ent Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Eee lipa ;) 2GB przy takich taktach, oraz niski mnoznik x14 powinien dać przynajmniej 12:2xtak, najlepiej 11:5x :D sprawdzales 1giga vs 2giga na NetBurscie? Pierwsze podejscie do normalnego zestawu C2D, mysle ze nie jest zle. Wynik mozna jeszcze poprawic bo memki dawaly rade 4-4-4-4, ale czemu nie zapisalem to nie wiem :blink: Bez CW. Poprawy nie bedzie bo memki mialy ciut zbyt wysokie Vdimm przez 4 godzin i wyzionely ducha <_<Slabo, myslalem ze bedzie lepiej :D Bez CW bo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 tak, najlepiej 11:5x :D sprawdzales 1giga vs 2giga na NetBurscie? Sprawdzałem 1 vs 2 vs 4 na p4 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 tak, najlepiej 11:5x :D sprawdzales 1giga vs 2giga na NetBurscie? Slabo, myslalem ze bedzie lepiej :D Bez CW bo? Bo memki padly za szybko, a juz sie rozkrecalem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Sprawdzałem 1 vs 2 vs 4 na p4 ;)i ile dawalo? :D bo na moim Celku zero przyrostu w 16M pomiedzy 1 a 2 giga. Na sysie do benchow sprawdzales czy taka pierwsz lepsz zasmiecona winda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Kategorii 3,5 nie zrobiłeś ? no tez nie zdazylem :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) E2140 POWAH :lol: :lol: :lol: Kat 3,0GHz 8'43.625 - Sector19 - E2140 (8 x 375), P5N-E SLI, mem @ 536Hz 4-4-4-4 (dual DDR2) | SCREEN Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) kurde ja rozumiem chipset nv i mało kaszy ale aż taka tragedia? powalcz nieco chłopie :wink: Edytowane 3 Czerwca 2007 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) kurde ja rozumiem chipset nv i mało kaszy ale aż taka tragedia? powalcz nieoc chłopie :wink: Takie sa fakty... To jets dobry wynik :rolleyes: porownam jesczez z pamieciami puszczonymi na 500Mhz... ale... z wstepnych testow wynikalo ze To ustawienie jest wydajniejsze :P Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 to może nieco sysa pociśniesz, bo widze burdel na pasku, wieć raczej nie masz windy tylko pod benche :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) to może nieco sysa pociśniesz, bo widze burdel na pasku, wieć raczej nie masz windy tylko pod benche :wink: Sys jest OK... NAPRAWDE wporzadku... wiem ze na sysie pod benche moge zyskac troche ale... ten niewiele zejmuje podczas benchow (jakies 80MB)... a 2 sekundy wiecej no moze z 5 sekund... i tak niewiele pomoga...a chcialem tylko pokazac oblicze 1MB cache :) z dobrymi ramami :) Ps. 6x500 Tez nie moglem puscic bo te E2140 maja takie FSB walle ze hej.. ja mam na 405 MHz nawet na mnozniku 7 nie mozna tego zlomu puscic... Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Malutka poprawka na moim low end'owym sprzęcie, ale ja już nie wiem co jest nie tak :? 23 loop ponad sekunde lepiej niz w poprzednim wyniku a final tylko o 0.1s... 13m 10.984s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 i ile dawalo? :D bo na moim Celku zero przyrostu w 16M pomiedzy 1 a 2 giga. Na sysie do benchow sprawdzales czy taka pierwsz lepsz zasmiecona winda? Bench winda, cos tam dawało. P4 wbrew pozorom bardzo rozni sie od celka, mam jedno i drugie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Bench winda, cos tam dawało. P4 wbrew pozorom bardzo rozni sie od celka, mam jedno i drugie.A i owszem rozni sie :D, powiedz ile dokladnie dawal Ci wiekszy RAM :D hary >> gratki, jutro postaram sie wyslac pake dla Ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 1GB -> 2GB kolo 3s, 4GB nie pamietam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) E2140 POWAH :lol: :lol: :lol: Kat 3,0GHz 8'43.625 - Sector19 - E2140 (8 x 375), P5N-E SLI, mem @ 536Hz 4-4-4-4 (dual DDR2) | 2635231[/snapback] kurde ja rozumiem chipset nv i mało kaszy ale aż taka tragedia? powalcz nieco chłopie :wink: Wybaczcie ale... wczoraj robilem urodziny i bylem chyba ZBYT PIAJNY na robienie jakichkolwiek benchow... jak sie patrze na ten wynik co wczoraj wykrecilem to mi sie smiac chce... E2140 POWAH :lol: :lol: :lol: - TEN JEST OK... a nawet moge powiedziec ze bardzo mocny :) Kat 3,0GHz 7'42.735 - Sector19 - E2140 (8 x 375), P5N-E SLI, mem @ 500Hz 4-4-4-4 (dual DDR2) | SCREEN Edytowane 4 Czerwca 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 No proszę, nie ma to jak podskoczyć o minutę z dnia na dzień :lol2:. Swoją drogą, wszystkiego najlepszego :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Wybaczcie ale... wczoraj robilem urodziny i bylem chyba ZBYT PIAJNY na robienie jakichkolwiek benchow... jak sie patrze na ten wynik co wczoraj wykrecilem to mi sie smiac chce... E2140 POWAH :lol: :lol: :lol: - TEN JEST OK... a nawet moge powiedziec ze bardzo mocny :) Kat 3,0GHz 7'42.735 - Sector19 - E2140 (8 x 375), P5N-E SLI, mem @ 500Hz 4-4-4-4 (dual DDR2) | SCREEN no i teraz nie ma wiochy :wink: wynik jest ok- co niektórzy z e4300 powinni sie wstydzić nawet :wink: swoja droga nie wiem jak zrobileś wczorajszy czas? :wink: EDIT: Proszę pamiętać, że jest kategoryczny zakaz cytowania obrazków. Grozi za to kara 10%. Romek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 swoja droga nie wiem jak zrobileś wczorajszy czas? :wink: TEZ NIE MAM POJECIA... :lol: :lol: :lol: poprostu MAJSTERSZTYK po zbyt duzej dawce Kamikaze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Tym razem troche większa poprawka mojego wyniku w kat. AMD 2.5GHz :) Wielkie THX dla ent'a za użyczenie memków ;) 12'57.187 - hary - S64 3000+ (8 x 312), DFI Infinitym SLI-M2/G, mem @ 500Hz 4-4-3-3 (dual DDR2) | SCREEN Edit: Wynik jak zwykle do doszlifowania, więc może jeszcze jakiś update będzie :P Edytowane 6 Czerwca 2007 przez hary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Yoto, to ja na p5k pozamiatalem z moimi czasami i optymalkami ;]. hrhrh ;). dobre porownanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Małe porównanko QuadGT i oklaskiwane P5K Dlx ... wszędzie CPU 3000MHz tylko różnie ramki Widzę, że nadal nie potrafią zrobić chipsetu szybszego niż 2 letni 975 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 pewnie im większe osiągane fsb tym luzniejsze tajmy zakodowane w chipsecie i tyle.. nie ma cudów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 pewnie im większe osiągane fsb tym luzniejsze tajmy zakodowane w chipsecie i tyle.. nie ma cudów Nie mówcie mi nic o luźnych timingach. Po zobaczeniu DDR3 mam odruchy wymiotne w tej kwesti. Co to za postep jak pogorszaja tylko timingi o 50% i dają 30% wyzsze takty :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Nie mówcie mi nic o luźnych timingach. Po zobaczeniu DDR3 mam odruchy wymiotne w tej kwesti. Co to za postep jak pogorszaja tylko timingi o 50% i dają 30% wyzsze takty :lol: ludzie kochaja cyferki/puste mhz'y i to co nowsze niz u sasiada. krotka pilka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 ludzie kochaja cyferki/puste mhz'y i to co nowsze niz u sasiada. krotka pilka. dlatego to jest wszystko fe :) . Ja chce c2d + bh5 + normalną mobo ;) EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Widzę, że nadal nie potrafią zrobić chipsetu szybszego niż 2 letni 975 ;)Do wiekszych probek juz chyba dawno temu udowodnione zostalo ze 965 lyka 975 jak chce. hary gratulsy bardzo niezly czasik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Quad dalej się nie daje ;) Ale dzielników to P35 zazdroszczę .... Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Asus też :D ale płytki antyOC praktycznie... A wielokrotnie udowodniono, że i865PE/I875P to jedne z najszybszych chipsetów Intela i na dobrych płytach FSB ponad 400 MHz było do osiągnięcia... Więc teoretycznie taka możliwość byłaby... tylko to co widzimy na płytach pod C2D na tych chipsetach wywołuje u nas odruch wymiotny, bo większej kastracji sami chirurdzy z Wenecji czy Florencji nie byliby w stanie przeprowadzić... Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 P5K DLX, P4 631 (thx Sector19), Patriot 2x1GB 9200 ELK Z C2D mi nie wyszlo, za malo czasu mialem zeby opanowac procka, spalilem memki idt (tak wiem, moja wina), ale z P4 mi nawet wyszlo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) P5K DLX, P4 631 (thx Sector19), Patriot 2x1GB 9200 ELK Z C2D mi nie wyszlo, za malo czasu mialem zeby opanowac procka, spalilem memki idt (tak wiem, moja wina), ale z P4 mi nawet wyszlo :) No no no wiedzialem ze nForce sie nie nadaje do Pi mamki taktowane tak samo mamy.... a jaka przepasc... :wink: Ladny wynik :)... Teraz chce widziec jakies wieksze MHz :) :wink: Edytowane 7 Czerwca 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...