytułach, a żaden nie dawał mi radości – dopiero gdy zacząłem kupować 2 albo 3 gry miesięcznie i się na nich skupiać, zrozumiałem pewne sprawy :> FC 2 mam juz zamówione, czekam na premierę i zobaczę wtedy - tymczasem nie oglądam nawet screenów :D To coś w rodzaju, kupiłem niedobrą kiełbasę ale i tak muszę ją zjeść bo nie chce wyrzucać pieniędzy do kosza. Złe podejście... Czasami lubię sobie kupić coś co jest mi niepotrzebne i później tego żałuję ale chyba bym się rozpłakał gdybym wydał tyle kasy na "to coś". Konsolowcy, którzy czekali na tę grę jak na jakiś substytut Crysisa na Xpudle. Wielokrotnie czytałem na różnych serwisach wróżby o tym, że FC2 po premierze zmiesza go z błotem. O tym, ze nie zmieszał wiem, i to bynajmniej nie z obrazków. Swoją drogą grafika jest bardzo dobra, nie tędy szukać minusów. Nigdy nie uważałem Crysis za wzór porywającego gameplayu, ale po tym co doświadczam w FC2 zaczynam coraz bardziej doceniać produkt Cryteka. Ile masz dioptrii ? Oglądnij ten filmik, który nagrałem 5 min temu i zastanów się nad tym co napisałeś. To już 1000x lepsza trawa była w Far Cry. edit: Sorki za zbyt ofensywny rodzaj wypowiedzi ale po zagraniu w FC2 czuje się: zażenowany, znudzony, zdegustowany, nie mile zaskoczony, oburzony, zdenerwowany, obrzydzony i przybity. Edytowane 23 Października 2008 przez efidence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Ile masz dioptrii ? Oglądnij ten filmik, który nagrałem 5 min temu i zastanów się nad tym co napisałeś. Jestem wstrząśnięty i zdegustowany tym co udało Ci się uchwycić na tym filmiku. Obiecuję, wystarczy że pokażesz mi jeszcze jakąś niedopasowaną teksturę, a natychmiast zmienię zdanie o grafice w FC2. Możesz już zaczynać poszukiwania z PrntScrn pod palcem. A skoro już schodzimy do poziomu zadawania sobie dziwnych pytań to też zadam jedno. Jesteś upośledzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 no gra jak narazie troche wieje nuda.grafika spoko jak dla mnie ,ale misje to kiepscizna.tylko wszystko sie ogranicza do zabijania kolejnych kolesi i tak na okolo ,a zeby czlowiek sie denerwowal to kazdy jest na 2gim koncu mapy.fabula i grywalnosc sa duzo gorsze jak w 1dynce jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość efidence Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Jestem wstrząśnięty i zdegustowany tym co udało Ci się uchwycić na tym filmiku. Obiecuję, wystarczy że pokażesz mi jeszcze jakąś niedopasowaną teksturę, a natychmiast zmienię zdanie o grafice w FC2. Możesz już zaczynać poszukiwania z PrntScrn pod palcem. A skoro już schodzimy do poziomu zadawania sobie dziwnych pytań to też zadam jedno. Jesteś upośledzony?Przepraszam ale jeżeli trawa ,która kręci się razem z postacią w grze nie jest Twoim zdaniem niedopracowaniem to troszkę mi przykro. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Jestem wstrząśnięty i zdegustowany tym co udało Ci się uchwycić na tym filmiku. Obiecuję, wystarczy że pokażesz mi jeszcze jakąś niedopasowaną teksturę, a natychmiast zmienię zdanie o grafice w FC2. Możesz już zaczynać poszukiwania z PrntScrn pod palcem. A skoro już schodzimy do poziomu zadawania sobie dziwnych pytań to też zadam jedno. Jesteś upośledzony? ejj skoro on mówi, ze trawa jest do [gluteus maximus] to tak jest niee?? Żal mi ludzi, którzy piszą, że gra jest słaba podając równocześnie jako pierwszy minus (i często jedyny) grafikę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) To coś w rodzaju, kupiłem niedobrą kiełbasę ale i tak muszę ją zjeść bo nie chce wyrzucać pieniędzy do kosza. Złe podejście... Bardzo złe, to jest owe porowanie, nie jadam gier :> I kto tu pisał o zmuszaniu się do gry? :| Czytasz między wierszami czy co? Sprawa jest prosta - bardziej doceniaz to co kupisz za własne pieniądze - niż to, co znajdziesz na ulicy ... tylko o to chodziło, większość chyba wie co mam na mysli :> A czy FC2 jest super hit/shit to wypowiem się po premierze w PL :) EOT z mojej strony. PS: Trawa akurat mnie trąca ;] Edytowane 23 Października 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Powiedzcie jedno czy wam też przy 40fps ruchy bronią są takie ociężałe ? ja odnoszę takie wrażenie. takie wrazenie mialem przy okolo 30fps-40fps jak ty. jednak winne okazakly sie stery i ustawienia mego logitecha. po zmianie ustawien wszystko bangla jak nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Odpadam, pokłóćcie się jeszcze o krzywiznę, krzywości, z nieostrą teksturą niekrzywości gałęzi drzew. :lol2: PS: Trawa akurat mnie trąca ;]Ciebie nie, ale mućkę napewno. :wink: Miłego wieczoru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 :/ jeśli miałbym coś o tej grze powiedzieć to to, że jest mega nudna.... z punktu do punktu zabij... pozamiataj.. ee no nie tego oczekiwałem. grafa jest dobra silnik też ma potencjał jest naprawde strasznie nudna.. nic mnie nie przyciąga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) PS: Trawa akurat mnie trąca ;]Jako recenzenta to nie powinna ;), wygląda to poprostu jak "Sprite", kiedyś tego było w grach mnóstwo :). Swoją drogą już można odpuścić tą trawę bo grafika jakiś tam poziom trzyma, ale trzeba przyznać nie tego się spodziewałem po farcry 2. Przecież to nie ma nic wspólnego z częścią pierwszej tej gry i chyba wzorowali się na stalkerze tylko osadzili grę w afryce dodając samochody :(. Edytowane 23 Października 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Mam przeczucie , że gra wygląda tak jak wygląda za sprawą nvidii. Bo gdzie podziały się te efekty itd i podejrzewam , że pojawi się patch dx11 i grafika jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki konkretnie się poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Jako recenzenta to nie powinna ;) Fakt do odnotowania - ale ciężko uznać to za wadę gry - ocenie jak zobaczę :> :) pojawi się patch dx11 i grafika jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki konkretnie się poprawi. ? Chyba Dx 10.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 ? Chyba Dx 10.1?Nvidia nie ma karty z dx10.1 i nie będzie mieć :wink: , dx10.1 to minimalna korekta dx10. Być może nvidia dogadała się i taki myk zrobią , jakoś trzeba przekonać ludzi do dx11 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Nie wiem czy było ale wklejam http://polygamia.pl/far-cry-2-do-poprawki Ja mam taki problem że po jakimś czasie gra zaczyna mulić i trzeba ją restartować bo fps spada z 50-60 do 20 :/ masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Wziąłem sobie misję na krańcu mapy i zwiedzam. Ten numer z trawą to w sumie w wielu grach spotykany :) Ale lipa z tym widescreenem :lol: Edytowane 23 Października 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Pogralem jeszcze jakies 2h po napisaniu poprzedniego posta i zdania niestety nie zmienilem. Jak juz wczesniej zaznaczylem GRAFIKA JEST BARDZO DOBRA oczywiscie imo, i jest to zdecydowanie plus. Ale grze po prostu brakuje jakiegos koncowego szlifu, bo to w co teraz mozna pograc wyglada na wersje beta, i bynajmniej nie z powodu bugow (bo tych w sumie nie zauwazylem) ale to jest w jakis sposob nudne i nie ogarniete jako calosc. Misje sa nudne jak flaki z olejem, przynajmniej po jakims czasie, bo na poczatku kiedy poznajemy gre jest w miare fajnie. AI faktycznie nie blyszczy, ale nie jest tez tragicznie. Widoczki sa swietne, zwlaszcza o poranku i zachodzie slonca. Gra sprawia wrazenie jakis Simow, wyjatkowo nudnych. Biegamy sobie po mapie, zbieramy diamenty i wykonujemy identyczne misje, zarabiajac tym samym na nowe bronie i upgrady. Calosc sprawia wrazenie jakby byla "martwa", nic poza naszymy dzialaniami sie tutaj nie dzieje. Szkoda... bo widac ze potencjal jest, tylko konkretnej i ladnie poprowadzonej fabuly brak. Teraz do mnie dotarlo jakby wygladal gameplay w STALKERZE, w pierwowzorze stalkera (bez fabuly), identycznie