Michaelius Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Asus VW266H 26" - Monitory LCD - Asus VW266H 26" od 1273.00zł Na [H]Ardocp sporo osob ma tego asusa i nie narzeka OT- nie lepiej gtx 470 za 1k kupic zamiast 5850 i miec wydajnosc zblizona do 5870 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 no i przyszedł mi dziś HP ZR24W, na fabrycznych strasnzie wali po oczach, zmniejszyłem jasność na 50%. ktoś ma taki komitor, możecie podać własne ustawienia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartd Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 witam, chce kupic panorame 23" i zastanawiam sie nad dwoma modelami LG 1. W2353V-PF - za 745 zl 2. M237WD-PZ - za 770 zl ktory z tych monitorow brac? chcialbym wykorzystywac go glownie do grafiki i gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 witam, chce kupic panorame 23" i zastanawiam sie nad dwoma modelami LG 1. W2353V-PF - za 745 zl 2. M237WD-PZ - za 770 zl ktory z tych monitorow brac? chcialbym wykorzystywac go glownie do grafiki i gier. LG nie bierz .. Samsung robi bardzo bardzo dobre monitory .. a LG nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 LG nie bierz .. Samsung robi bardzo bardzo dobre monitory .. a LG nie Samsung robi jakościowo takie same monitory jak LG. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartd Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 jestem jednak zdecydowany na LG. wiec... waszym zdaniem warto brac ten z tunerem czy jednak lepiej kupic ten tanszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 LG łączy technologie IPS i LED w monitorach. Benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 I znowu to debilne 16:9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) Ok nadszedl dzien ostatecznego wyboru monitora, ktory ma zawitac na moim biurku: SAMSUNG 27" LCD SM P2770H - Monitor LCD Samsung 27" LCD SM P2770H Czarny - Monitory LCD - Agito.pl BENQ 27" LCD M2700HD - Monitor LCD BENQ 27" LCD M2700HD - Monitory LCD - Agito.pl IIYAMA 27" LCD Prolite E2710HDS-B1 - Monitor LCD IIYAMA 27" LCD Prolite E2710HDS-B1 - Monitory LCD - Agito.pl Po czytaniu wielu recenzji jak mozna sie domyslic niczego nie wywnioskowalem ;/ poniewaz wszystkie opinie sa bardzo zblizone, jedne pozytywne oraz negatywne :/ nie ma przewazajacej roznicy miedzy monitorami i naprawde sam niewiem w co inwestowac. Odrazu mowie, ze monitory 16:10 mnie nie interesuja. W wiekszosci i tak wykorzystuje 16:9, do monitora rowniez podlaczona bedzie konsola. Dlatego tez prosze Was o rady i opinie na temat danej firmy. Z zadna z tych firm nie mialem stycznosci jezeli chodzi o TV czy monitory i niewiem gdzie sa ich silne strony a gadzie slabe. Jak wiadomo kazda firma ma jakies slabosci. Z gory dzieki za odpowiedz ! Pozdro ! Edytowane 9 Września 2010 przez Buziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekel Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 siemka ludziska potrzebuje porady :) chcialbym kupic jakis przyszlosciowy monitor tak mysle do 1000zl max (najlepiej ~800zl) - 23-24 cale (sklanialbym sie bardziej ku 24) - do gier i ogladania telewizji (kolega z waszego forum polecil mi juz tuner zew) mam kablowke z multimedii ale nie mam pojecia czy to jest jeszcze analogowa tv czy cyfrowa (nie mam zadnego kanalu HD ale patrzac w przyszlosc wypadaloby zeby monitor mial czyz nie?) - na zlaczach sie nie znam DVI, HDMI etc. - jesli bylaby taka mozliwosc to LED (chyba ze jakis model jest lepszy na zwyklych swietlowkach) kurcze jestem calkowicie zielony w tych sprawach :) dlatego prosze Was o pomoc bo nie kupuje monitora na 2 lata.. mam starego flatrona 17' wysluzyl mi sie ale trezba isc z duchem czasu :) please help me :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) siemka ludziska potrzebuje porady :) chcialbym kupic jakis przyszlosciowy monitor tak mysle do 1000zl max (najlepiej ~800zl) - 23-24 cale (sklanialbym sie bardziej ku 24) - do gier i ogladania telewizji (kolega z waszego forum polecil mi juz tuner zew) mam kablowke z multimedii ale nie mam pojecia czy to jest jeszcze analogowa tv czy cyfrowa (nie mam zadnego kanalu HD ale patrzac w przyszlosc wypadaloby zeby monitor mial czyz nie?) - na zlaczach sie nie znam DVI, HDMI etc. - jesli bylaby taka mozliwosc to LED (chyba ze jakis model jest lepszy na zwyklych swietlowkach) kurcze jestem calkowicie zielony w tych sprawach :) dlatego prosze Was o pomoc bo nie kupuje monitora na 2 lata.. mam starego flatrona 17' wysluzyl mi sie ale trezba isc z duchem czasu :) please help me :) DELL U2311H + full hd + swietne kolorki (matryca IPS) + b. dobra czern, kontrast i kąty widzenia + bardzo niski input lag (10ms) Edytowane 10 Września 2010 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 FullHD to raczej na minus. Na plus to "mega"HD by było, czyli 16.10 a nie ten shit. Choć sam jednak zastanawiam się nad wymianą U2410 na niego. BTW, zdążyłem z zakupem, podrożały o 500zł O_o tak samo jak LP2475w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 A dla mnie niestety czerń na IPSach (bez polaryzatora) jest absolutnie nie do przyjęcia. Nie dość, że bardzo słaba to jeszcze mieni się przy najmniejszym ruchu głową. Dlatego odpuściłem sobie póki co kupno poważnego sprzętu i nabyłem okazyjnie nowego LP2275W na PVA. Jest zdecydowanie lepiej niż na IPSach, ale i tak ledwo akceptowalnie. Jakos przebiduję od OLEDów lub innych cudów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Dlaczego 16:10 jest lepsze od 16:9 ? Z tego co wyczytałem, to 16:9 się lepiej sprawują w grach i filmach (nie ma czarnych pasów z boku), bo właśnie pod takie proporcje są one tworzone. Właśnie przymierzam się do zakupu monitora 23-24" z tunerem tv. Czy możecie mi coś doradzić? Zastosowanie: głównie gry i internet + filmy. Cena: ~1500 zł. Edytowane 18 Września 2010 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) A to czarny pasek wysokości 2cm jest naprawdę bardziej upierdliwy niż dużo mniejszy obszar roboczy w pionie? O_o Po prostu 16.9 jest w pionie fizycznie niższy niż 16.10. Co do tunera to rzucę jednym swoim zastrzeżeniem. Cena monitora jest wywindowana z powodu tego ustrojstwa. Przekalkuluj sobie najpierw czy nie bardziej opłaci się kupić zew. tuner i monitor niż all-in-one. Plus pomyśl że jak Ci tuner padnie to jesteś bez monitora na czas realizacji gwarancji. Edytowane 18 Września 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Tez prawda. Zastanawia mnie tylko, czy zewnetrzne tunery tv sprawuja sie rownie dobrze (a moze lepiej?), co te wewnetrzne. Jezeli tak to moze jednak wezme jakis fajniejszy monitor bez tunera :) @16:9 vs 16:10 - ze wszystkich opinii, ktore czytalem - ludzie wola miec 16:9 i brak paskow. Edytowane 18 Września 2010 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Zastanów się co Ty byś wolał a nie ludzie :P Pasy tak samo będą w filmach na 16.9 i na 16.10. Bo te są robione w zupełnie innym proporcjach niż 16:xx ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Zastanów się co Ty byś wolał a nie ludzie :P Pasy tak samo będą w filmach na 16.9 i na 16.10. Bo te są robione w zupełnie innym proporcjach niż 16:xx ;-) Prawda. Filmy (taki "kinowy standard statystyczny", czyli bez iMAX itp.) dokładnie są robione na proporcje 2,4:1 - 2,35:1. Fakt że pasy przy 16:9 będą w filmach minimalnie mniejsze nie zmienia faktu że i tak lepiej się gra i pracuje na 16:10 :] Jeśli monitor ma być tylko i wyłącznie do filmów to lepiej kupić 16:9 ... ale jak ma być też do całej reszty to