Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Prison Pro V2 - Kolejna Odsłona

Rekomendowane odpowiedzi

@mib co żeś sie tak przp***** do Kyńka, a misiu, a Termit, Pietach to co mają legalne firmy :?: :lol:

Miałeś jakiś blok Kyńka :?:

Ja miałem i mam, w sumie kupiłem od Kyńka 5 bloczków i nie było problemów.

btw. wrzuć na luz bo gubisz słowa ;)

@Heat, http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=214321 nic o nowym bloczku tylko o tym że będą niklowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaprezentowalem nowosc czyli cala rodzinke Frostow poniklowana...

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=214321&hl=

w sumie niby nowe bo rev'y podwyzszone...

bardziej w watku chodzilo o zabezpieczenie miedzi... i widze ze chwila pozniej juz sie rzucili nawet homemadowcy...

jednak bardzo (jak MIB napisal) chcialbym sie dowiedziec jaka metoda chromu... bo jak zaczynalem wywiad chrom/nikiel wychodzil oze chrom nie bedzie sie trzymal takich powierzchni (zakamarki laczenia, przeswity, otwory), wiec albo zastosowaliscie chrom ozdobny (ktory troszke pogarsza - wieksza warstwa, troszke trwalsza, ale jednak) albo to nikiel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz masz tupet nazywaja mnie krzykaczem wogole mnie nie znajac. Poza tym nie bede komentowal twojej wypowiedzi. Z prostej przyczyny jest ona smieszna i zalosna wrecz. Czlowieku najpierw zobacz na siebie i twoje cieknace produkty. Jak widac jestes bardzo zadufany w sobie i masz swira na punkcie swego ego. A BTW to naruszasz polskie sprzedajac bloki (nie prowadzac dzialalnosci gospodarczej) a co przypominam jest karalne. Az sie dziwie ze zaden z twoich klientow nie zglosil tego odpowiedniemu urzedowi. A nazwa twojego bloku nawiazuje ewidentnie do instytucji karnej. Coz za zbieg okolicznosci.

Daj sobie chłopak spokój, bo prezentujesz mizerny pozoim. Gość znalazł sobie sposób na zarobek, a ty mu wypominasz, że działa niezgodnie z prawem bla, bla, bla...

Skoro ty jesteś taki uczciwy to nie śmieć w topicu, a idź walcz z łamaniem prawa na 10-leciu, albo oscypkiem w Zakopanym.

Sprawa była już poruszana na forum i bardzo wiele zostało powiedziane, jak cię wtedy nie było to się użalaj gdzie indziej.

A i pamiętaj przechodź na pasach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym chcial fote spodu chromowanego obok niklowanego, jestem ciekaw jak sie ma kolorek.....

spody wygladaja calkiem ok, ale jak ta warstwa niszczy wydajnosc to bez sensu to cgromowanie (chyba ze jest dobrze zerobione)

ta warstwa działa wręcz odwrotnie - takie cząsteczki chromu/niklu wnikają głęboko, w każdą szczelinke, ryske, zadzior w spodzie, wypełniając go idealnie, dodatkowo tworząc na spodzie idealne lusterko. Warunkiem jest jednak aby spód był równy, nie koniecznie wypolerowany idealnie na picuś glancuś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalosne, az rece opadaja. Widac twoj poziom.

Ale przynajmniej już nie śmiecisz.

A co do NiCr, może się nie chce chwalić. Bo pewnie chromownia nie odprowadza podatku i się uczepią delikwenci. :wink:

Przepraszam za niski pozoim moich wypowiedzi.

@victor: wypolerowanie nie zwiększa wyraźnie wydajności, ważne aby spód był równy, co zapewnia szlifierka do płaszczyzn, powłoka NiCr jest tu raczej zastosowana w kwestji estetycznej, bo takowa jest w modzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta warstwa działa wręcz odwrotnie - takie cząsteczki chromu/niklu wnikają głęboko, w każdą szczelinke, ryske, zadzior w spodzie, wypełniając go idealnie, dodatkowo tworząc na spodzie idealne lusterko. Warunkiem jest jednak aby spód był równy, nie koniecznie wypolerowany idealnie na picuś glancuś

"takie"...... jak to jest walniete chromem w sprayu (ja tam sie moge wszytkiego spodzieewac...) to nie dziala tak jak mowisz.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samego chromu chyba sa 3 rodzaje... wiec kwestia jaki stosowali... a to juz pytanie do KOLEGI Kynka... kolega sie wypowie?

Nie wypowie się - co was to obchodzi jak technicznie zostało to zrobione i tak żadnegoz was nie stać na samodzielne chromowanie w razie czego polecam :google:

Ja wiem tyle - najpierw położył nikiel a potem chrom (warstwa o 2 rzędy wielkości cieńsza niż niklu) zresztą to nie moja działka - ja zanoszę towar, odbieram i płacę ;)

"takie"...... jak to jest walniete chromem w sprayu (ja tam sie moge wszytkiego spodzieewac...) to nie dziala tak jak mowisz.

Gwinty od środka też walniesz chromem w sprayu?? powodzenia :lol: :lol: :lol:

jednak bardzo (jak MIB napisal) chcialbym sie dowiedziec jaka metoda chromu... bo jak zaczynalem wywiad chrom/nikiel wychodzil oze chrom nie bedzie sie trzymal takich powierzchni (zakamarki laczenia, przeswity, otwory), wiec albo zastosowaliscie chrom ozdobny (ktory troszke pogarsza - wieksza warstwa, troszke trwalsza, ale jednak) albo to nikiel :)

No nie - to moja słodka tajemnica :P ale skoro jesteś taki ciekawy to najpierw jest nikiel jak u Ciebie a na to o conajmniej rząd wielkości cieńsza warstwa chromu ;)

Czemu Mate nie pomęczysz o to kto mu niklował?? mała podpowiedź - to ta sama osoba B-)

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiles porownanie chrom vs cu??

Ciekawi mnie czy bedzie roznica, bo miedzy niklowanym a zwyklym miedzianym byla. Tylko ze przy chromowaniu jest tak jakby podwojna warstwa na miedzi, a cos takiego moze pogorszyc wydajnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co drugi raz jak Samhain robił?

Ja robilem porownanie f2s Ni VS Cu.

A Ty masz bloki chromowane. Powloka chromowa ma troche inne wlasnosci niz tylko powloka niklowana. Po prostu jestem ciekaw czy tez blok chromowany bedzie lepszy od miedzianego i jaka bedzie roznica.

Edytowane przez mib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze na zdjeciach focus jest ustawiony na odbicie aparatu a nie na powieszchnie spodu.

Oj rybciu pipciu - masz jeszcze jakieś błyskotliwe uwagi??

Te zdjęcia pokazują prawdziwy wygląd. Jest bardzo ciekawy ;]

Nie - fałszywy bo te bloki są nieszczere :lol: :lol: :lol: te bloki to urodzeni aktorzy - lubią się malować przed lustrem :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze mam 2 bloczki od Kynika, to sie dopisze:

Oba nieco ciekly i byly wystajace sroby(po dokreceniu na max) - jak racuch powiedzial - latwo i przyjemnie sie poprawia.

Natomiast co do wydajnosci - jestem bardzo zadowolony.

Co do sprzedawania bez rejestracji:

@mib

idz naprawiac swiat dzie indziej

Blok extra - mi sie podoba. gdybym nie mial zwyklego(non-chrom) to bym sie skusil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze mam 2 bloczki od Kynika, to sie dopisze:

Oba nieco ciekly i byly wystajace sroby(po dokreceniu na max) - jak racuch powiedzial - latwo i przyjemnie sie poprawia.

Natomiast co do wydajnosci - jestem bardzo zadowolony.

Co do sprzedawania bez rejestracji:

@mib

idz naprawiac swiat dzie indziej

Blok extra - mi sie podoba. gdybym nie mial zwyklego(non-chrom) to bym sie skusil.

Troche zejde z topicu, ale chyba śruby nie mogą być dokręcone na "max'a" bo poliwęglan/plexy sie zacznie wyginać, przy mocnym naprężeniu materiału może zwyczajowo pęknąć :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche zejde z topicu, ale chyba śruby nie mogą być dokręcone na "max'a" bo poliwęglan/plexy sie zacznie wyginać, przy mocnym naprężeniu materiału może zwyczajowo pęknąć :?

wszystko zalezy od jakosci wykonania i dokladnosci wykonania materialu oraz projektu, w niektorych przypadkach tak, w niektorych przypadkach sila docisku nie ma znaczenia (ma byc szczelne tak czy siak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sila docisku nie ma znaczenia

Tak?? Jesteś pewien tego co mówisz?? A jak user dokręci śruby mocujące top we froście tak mocno że zaczną miażdżyć plexę bądź się wrzynać w nią to jak mu strzeli top to uznasz gwarancję i zwrócisz kasę za zalaną EVGA i QZ6700 i nie daj Boże GF8800 GTX??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak?? Jesteś pewien tego co mówisz?? A jak user dokręci śruby mocujące top we froście tak mocno że zaczną miażdżyć plexę bądź się wrzynać w nią to jak mu strzeli top to uznasz gwarancję i zwrócisz kasę za zalaną EVGA i QZ6700 i nie daj Boże GF8800 GTX??

czytaj Kynku ze zrozumieniem prosze... jestes inteligentny a czasami glupiego udajesz...

na to co odpiszesz po tym poscie odpisze pewnie we wtorek... adios (status: @Cebit)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam czegoś nie rozumiem- tylko w prisonach są pod śrubami mocującymi top takie ochydne podkładki- z tego wynika,ze ta plexa jest jakaś krrucha czy coś... Mam 2 bloki misia15go-na gpu ma schowane w plexe śruby, na cpu mam nakrętki kołpakowe na górze i nic nie peka,nic się nie ugina..

Albo trzeba dawać grubsze plexi albo lepszej jakości-ani mcs, ani realitynet , ani pietach ,misu15go itp nie dają takich podkładek a topy nie pekają na potęge, przynajmniej przy śrubach mocujących topy....

Moim zdaniem te podkładki mocno psują efekt bo prison jako taki a do tego pochromowany to bardzo ładny blok

jak taki...

Pewnie zaraz mnie Kynio zbluzga nie wiem nawet za co-ale jak jedzie już wszytkim to pewnie i mnie sie dostanie a ja tylko pytam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby takie elo te bloczki wg. was, a Kyniek nie potrafi nawet spasowac sobie srubek do bloczkow, tylko perfidnie wystaja + szpecace podkladki -> fuszerka pelna geba. Wracajac do twoich zdjec, nie bede dalej ciebie przekonywal do swoich racji, bo jestes za glupi na czytanie ze zrozumieniem prostych zdan.

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dokręci bo z tego co wiem frosty nie mają nagwintowanych otworów na śruby na wylot

tak jak u ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi