Ranken Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 jak juz pisalem karta powinna kosztowac ok 800pln w detalu a data premiery to karty maja byc pokazane dopiero w marcu na cebicie i dopiero w kwietniu spodziewalbym sie ich w sklepach. Chciałbym zebyś się mylil :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Hm. Ja zaczekam jednak z kupnem 7600gs. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jakoś ich nie ma w komputroniku :lol: Trzeba poczekać do marca i nie ma na to rady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jakoś ich nie ma w komputroniku :lol: Trzeba poczekać do marca i nie ma na to rady ;) No widocznie koles sciemnial... a ja napisalem ze bedą na 100%? :mur: Może beda na dniach trzeba miec nadzieje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 no sorry, ale jak maja byc w komputroniku, skoro nie bylo jeszcze swiatowej premiery?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicholai Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 karty pojawily sie juz w sprzedazy np. tutaj http://proline.pl/shop.php?g=Karty+graficz...graficzne+PCI-E niestey ale ceny modelu 8800 zaczynaja sie od 1249,00 zł i rosna w gore w zaleznosci od pamieci etc. wiec wydaje mi sie ze cena ~800 PLN jest raczej niemozliwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Do czasu, myślę że jeszcze 3 miesiące, niech to się ładnie wszystko "wdroży" na ryneczek a zobaczymy spadek cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 karty pojawily sie juz w sprzedazy np. tutajTzn co i gdzie? Nie ma tam zadnej z 8300 czy 8600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Jemu chodzi o 8800GTS z okrojona pamiecia do 320 mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Tzn co i gdzie? Nie ma tam zadnej z 8300 czy 8600.Czytaj uważnie...... napisales ze w komputroiku jest news dot. nvidii ale zapowiadajacy wejscie do sklepu 8800GTS 320MB a one juz sa np. na allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 No tak, tylko ze tutaj mialo byc o 8300/8600 :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Dobra. Przestańcie pisać czy się pojawią czy nie bo to już jest denerwujące <_< Jak można było uwierzyć w to że karty będą w komputroniku seria 83xx i 86xx pojawi się dopiero po cebicie kiedy to do was dotrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Heh nie dotrze :wink: No nic trzeba czekać..... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najlepszy w klasie Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Tu mam ciekawostkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 czyli 128 bit. a więc niech nV sie cmoknie. w kwietniu opieram mój zestaw na 7900gs galaxy i tyle. primo, obecnie i tak nie ma gier DX10 secundo, do kupna Visty mi nie prędko. tercio, 7900gs wystarcza obecnie do prawie wszytkich gier, a na na pewno do tych, na którcyh mi zależy. w kwietniu gdy ceny jeszcze troche spadną stosunek ceny do wydajności bedzie super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinsdale Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Take all info with a lot of scepticism please ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja mysle, ze z ocena tych kart lepiej poczekac az znany bedzie wspolczynnyk $/FPS, bo patrzac na cyferki to mozna wywnioskowac rowno nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bel Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Chyba 8300 wyjdzie też na AGP, widać zieloni nie zapominają również o ich właścicielach. „The G84 is set to replace Geforce 7600 GS cards and these cards sell for around €100, which is not bad deal for an AGP card.” theInquirer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 o jak miło :] czyli jeszcze poczekam z kupnem 7600GS :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Tego się nie spodziewałem :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) To mnie tym bardziej przekonuje w fakcie, że seria 8xxx jest nie opłacalnym produktem i tak raczej będzie przez cały rok. Jak dobrze, że kupiłem x1950PRO B-) a nie czekałem na 8xxx Edytowane 26 Lutego 2007 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Jak 8300GT nie pojawi się do połowy marca to sram na cały DX10 i kupuje 7300GT i wymienię proca na x2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Seria 86xx ma pojawić sie po Cebicie czyli najwcześniej 21 marca. Z tego co słyszałem 83xx ma wyjść ok miesiąca po niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 To mnie tym bardziej przekonuje w fakcie, że seria 8xxx jest nie opłacalnym produktem i tak raczej będzie przez cały rok. Jak dobrze, że kupiłem x1950PRO B-) a nie czekałem na 8xxx Seria 88xx jest opłacalna. Znajdź mi kogoś kto by wolał 7900GTX'a czy 1950xtx zamiast 8800gs'a. Ale ta specyfikacja 8600 jest tragiczna ;/ Przecież to nawet nie jest połowa tego co ma 8800GTX. A jeżeli to coś ma 4500 w marku to słabo bo 128Bit jak wiadomo na wynik w markach jakoś tragicznie nie wpływa za to w nie których grach z dużą ilością tekstur różnica jest ogromna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 4500 to jest tylko. jak jest az tak cienko to zmieniac nie bede, bo na swojej zabawce z dosc nisko taktowanym prockiem mialem ok 6,5k na starym OS i modowanych sterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Seria GeForce 8600 w kwietniu Serwis Vr-Zone podaje, iż nVidia planuje na 17 kwietnia bieżącego roku premierę kart z serii 8600GTS (G84-400) oraz 8600GT (G84-300) a także 8500GT (G86-300) czyli kart graficznych przeznaczonych dla segmentu MiddleEnd oraz LowEnd. Ponadto portal podaje krótką specyfikację nowych kart i tak GeForce 8600GTS oraz 8600GT wyposażone będą w 256MB pamięci typu GDDR3 komunikujących się z układem przy pomocy 128bitowej szyny danych. W przypadku odmiany GTS taktowanie pamięci wynosić ma 1GHz, natomiast wersja GT będzie posiadać pamięci taktowane 700MHz zegarem. Ponadto układ graficzny w GF8600GTS taktowany ma być 700Mhz zegarem, podczas gdy taktowanie procesora graficznego w GF8600GT wynosić ma 600MHz. Najsłabszy z trójki czyli GF8500GT, będzie taktowany 450MHz zegarem dla rdzenia oraz jako jedyny wyposażony zostanie w pamięci typu GDDR2 taktowane 400MHz zegarem. Najsilniejsza z nowych kart, czyli GF8600GTS ma zastąpić obecnie produkowanego GF7950GT oraz 7900GS i kosztować ma od 199 do 249 dolarów(w USA). Natomiast GF8600GT zastąpić ma obecną serię 7600GT a jego cena najprawdopodobniej wyniesie od 149 do 169 dolarów(w USA). Najsłabszy z braci najprawdopodobniej wyprze z rynku GeForce’a 7600GS a jego cena oscylować ma pomiędzy 79 a 99 dolarami(w USA). Serwis VR-Zone podaje również, iż do końca kwietnia pojawić się ma jeszcze GF8300GS, karta przeznaczona dla segmentu budżetowego, zastąpić ma ona obecnie produkowaną serię GF7300. Nowe procesor graficzne mają być produkowane w 80nm procesie technologicznym. Źródło egielda.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 no cóż, nie jestem może i ekspertem, ale kto kupi karte z pamięciami 128bit w oczekiwaniu na nowe gry pod DX10?? za jakis czasy może sie okazać, że 256 bitowe 7900 dadzą lepsze bądź równie dobre wyniki w nowych grach jak te kastraty. ja wiem, to 'gdybanie', ale naprawdę nie sądzę by karty z pamięciami 128 bit coś dawały pod DX10 szkoda, że ATI ma takie poslizgi, bo mocny konkurent dla NV by sie przydał (offtopic, I know) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 [Gdybanie mode:on] Czy to nie jest teraz czasem tak, ze jakas ogromna wydajnosc pamieci juz nie jest potrzebna z tego prostego wzgledu, ze coraz mniej gry korzystaja z tekstur, a coraz bardziej z zajmujacych mniej miejsca w pamieci shaderow? Wiec moze nie histeryzujmy, beda karty, zobaczymy jak beda sie spisywaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) [Gdybanie mode:on] Czy to nie jest teraz czasem tak, ze jakas ogromna wydajnosc pamieci juz nie jest potrzebna z tego prostego wzgledu, ze coraz mniej gry korzystaja z tekstur, a coraz bardziej z zajmujacych mniej miejsca w pamieci shaderow? Wiec moze nie histeryzujmy, beda karty, zobaczymy jak beda sie spisywaly. [No to ja też OT pogdybam] Mylisz się przepustowość pamięci nie służy tylko do przesyłania tekstur. A i gry wcale nie wymagają mniej tekstur zauważ, że kiedyś gry składały się z samych tekstur ale teraz tekstury i tak mają duże znaczenie bo są w większej rozdzielczości [/OT] Edytowane 10 Marca 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Here :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...