grzmot Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Fajnie, że PPC też ma swój test przeglądarek www. Ale w teście trochę brakuje: Mozilli nie ma, tabelka z cechami jest trochę mała (gdzie gesty, skróty, wyszukiwanie na stronach, skalowanie stron, blokada zawartości itd.), opcja z klientem bittorrenta wydaje się tendencyjna :-P . Żeby nie było, z wynikiem testu się zgadzam, używam w zasadzie tylko Opery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Jakiej mozilli? Mozilli nie ma juz od dawna. Jej kontynuacją jest seamonkey. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A to znaczy, że się trochę zagapiłem, sorry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 grzmot napisał(a): [...]opcja z klientem bittorrenta wydaje się tendencyjna :-P . [...] czy uważasz, że bittorrent to tylko nielegalny soft? czy jest inny powód tego stwierdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A do czego się moze przydac bt? A np. do .... aktualizacji opery http://www.opera.com/download/torrents/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 stefe napisał(a): czy uważasz, że bittorrent to tylko nielegalny soft? czy jest inny powód tego stwierdzenia? Nie, moja uwaga nie miała nic wspólnego z kwestią legalności. Chodziło mi raczej o to, że jest to w zasadzie nowość, zawarta tylko w Operze, i kojarzy mi się z wodotryskami w zegarkach - co prawda potencjalnie użyteczna, ale nie dopracowana na tyle, żeby było uzasadnione jej użycie, gdy są takie drobiazgi jak uTorrent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) FF 1.5.0.7. poprawnie wyswietla dziwactwo z dziwacznego testu. Artykul delikatnie mowiac tendencyjny. Niczego sie nie dowiedzialem, a zaczynalem czytac z wielkim entuzjazmem. EDIT Tak chodzi o test acid2 z artykulu. Edytowane 31 Października 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Dzięki temu artowi zaktualizowałem Operę, pomimo niemiłych doświadczeń z wersją 9.01. Dobra robota SGJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Kaeres napisał(a): FF 1.5.0.7. poprawnie wyswietla dziwactwo z dziwacznego testu.A mozesz jeszcze napisać co wyswietla poprawnie i z jakiego testu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Zapewne chodzi o Acid2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No własnie o acid2 chodzic nie moze, bo ten test przejdzie dopiero firefox 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 W 100% zgadzam sie z autorem - mam identyczne odczucia. Zaskoczyla mnie jedynie marnosc IE 7 - 150 MB! Trudno powaznie ja traktowac (nawet gdybym bardzo chchial). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 SGJ napisał(a): No własnie o acid2 chodzic nie moze, bo ten test przejdzie dopiero firefox 3. Chcesz podwazyc moj wzrok czy inteligencje ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Kaeres napisał(a): Chcesz podwazyc moj wzrok czy inteligencje ? :)no to zapodaj obrazek, bo mój FF2 niezbyt sobie z tym radzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 stefe napisał(a): no to zapodaj obrazek, bo mój FF2 niezbyt sobie z tym radzi. Moj FF2 tez sobie nie radzi. Czekajcie na edit, zrobie screena jak bede w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) U mnie na 1.5.0.7 test wychodzi źle, czyli tak jak na screenie SGJ'ta. Na mojej podstawowej przeglądarce czyli Operze jest oczywiście OK. Kaeres - jesteś inny ;D. Edytowane 31 Października 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Kaeres napisał(a): Moj FF2 tez sobie nie radzi. Czekajcie na edit, zrobie screena jak bede w domu. Tylko jak juz wejdziesz na strone testu to kliknij w linka do testu, a nie obrazka pokazującego jak ma to wyglądac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 SGJ napisał(a): Tylko jak juz wejdziesz na strone testu to kliknij w linka do testu, a nie obrazka pokazującego jak ma to wyglądac. Dzieki, ze mnie uswiadamiasz ;) Postaram sie jak moge zeby tego nie zrąbać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Po tym arcie mam ochotę zmienić przeglądarkę :) Używam FF2 i jest ok, ale wygląda na to, że opera jest szybsza, "lżejsza", i trochę bardziej dopracowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 No na to czekałem : Dzięki SGJ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Trzeba przyznać kawałek dobrej roboty. Przynajmniej jest teraz jakieś porównanie przeglądarek i to nawet dosyć szczegółowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Nie ma to jak zrobic z siebie durnia. Robilem testy w domu na szybko i odpalilem pelno przegladarek i faktycznie tylko Opera wyswietlila poprawnie test Acid2. Pomylilem okienka myslac, ze to FF 1.5.0.7 Przepraszam za wprowadzanie w blad i upieranie sie przy nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 buuren napisał(a): czemu Opera a nie FF?? autor artykulu napisal to: "...funkcję ‘Przewiń dalej’, która wykrywa najbardziej prawdopodobny odnośnik do następnej strony i znacznie upraszcza nawigację po witrynach złożonych z wielu stron, takich jak wyniki wyszukiwań lub galerie obrazów." (widac to najlepiej w google, allegro itd) to dziala jeszcze w taki sposob: klikasz prawy przycisk myszy i po chwili lewy (prawy+lewy) i masz poprzednia strone ktora przegladales w danej karcie, klikasz lewy+prawy i masz nastepna to bardzo umila prace z przegladarka a zadna inna poza Opera tego nie ma... FF z odpowiednim rozszerzeniem (mouse gestures) tez posiada gesty, wiec z łaski swojej nie wprowadzaj ludzi w błąd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 nakładka na IE, Maxthon też posiada obsługę gestów. Maxthon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 got3 napisał(a): FF z odpowiednim rozszerzeniem (mouse gestures) tez posiada gesty, wiec z łaski swojej nie wprowadzaj ludzi w błąd :)Taaa... Tylko Opera ma to (i mase innych rzeczy) w standardzie. Więc wiesz.. :lol: To sobie rozszerzaj, a ja wejdę w opcje i włacze. Chociaż w sumie nie muszę właczać, zrobie gest zaraz po instalacji, i ona się zapyta czy je właczyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Sarkazz napisał(a): Taaa... Tylko Opera ma to (i mase innych rzeczy) w standardzie. Więc wiesz.. :lol: To sobie rozszerzaj, a ja wejdę w opcje i włacze. Chociaż w sumie nie muszę właczać, zrobie gest zaraz po instalacji, i ona się zapyta czy je właczyć :wink:kolejny rycerzyk, który nie potrafi zrozumieć, że oprogramowanie tego typu ma właśnie na celu dostarczenie szkieletu i dopasowania go do własnych wymagań... tymczasem do zobaczenia w opcjach opery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 A co ma przedstawiać ten test acid2. Czy jakieś strony pokazują w taki sposób obrazki czy cos? Jeśli jest to tylko test pokazujący zgodność otwierania z zamierzeniami twórców stron to ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 stefe napisał(a): kolejny rycerzyk, który nie potrafi zrozumieć, że oprogramowanie tego typu ma właśnie na celu dostarczenie szkieletu i dopasowania go do własnych wymagań... tymczasem do zobaczenia w opcjach opery. Kolejny, ktory nie rozumie, ze w tescie byly porownywane wersje "out of the box" przegladarek, bez doinstalowywania dodatkow. A tu w kolko ktos o rozszerzeniach, nakladkach i innych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) costi napisał(a): Kolejny, ktory nie rozumie, ze w tescie byly porownywane wersje "out of the box" przegladarek, bez doinstalowywania dodatkow. A tu w kolko ktos o rozszerzeniach, nakladkach i innych...nie napisałem o teście tylko o jego odpowiedzi, która akurat z tym testem nie ma nic wspólnego... to tak, żebyś się chociaż zapoznał zanim coś napiszesz... ... papa. Edytowane 4 Listopada 2006 przez stefe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 stefe napisał(a): nie napisałem o teście tylko o jego odpowiedzi, która akurat z tym testem nie ma nic wspólnego... to tak, żebyś się chociaż zapoznał zanim coś napiszesz... ... papa. ??? Przeciez on ma racje - porowanie z "pudelek". Co mnie obchodzi co mozna doinstalowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...