jak tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Grafa nie powala , ale jedno trzeba przyznać .... dynamika wybuchów .... crysis się chowa ... świetnie ujęty efekt podmuchu przy wybuchu ... w crysis to było trochę flegmatyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Babole są : -zegarek widoczny tylko kiedy kładziemy się spać. -niezniszczalne opony w pojazdach. -po co lewarek do zmiany biegów jak jeździmy jeepem z napędem elektrycznym. -"voice akting" na żenującym poziomie, rozumiem że to afryka, mówi się tu ze wspaniałym akcentem ale czemu każdy bełkocze zamiast mówić. -głosy postaci są za ciche, bardzo ubogie menu Sound. -niektóre krzaki, drzewka zachowują się jak banka-wstańka. In plus -ogień i wybuchy. -niezła fizyka(oprócz pojazdów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuriii Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 No i kamien spadl mi z serca, ze w PC bedzie (podobno) normalny SAVE a nie jak na konsole. Save'ovac mozna w dowolnym momencie. Ale te save'y w domkach zostaly tez na pc. Hmmm w 1280x1024 4x4 i V.High idzie pograć na wybitnie przeciętnych kartach? Ciekawe czy to maksymalny, średni czy minimalny fps ... Na 4850, E4400@3.0 2gb ram wszystko płynnie w V.high 1440x900 AAx8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Voice acting to jest komedia w tej grze :lol2: Normalnie oni znaków interpunkcyjnych nie znają chyba hahaha. NPC napi.. jedno zdanie za drugim jednym ciągiem bez żadnych pauz i emocji itd. Normalnie jakaś masakra ta gra. Edytowane 23 Października 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Babole są : -zegarek widoczny tylko kiedy kładziemy się spać. -niezniszczalne opony w pojazdach. -po co lewarek do zmiany biegów jak jeździmy jeepem z napędem elektrycznym. -"voice akting" na żenującym poziomie, rozumiem że to afryka, mówi się tu ze wspaniałym akcentem ale czemu każdy bełkocze zamiast mówić. -głosy postaci są za ciche, bardzo ubogie menu Sound. -niektóre krzaki, drzewka zachowują się jak banka-wstańka. In plus -ogień i wybuchy. -niezła fizyka(oprócz pojazdów). Rozumiem ze mowiac babole nie masz na mysli bugow ;) Bo jesli tak to polowa z wymienionych sie nie kwalifikuje imo :wink: A kwestie mowione faktycznie sa nienormalne. W tempie ekspresowym nagrywane, chyba placili aktorom od godziny :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Fizyka imo taka sobie. Grafika jest jaka jest, ale ta akurat jest dość ładna .W każdym razie nie razi w oczy. Dobija mnie tylko ta monotonna . Misje faktycznie są nudnawe. Dość ciekawy za to pomysł zacinaniem się broni. Chociaż czasem to się zdarza zbyt często i bywa problematyczne. Szczególnie jak sporo się dzieje. Co do dźwięku 5.1 to jak nie działał tak nie działa nadal. A szkoda, bo ponoć dźwięk 5.1 w tej grze to jeden z atutów. Edytowane 23 Października 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Grafa nie powala , ale jedno trzeba przyznać .... dynamika wybuchów .... crysis się chowa ... świetnie ujęty efekt podmuchu przy wybuchu ... w crysis to było trochę flegmatyczne.Chyba śmiesz żartować było tak jak powinno. Podmuch był taki jak trzeba przy granacie szyszkowym, a nie jak w farcry2 gumowe drzewa- tu działa poprostu skrypt konkretny nie fizyka(drzewo ma być tak wygięte nie inaczej i posypać setką listków)!! Rzuć w crysisie granatem w okolice drzewka a zobaczysz, że raz się złamie tu, a raz się nie złamie tylko zatrzęsie, różne są tego scenariusze w zależności od precyzji rzutu. Edytowane 23 Października 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 CYTAT(konio68 @ 23 X 2008, 21:54) * Grafa nie powala , ale jedno trzeba przyznać .... dynamika wybuchów .... crysis się chowa ... świetnie ujęty efekt podmuchu przy wybuchu ... w crysis to było trochę flegmatyczne. Zobacz Crysisa na modach , albo Warheada bez - wybuchy to perelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...