Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przesadza, kręcony A3000+ @ 2.7GHz jest jeszcze ciut za wolny do wykorzystania pełnej mocy 7600GT, a co dopiero 7900GS/GTO czy kart z serii 8xxx :lol: . Zreszta, to widać porownujac z wynikami c2d, gdzie w przypadku 7900GS wyniki są czesto o 1k pkt wieksze.

wg mnie grzesiu mylisz się :) antek 2.7GHz spokojnie wystarczy do 7600GT, a co do c2d to nie karta ci daje dodatkowe marki tylko sam procek

ps

sulaco jadą już ?? :D

edit

macie foty ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i jak widać karta mało żre watów, a część userów jak zwykle płakała, że 1kW będzie potrzebny :lol2:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdrawiam orgiusza :)

edit

faktyczny rozmiar GPU bez shima :)

Dołączona grafika

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW!!11!! o 1000 pkt wyższy wynik w 3dmarku, masakra! :lol2:

Mnie obchodzą wyniki w grach a nie jakieś nic nie znaczące smarki... poza tym nie przesadzasz czasem? Proc z 2006 roku blokuje mozliwości średniej karty z tego samego okresu? :lol:

Nie każdy ma kasę na Core 2 Duo i musi się tym zadowolić <_<

Spójrz na minimalne FPS w przypadku tej samej karty z athlonem i C2D. Często jest tak, ze na athlonie zdarzaja sie spore spadki fps, na c2d nie ma takich "skoków" przez co min fps sa wyzsze. BTW, sam nie mam core2duo, i raczej nie bede miał, szkoda kasy :P.

W smarku 06 ktory tez uwzglednia wynik samego procesora? ;)

Ja mowie o grach. Ale co tam, ja sie nie znam, SLI mam tylko z Voodoo :)

Nie, nie w 06. Spójrzcie na egielde, tam był test gdzie sprawdzano FPS w grach (kilkunastu) na 7600GT z athlonem @ 2.75 i C2D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie są te wymiary ??

może to się przyda, ale widziałem gdzieś foto z dokładnymi fotami

Dołączona grafika

Spójrz na minimalne FPS w przypadku tej samej karty z athlonem i C2D. Często jest tak, ze na athlonie zdarzaja sie spore spadki fps, na c2d nie ma takich "skoków" przez co min fps sa wyzsze. BTW, sam nie mam core2duo, i raczej nie bede miał, szkoda kasy :P.

Nie, nie w 06. Spójrzcie na egielde, tam był test gdzie sprawdzano FPS w grach (kilkunastu) na 7600GT z athlonem @ 2.75 i C2D.

z egiełdy wynika, że A64 2700MHz spokojnie wystarczy dla 7600GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z newsa na stronie:

Jak widać z tego zdania jasno mozna wynieść, że sama karta pobiera 320W ;) Jezeli caly komp tyle pobieral podczas testów to spox ;)

btw: nie podoba mi sie pobor w idlle, czemu jest az o 25% wyzszy od Radka :blink:

Widzisz, tego newsa po prostu ktoś źle przetłumaczył, ja podałem cytat ze źródła - angielskojęzycznej strony, która robiła te testy. A tam wyraźnie napisali, że to całkowity pobór mocy kompa mierzony miernikiem włożonym w gniazdko. MIERNIK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu ale mysle ze cavarr słusznie zauwazyl, ze przy C2D sam procesor daje fpsy, a athlonik nie blokuje mozliwości karty... tymbardziej ze to nie jest jakis chłam, to procesor który królował jeszcze pare miechów temu... ja mam jednak nadzieje ze pogram na 8600GT w nowe gierki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki mierniczek do gniazdka do miezenia poboru pradu ..

i komp na codzien z monitorem ciagni mi 220W IDLE

w stresie 300W ..

gdzie jak wylacze monitor odrazu jest 50W mniej ...

karta to 7600GS po vmodach ..

z Galaxy masterpiece (2x7900gt @1pcb) mialem 360W pobór mocy calego kompa

dla szczegolów

A64 @2800mhz 1.55v

Winbond 255 2-2-2-5 3.43v

grafa po vmodach 1.6v Vgpu/2v vmem

1hdd, 1dvd-rw

takze nie jest chyba tak strasznie ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w koncu jakies konkrety :) ciekawe jeszcze jak wyjdzie to w 3D :unsure: moze w koncu zniknie to "plywanie" i "shimmering" tekstur.

Oblivion 16AF

http://img237.imageshack.us/img237/7373/obhr9.jpg

Geforce 8800 Gtx 16AF

Dołączona grafika

x1800xt, supposedly full HQ-AF:

Dołączona grafika

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"We have received news that all the 8800GTX cards out in the channel are being recalled due to manufacturing defect. We heard it is probably due to a resistor controlling 2D/3D switching and that leads to 3D corruption. However, the defect doesn't affect the 8800GTS cards. This issue probably could delay the launch, if not, there could be no availability of 8800GTX cards at launch but just GTS.

Update #1 : No affect on launch date as yet

Update #2 : NVIDIA will handle the necessary hardware changes (changing of resistors)

Update #3 : Only some 8800GTX cards are affected due to wrong resistor value by a contract manufacturer but to be safe, all the card makers are recalling their cards" - link :lol:

Bylo ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma sterów jak są bety 95.97 , pewnie już są jakieś nowe tylko jeszcze nie wypłyneły.

Napisałem tak dlatego, że te stery które "supportują" SLI, są za przeproszeniem g* warte ;] Czyli jakby wogóle ich nie było :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro dla jednej karty to CPU jest wąskim gardłem to dla dwóch... Nie liczcie na duże wzrosty w SLI chyba że w 2560x1600 AA/AF

albo trzebabędzie mocniejszych procków albo stery/giery zoptyalizowane pod 2 i 4 CPU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, ale najpierw czekamy na nf680i ...

A to ma być dobry chipset ??

Jakie fsb ma osiągać ??

A słyszeliscie że pierwsza partia kart ma wady i NV ją wycofuje ??

Źródło 1

I have had the 8800GTX here in Aus for 3 days now, I can confirm that there is a problem from my experiences. sometimes when launching a 3D game or benchmark the card seems to go into a slow mode, about 1/3 of it's usuall speed and there is grafix corruption associated with this slow down in games and 3D benchmarks. It's like the card gets stuck in 2D mode.

The only way I have found to pull it out of it's slow mode is to uninstall/re install the drivers and then it seems to work fine again for a while. In the 3 days I have had the card this problem has happened 6 times so far.

Aside from this when the card is working correctly in 3D the in game preformance is very very good.

Will be getting this card replaced asap with a non broken model for sure.

...

most of the 2nd patch card from xfx card are fixed (cuz i saw it)

others like evga i heard they fixed the 2nd patch too

for other other i am not sure....

detail problem i can't post out since it is still NDA

it can always rma XD

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi