Jump to content
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Recommended Posts

Mam do was pytanko - mam 8600GT w swoim komputerze,

natomiast ojciec ma jakiś tam stary GF7300.

 

Czy 8600GT ze sterownikami CUDA da kopa takim aplikacjom jak: Adobe photoshop elements, Adobe premiere Elements?

 

Kurde gdyby tak, to wrzuciłbym mu swoją kartę a sobie kupił coś innego.. :) (myślę o radku 4770)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam do was pytanko - mam 8600GT w swoim komputerze,

natomiast ojciec ma jakiś tam stary GF7300.

 

Czy 8600GT ze sterownikami CUDA da kopa takim aplikacjom jak: Adobe photoshop elements, Adobe premiere Elements?

 

Kurde gdyby tak, to wrzuciłbym mu swoją kartę a sobie kupił coś innego.. :) (myślę o radku 4770)

8600GT bardzo ładnie działa w aplikacjach z CUDA.

 

Nie jest może najszybszy ze względu na 32 procesory ale daje radę.

 

Powninienneś odczuć przyspieszenie. Jaki tam jest procesor CPU?

 

Aplikacja musi być w wersji która obsługuje CUDA

Edited by TomaszPaweł

Share this post


Link to post
Share on other sites

w temacie znalazłem oto taki zakres:

Oporności Vgpu:

0.67->1.37

0.66->1.39

0.65->1.4

0.64->1.41

0.63->1.44

0.62->1.45

0.59-0.60->1.53

 

Czy ktos mi pomoze i poda szerszy zakres? np. do 1,70V ???

 

Tak wyglada moje PCB

Dołączona grafika

 

 

EDIT: Chciałbym odpowiedz jeszcze w tym roku otrzymac.

Edited by memel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak na codzien zaleca sie nie przekraczac jakiego V ?

Widzę, ze masz box chłodzenie, to dobierz takie napięcie, żeby rdzenia nie ugotować :)

 

Ja dłuższy czas jechałem na coś ponad 1,7V na rdzeniu i taktach 900/2150, mam accelero S1 założone, ale sekcja zasilania już powoli nie wyrabiała, grzała się niemiłosiernie :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Karta demonem szybkości nie jest, ale i tak postanowiłem wykonać vmoda by móc pograć w miarę komfortowo w starsze tytuły. Mam XpertVision 8600GT Sonic+ ( to samo co palit, porównywałem ). W pierwszym poście znalazłem takie info:

 

Oporności Vgpu:

0.67->1.37

0.66->1.39

0.65->1.4

0.64->1.41

0.63->1.44

0.62->1.45

0.59-0.60->1.53

Sęk w tym, że moja karta na starcie miała oporność 0.58 lecz napięcie standardowe 1.4. Czy powyższa rozpiska nie dotyczy Sonic+? Zmniejszyłem oporność do 0.54 i uzyskałem napięcie 1.52V...

Share this post


Link to post
Share on other sites

W nowych grach wzrost wydajności jest znaczny, ale na takim procku jak mój.

 

Ale nowe gry to 2GB ram, a nie 512.

Od jakiegoś czasu standard to 4gb i tyle wypada też mieć do gier, bo na 2ch to jeszcze rzeźba dysku. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak 8600GT 512MB sprawuje się w wysokich rozdzielczościach w starszych grach, mam tu na myśli głównie Battlefield 2 oraz wszelkiej maści mody. W związku z posiadanym monitorem 24" chciałbym pograć w natywnej rozdzielczości, czyli 1920x1200. Aktualnie mam pożyczonego wersję 256MB i powiem, że w rodz. powyżej 1280x1024 nie jest za dobrze, tzn. odpaliłem BF2 w 1920x1200 i fraps wyświetla niby cały czas 60/80fps, ale pomimo tego strasznie rwie obraz. W/w zjawisko najbardziej uwidacznia się podczas szybkich zwrotów, cięcia grafiki są wtedy 3-5 sekundowe.

I teraz pytanie jak na początku, czy 8600GT z 512MB rozwiąże problem, bo widać, że GPU daje radę... hmm?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Wczoraj benchowałem swoją 8600gt, nagle coś ją zabolało, komp turn-off i już się z nią w slocie włączyć nie chce. Po wciśnieciu przycisku power komp odpala na 0,5sek tak ze nawet nie mogę zmierzyć napięcia na gpu i gaśnie.

 

Moje oc:

gpu : 1,4v @ 1,88v 540@900

mem : 2,05v @ 2,3v 700@975

 

Nie widze zadnych oznak spalenia czy to na rdzeniu czy na sekcji, napewno coś poszło bo czuć było delikatny smrodzik, gdyby to był rdzeń to komp by przynajmniej odpalał a tu wogóle nie wstaje. Wszystko było chłodzone accelero s1 + slip stream 110cfm, radiatory na memki i mofsety. Liczę że ktos zasugeruje mi co moglo walnąć,dopatrze się tego i może coś jeszcze z niej bedzie.

 

aha jeszcze jedna informacja która może komuś coś powiedzieć. Po jednorazowym odpaleniu (tym na 0,5sek) trzeba wyłaczyc zasiłke i odczekać z 30sek by ponownie móc spróbować odpalić komp. płytka to p45 neo2-fr moa zasilka corsair tx650

Edited by tomekk600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesli karta powoduje turnoff psu, to znaczy ze usmazyles cos w sekcji zasilania, do tego stopnia ze karta robi zwarcie na linii +5v lub +12v i wywala psu.

 

czy w takim razie przeplenie może być widoczne gołym okiem czy karta na smietnik?? wiecej gigashita nie kupie ich sekcje nie za bardzo nadaja sie do oc.. Edited by tomekk600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...





×
×
  • Create New...