koti Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Dzisiaj robiłem frytki i miało być nieoryginalnie i standardowo - z keczupem. Przypomniałem sobie jednak o wspomnianych tutaj frytkach z serem. Akurat mam fajny maasdamer Hochlandu, więc postanowiłem go wykorzystać. Frytki smakowały naprawdę super. Dokładnie taki ser, ale nie wiem czy jest do kupienia w Polsce. Smaruje się nim kanapki, choć nie jest to ser topiony. Konsystencja jest trochę gęstsza od majonezu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 JAk chcecie cos mega niezdrowego to frytki lekko osolone i na to jajka sadzone, po czym przebijamy jajko tak żeby żółtko wypłynęło na frytki - PYSZNE ! zrobiłem się głodny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Frytki z octem? :lol: Dobry zart [; Ha, a wlasnie, ze sa bardzo popularne w UK. I nie sa zle. Tylko, ze to ocet winny powinien byc, a nie zwykly :) Generalnie fryteczki made in UK zawsze mi pasowaly, takie grube - tylko nieraz dawali malo dopieczone ;) Pamietam kiedys z kolega od czwartku do soboty wszamalismy ~4kg opakowanie frytek :) Mielismy dosc na jakis czas, uff ciezko bylo na zoladku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ja tam lubie do obiadu ziemoaczki na ćwiartki smażone. Takie jakby "bardzo grube" frytki ;) Do tego sól, noga z kurczaka... Mniam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antares4 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Majonez z estragonem. Klasycznie po niderlandzku. Aż mi się ślinka zebrała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stern Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 najlepsze sa frytki po blegijsku (wiem bo mieszkam w Brukseli :lol2: ) Otoz nierowno kroimi zmieniaki samzymy w oleju (czyli standardowe fytasy) po czym wcianmy z sosem. andalouse albo tartare ew bernaise(czyli berlinski) jest jeszce wiecej tych sosow ale mnie smakuja tylko te(np samurai albo krewetkowy ble ). Niestety nie wiem jak sie je robi bo kupuje gotowe . (albo z frytkami zamawiam). Efekt pycha a sosy przebijaja kazdy kectchup :rolleyes: az pośliniłem klwawke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryś91 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja bym tam do frytek jakiegos ludwika dał czy cuś :D ale na serio frytki to tylko same + sól. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 jacol - ladny z ciebie brytol sie robi, frytki.chipsy z vinegarem, co nastepne? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 kucyk - no przestań :) Chodzę w ubraniach lonsdale i ostatnio ktoś mi powiedział to samo... A to nie prawda. A te frytki to po dwóch porcjach przestały mi smakować, teraz się na majonez przerzuciłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Ja do chipsów i frytek stosuje teraz nieco zmodowany sos do pizzy taki jak w przepisie RS - klik. Zamiast zwykłych pomidorów dodaje pomidory z puszki bez skórki, zagęszcza się o wiele bardziej i dodaje troche ketchupu do pizzy dla mocniejszego smaku i dużo sosu Piri-Piri, pomimo wcześniejszej ostrej papryki. Wychodzi bardzo fajny ostry sos do wszystkiego :) Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 A ja ostatnio w jakimś super-hiper-wypas-el0-markecie wyrwałem "Sos cygański" :) Tak jakby próbował być ostry ale mu nie wychodzi :lol2: Więc troszke go 'umocnić' minimalnie czosnku no i jak ktoś lubi to papryczki troche dorzucić i wychodzi przepyszny ostry sos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 a może sos czosnkowy :> ? Śmietana/Dżogurt + majonez +czosnek + sól + pieprz. Wymiata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Wiem że to temat dawno nie odwiedzany ale spróbujcie do frytek, albo do chipsów, wypaśnego sosu z przyprawą do tzatziki, 1. Śmietana(jaką kto woli). Tylko nie za dużo bo bedzie za rzadkie 2. Serek śmietankowy(może byc Bieluch, włoszczowa,albo coś z biedronki) im więcej go dodasz tym sos będzie gęściejszy 3. Torebka sosu w proszku Tzatziki(ja próbowałem z Kamisu i z Prymatu) Wszystko pięknie wymieszać. Spożywać najlepiej z piwkiem:D A i raczej nie jeść tego przed jakąś randką czy czymś bo oddech po tym nie dyplomatyczny:D(mocno czosnkowy sos) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanx Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 SóL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ketchup albo sos czosnkowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Tylko ketchup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja frytki ostatnio wpierniczam z sosem czosnkowym, a jak nie chce mi sie robic to z majonezem pomieszanym z ketchupem - wychodzi pycha. B3niu ten sos o którym piszesz z Kamisu to sie nazywa tak jak napisałes "SOS TZATZIKI"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sos czosnkowy daje niezle rade, ostatnio jadlem z Hellmansem i bylo pycha. Ale i tak w moim prywatnym rankingu wygrywaja frytki z tabasco. Tylko nie za duzo bo sie zjesc potem nie da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Dosłownie przed chwila zjadłem moje fryteczki :) Po nałożeniu do miski z papierem śniadaniowym, posypałem tartym serem (żółtym oczywiście :D ). Do tego ketchup i majonez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 tylko sól ... bez jakis udziwnien :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 j.w. sól, rzadko ketchup.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Ja dodaje do frytek: Dużo soli :P, Sos pieczarkowy, ser żółty, a do tego sałatka taka ze słoika :P , pychota! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Ketczup. Najlepszy ten z McDonalda firmy Develey ale cholernie drogi. Ostatnio mi posmakował Roleski - Ketchup Markowy tańszy a smakowo wymiata i bez żadnej chemii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 cos takiego http://www.bdsklep.pl/product_info.php?products_id=3385 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Kupowałem kiedyś ten McDonaldowy, jednak imo bez rewelacji (i kupiłem w plastiku, nie szkle ;) ) Z ketchupów to do frytek używam Heinz'a, ale to rzadko, najczęściej jem z samą solą. Kilka raz też jadłem z octem i całkiem niezłe są ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 cos takiego http://www.bdsklep.pl/product_info.php?products_id=3385 ? Ten ale takiego opakowania nie widziałem jeszcze :D Dla mnie te wszystkie Heinze , Hellmansy i inne niemieckie wynalazki mają za dużo octu ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) dla mnie ten ketchup mcd jest okropny :f jezeli chodzi o dodatek do frytek to: ketchup Kamis 'Włoski" + majonez wymieszane w proporcjach 2:1, mniam Edytowane 27 Lutego 2009 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 najlepsze frytki są z magi :) SMAKOWE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 z sosem czosnkowym (lyzka smietany, lyzka majonezu, zabek czosnku, szczypta soli, pieprzu, cukru, ziol prowansalskich, pare kropel soku z cytryny) albo z vegetą :D mniam;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Spróbujcie sobie do frytek wymieszać keczup z majonezem, pychota ;) Albo też ten sos co do hamburgerów się daje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...