thermalfake Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 powinien wystarczyć :) zadaj to pytanie w podforum o sprzętach sieciowych nie zaśmiecając tego topicu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 ...a może jakość linii jest słaba... Masz kiepski margin tylko 11, mi na 13 sypie bledami ale chodzi full. Zglos reklamacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) W chwili gdy to piszę margin=15 a i tak max DL wynosi ~400kB/s. Jeżeli na routerze będzie to samo to faktycznie nie pozostanie nic innego, jak złożyć reklamację. Dzięki za pomoc :) --- Edit: Po podpięciu routera wygląda to tak: Na kilku zadaniach w obecnej chwili nie można przekroczyć 200kB/s. Amatorszczyzna do potęgi (za 130zł brutto :wink:). Edytowane 6 Marca 2007 przez Paszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Mnie odłączyli w piątek i czekam linia jest chyba synchronizowana bo na routerku pisze download 7554 kb a upload 640 kb, ale nieta nie widać. Umowa podpisana 14 lutego. Modem wysłali pomimo że nie chciałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 [ciach!]a juz 2.5 tygodnia nie mam netu... Woj kujawsko-pomorskie. Wczoraj dzwonil facet ze bedzie crossowal dzis do 12 kable, a tymczasem jest 16 i nic :( Kpina panowie, KPINA ! W tpsa mowia ze oni nie wydzwaniaja, a w netii mowia ze czekaja na ruch tpsa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Kolega niech się nie denerwuje, ja już czekam dwa miesiące a linia nawet jeszcze nie zostałą scrossowana... A nie mówiłem gdzieś wcześniej ze ludziska będziecie mieli internet w marcu :P IMO netia powinna mi zwrócić majątek który wydaje na dial-up'a za ten czas kiedy czekam na ich net... Edytowane 6 Marca 2007 przez noe9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 "Zabawna" sprawa z tym netem...:) 31.01 wypowiedzenie umowy na neo 8.02 podpisanie umowy z netia 18.02 tpsa wylaczyla neo 640... linia scrossowana, 21.02 adsl zsynchronizowny na 1MB (ja juz happy mysle sobie, ze zaraz neta wlacza :lol2: ), 24.02 linia rozcrossowana adsl miga :lol2: 1.03. linia ponownie scrossowana i ... ponownie wlaczone NEO 640 :lol: :lol: :lol: (router niby synchro na 1Mbit, ale jade na starym loginie z tpsy i max 80KB wyciaga takze...) w sumie dobrze, ze chociaz to neo dziala... :-P na infolinii tpsy powiedzieli mi, ze to taki gratis :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Chciałem sobie wziąć neta z netii bo mam abonament socjalny ale jest problem ponieważ gdy na stronce netii wpisuje mój nr telefonu to pokazuje mi sie nastepujacy tekst : Przykro nam, ale numer nie znajduje sie w bazie danych, co może oznaczać: a) Numer nie należy do Telekomunikacji Polskiej S.A. b) Numer został wpisany niepoprawnie. c) Brak możliwości świadczenia na tym numerze usługi szerokopasmowego dostępu do Internetu. Pomyślałem, ze jednak nie mogę mieć neta na mojej linii. Jednak ciekawość niedawna mi spokoju wiec wpisałem nr kumpla z tej samej miejscowości, który ma nr zaczynający sie dokładnie tak samo. I nagle ujrzałem dokładnie ten sam komunikat, a to dziwne skoro u niego neo działa bardzo sprawnie. Dodam, ze moj nr kierunkowy to 061. Czy pod nr 9393 udzielą mi informacji czy jest możliwość zainstalowania szerokopasmowego dostępu do Internetu ? naprawdę nikt nie wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Pomyślałem, ze jednak nie mogę mieć neta na mojej linii. Jednak ciekawość niedawna mi spokoju wiec wpisałem nr kumpla z tej samej miejscowości, który ma nr zaczynający sie dokładnie tak samo. I nagle ujrzałem dokładnie ten sam komunikat, a to dziwne skoro u niego neo działa bardzo sprawnie. Dodam, ze moj nr kierunkowy to 061. Czy pod nr 9393 udzielą mi informacji czy jest możliwość zainstalowania szerokopasmowego dostępu do Internetu ? naprawdę nikt nie wie ? Sęk w tym, że nie zawsze tam gdzie jest TPSA jest możliwość podpięcia Netii, niby byłoby to logiczne, ale niestety tak nie jest. Znam przypadek, w którym koleś miał neo a mieszkał 200 m za znakiem granicy miasta i w Netii stwierdzili ze nie mają możliwości technicznej przyłączenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Netia chyba wzięła się ostro do roboty, wczoraj np. 8 godzin nie było netu (022-773-xx-xx). Dopiero o godzinie pierwszej w nocy, (czyli dziś w nocy) włączyli sygnał, już myślałem, że przez pomyłkę mnie wywalili z sieci. O zgłoszeniu usterki nie było mowy, nie mogłem połączyć się z biurem obsługi klienta Czuje że będą jaj z tą netą jak się coś naprawdę powali z netem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 wkoncu w calej swojej laskawosci netia przyslala kuriera z umowa a juz chcialem brac neo 6mega ciekawe ile poczekam az bede mial tego net24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Netia dzisiaj mnie wkońcu dołączyła do sieci. TP odcieło mi neta 26 marca. Kilka dni później zadzwoniłem na infolinie netii z pytaniem co jest grane i dowiedziałem, się że TP się opierdziela i póki co netia nie może nic zrobić. No ale ważne, że jest. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhaj80 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Mnie niby NETIA włączyła intertnet w piątek ale do dzisiaj jeszcze niefunkcjonuje. Dzwoniłem do nich w tej sprawie że nadal nie działa to powiedzieli mi że jest to wina po stronie tp. Podobno jest coś nie tak z przekierowaniem i tp musi to zrobić. I tak cały czas nie mam internetu. Podpisywałem umowę 8 stycznia z netią więc jak widać czekam już 2 miesiące :mur: KPINA KPINA !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Sęk w tym, że nie zawsze tam gdzie jest TPSA jest możliwość podpięcia Netii, niby byłoby to logiczne, ale niestety tak nie jest. Znam przypadek, w którym koleś miał neo a mieszkał 200 m za znakiem granicy miasta i w Netii stwierdzili ze nie mają możliwości technicznej przyłączenia. Pozdrawiam Ostatnio ok kilku osób usłyszałem, ze można mieć neo na abonamencie socjalnym, czy to prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Nie z Neo. Do wyboru masz albo abonament "standard" czyli 45zł (chyba, od dawna mnie to nie dotyczy to niewiem ;)) albo od niedawna opłatę za utrzymanie linii wysokości 37 złociszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Albo możesz mieć innego operatora na linii TP (WLR) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Czy dla netii login i hasło jest taki sam dla wszystkich użytkowników ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Na pierwsze połączenie do rejestracji na ich stronie tak: Net24@Net24 Po połączeniu ze stroną wchodzisz w rejestrację/aktywację i tam przydzielają ci indywidualny login@password. Jeszcze raz: na Net24@Net24 połączysz się tylko ze stroną www.netia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 no ja tu też mam niezłe cyrki, od dwóch dni raz jest neostrada (nie wiem jakim cudem jeszcze) a raz jej nie ma. żeby było mało wpisałem login net24 i haslo net24 po tym jak neo umarła...router się połączył (dioda nie migała), pokazywał stan linii itd ale internet w ogóle nie działał (strona netii znaczy się). dziś znowu jest neostrada i co pare minut sama się rozłącza. nieźle, miejmy nadzieje, że do tego 15 marca się wyrobią tak jak piszą na stronie. narazie jakoś wymuszam te połączenie z neo i działa ale bardzo wolno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 A ja kolejne dni czekam na połączenie neta ni widu ni słychu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Piszą o Was (klientach netii) w metropolu ^^ cytuje: "Zrobieni w internet Miał być przełom w historii dostępu do internetu w Polsce. Dzięki udostpnianiu łącz TP SA Netia i GTS Energis mogły zaoferować niezłe promocje. Wyszło jak zwykle..." "Od 1 marca Netia złożyła w TP SA 25 tys. zamówień na udostępnienie łącz, a dostała 5 tys. odpowiedzi. Łącze działało tylko u 3 tys. internautów. Jeszcze gorzej wygląda to w przypadku Multimo. Na 1,4 tys. złożonych zamówień zrealizowano