Skocz do zawartości
Nicolass

Radeon Hd 2600 XT/Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Co lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? Powercolor HD 2600XT za 490zl czy 8600GTS za 580zl ?

Żaden bierz 8600GT Palit Sonic za 408zł w apollo.Po OC wydajnosc taka sama jak 8600GTS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nastepcy to ciekawie zapowiada się rv670 który - wg różnych informacji pojawiających się na sieci - miałby pojawić się na przełomie 2007/2008.... Bardzo możliwe że bedzie to następca rv570 czyli obecnego Radeona x1950pro....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolas zdradziles Ati - jak mogles chlopaki teraz nowe gpu wypuszcza za 2 lata bo nie beda mieli kasy ;p

Nie lubie NV - spadki fps nagle , porabane stery , nie ma; p nigdy nie kupie gpu od nv raz probowalem wziac 6600gt ale nie moglem z nim wytrzymac fe ;p

A tak na powaznie ja postaram sie wytrzymac ta presje i nie bede bral zadnej karty :) na dx10 teraz pomylka brac poczekam do konca roku a teraz aby zaspokoic rzadze zmieniania - zmienie sobie procesor :) na jakis X2 ;]

Miejmy nadzieje ze jakis 2900pro wyjdzie albo cos ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolas zdradziles Ati - jak mogles chlopaki teraz nowe gpu wypuszcza za 2 lata bo nie beda mieli kasy ;p
No, nie miałem wyjścia, wakacje by mi minęły na X300 jak bym się nie zdecydował :P
Nie lubie NV - spadki fps nagle , porabane stery , nie ma; p nigdy nie kupie gpu od nv raz probowalem wziac 6600gt ale nie moglem z nim wytrzymac fe ;p
Też bardzo nie lubie nV :P i z obrzydzeniem będę grał 8600 :P pierwszy kupie godnego następce X800GTO :D
A tak na powaznie ja postaram sie wytrzymac ta presje i nie bede bral zadnej karty :)
Ja muszę sobie godnie pograć
na dx10 teraz pomylka brac poczekam do konca roku
a no racja, do wydania Crysis DX10 dla mnie nie istnieje
a teraz aby zaspokoic rzadze zmieniania - zmienie sobie procesor :) na jakis X2 ;]
Hm, X2 3600+ i KN9 z allegro (już nie produkują) i jedziesz :D [qupte]Miejmy nadzieje ze jakis 2900pro wyjdzie albo cos ;p tez mam nadzieje :D

Czemu cytowanie nie działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolas nie bede sie bawil w brisbane biore windsora 5200+ i do tego AC Freezer pr0 i gotowe :)

Ok ale juz wystarczy bo to watek o grafach :) Pozostaje mi zyczyc Ci milego uzytkowania :)

Co do sterownikow - jestem bardzo zadowolony odkad poprawili szybkosc uruchamiania sie CC :) jest ok wszystko , duzo parametrow do regulacji i wreszcie mi dziala overdrive :)

Edytowane przez GURU500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolas nie bede sie bawil w brisbane biore windsora 5200+ i do tego AC Freezer pr0 i gotowe :)

I myślisz, że ile wykręciisz go? To jest najtańszy model który ma po 1 MB cache na rdzeń, nieźle kombinujesz :P jak mi to co mam (Bri na 2,7 GHz) będzie za mało, to walnę se 6400+ albo coś na tym nowym - nadchodzącym jądrze - ale mocy pewnie nie zabraknie jeszcze przez jakiś czas

Ok ale juz wystarczy bo to watek o grafach :) Pozostaje mi zyczyc Ci milego uzytkowania :)

No, offtopa robimy, ale cóż, o czym tu gadać, o 2600XT nie bardzo, bo ciągle taniejący 8600GT nie zostawia na nim suchej nitki

Co do sterownikow - jestem bardzo zadowolony odkad poprawili szybkosc uruchamiania sie CC :) jest ok wszystko , duzo parametrow do regulacji i wreszcie mi dziala overdrive :)

Ja tam nigdy CC nie używałem, zawsze jakieś alternatywne softy (RivaTuner).

Qrcze nie moge sie zdecydowac czy 2600XT DDR4 czy 8600GTS :/ Zamilowanei do firmy ATI nie pzowala mi ORT: wziac Nvidii - zdecydowanie wydajniejszej :]

No to skoro się nie możesz zdecydować, weź może 1950 Pro? Nie ma on DX10, ale jak dojdziesz do tego że jednak bez Dx10 żyć nie możesz, to sprzedanie tego sprzętu i kupienie nowego nie powinno być stratne dla ciebie bardzo. A 8600GTS nie opłaca się brać, za 970 zł masz już 8800 GTS 320 a używkę można czasem poniżej 900 zł wyrwać. Ja bym brał albo Radka 1950 Pro, ale zdecydowanie polecam 8600 od Palita + O/C :D Edytowane przez Nicolass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RV670 będzie w 2008 i to chyba nie na początku.

