Skocz do zawartości
SGJ

[artykuł] Porównanie Przeglądarek Dla Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, że PPC też ma swój test przeglądarek www. Ale w teście trochę brakuje: Mozilli nie ma, tabelka z cechami jest trochę mała (gdzie gesty, skróty, wyszukiwanie na stronach, skalowanie stron, blokada zawartości itd.), opcja z klientem bittorrenta wydaje się tendencyjna :-P . Żeby nie było, z wynikiem testu się zgadzam, używam w zasadzie tylko Opery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stefe napisał(a):

czy uważasz, że bittorrent to tylko nielegalny soft?

czy jest inny powód tego stwierdzenia?

Nie, moja uwaga nie miała nic wspólnego z kwestią legalności. Chodziło mi raczej o to, że jest to w zasadzie nowość, zawarta tylko w Operze, i kojarzy mi się z wodotryskami w zegarkach - co prawda potencjalnie użyteczna, ale nie dopracowana na tyle, żeby było uzasadnione jej użycie, gdy są takie drobiazgi jak uTorrent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FF 1.5.0.7. poprawnie wyswietla dziwactwo z dziwacznego testu.

Artykul delikatnie mowiac tendencyjny.

Niczego sie nie dowiedzialem, a zaczynalem czytac z wielkim entuzjazmem.

EDIT

Tak chodzi o test acid2 z artykulu.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SGJ napisał(a):

Tylko jak juz wejdziesz na strone testu to kliknij w linka do testu, a nie obrazka pokazującego jak ma to wyglądac.

Dzieki, ze mnie uswiadamiasz ;)

Postaram sie jak moge zeby tego nie zrąbać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak zrobic z siebie durnia.

Robilem testy w domu na szybko i odpalilem pelno przegladarek i faktycznie tylko Opera wyswietlila poprawnie test Acid2.

Pomylilem okienka myslac, ze to FF 1.5.0.7

Przepraszam za wprowadzanie w blad i upieranie sie przy nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buuren napisał(a):

czemu Opera a nie FF??

autor artykulu napisal to: "...funkcję ‘Przewiń dalej’, która wykrywa najbardziej prawdopodobny odnośnik do następnej strony i znacznie upraszcza nawigację po witrynach złożonych z wielu stron, takich jak wyniki wyszukiwań lub galerie obrazów."

(widac to najlepiej w google, allegro itd)

to dziala jeszcze w taki sposob: klikasz prawy przycisk myszy i po chwili lewy (prawy+lewy) i masz poprzednia strone ktora przegladales w danej karcie, klikasz lewy+prawy i masz nastepna

to bardzo umila prace z przegladarka a zadna inna poza Opera tego nie ma...

FF z odpowiednim rozszerzeniem (mouse gestures) tez posiada gesty, wiec z łaski swojej nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

got3 napisał(a):

FF z odpowiednim rozszerzeniem (mouse gestures) tez posiada gesty, wiec z łaski swojej nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

Taaa... Tylko Opera ma to (i mase innych rzeczy) w standardzie. Więc wiesz.. :lol: To sobie rozszerzaj, a ja wejdę w opcje i włacze. Chociaż w sumie nie muszę właczać, zrobie gest zaraz po instalacji, i ona się zapyta czy je właczyć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkazz napisał(a):

Taaa... Tylko Opera ma to (i mase innych rzeczy) w standardzie. Więc wiesz.. :lol: To sobie rozszerzaj, a ja wejdę w opcje i włacze. Chociaż w sumie nie muszę właczać, zrobie gest zaraz po instalacji, i ona się zapyta czy je właczyć :wink:

kolejny rycerzyk, który nie potrafi zrozumieć, że oprogramowanie tego typu ma właśnie na celu dostarczenie szkieletu i dopasowania go do własnych wymagań... tymczasem do zobaczenia w opcjach opery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stefe napisał(a):

kolejny rycerzyk, który nie potrafi zrozumieć, że oprogramowanie tego typu ma właśnie na celu dostarczenie szkieletu i dopasowania go do własnych wymagań... tymczasem do zobaczenia w opcjach opery.

Kolejny, ktory nie rozumie, ze w tescie byly porownywane wersje "out of the box" przegladarek, bez doinstalowywania dodatkow. A tu w kolko ktos o rozszerzeniach, nakladkach i innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Kolejny, ktory nie rozumie, ze w tescie byly porownywane wersje "out of the box" przegladarek, bez doinstalowywania dodatkow. A tu w kolko ktos o rozszerzeniach, nakladkach i innych...

nie napisałem o teście tylko o jego odpowiedzi, która akurat z tym testem nie ma nic wspólnego... to tak, żebyś się chociaż zapoznał zanim coś napiszesz...

... papa.

Edytowane przez stefe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stefe napisał(a):

nie napisałem o teście tylko o jego odpowiedzi, która akurat z tym testem nie ma nic wspólnego... to tak, żebyś się chociaż zapoznał zanim coś napiszesz...

... papa.

??? Przeciez on ma racje - porowanie z "pudelek". Co mnie obchodzi co mozna doinstalowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi