Rav85 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 jak zrobić jakiekolwiek screeny z gry pod vista lub filmik?? bo nic nie działa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) 1280x720 DX10 16x,fsaa-2x ze sterow w grze min 4x da sie ustawic HDR-Medium Shadows-Medium reszta High Snow 29 Cave 26 zero mozliwosci zmiany rozdzialki Update HDr na high snow 22 Cave 26 nic sie niezmienilo Edytowane 16 Maja 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) 1280x720 DX10 16x,fsaa-2x ze sterow w grze min 4x da sie ustawic HDR-Medium Shadows-Medium reszta High Snow 29 Cave 26 zero mozliwosci zmiany rozdzialki To slabiutko. Ja mam w jaskiniach powyzej 50ciu. Ta mapa z kolesiami jest slaba i kiszkowata. Tamta ze stworkami powala, szczegolnei jaskinie Edytowane 16 Maja 2007 przez laeskrad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Na dx 90 grafa jakoś mnie tak nie powala - w infernal było ładniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) u mnie os ustawienia to wszystko max , cienie medium, rozdzielczosc cieni medium , AAx4 AFx16 rozdzielczosc gry max jaka sie da i jest 38-54 fps przy AAx8 fps spada do 28-19 i przy cieniach na high jest to samo oczywiście pod vista i dirx 10 bo pod dir x 9 grafa wyglada bardzo biednie Edytowane 16 Maja 2007 przez Rav85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) @rav85 to u mnie wszystko na max detale to mam ponad 50 klatek najmniej to 37 klatek pozdrawiam Edytowane 16 Maja 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 No niestety dx 90 bieda panie bieda :(, ale i tak sobie w fulla pogram ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 @rav85 to u mnie wszystko na max detale to mam ponad 50 klatek najmniej to 37 klatek pozdrawiam cienie tez?? i aa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 @rav85 tak:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 ta jasne to my jestesmy kurna playboye wszyscy jak masz tyle fps z max cieniami i AAx16 chyba w direct x 8 lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Też potestowałem Procka podkreciłem do 3 Ghz a grafika lekko o jakieś + 50-60 Mhz (pamięc i rdzeń) Niestety to tylko DX9 wiec faktycznie grafika dobra ale bez rewelacji Wszystko ostawione na MAX !! przy rozdziałce 1024x768 Snow - 30 nie spada poniżej 23-24 Cave - 46 nie spada (tu nie patrzyłem bo chodzi płynnie) Ciekawi mnie jedno jak ludzią działa na kartach 8600 ;) przy DX10 jak by ktoś miał to niech pisze oraz jak to wygląda przy DX 9 też przy tych kartach Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Ślepy jesteś ? Kilka postów wyżej ChrisG zapodał wyniki z dx10 na 8600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 sciagnalem demko, az sie bede bal po robocie w domu uruchomic. Moze pogram ze wszystkim na low :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Odpaliłem jeszcze raz z jakością oraz rozdzielczością cieni na średnich... jestem wybredziuch ale cienie i tak wyglądają bardzo ładnie i szczegółowo. Fps za to mnie rozwaliły... aax4 reszta bez zmian czyli wysoko i w śniegu około 40 lub więcej a w jaskini 40-60fps. 8O To już bardzo ładnie. No... by nie było niedomówień... w jaskini jest taki olbrzymi robal, który turla się po całej lokacji... przy największej zadymie spadło poniżej 30. Może procek? Ogólnie infernal to do pięt nie dorasta ale to moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) gra super, tylko mam problem z padem, prawa galka jest zle skonfigurowana, nie wiem jak go mozna zkonfigurowac w tej grze ? ps. gra wymiata, blur poprostu musi byc właczony bo super to wygada. edit: dobra ten blur za duzo fps zjada :P ale na padzie chyba lapiej go wlaczyc bo fajnie wyglada, a podczas celowania padem to fps nie jest tak wazne Edytowane 16 Maja 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Nie wiem czemu fraps nie dziala w tej grze na dx10.bo fraps to max. dx9, nie ma jeszcze wersji wspolpracujacej z dx10. co do screenow - Prt Scr nie dziala? moze z altem? a w opcjach gry nie ma czegos przypisanego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Radze zainstalować Forceware 158.43 - optymalizacja pod Lost Planet oraz poprawki do tryby dx10 w COH(patch 29maja) Edytowane 16 Maja 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 bo fraps to max. dx9, nie ma jeszcze wersji wspolpracujacej z dx10. co do screenow - Prt Scr nie dziala? moze z altem? a w opcjach gry nie ma czegos przypisanego?Jak wklejam do painta przez prnt screenasa to wkleja mi sie czarny ekran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 u mnie os ustawienia to wszystko max , cienie medium, rozdzielczosc cieni medium , AAx4 AFx16 rozdzielczosc gry max jaka sie da i jest 38-54 fps przy AAx8 fps spada do 28-19 i przy cieniach na high jest to samo oczywiście pod vista i dirx 10 bo pod dir x 9 grafa wyglada bardzo biednie Ja na zagranicznym forum przeczytałem zupełnie co innego: I just tried both the DirectX9 and the DirectX10 versions, and the first thing I noticed was: Absolutely no difference in image quality!!! Anyway, My setup is: E6300 MSI 8800GTS320 OC 2Gb DDR2 Gamesettings: 1280x720 4xAA 16xAF HDR - Medium Results: DirectX10 - Snow: 47fps DirectX10 - Cave: 23fps DirectX9 - Snow: 52fps DirectX9 - Cave: 34fps To jak wkońcu jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas77 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Jak by ktos jeszcze nie mial to,tutaj do sciagniecia wszystko podane jak na tacy :) http://uk.nzone.com/object/nzone_lostplane...wnloads_eu.html I demo i nowe drivery Edytowane 16 Maja 2007 przez Woytas77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 mi wyskakuje blad ze nie mozna odnalesc pliku d3dx10_33.dll sciaganlem go z jakiejs stronki dogralemale dalej to samo reinstal tez robilem ? moze to wina visty 64bit ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 d3dx10_33.dll Wrzucić do Windows/System32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Porównałem wydajność dema DX9 na XP i Vista. XP - 25 i 21 klatek Vista - 20 i 14 klatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) mi wyskakuje blad ze nie mozna odnalesc pliku d3dx10_33.dll sciaganlem go z jakiejs stronki dogralemale dalej to samo reinstal tez robilem ? moze to wina visty 64bit ?? Ten sam problem. Wrzuciłem ten pliczek od sidebanda i dalej nic. WTF? Halfi - mam XPka, gre sciagnalem oczywiscie pod dx9. Edytowane 16 Maja 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 tez masz viste 64bit ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 problem z d3dx10_33.dll, wystarczy wpisac w google 'directx' i z 2giej strony ( programosy.pl) sciiagnac najnowszego ( april 2007 ) directx'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 może ktoś zrobić zdjęcia na dx90 i dx10, chętnie zobacze różnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 nie a sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Teraz tak... vista64bit, ten dll do folderu gry wrzuciłem obok exe'ka i działa jak ta lala. Właśnie odinstalowałem wersję dx9. Ble... graficznie niczym się nie różni ale tylko "statycznie" bo wszystkie efekty wyglądają znacznie lepiej na viscie. Są bardziej "wypasione". Dodam jeszcze, że znacznie imo. Teraz wydajność... tamto "ble" odnosi się bardziej do wydajności... w śniegu wydajność(ogólna) bardzo zbliżona do dx10 choć bywają większe i częstsze spadki klatek ale jaskinia to już inna bajka. Zdaje się, że hdr i inne efekty zabijają płynność, zresztą zobaczcie obrazki. Mogę dodać, że ustawienia takie same jak na dx10. Na viscie w tej jaskini było 40-60 czasami ciut więcej. Graficzka przednia i jak ktoś jeszcze raz wyskoczy z infernalem to padnę. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Ogolnie gierka nienajgorsza. Efekt blura bardzo fajny i wybuchy beczek masakra ;) To samo bazooka ;) Chodzi to przecietnie. Dalem wszystko na max 1024 AAx2 Aniso x8 i srednio podczas gry 30-32fpsy. Jak wszedlem do jaskini to to swiatlo(taki stalaktyt ;)) zabija FPSy :| i jak sie patrze w jego strone mam 20FPS lol. Widac ,ze Ati nie tylko dla X2xxx musi stery dopracowac pod katem tej gry ;) Update: No ty chyba pociagne sobie wersje pod dx10 i pogram pod vista ;) Edytowane 16 Maja 2007 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...