-GIZIU- Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 AndyN, ja jestem z Jabłonny i wczoraj przyszły umowy pocztą. Szybko podpisałem i wysłałem. Uważam że to w tej sytuacji najszybsza forma załatwienia sprawy niż czekanie Bóg wie ile na kuriera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meg23 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jeśli chcecie spisac umowy na numery kierunkowe 42,43,44,46 to w Łodzi jest ok 7 przedstawicieli Handlowych, z którymi mozna sie umówić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Szlag, właśnie się okazało że u mnie dostępne będzie dopiero od 1 marca :mur: Jednak i tak chciałbym przejść i tu pojawia się nowe pytanie - jak NAJDLUZEJ zostać z neo? :D Chodzi mi o to, żeby mieć jak najkrótszą przerwę w dostępie do internetu, jaki sposób zerwania umowy wybrać żeby najdłużej się z tym odłączaniem cackali? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 tak to tylko w erze ;] albo mowisz neostradzie papa 15lutego albo jedziesz do konca umowy ewentulanie zrywasz wczesniej umowe i placisz kare ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemizatorek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ja tam jednak stawiam na infrastrukture z dala od TPSA, jak np Dialog. Nie wiem czemu sie tak przyszli wlasciciele netii podniecaja, wciaz bedziecie jesc ten sam makaron tylko w innym sosie i w tanszym barze ;) Jak juz pisalem wczesniej ja przeszedlem w pracy na DialNET i obce mi wasze bolączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie wiem czemu sie tak przyszli wlasciciele netii podniecaja Dwa słowa - BRAK LIMITU (w końcu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie wiem czemu sie tak przyszli wlasciciele netii podniecaja Nizsze ceny, brak limitow i taka sama jakosc jak dotychczas (co w moim przypadku jest zaleta, bo szybkosc i stabilnosc Neostrady bardzo sobie chwale). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jutro zamawiam Netie :-P Koniec z neostrada!! Nie wiem czemu sie tak przyszli wlasciciele netii podniecajaBrak limitów i niższe ceny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemizatorek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No i dalej nie kumacie albo ja nie kumam, przecież w Dialnecie też nie ma limitów, są niższe ceny, jest stałe IP i obsługa techniczna na wysokim poziomie, a to o czym mowie to brak uzaleznienia od struktury TPSA! Zreszta sami zobaczcie: http://www.dialnet.pl/promocje_szczegoly.php?objectID=1668 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 czy nie rozumiesz ze duzo osob ma ograniczony wybor dostawcow i nie moze sobie np wybrac DIALNETU :lol: ja np bylem skazany na neostrade a mieszkam praktycznie w centrum miasta. radiowki nie przejda bo za slaby sygnal, kablowki nie podlaczaja na moje ulicy. dialnet ?! a co to takiego? takze u mnie albo neo albo net24 albo brak netu. i pewnie wiele osob ma ograniczony wybor jak juz napisalem, albo z takich powodow albo dlatego ze dany uslugodawca nie podlacza netu na danym obszarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No i dalej nie kumacie albo ja nie kumam, przecież w Dialnecie też nie ma limitów, są niższe ceny, jest stałe IP i obsługa techniczna na wysokim poziomie, a to o czym mowie to brak uzaleznienia od struktury TPSA! Zreszta sami zobaczcie: http://www.dialnet.pl/promocje_szczegoly.php?objectID=1668 No dla mnie ani stale ip ani brak uzaleznienia od struktury tp nie jest zadnym plusem. Na co jak na co, ale na awaryjnosc nigdy nie narzekalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No i dalej nie kumacie albo ja nie kumam, przecież w Dialnecie też nie ma limitów, są niższe ceny, jest stałe IP i obsługa techniczna na wysokim poziomie, a to o czym mowie to brak uzaleznienia od struktury TPSA! Zreszta sami zobaczcie: http://www.dialnet.pl/promocje_szczegoly.php?objectID=1668 Zaloz Dialnet w Warszawie (a szczegolnie w mojej okolicy)... ;) Dotychczas do wyboru mialem tylko TP SA - kablowek nie ma, radiowek nie ma, Blueconnect i podobne mozna sobie wsadzic w wiadome miejsce. Teraz pojawila sie oferta Netii - jesli moge placic mniej za to samo (a nawet wiecej niz to samo, bo nie mam limitu), to czemu nie mialbym tego zrobic? Poza tym u mnie w ciagu ostatnich trzech lat byla jedna awaria, ktorej usuniecie zajelo TP SA 2 dni (szlag trafil centralke na osiedlu, trzeba bylo wymieniac cala skrzynke), za ktore zreszta potem znalazlem wyrownanie na rachunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 U mnie wlasnie byla Meg23 i podpisalismy umowe na 6mbit :D Jestem hepi :wink: Dotychczas miałem neo 640 za 170zł/miech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prov Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nizsze ceny, brak limitow i taka sama jakosc jak dotychczas (co w moim przypadku jest zaleta, bo szybkosc i stabilnosc Neostrady bardzo sobie chwale).Skąd wiesz, że taka sama jakość jak neo? Bo sam się zastanawiam nad przejściem na Netię i właśnie mam wątpliwości jak to będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zobacz na schemat, jaki kilkanascie postow temu podala meg23 - prawie wszystko idzie po laczach TP SA i jest przez nich obslugiwane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 zobaczcie to ;) Bitstream Access bez limitów Telekomunikacja Polska zapowiedziała zniesienie opłat za przekroczenie limitów transferu dla operatorów korzystających z oferty Bitstream Access. 25 stycznia 2007 r. TP poinformowała UKE, że przy kształtowaniu warunków umownych z innymi przedsiębiorcami telekomunikacyjnymi w zakresie usług Bitstream Access zniesie pobieranie dodatkowej opłaty za "nadmiarowy" transport ATM w przypadku większego wykorzystania sieci ATM, niż jest to przewidziane dla użytkownika neostrady tp. Jest to odpowiedź na stanowisko Prezesa UKE, w którym uznał, że stosowanie limitów transferów jest niezgodne z założeniami decyzji UKE dotyczącej oferty BSA. ponawiam pytanie do użytkowników zamawiających usługę przez firmę NOVEM: ile czekaliście na przedstawiciela/kuriera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalxp Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Siemka Mam problem wraz z qmplem postanowlismy zalozyc usluge net 24 wiec zadzwonilismy na infolinie i okazalo sie ze ja nie moge u siebie zalozyc a moj sasiad mieszkajacy obok mnie juz moze zalozyc . Wiec qmpel zadzwonil na info.. w celu umowienia sie z przedstawicielem z neti w celu podpisania umowy . Kiedy gosc przyjechal powiedzialem mu jak sprawa wygloda a on stwierdzil ze jesli dalo sie zalozyc u osoby mieszkajacej obok mnie to u mnie tez sie musi dac wiec tez podpisalem umowe . Od tamtej pory minelo ok 2 tyg i cisza zadnego telefonu z ich strony ja dzwonilem tam kilka razy i mowili ze umowa jeszcze widocznie nie jest dodana do jakiejs bazy czy cos . Wiec nie wiem co mam myslec . Na stronie partner-netia.com pisze ze usluge mozna zalozyc wszedzie tam gdzie mozna zalozyc neostrade wiec sprawdzilem i moge miec u siebie neostrade ale sprawdzajac kierunkowe Bitstream okazuje sie ze jestem poza zasiegiem Wiec o co chodzi dlaczego pisza ze mozna miec wszedzie tam gdzie Nestrade a mnie to nie obejmuje skoro neo moge miec bo sprawdzalem . moze troche zamotalem ale chyba polapiecie sie o co mi chodzi :P Dziekuje za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 27 stycznia 2007 TP zniesie limity http://itbiznes.pl/art24534.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 No i umowa podpisana B-) Wczoraj kontaktowałem się z Lucasem a dziś był juz u mnie przedstawiciel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 27 stycznia 2007 TP zniesie limity http://itbiznes.pl/art24534.html Ale tylko dla neti i innych BSA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 No i umowa podpisana B-) Wczoraj kontaktowałem się z Lucasem a dziś był juz u mnie przedstawiciel. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Kto z Was zamawiał przez netia.novem.pl ?? Ja właśnie złożyłem zamówienie i czekam na kuriera :) Ile Wy czekaliście na kuriera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Wczoraj na stronie WWW złożyłem podanie o 1MB na rok. Co dalej będzie się działo? Ile będę czekał na dokumenty? Jak je dostanę? Mieszkam w Legionowie k/ W-wyHmm a w L-wie nie ma jakiegoś punktu info Netii ? ... może tam jak coś umowę można złożyć? Miałem wrazenie że kiedyś coś takiego widziałem ale nigdy Netia mnie jakoś specjalnie nie obchodziła. A tak w ogóle to pozdro AndyN - ya tyż z L-wa :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meg23 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam:) We wtorek 30.01.2007 Jesteśmy w Pabianicach i Ksawerowie między godziną 9.30-14.30, w czwartek 01.02.2007 w Piotrkowie Trybunalskim (godziny do ustalenia ) zapraszam wszystkich, którzy chcą podpisac umowę na BitStream na gg 1943080 lub proszę o telefon 607895231 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Kto z Was zamawiał przez netia.novem.pl ?? Ja właśnie złożyłem zamówienie i czekam na kuriera :) Ile Wy czekaliście na kuriera? Zlozylem zamowienie 24 stycznia kolo 13 i dostalem potwierdzenie emailem. Dzis o 21.50 dostalem wzory dokumentow na skrzynke pocztowa i tekst: "W ciągu 2 dni roboczych zostanie wysłany do Ciebie kurier i poprosi Cię o podpisanie poniższych dokumentów." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja złożyłem zamówienie na stronie wczoraj wieczorem, i pół godziny temu dostałem tego maila. Wydaje się, że całkiem sprawnie im to idzie... poczekamy na kuriera i zobaczymy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zlozylem zamowienie 24 stycznia kolo 13 i dostalem potwierdzenie emailem. Dzis o 21.50 dostalem wzory dokumentow na skrzynke pocztowa i tekst: "W ciągu 2 dni roboczych zostanie wysłany do Ciebie kurier i poprosi Cię o podpisanie poniższych dokumentów." To mnie zmartwiłeś tym co mówisz. Ponieważ czasu zostało nie dużo. Próbowałeś się kontaktować z tą firmą http://www.novem.pl/ ? Ja swoją drogą tego e-maila dostałem od razu po rejestracji.. No nic, poczekam do przyszłej środy i jak nie będzie kuriera to zarejestruje się na oficjalnej stronie Netii. Nie chce przegapić tej okazji rozwiązania umowy z TP bez żadnych konsekwencji. :) Czy netia nie ma żadnego punktu obsługi klienta w Warszawie? Bo najlepiej było by dla mnie pójść do nich podpisać umówię i załatwione a nie czekać nie wiadomo ile na jakiegoś kuriera. Po za tym teraz nabieram poważnych wątpliwości co do tego czy aby na pewno ci z novem rozwiążą za mnie umowę z TP, po podpisaniu przeze mnie tego papierka. Bo to byłby bardzo poważny kłopot jeśli by tego nie dopilnowali :) Ehh.. same kłopoty w tym naszym kraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam:) We wtorek 30.01.2007 Jesteśmy w Pabianicach i Ksawerowie między godziną 9.30-14.30, w czwartek 01.02.2007 w Piotrkowie Trybunalskim (godziny do ustalenia ) zapraszam wszystkich, którzy chcą podpisac umowę na BitStream na gg 1943080 lub proszę o telefon 607895231 Pozdrawiam Meg, czy dotarla do Ciebie moja Pmka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 To mnie zmartwiłeś tym co mówisz. Ponieważ czasu zostało nie dużo. Próbowałeś się kontaktować z tą firmą http://www.novem.pl/ ? Do 14 lutego jeszcze kupa czasu, jak nie dojedzie kurier to nawet mozesz isc 13 lutego do puntu TP i rozwiazac umowe :) Nie kontaktowalem sie, jeszcze ponad 2tyg. czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Czy opłaca się zerwać umowę i czekać do Kwietnia na NET24 ?? Czy będą takie same ceny ?Czy coś podrożeje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...