tylko 66" Mozna się było tego spodziewać. Netia zwinęła dziesiątki tysięcy uzytkowników TPSie i liczycie na to że TPSA tak prosto pójdzie na rękę konkurentowi i udostepni łącza :lol:. To było z góry skazane na porażkę i TPSA znowu wyjdzie z tego zwycięsko. Już się ludzie nawracają bo mają dosyć oczekiwania na netie. Edytowane 8 Marca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Mozna się było tego spodziewać. Netia zwinęła dziesiątki tysięcy uzytkowników TPSie i liczycie na to że TPSA tak prosto pójdzie na rękę konkurentowi i udostepni łącza :lol:. To było z góry skazane na porażkę i TPSA znowu wyjdzie z tego zwycięsko. Już się ludzie nawracają bo mają dosyć oczekiwania na netie.Nie tak szybko ..... Poczekajmy na reakcję UKE .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 przeciez ludzie sami sie zrobili w jajo neo trzaba bylo wypowiedziec do 14 lutego, tak? ale czy tzrebabylo wypowiadac z dniem 14 lutego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 A czy ludzie mieli wiedzieć kiedy szanowne tpsa zechce ich podłączyć?? To jest nie do przewidzenia więc jakoś nie szło się zabezpieczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 No i co Andyn, UKE ustanowi nową kare 100 milionów dla tepsy i co...myślisz że się tepsa przejmie taką sumą? chyba by musieli dwa zera dodac zeby zniszczyc firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhaj80 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 przeciez ludzie sami sie zrobili w jajo neo trzaba bylo wypowiedziec do 14 lutego, tak? ale czy tzrebabylo wypowiadac z dniem 14 lutego? Tu się mylisz bo ja wypowiadałem umowę styczniu a dokładnie 8 stycznia. Problem jest ten sam. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) niewiem, czy sie rozumiemy wypowiedziec umowe trzebabylo do 14 lutego ale moznabylo to zalatwic tak, zeby neo dzialalo jeszcze przez caly marzec a ze ludzie powiedzieli tepsie odrazu won to teraz maja z drugiej strony moznabylo sie domyslic ze tak bedzie to tak jakby maly warzywniak spod bloku z dnia na dzien mial zaczac zaopatrywac w kartofle pol polski a za opoznienia wine zwalal na rolnika, ze zamalo kartofli dostarcza (warzywniak = netia; kartofle = internet; rolnik = tepsa) Edytowane 8 Marca 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Jeżeli kara 100 czy 300 mln nie wpływa na zysk spółki to gratuluję menedżerów TePsie ... Ciekawe co na to akcjonariusze ..... Aktualności dla Domu 06.03.2007 Program aktualizujący do usługi stałego dostępu do Internetu Netia udostępniła nową wersję programu aktualizującego do usługi stałego dostępu do Internetu dla Klientów TP. Program w wersji 1.1 zawiera istotne zmiany techniczne, usprawniające aktywację usługi stałego dostępu do Internetu oraz pomagające w odpowiednim skonfigurowaniu komputera. W celu zaktualizowania programu do wersji 1.1 należy pobrać dostępną poniżej aplikację i nieodinstalowując starej, rozpocząć proces instalacji. Następnie prosimy postępować zgodnie z instrukcjami pojawiającymi się na ekranie. Po pomyślnej instalacji prosimy zrestartować komputer, a nowa wersja programu zostanie uruchomiona. Zachęcamy wszystkich Klientów posiadających wersję 1.0 do jej aktualizacji. http://www.netia.pl/aktualnosci,dla_domu,224.html Może po użyciu tego cudownego programiku necik wszystkim do tej pory nie podłączonym zacznie działać? :twisted: :twisted: :lol2: Ja ściągam i pędzę testować do domu :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Ja dalej błąd 680 ;/ i nie moge się dodzwonić na tą infolinie, ŻENADA !!!! Edytowane 8 Marca 2007 przez ryperos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Jeżeli kara 100 czy 300 mln nie wpływa na zysk spółki to gratuluję menedżerów TePsie ... Ciekawe co na to akcjonariusze .....to jest na tyle dziwny kraj, ze france telekomsie pewnie ubezpieczyl sie od takich ewentualnych kar i ma to gleboko w [gluteus maximus] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...