:blink: Co to dopiero za pol roku, az tak sie zeszmacili, czy tylko AMD ich zablokowalo i kazalo nad K10 popracowac, myslalem, ze to polaczenie bedzie dla nich korzystne, teraz widze, ze nie dosc, ze upupili R600 to jeszcze K10 bedzie wtopione. <_<

Pod koniec roku predzej zobaczymy newsa "widmo bankructwa - przejecie przez Samsunga, albo inne azjatyckie molochy" niz nowe produkty od AMD. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod koniec roku predzej zobaczymy newsa "widmo bankructwa - przejecie przez Samsunga, albo inne azjatyckie molochy" niz nowe produkty od AMD. :cry:

Jak nowe jądro będzie okey i będzie działać na nF4, to kto wie, kto wie, płyt AM2 duzo, jak ludzie zaczną zmieniać procki to może panom z AMD coś tam wpadnie :D A co do kart, to nVidia tez nie ma produktu pomiędzy 8600 i 8800 więc chyba tak tragicznie nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nowe jądro będzie okey i będzie działać na nF4, to kto wie, kto wie, płyt AM2 duzo, jak ludzie zaczną zmieniać procki to może panom z AMD coś tam wpadnie :D A co do kart, to nVidia tez nie ma produktu pomiędzy 8600 i 8800 więc chyba tak tragicznie nie jest.

Dokładnie pozycja obu firm zależy od tego , która pierwsza wypuści nową kartę z wyd pomiędzy 8600 a 8800 w dobrej cenie.Ale coś nie wydaje mi się aby to było ATI , no chyba że do jesieni się upora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli az takie lipy, cos mi sie wydaje, ze karty w 80nm nie zachwycily, a 65nm niby przeciez obiecujace i kiepa. Moze ktos sie zlituje, potestuje porzadnie te kastraciki od ATI A.D.2007 przy okazji obalajac mity(albo utwierdzi w przekonania o mizerii), bo na sieci tych recek to na palcach, a karcioszki sa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Morgi

( odniesieniu do postu o upadku AMD )

Z zapowiedzi K10 wynika że procki K10 mają być o ok.20 % szybsze niż C2D przy tych samych zegarach .

Poczekamy , zobaczymy .

Coś mi się wydaje że za jakiś czas AMD po prostu sprzeda ATI komuś innemu , jak tak dalej pójdzie ( zawalili midend/lowend przy poprzedniej generacji , zawalili całość rynku przy obecnej generacji ) to z ATI będzie kiepsko , w końcu to rynek lowend/midend a nie topowych kart przynosi największe zyski .

@ Nicolass

NV ma przynajmiej dobre karty midend ( 8600 ) , wraz z nowymi sterami te karty pokazały pazury .

W ogóle od czasu wpadki z FX-ami NV ma doskonałe karty we wszystkich segmentach rynku ( 6200A/6600/6800/7300/7600/7900 itp. )

Mogli by tylko wycofać 8600GTS , a w zamian dać 8800GT lub 8800LE ( nazwy własne ) z szyną 256-bit , 2-2,5 raza większą ilością shaderów niż 8600 i 256 MB DDR3 , i ceną 600-700 zł ( przy obecnej cenie 8800GTS 320 MB - ~ 970 zł ) a do tego poprawioną obsługą pure Video , może nawet w 80 nm .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

http://www.frazpc.pl/artykuly/551/AMDATI/R...600/czesc/druga

Calkiem ladnie wypadl 2600XT, przy cenach jakie mozna dorwac w necie /360zł w komputroniku za 2600XT od PC/... jest to niezla konkurencja dla 8600GT :)

1.Jakie stery. , cos nie zauwazylem ich w przypdku GF (mimo ,ze Sideband podal)

2.Wersja 512MB w testach , moze to i szczegol ale skoro chciano udowodnic wyzszosc Radkow to udowodnili...Wedlug mnie nie warto doplacac do tego ramu ale w testach2x wieksza ilosc pamieci juz bedzie brylowac :mur:

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK

TD:U, DIRT, STALKER - testowane na 158.22, najnowszych z WHQL dostępnych na stronie NVIDII.

512MB pamięci - praktycznie zerowy wpływ na testy, jedynie w CoD2 mogła by być widoczna różnica, ale karta jest po prostu za wolna by dodatkowy RAM tu wykorzystać. Wersja 256MB spisywać będzie się identycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nie uwazacie ze temp ponad 60`C tego 2600XT DDR4 w idle to troche za duzo? DDR3 ma kolo 40tu. Palit 2600XT Sonic 256 radzi sobie dobrze ze starymi grami:] NFSU na high z AAx6 i AFx16 robi 75fpsow;] Far Cry w 1280 full detail plynniutko leci. Nowszych gier brat jeszcze nie testowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TD:U, DIRT, STALKER - testowane na 158.22, najnowszych z WHQL dostępnych na stronie NVIDII.

512MB pamięci - praktycznie zerowy wpływ na testy, jedynie w CoD2 mogła by być widoczna różnica, ale karta jest po prostu za wolna by dodatkowy RAM tu wykorzystać. Wersja 256MB spisywać będzie się identycznie.

To nie sa najnowsze stery.Patrz http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=238402 - na samej górze :rolleyes:

testuj 162.18 a nie 158.22 :blink: bo wprowadzasz ludzi w blad co do wydajnosci 8600GT

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. 10 postow przybylo i znaczy, ze sterowniki sa ok i nowe nie daja super wystrzalu, wiec test na fraz w miare nawet przedstawia te 2600, to czego wszyscy jada po nich, ze to zlom. W sumie jak mozna wierzyc w te wielkie poprawy w sterownikach wynikow, taki tekst slyszy sie od NVIDIA i AMD ciagle.:blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi