Aludan Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) obyś za miesiąc nie wracał do Intela ;)Jak zrobia dobra plytke w cenie ~250zl to moze bym rozwazal, ale watpie by tak sie predko stalo, a roznice brisbane vs c2d (te nowe kastraty co wejda) nie sa juz takie wielkie w przypadku cinebench :) Do gier to mi nawet PD920 starsza, a ze lubie energooszczednosc to brisbane ma dodatkowy atut wzgledem c2d bo przy takich samych taktach c2d ciagnie chyba wiecej W ? :) (choc to jeszcze zalezy ktora ver - ile keszu :P ... dobra moze poprostu lubie AMD i tyle :P) Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 dymy powiedz mi, Ty mierzyłeś miernikiem to rzekome zawyżanie napięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Najbardziej liczy się ile CPU pobiera prądu w idle bo zazwyczaj to większość czasu spędza w tym stanie. W idle Brisbane jest dużo oszczędniejszy niż C2D. Jest jakaś wiarygodna informacja o kompatybilności AM2 z AM2+ ale język jest jak dla mnie za bardzo francuski. Informacja jest wiarygodna bo zawiera fotki z jakiejś prezentacji AMD. http://www.matbe.com/actualites/15882/agena-am2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Dla mnie tez 'za bardzo francuski' ale dla altavisty nie :P http://world.altavista.com/ w "Translate a Web page" wrzuc link z tamta stronka i przetlumacz ;] Nawet calkiem ladnie wyszlo tlumaczenie :) (ofc french > eng) Future processors AMD Quad Core and Dual Core, known under the name of Agena and of Kuma, will be compatible with Socket AM2 via a simple update of the BIOS. It is in any case what founder AMD indicates. In the same way, Agena FX, future Athlon FX, will be compatible with the platform current Quad FX which uses Socket F (1207) identical to that used by Opteron. itd. :) Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Najbardziej liczy się ile CPU pobiera prądu w idle bo zazwyczaj to większość czasu spędza w tym stanie. W idle Brisbane jest dużo oszczędniejszy niż C2D. Jest jakaś wiarygodna informacja o kompatybilności AM2 z AM2+ ale język jest jak dla mnie za bardzo francuski. Informacja jest wiarygodna bo zawiera fotki z jakiejś prezentacji AMD. http://www.matbe.com/actualites/15882/agena-am2/ przetlumaczylem ci na angielski ( widzisz jaki jestem zdolny :D ) http://translate.google.com/translate?u=ht...=en&ie=UTF8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 O jaka opcja - nigdy nie widzialem tlumacza google ;D No ale wrocmy do tematu lepiej :) Ciekawe czy za tydzien zobaczymy faktycznie ceny 240-250zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 dymy powiedz mi, Ty mierzyłeś miernikiem to rzekome zawyżanie napięcia? wspominałem, że to wynika jedynie z odczytów cpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) huh, miałem nudny piątek to powalczyłem trochę z podkręcaniem. niestety powyżej 305MHz są problemy ze stabilnością. nie wiem w czym może być problem. nie podnosiłem napięcia na CPU więcej niż 1,475V. ale taki efekt też mnie satysfakcjonuje: 2888MHz ;) Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Fajne napiecie 12V :D Domyslam sie ze to blad odczytu bo zasilke masz dobra, zreszta przy takiej wartosci to by wogole komp nie wstal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) niestety powyżej 305MHz są problemy ze stabilnością. nie wiem w czym może być problem. ja najpierw myślałem, że vcore masz na 1.3V i opadła mi szczena :lol2: obstawiam, że to koniec proca - dokładnie tak było z moimi Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 wspominałem, że to wynika jedynie z odczytów cpu-z Na forum już długo jesteś i... z łaski swojej przestań opowiadać bzdury o podnoszeniu napięcia przez abity ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) pewniak :) http://kdo.pl/product_info.php/products_id/9855 c2d dzisiaj zauwazyłem ze kosztuje 520zł (4400) - więc robi się bardzo ciekawie :) poczkajmy do końca miesiąca ;) Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 hejka :D pytanko: amd dodaje takie smieszne 'plastikowe' boxy , czy te z hetpajpami ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Na forum już długo jesteś i... z łaski swojej przestań opowiadać bzdury o podnoszeniu napięcia przez abity ok?Na forum już długo jesteś i... z łaski swojej przestań pisać bzdury - jeśli zmierzyłeś, opisz sytuację zamiast prowokować do kłótni :angry: poza tym czytaj ze zrozumieniem - nie pisałem, że mierzyłem ale wspominałem, że opieram się o odczyt z cpu-z, który podaje wartości wyższe średnio o ~0.03 - jest tak? no to czego się czepiasz? wg. odczytów cpu-z KN9 podbija napięcia w stosunku do ustawień w biosie - tak jest u mnie i wspominałem o tym. nie mam jednocześnie nic przeciwko temu byś zmierzył u siebie i napisał, że to błąd programu, bądź jakiegoś czujnika, tudzież pomiaru czy mojego sprzętu i wyjaśnił całą sprawę (..) ale po co odrazu tak ofensywnie? :-| Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Na forum już długo jesteś i... z łaski swojej przestań pisać bzdury - jeśli zmierzyłeś, opisz sytuację zamiast prowokować do kłótni :angry: poza tym czytaj ze zrozumieniem - nie pisałem, że mierzyłem ale wspominałem, że opieram się o odczyt z cpu-z, który podaje wartości wyższe średnio o ~0.03 - jest tak? no to czego się czepiasz? wg. odczytów cpu-z KN9 podbija napięcia w stosunku do ustawień w biosie. nie mam jednocześnie nic przeciwko temu byś zmierzył i napisał, że to błąd programu, bądź jakiegoś czujnika, tudzież pomiaru i wyjaśnił całą sprawę (..) ale po co odrazu tak ofensywnie? :-| No stary, weź przestań - ja piszę bzdury? O tym, że napięcia mierzy się miernikiem nie programami to jest pisanie bzdur? Jasne, że wspomniałeś - akurat każdy post czytam jak to okresliłeś "ze zrozumieniem" bo tak mnie w podstawówce nauczyli. Z reguły to co się czyta, czyta się ze zrozumieniem. I zmierzę, pewnie, że zmierzę tylko trzeba się liczyć z tym, że każda płyta jest inna - jedna daje mniej, druga wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 No stary, weź przestań - ja piszę bzdury? O tym, że napięcia mierzy się miernikiem nie programami to jest pisanie bzdur? No stary, weź przestań - są odczyty i mogę je porównać tym bardziej, że podając zaznaczam ten fakt. nigdy nie twierdziłem, że pomiar programem jest dokładniejszy od miernika (a miernik miernikowi nie równy) i dlatego nie rozumiem czego się mnie czepiasz? jak masz potrzebę to zmierz sobie bo ja nie mam odpowiedniego narzędzia ani czasu - a wspomniałem o tym po to by uniknąć sporów na temat wartości, które widać w screenach, a tym co ustawiam w biosie. btw. zmierz sobie też ciśnienie ;) Jasne, że wspomniałeś - akurat każdy post czytam jak to okresliłeś "ze zrozumieniem" bo tak mnie w podstawówce nauczyli. Z reguły to co się czyta, czyta się ze zrozumieniem. więc skąd te pytania i oskarżenia? I zmierzę, pewnie, że zmierzę tylko trzeba się liczyć z tym, że każda płyta jest inna - jedna daje mniej, druga wiecej... cokolwiek wyjdzie - ta wiedza przyda się nam obu więc trzymam za słowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 hejka :D pytanko: amd dodaje takie smieszne 'plastikowe' boxy , czy te z hetpajpami ? :] Zalezy jaki procek ale w przypadku X2 3600+ to "takie smieszne 'plastikowe' boxy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) co do napięc - do dobrego pomiaru trzeba dokładnego miernika ( z serii 150zł+) bo te po 8zł i tak mają +/- ~0.1V-0.3V a nawet czasami więcej co do odczytów z mobo - mój asus jest ustawiony teraz w biosie na 1,45V - CPU-Z pokazuje 1,8V :] a linia 5V ma 1.1V :] co do tematu : podajcie wszystkie sklepy w ktorych jest brisbane w ofercie -bedzie latwiej sledzic ceny http://kdo.pl/product_info.php/products_id/9855 257zł http://morele.net/?pg=product_info&PRD...rice&dspl=p 265zł Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/27802 juz 225zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/27802 juz 225zł :) a to nie jest Windsor 90 nm ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) a to nie jest Windsor 90 nm ? :)ta to ten stary wyprzedaż teraz ich robia zeby bylo miejsce na nowe :] ps - wlasnie dostalem info od ESC ze brisbane beda mieli od przyszlego tygodnia :] ciekawe w jakiej cenie :] TOP 4 :] 3600+ Brisbane (ponieważ tylko tego ceny spadają :] i jest go najwięcej na rynku) http://kdo.pl/product_info.php/products_id/9855 257zł http://sklep.tylda.pl/?idp=PROAMDATH0189 259zł http://morele.net/?pg=product_info&PRD...rice&dspl=p 265zł http://lider24.media.pl/product_info.php?products_id=14524 265zł Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/27802 juz 225zł :) o zesz w morde ale oem :lol2: a jak te boxy chlodza na 3ghz dadza rade ? Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez hauturnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) o zesz w morde ale oem :lol2: a jak te boxy chlodza na 3ghz dadza rade ? ale to resztki z promocji na starym rdzeniu - a ze OEM to nawet nie zauwazylem :] te na brisbane tez by mogli dac w OEM w takiej cenie :] te na nowych rdzeniach to tak sobie sprawdzone narazie - ale sporo robi 2.7 - 3ghz Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ale to resztki z promocji na starym rdzeniu - a ze OEM to nawet nie zauwazylem :] te na brisbane tez by mogli dac w OEM w takiej cenie :] te na nowych rdzeniach to tak sobie sprawdzone narazie - ale sporo robi 2.7 - 3ghz a jakie boxy daja do brisbane takie cos czy moze daja takie cos z heatpipeami ale to resztki z promocji na starym rdzeniu - a ze OEM to nawet nie zauwazylem :] te na brisbane tez by mogli dac w OEM w takiej cenie :] te na nowych rdzeniach to tak sobie sprawdzone narazie - ale sporo robi 2.7 - 3ghz a jakie boxy daja do brisbane takie cos czy moze daja takie cos z heatpipeami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 do 3600+ narazie ten pierwszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zagadka :D Co to właściwie jest? 4800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zagadka :D Co to właściwie jest? 4800+ skoro jest 2,5 GHz i 2 x 512 kB L2 to musi być to Brisbane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Z tego co wiem, to te wentylatory z Heatpipe są dostarczane razem z Opteronami. Spotkałem jeden taki na allegro i przeczytałęm o tym gdzieś jeszcze. Za obecną cenę procesorów AMD nie liczyłbym na nic ekstra i tak większośc użytkowników zmienia chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 X2 6000+ jest z przewodami cieplnymi (taki komentarz nabywcy w newegg przeczytałem) nie wiem jak reszta obecnie ale kiedyś widziałem fotki X2 4800+ (takiego z 2*1MB L2) i miał te pipy. Podobno wszystkie X2 z 2*1MB L2 miały mocniejszy radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) ten najtanszy- najubozszy box straszna kupa gorsza nawet od boxow intela ktore maja 0.24 i jaka glosna jestem realista i na 100% daja tego gluta do brisbanow szczegolnie przy obecnych cenach ktos probowal oc na boxie ten z heatpipeami to chlodziwo na poziomie ac freezera 64 jakby dawali jeszcze takie chlodziwo z heatpipami to brisbane 3600 bylby mega wypasiony hicior a na tego boxa nawet za 15zl nie ma chetnych http://allegro.pl/item184070068_box_cooler...atis_nowy_.html Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez hauturnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...