orlontko Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) rafa to patrz ;) Kingstone DataTraveler 1TB Edytowane 18 Stycznia 2015 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 A ktoś kojarzy pendrive: - USB 3.0 - obudowa mini, a zatyczka jest połączona z korpusem tak, żeby się nie zgubiła lub bez zatyczki - ale wielością nie może przekraczać standardowego wtyku USB. - przełącznik blokady zapisu -8-16GB, więcej nie potrzeba Nie musi być ultra szybkie. Przeznaczenie - instalacja Tails. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 rafa to patrz ;) Kingstone DataTraveler 1TB Genialne, dwa razy droższy od SSD :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) SanDisk Cruzer Extreme 64GB USB 3.0 świeżak, podpięty pod usb 3.0 intela: exFAT: NTFS: Edytowane 4 Marca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Witam. Spodobał mi się ten Pendrive. Potrzebuję prostego prostokąta ( :-D), bez bajerów typu zatyczka, składany, wysuwany itp oraz z zmożliwością podpięcia do kluczy. Coś mało popularny ten model i chyba nie jest on za szybki. Tutaj mam jakieś testy. Z drugiej też strony będzie to pendrive używany raczej rzadko... Pojemność 32 GB też jest za duża, ale byłoby na przyszłość. Co o nim powiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Żałosna wydajność a wersja połowę mniejsza będzie jeszcze wolniejsza. Nie wyobrażam sobie nagrywać 12GB filmu z tą prędkością. Moim zdaniem śmieć nie warty zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Tak podejrzewałem :/ A może polecicie mi kilka pendrive do wyboru, albo zarzucicie mi jakimś w miarę świeżym testem pendrive 16 lub 32 gb do ceny max 100? /// Ok, pokuszę się o tego SanDisk Cruzer Extreme, bo widzę, że mega popularny i szybki pendrive. Wysuwany co prawda, no ale muszę przeżyć jakoś ;) Edytowane 14 Marca 2015 przez evald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Panowie, chciałbym wzbogacić któregoś z moich lapków o USB 3.0 Pomyślałem o zakupie kontrolera USB 3.0 na Express Card (34/54mm) i o pendraku Corsair Voyager Vega 32GB USB 3.0 / Patriot Spark MINI 32GB USB 3.0 Czy taki zestaw da mi jakieś w miarę szybki prędkości zapisu? Obecnie używam OCZ Rally2 na USB 2.0 i prędkość zapisu nie rzuca na kolana. Lapki to Dell Inspiron 1720 i Lenovo SL510 (w sumie dla mnie, to obojętne na którym będzie to używane) Z góry dzięki za podpowiedzi. Edytowane 21 Marca 2015 przez reed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Jeśli to Express Card a nie stare PCMCIA to można wrzucić. Edytowane 21 Marca 2015 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Jeśli to Express Card a nie stare PCMCIA to można wrzucić. Przetrząsnąłem z lekka internety i wychodzi na to, że albo zafunduję sobie USB 3.0 albo 2.0 Zależy to od expresscard, czy jest 1.0 czy 2.0 A tego nie potrafię wyszperać w w/w internetach. Wiesz może czy da się to jakoś sprawdzić? PS: To Express, nie PCIMCIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Też mi tak wychodziło z google. Dobrze dla Ciebie bo USB 3 da sporego kopa przy kopiowaniu dużych plików. Zdecydowanie warto mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 SanDisk Cruzer Extreme 32GB USB 3.0 NTFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Sprzęt pokrewny więc wrzucam. Bez screenów bo raczej nie mają znaczenia ale jakby ktoś koniecznie chciał to pisać. R:48MB/s W: 15MB/s R:80MB/s W: 23MB/s Maksymalne odczyty z ATTO. W AS SSD trochę mniejsze. Generalnie karty bardzo fajne zważywszy na ich obecnie niskie ceny. Telefon czy tablet całkiem dobrze na nich chodzi a kopiowanie z kompa nie trwa zbyt długo. Polecam. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam, planuję zakupić pendrive, który będzie mi służył do przechowywania danych, jak i do oglądania filmów Full HD (1080p) na telewizorze. Myślę, że najbardziej optymalny byłby taki 32 GB do 100 zł maksymalnie (chociaż nie ukrywam, że wolałbym tańszy). Zależy mi na tym, by filmy były odtwarzane płynnie, bez zacięć. Czy mógłby ktoś pomóc?Dodam, że sprawdzałem różne firmy, ale nie wiem która jest najlepsza. No i też pendrive różnią się cenami, np. jedni wołają 60 zł za 32 GB, inni 90 zł za taką samą ilość pamięci. Z tego co wiem, chodzi o szybkość zapisywania i odczytywania, dlatego zwracam się z tym pytaniem do was.PS. Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 http://forum.purepc.pl/topic/219678-zakup-pendrivea-wybór-zalecenia/page-37 Wszystko czarno na białym tylko czytać choć pare ostatnich stron. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wybaczcie, nie widziałem tego tematu. Czyli rozumiem, że najlepszym wyborem na pendrive do odtwarzania full hd itd. będzie Cruzer Extreme 32 GB. 112 zł to trochę sporo, ale w sumie miałem upatrzony jakiś za 90 zł, więc różnica w cenach to zaledwie 22 zł więcej.No nic, dzięki za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 SanDisk Extreme jest tego wart. Będziesz miał komfort pracy z nim. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Hmm działa Wam Benchmark w HD TUNE na Pendrive Kingston se9 16gb g2 USB 3.0(Lub inne pojemności)? bo mi wywala błąd a w np.: ATTO działa(długo trwa "przygotowanie" do testu, ale to pewnie wina kiepskiego zapisu(30s, a na Adacie S102 16GB test rusza po 10-13s)) Sprawdzane na 2 rożnych komputerach, dlatego się zastanawiam czy wszystko z moim penem jest ok(bardziej na przyszłość, co by się nie wysypał jak będą na nim dane). Pozdr Ps. Odczyt ok 110MB/s, zapis w testach 15, w realnym kopiowaniu 8-9MB/s Edytowane 2 Czerwca 2015 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Wrzucam bo jestem pod wrażeniem.. Chciałem sobie kupić coś małego do kluczy i generalnie założyłem że wszystkie te maleństwa to powolne badziewie. Po analizie deklaracji producenta/wyglądu i pojemności wybrałem Transcend JetFlash 710S 64GB. Producent deklaruje 90/24 dla 64GB które kupiłem dla siebie i 90/20 dla 32GB które kupiłem dla żony (jeszcze nie testowałem mniejszego). Szczęka mi opadła jak okazało się że w praktyce śmiga to o wiele lepiej. I mówię tu oczywiście o zapisie, odczyt jest więcej niż wystarczający jak na kieszonkowy sprzęt. Nie rozumiem dlaczego producent tak to opisuje.. Obudowa solidna, metalowa i bardzo estetyczna. Niewielki ale nie za mały tak, że wygodnie się go wyciąga z gniazda. Co tu dużo mówić, bardzo polecam! Edytowane 15 Lipca 2015 przez rafa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Dodaje 32GB wersje Transcend JetFlash 710S Zadziwiająco szybsza.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Szukam jakiegoś małego pendrivea USB 2.0 32GB. Urządzenie ma pracować jako dysk do konsoli na którym będę trzymał gry ze sklepu online. Zależy mi na małym rozmiarze aby uniknąć przypadkowego wypięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Ja używam Patriot Supersonic Magnum USB 3.0 polecam. http://www.patriotmemory.com/product/detail.jsp?prodline=7&catid=92&prodgroupid=208&id=1066&type=23 http://pclab.pl/art51624-18.html https://orrsella.com/2013/07/15/speed-review-patriot-supersonic-magnum-64-gb-flash-drive/ Robi robotę. http://proline.pl/?p=PEF64GSMNUSB&&cno=1289 zł. Edytowane 28 Lipca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Co powiecie o GoodRam PICCOLO 32GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Jednym słowem - dziadostwo! Dopiero co wrzucałem test bardzo porządnego malucha. Wystarczy przewinąć w górę strony... Tylko 10zł różnicy do tego badziewia o które pytasz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Zamówiłem tego transcenda w empiku, jak przyjdzie to tez wrzuce swoj test. Kingston ma tez fajne dwa aluminiowe peny, jeden małuch, drugi taki bardziej standardowy. Oba z oczkiem do kluczy, bez zatyczek. Tylko jak to u kingstona - gowno totalne, 10MB/s zapisu... Oczywiscie oba USB3.0 0_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Pen odebrany, sformatowany od razu do NTFS: Dzięki rafa za polecenie, dobry zakup to był. A pen w rzeczywistości malutki, mniejszy niż się spodziewałem. Edytowane 31 Lipca 2015 przez CLAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Ciesze sie że dobrze działa. A tak przy okazji dla przestrogi, dziś rozmawiałem z gościem od IT u mnie w pracy. Mówił że w zeszłym roku zamówił 10 Kingstonów, nie pamiętam dokładnie modelu ale bardzo podobny wizualnie do tych z naszych Transcend. I z tych 10 penów 8 padło gubiąc dane i nie dając się w ogóle odczytać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derdi Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Kingston, szczególnie jeśli chodzi o peny zawsze miał 90% lowendowych zamulaczy. Fajnie rafa, że się podzieliłeś opinią, bo nie ma rewelacji w przystępnej cenie. Slidery tandetne są. Dziękuję. Zamówiłem dla wujka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Niestety, kingston to totalne badziewie a szkoda bo mają fajne dłuższe peny alu: Wydajność oczywiście na poziomie dyskietki 3,5" jak to u kingstona. Transcend też ma podobne większe klucze ale tylko USB 2.0, może wprowadzą wersje 3.0 w niedługim czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...