Sulaco Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 wiec najlepiej zdać się jedynie na wyniki obiektywnych testów bez ich komentowania,z calym szacuneczkiem, to o czym mamy pisac jak nie komentowac recek? mamy wszyscy kupic po x2900xt i dopiero wtedy sie wypowiadac? no fakt :) zapomnialem :) no przeciez, ze mamy kupic ;) każdy kto stoi przed wyborem sam sobie odpowie na pytanie co kupić, albo zapyta w dziale Co kupić ?aha, czyli w temacie o karcie nie wolno komentowac, ale w temacie co kupic juz tak? wybacz, nie nadazam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Chodzi o komentowanie typu: totalny niewypał, nie warto, karta nic nie pokazała, ATI&AMD Rip itp. Nikt nie dał jej szansy na obronę z dopracowanymi sterami tylko wydaje wyrok upadku na kartę z pierwszymi wersjami sterowników. :) A takie komenty są ze strony posiadaczy NV. ;) O to pewnie chodzi. :) Ja jeszcze wstrzymuję się z komentowaniem i osądzaniem karty bo jest na to zdecydowanie za wcześnie. Ale widać, że im nowsze stery tym karta działa szybciej. ;) Z wyrokiem radzę się jeszcze wstrzymać. :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeawing Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Nikt nie dał jej szansy na obronę ... [cut] z wyrokiem radzę się jeszcze wstrzymaćNie sadze zeby musiala sie bronic... bo przed kim? ;) Przed tymi co nie kupia? Chodzi o to, ze wszyscy oczekuja jakiegos miazdzacego zwyciestwa nv nad ati lub odwrotnie... i co? Bedzie monopol? Wszechobecna wladza jednego krola? 2900 wyszlo pozniej - i to jest jedyny problem ati bo teraz to oni musza sie wykazac i wyrownac stawke - a produkt wyglada bardzo interesujaco ze wszystkimi za i przeciw. I juz ma szerokie grono zwolennikow i "obroncow"?! Jedyne czego brakuje to rzetelnych recenzji uzytkownikow - sa tacy co beda wyciskac max testy zeby dowiesc swoich racji a sa tacy co kupia karte, wladuja do kompa i... i beda bardzo zadowoleni! Zwlaszcza jezeli cena bedzie na zapowiadanym poziomie... co wiecej wszyscy fanatycy nVidi skorzystaja na tym tylko bo ceny kart dzieki konkurencji spadna... same plusy nie? B-) A TU opisuje swoje wrazenia posiadacz (czy obiektywnie nie wiem - kazdy wyciagnie wlasna opinie)... ja, niedlugo sobie kupie 2900xt do drugiego kompa - lubie demokracje wiec niech beda dwa rozne systemy w domu - a co! Bedzie fajnie! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BhaalNeo Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 http://www.hkepc.com/bbs/hwdb.php?tid=7908...&rid=790821 Testy z NIESKOŃCZONYMI jeszcze sterami 8.38 , ładnie, prawda? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 No ładnie, ładnie. To jednak stery :) więc HD2900XT robi się ciekawą propozycją :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Do tej strony polecam uzyc google Translate - chinise - english ;) Swoja droga na tych nowych sterach radek 2900xt czasami potrafi dogonic 8800ultre :) w 90% przypadkow jest szybszy od 8800gts , mozna spokojnie liczyc ze kolejne sterowniki beda poprawiac wydajnosc w grach w ktorych dotychczas bylo dziwnie wolniej niz na 8800gts. Tak jak wielokrotnie mowilem ,dajmy specom od Catalystow miesiac od premiery i wtedy bedzie mozna wszystkie testy zrobic od nowa , ta karta z technologicznego punktu widzenia musi byc w kazdej grze znacznie szybsza od 8800GTS . 3DMarki nie moga klamac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Dla mnie ta karta ma trzy wady, których nie naprawią żadne stery: 1. Za głośna. 2. Za ciepła. 3. Zbyt łasa na prąd. Przy całej mojej sympatii do ATI (pamietne czasy R300) w chwili obecnej NV jednak jest wyrażnie z przodu. Edytowane 20 Maja 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 @dem AD.1 Zmień chłodzenie na co chcesz ;) AD.2 Z testów to jest chłodniejsza od G80 ;) http://pclab.pl/art26383-23.html AD.3 No może się zgodzę ale jak masz porządny zasilacz 400W czym się przejmować 0.o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Dla mnie ta karta ma trzy wady, których nie naprawią żadne stery: 1. Za głośna. 2. Za ciepła. 3. Zbyt łasa na prąd. reszte da sie opanować ale pobór prądu poraża, jaki zasilacz do takiego układu 500w,600w,700w markowy to wydatek około 400zł, a GTS mam zamiar odpalić na taganie 380W :rolleyes: jedyne co jest pocieszne to że ceny spadną , Cena radeona 1400zł jest nie za wysoka tylko trzeba doliczyć na zasilacz i opłaty za prąd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 No i już mi pasuje :) Może jeszcze DX10 coś kuleje ale co tam :D a co do chłodzenia czekam na jakiegoś fullcovera do WC :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Najbardziej zabija pobór mocy w idle , ponad 70wat :lol: Tyle co karta 7900GTO w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) ciekawe jaka cena co do poboru energii - ja mam zamiar puscić go + e6420 na FSP 500W Edytowane 20 Maja 2007 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Szkoda, że nie ma ceny ;) Ale i tak mi się nie podoba. Może kooolance coś ciekawego zrobi :] W każdym razie w następnym tygodniu na pewno będę miał radka :) No chyba, że testy to fake ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Fajny ten bloczek, jakoś mnie się podobają bloki z plexą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Fajny ten bloczek, jakoś mnie się podobają bloki z plexą :) bloczek b.ładny wiec jak w końcu jest z tym poborem mocy i mocą zasilacza widziałem testy gdzie zasilacz 450 topowera wygrał z 700tagana w zestawie 2X8800GTX i co wam wiadomo na temat DDR3 ponieważ nowy chipset Intela już jest z ich obsługą http://sklep.benchmark.pl/pelny_39574.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Moja drobna dygresja, po przeglądaniu testów xt- był czas, kiedy i w laptopie i w desktopie miałem zawsze produkt ati. Teraz jest dokładnie odwrotnie, niestety ale czerwonym coraz ciężej nawiązać choćby równorzędną walkę z nV (dotyczy to w równym stopniu układów mobile jak i stacjonarnych). Bez sentymentów sprzedałem 1800xtpe i kupiłem gtx'a, produkt amd/ati nie ma żadnej wyraźniej przewagi nad g80. Kropka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BhaalNeo Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 http://www.matbe.com/articles/lire/3...-xt/page14.php http://www.matbe.com/articles/lire/3...-xt/page20.php http://game1.ali213.net/thread-1499633-1-1.html http://game1.ali213.net/thread-1500431-1-1.html Ooo i następne testy, prezentujące wydajnosć ATI na nowych sterach. :) A tak pozatym... http://www.agito.pl/product/41141?cid=1 ładna cena, nieprawdaż? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 znalazlem w usa 8800gtx firmy BFG w takiej samej cenie neimalze na jakiej stoi w wiekszosciach sklepow 2900xt, gdybym teraz kupowal to bym kupil gtx ale jesli te nwoe stery beda naprawde magiczne to hm.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeawing Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 bloczek b.ładnyA dla mnie bardzo brzydki... ale o gustach nie ma rozmowy! Mimo wszystko uwazam, ze stylistycznie Danger Den sie nie wykazal... ladny to jest oryginalny radiator z plomieniami (zwlaszcza w kontekscie Crossfire - stylistycznie pasuje SUPER! Mozna by bylo zrobic piekny blok z aluminium barwionego na czerwono - wystarczy spojrzec na "fill ports" w ofercie DD zeby zobaczy jakie odjechane wrazenie takie barwione alu robi... uwazam, ze odstawili fuszere zeby byc pierwszymi na rynku - a plexi jest najszybsza w obrobce. W blokach na 8800 maja topy z tworzywa (delrin) ale to wymaga wtryskarek i form... plexi to banalna obrobka wiec uwazam, ze poszli na latwizne (przy caly szacunku do chlopakow z DD - projekt zawalony... :( wiec jak w końcu jest z tym poborem mocy i mocą zasilacza widziałem testy gdzie zasilacz 450 topowera wygrał z 700taganaOdsylam do topicu o zasilaczach - testow na sieci tez sporo. Ilos WAT'ow na pudelku czasem ma sie nijak do rzeczywistosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Jezeli te testy sa prawdziwe , to sa one potwierdzeniem tego ze w Radku 2900xt drzemie duza moc , wieksza pod kazdym wzgledem niz moc 8800gts . http://game1.ali213.net/thread-1499633-1-1.html http://game1.ali213.net/thread-1500431-1-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Jezeli te testy sa prawdziwe , to sa one potwierdzeniem tego ze w Radku 2900xt drzemie duza moc , wieksza pod kazdym wzgledem niz moc 8800gts . wybiorcze testy zawsze beda pokazywaly "drzemiaca moc " ;) btw: testy z drugiego linka pochodza z http://www.hardware.fr/articles/671-1/ati-...hd-2900-xt.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Tak z ciekawości pytam. Czy rozstaw otworów wokół rdzenia jest taki sam, jak na X19x0? Edytowane 20 Maja 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeawing Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 wybiorcze testy zawsze beda pokazywaly "drzemiaca moc " ;)To akurat strasznie mi sie spodobalo! :plum: Niemniej licze wkrotce na testy kiedy MOC sie juz OBUDZI :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Dla mnie ta karta ma trzy wady, których nie naprawią żadne stery: 1. Za głośna. 2. Za ciepła. 3. Zbyt łasa na prąd. Przy całej mojej sympatii do ATI (pamietne czasy R300) w chwili obecnej NV jednak jest wyrażnie z przodu. To leć do sklepu po 8800GTS lub GTX, o przepraszam już masz! Czyli dobrze kupiłeś bo karte masz chłodniejszą, wydaje Ci się, że jest szybsza i mniej prądu pobiera. Dobrze kupiłeś i dobrze, że nie czekałeś na 2900XT, bo teraz masz kartę LEPSZĄ! Same te problemy z tym 2900XT byś miał, a tak luzik. A więc zapraszam Cię do topicu o 8800. . Edytowane 20 Maja 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 IMHO 8800GTX czasami jest cieplejsza od R600 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Dla tych co twierdza ze owe testy sa wybiorcze . Skoro karta potrafi byc szybsza w 3 na 5 pozycji to Logiczne ze skoro przegrywa w jakiejs innej grze to tylko kwestia dopracowanai sterownikow szczegolnie w karcie posiadajacej zunifikowane shadery tu w 90% przypadkow od sterownikow zalezy predkosc w danej grze . Czas zeby wszyscy posiadacze 8800gts przypalili troche skruchy i bili sie w piers :) ATI 2900xt pomalu okazuje sie znacznie lepszym produktem niz ich karta . Kidy maja wyjsc te finalne sterowniki ?? cos slyszalem o pon-wtorku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 karta prezentuje sie bardzo fajnie i sadze ze po dopracowaniu sterow bedzie lepsza propozycja od NV jak narazie ati wydaje sie byc jeszcze troche stylu ale mam nadzieje ze nadrobia - im wieksza konkurencja tym lepiej dla nas swoja droga ati moglo sie lepiej przygotowac - spozniaja sie na rozpoczecie wyscigu i w dodatku zawodnik nawet nie w butach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) tyle ze do gtxa mozna dokupic bardzo fajne chlodzenie firmy thermalright czy jakos tak i nie bedzie ani glosny ani sie tak grzal... Na to bym nie wpadł :D . Moze tez u siebie zmienie chłodzenie, to rdzen zamiast 100w ciepła bedzie oddawał 85W :lol: Edytowane 20 Maja 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Skoro karta potrafi byc szybsza w 3 na 5 pozycji to Logiczne ze skoro przegrywa w jakiejs innej grze to tylko kwestia dopracowanai sterownikow szczegolnie w karcie posiadajacej zunifikowane shadery tu w 90% przypadkow od sterownikow zalezy predkosc w danej grze . no jezeli chodzi o shadery to zapewne tak tylko, ze karta graficzna to nie tylko shadery. a to ze 2900xt ma byc lepszy od 8800gts, to zadna nowina, bo taki byl target tej karty, co nie zmienia faktu, ze tak jak i produkt nv, tak i produkt ati ma swoje wady i o tym nalezy pisac. ogolnie widze, ze temat zmierza w jednym kierunku - "2900xt/r600 jest cool, a jak nie jest to bedzie, i wara od tematu jak masz inne zdanie". to mam pytanie, czy jak kupie sobie r600 to moge sobie dalej pisac o negatywach czy nadal tylko i wylacznie ahh i ohh? bo w sumie do tego to zmierza. co za swiat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Sulaco W sumie masz racje , troche krytyki zawsze mile widziane z tym ze jesli ktos jest posiadaczem grafy NV to ta krytyka wydaje sie byc mniej obiektywna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...