ja bym się starał kupić 16:10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 No to mnie przekonaliscie. Poszukuje monitora lcd 23-24" 16:10, do GIER i filmow, najlepiej 120 hz (ale o to ciezko). Cena - okolo 1300-1400zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 (edytowane) Zeby nie miec pasow w filmach to trzeba miec dosc smiechowy telewizor : Edytowane 19 Września 2010 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 A jak będzie filmek 16:9, bo będą czarne pasy po bokach. :lol: Do pełni szczęścia, trzeba mieć 2 tv i monitor, jak dla kogoś pasy na górze i dołu są wrzodem na mózgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 (edytowane) Wszystko fajnie, tylko nadal nie wiem jaki monitor kupic. Oferta 16:10 nie jest zbytnio rozbudowana, a w przypadku 16:9 mam strasznie duzy wybor - i w tym mojego faworyta: ACER GD245HQ 23,6'' 120Hz za 1500 zl. 120hz do gier to podobno cud miod i orzeszki, a proporcje 16:9 nie sa jakims wielkim minusem. @Edit: Fajne porownanie 16:9 vs 16:10 http://qtv.freechal.com/movie/QTVMovieView.asp?docid=2710961 Edytowane 19 Września 2010 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Jak 120Hz jest najważniejszym parametrem, to wielkiego wyboru nie masz. IMO już lepiej wziąć 23/24" z rozdziałką 1920x1080 niż 22" z 1680x1050. Zawsze to więcej miejsca, choć za 16:9 nie przepadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 (edytowane) A cos mozesz polecic z 16:10 24" ? 120 hz nie jest najwazniejszym parametrem. Po prostu chce miec fajny, funkcjonalny monitor, na ktorym bede mogl pograc, poogladac filmy i posurfowac w internecie :P @Edit: Co myslicie o tym monitorku: HP ZR24W , 24", 16:10, matryca s-ips. Cena: 1500zl. Jak to sie bedzie sprawdzalo w grach? I czy warto? A moze cos lepszego w tej cenie? :P Edytowane 20 Września 2010 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 HP LP2475W jest lepszy od zr i praktycznie najlepszy w tej półce cenowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Ale już nie jest w tej półce cenowej. No może Toms że możesz go sprowadzić za tyle? Bo te HP i mój Dell wskoczyły na allegro na >2000zł :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Na pewno nie kupie tych HP, bo sa strasznie awaryjne. 90% opinii, ktore o nich czytalem dotyczyly awaryjnosci i serwisu hp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Nie wiem jak w tej chwili z cenami, możliwe że faktycznie 2475 nie zmieści się w założonym budżecie. A co do serwisu, to akurat hp ma dobry, przywożą Ci panel migusiem do domciu i po sprawie. Awaryjność, taka sama jak innych, nic poza normą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Czyli wychodzi na to, ze nowe monitory maja taka duza awaryjnosc? Ja mam swojego Benq FP91GP od 3-4 lat i nie wyglada, zeby mial sie zepsuc :P A co do monitora, to chyba jednak wezme Acera gd245hq - ma prawie 24" , 16:9 mi odpowiada, ma 120hz co w grach jest duza zaleta, a filmy na nim tez poogladam. Nie potrzebuje matrycy ips, bo nie jestem jakims grafikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Jeśli TN Ci wystarcza, to jak najbardziej można brać. IPS ma po prostu najlepsze z możliwych kątów ( ale ideału też nie ma ) i ogólnie jest lepszą matrycą i dlatego jest często polecany dla wymagających użytkowników. A awaryjność, to tak jak pisałem, nie widziałem jakichś większych odstępstw od tego co kiedyś. Prawdopodobnie bierze się to stąd, że akurat lp2475w to pierwszy model na IPS za małe pieniądze, czyli coś, na co duża rzesza ludzi czekała od dawna. 2 lata temu nie było budżetowej wersji 24" na IPS, więc jak tylko się ten HP pojawił, to masa sztuk została sprzedana. Dlatego też "więcej" się słyszy o usterkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...