Skocz do zawartości
guziq

Jaki Dzwięk Jakiego Silnika Robi Na Tobie Najwieksze Wraznie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sadze ze tamat sie przyjmie.

Podajemy linki do filmików/plików audio z dzwiekami silników które zrobiły na nas najwieksze wraznie.

Dla mnie jest to Beemowski silnik V10 montowany w M5 i M6:

http://video.google.pl/videoplay?docid=155...456497&q=m5

no i oczywiscie (równiez beemowski) silnik R6 (najlepiej M30 - B30 i B35) (ale tu nie moge zanlesc filmiku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak:

Porschaki chłodzone powietrzem i nieliczne nowe chłodzone wodą(prócz nowej GT1)

http://www.albertweb.de/Sound-Spiele/Sound.htm

http://video.google.pl/videoplay?docid=877...9&q=porsche

Amerykańskie V8, koniecznie takie klekoczące.

I samochody WRC. Osobiśćie w swoim samochodzie przyszłym będę dązył do uzyskania maxymalnie zbliżonego do WRC(w granicach prawnych i estetycznych ofc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie brzmi ładnie :) Efekt przejścia między biegami mażdzy [;

Dokładnie ; ]

i nie ma takiego kosiarkowego polotu

Fajny jest ten od guziq'a jak i ta porszawka, chociaż.. ; ]

WRC mi sie za bardzo nie podobaja :P

jestem inny.. wiem :E

Ale jak dla mnie to warcy, rycy, cescy.. tak po krótce ; ]

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie ; ]

i nie ma takiego kosiarkowego polotu

Fajny jest ten od guziq'a jak i ta porszawka, chociaż.. ; ]

WRC mi sie za bardzo nie podobaja :P

jestem inny.. wiem :E

Ale jak dla mnie to warcy, rycy, cescy.. tak po krótce ; ]

Ja chce wórca bo to mi najbliżej poza ogólno pojętym dresiarskim buuuuuuuu, buuuuuuu.

A punciak 1.2 w granicach 4-5krpm daje rade[; Wystarczy założyć inny filter i zmienić ten jebitny wydech i mamy już się czym chwalić w zasadzie(że ładnie brzmi, bo 65KM to jednak jescze mało :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce wórca bo to mi najbliżej poza ogólno pojętym dresiarskim buuuuuuuu, buuuuuuu.

A punciak 1.2 w granicach 4-5krpm daje rade[; Wystarczy założyć inny filter i zmienić ten jebitny wydech i mamy już się czym chwalić w zasadzie(że ładnie brzmi, bo 65KM to jednak jescze mało :P )

Idąc Twoim tokiem rozumowania to a4 z silnikiem 1.6 troche pordzewiałym wydechem też ładnie brzmi jak sie depnie w deche i odciencie łapie [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sceptycznie podchodze to słuchania silników z filmów na PC. Chodzi mi o to, ze w 70% to jak bedzie to brzmialo zalezy od zestawu głosników. Ktos ma jak sluchac, ktos nie, ktos ma bas mocno w prawo odkrecony... Sami wiecie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hemi 5.7l :) Naprawde wiele razy mialem okazje uslyszec i popatrzec na maszynki z tym silnikiem i tymi tlustymi konmi :D Najlepsza akcja jaka pamietam to jak mnie wyprzedzal policyjny Dodge Charger scigajacy jakiegos rednecka, ryk silnika jaki uslyszalem byl wrecz przerazajacy, heheh chce go jeszcze raz uslyszec!!! :)

1

Edytowane przez Shantillas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zweitakt w trabancie - en den deren den den deren den :>

Do rzeczy - buczące sportowe spcółki jakoś mnie mało rajcują, z automobilnych dźwięków lubię świst turbosprężarki w TDI i towarzyszące temu wektory, przeciążenia i inne zjawiska fizyczne. I jeszcze niektóre ciągniki siodłowe ładnie hałasują, taki bulgoczący odgłos jakby płetwal błękitny płukał sobie gardzioł.

Ale to już podchodzi pod perwersję :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze to wankiel, ale to poprostu strasznie dziwnie wygląda. Samochód wygląda na sportowy, prawie 200km a jak mu się przycisnie tak tylko świst powietrza słychać.

Nie zgodze się. TUTAJ jest wycinek odcinka TopGear gdy testowali RX8. Wyraznie slychać silnik...zreszta, zobacz moj poprzedni post w tym temacie, masz tam 3 filmik z Rx7 ktora tez miala wankla w kazdej generacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywistym jest ze najslodszy dzwiek dobywa sie z klasycznego, wolnossacego V8 a juz sama esencja tego brzmienia sa sportowe wersje tych silnikow uzywane w NASCAR

Poza tym mam sentyment do RB26DETT oraz tego kociaka co mruczy pod maska Astona Martina.

Edytowane przez S_Works

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi