rafa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Corsair HX620W Z R600 na pokładzie i Q6600 to warto zmienić ten model na wyższy. Ja przestałem się stresować odczytami z CoreTemp i Everest i odpaliłem Abit EQ. 35st w Idle nie kole w oczy :D teraz 425x8 @1.45 - trzymam fsb wysoko żeby chipset rozwijał skrzydełka ;) Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 400x9 na codzien tez jest ok:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 na razie wrzuciłem do testowania 8600gt ale chyba mam pecha do mobo - 7x467 i też robi cuda - raz wstaje raz nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam Czym chłodzicie procki Q6600? mam G0 i na box z ostwartą budą mam 50 w idle, a jak zamknięte to koło 60. Moja płyta to DFI 680i już sama w sobie nieźle się grzeje. Czekam na bloczki i wsadzam wc. Co by można było zainstalować na tego procka, żeby go podkęcić ? chodzi o jakiś wiatrak z radiatorem ofkors bo nie wiem czy bloczki dojdą :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Chyba większość jak nie wszyscy sa na WC. Może Scythe Inifniti albo coś od Thermalright da rade z tym prockiem. Właśnie ustaliłem max fsb płyty (505) i max pamięci (1140) to teraz biore się za ostrzejsze OC procka :gitarzysta: EDIT 3.6GHz@1.50v pękło Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ja jednak zostaje na 445*9 przy 1,65V - vdroop i tak zbija to napiecie do 1,6 :/ fsb powyzej 450 to tez problem. bawic sie w vmody imho nie ma tutaj wiekszego sensu ;) temp. max 65st na rdzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ja jednak zostaje na 445*9 przy 1,65V - vdroop i tak zbija to napiecie do 1,6 :/ fsb powyzej 450 to tez problem. bawic sie w vmody imho nie ma tutaj wiekszego sensu ;) temp. max 65st na rdzeniach. 4x4 GHz to prawdziwa terenówka do stworzona do ciężkiej pracy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ja jednak zostaje na 445*9 przy 1,65V - vdroop i tak zbija to napiecie do 1,6 :/jaką masz zasiłkę (ile A dla CPU) ? nie wiem czy mobo czy zasilacz daje ciała u mnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) ja mam scytche mugen i wg mnie wystarcza w zupelnosci 42 stopnie w idle na najgoretszym rdzeniu reszta okolo 40 stopni w stresie mam kolo 70 jezeli ktos nie jest ekstremalnym overlockerem to imo taki wiatrak wystarczy. btw. co do zasilacza bardzo sie zdziwilem kiedy zaladowalem nowy sprzet do budy i podpielem go do mojego starego tagana 380W a on sie nawet nie spocil (podczas gry dotykalem zasilacza i jest letni no i zero problemow ze stabilnoscia)gdzie wszedzie czytam ze minimum 450-500W potrzeba. Coprawda zamowilem juz wczesniej nowa zasilke Pentagrama 620W ale teraz troche zaluje bo na tym spokojnie jeszcze bym pociagnal do nastepnego upgrejdu kompa sprzet: q6600, IP35-E, 2gb ram, x1950pro Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez Bosek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) jaką masz zasiłkę (ile A dla CPU) ? nie wiem czy mobo czy zasilacz daje ciała u mnie :(tagan 900W - 4x20A, czyli minimum jedna linia idzie na proc Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Łącznie to i tak chyba nie ma 80 A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Łącznie to i tak chyba nie ma 80 A.max 72A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) no ok - czyli teoretycznie mając corsara 520W 3x18A - w kompie tylko płyta,procek,8600GT,ram to powinien pociągnąć bez problemu q6600 na 3.8G/1.52V ? bo już nie wiem co wymięka - objawy: w biosie max co mogę dać to 9x400 1.6V - ustawienie np. 1.64V lub 9x433 powoduje że po zapisaniu i pierwszym restarcie komp nie wstaje (zapala sie dioda power, rozruch i jakby zasilacz się wyłaczał) jak zabootuje 9x400 to mogę np. ustawić sobie setfsb 9x445 - zrobić wprime32 czy wprime1024 by za 2gim czy 3cim razem wszystko zgasło i objawy jak wyżej :| raczej nie tempy proca bo przy prime95 na 3.8G/1.52V mam 2x 60st. 2x67st. oczywiście do momentu kiedy wszystko nie zgaśnie :| ciągle nie wiem mobo czy zasiłka nie radzą sobie z obciążeniem - bo wg kalkulatora zenfista to procek przy 3.8G/1.52V ciagnie 230W czyli 19A tylko w takim razie sulaco ma niezłego tagana ze podaje mu 22A (4G/1.6V) Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 no ok - czyli teoretycznie mając corsara 520W 3x18A - w kompie tylko płyta,procek,8600GT,ram to powinien pociągnąć bez problemu q6600 na 3.8G/1.52V ? bo już nie wiem co wymięka - objawy: w biosie max co mogę dać to 9x400 1.6V - ustawienie np. 1.64V lub 9x433 powoduje że po zapisaniu i pierwszym restarcie komp nie wstaje (zapala sie dioda power, rozruch i jakby zasilacz się wyłaczał) jak zabootuje 9x400 to mogę np. ustawić sobie setfsb 9x445 - zrobić wprime32 czy wprime1024 by za 2gim czy 3cim razem wszystko zgasło i objawy jak wyżej :| raczej nie tempy proca bo przy prime95 na 3.8G/1.52V mam 2x 60st. 2x67st. oczywiście do momentu kiedy wszystko nie zgaśnie :| ciągle nie wiem mobo czy zasiłka nie radzą sobie z obciążeniem - bo wg kalkulatora zenfista to procek przy 3.8G/1.52V ciagnie 230W czyli 19A tylko w takim razie sulaco ma niezłego tagana ze podaje mu 22A (4G/1.6V) Corsair 520W ma dwie linie :rolleyes: Powinien ciagnac bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 @Raptor - to może płyta jednak być! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Corsair 520W ma dwie linie :rolleyes: Powinien ciagnac bez problemu.chyba jednak 3 ;) ostatnie testy po podbiciu napiecia o 0.02V i procka o 33mhz wszystko gasnie po kilku sekundach prime (nie reset itd tylko pyk i ciemno) musze sprawdzić na innym mobo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Tabliczka tabliczką, mnożą sobie tam linie, ale tak naprawde są dwie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Stary dobry sposób - zmień grafę na jakąś PCI, jeżeli będzie jakiś przyrost to winna zasiłka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Stary dobry sposób - zmień grafę na jakąś PCI, jeżeli będzie jakiś przyrost to winna zasiłka ;)musze poszukać gdzieś w szafie rivy tnt pci bo w tej chwili testy na 8600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Panow czterojajowcow :) Sorry, ze przerywam tak wazny watek w tym temacie ale chcialbym prosic o bardziej 'przyziemna' pomoc. A mianowicie: Reklamuje wlasnie moja Ultre (http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=232715&st=180&p=2728351entry2728351) poniewaz fatalna podstawa, jak sadze-powoduje rozstrzal temeperatur pomiedzy pierwszym a czwartym rdzeniem dochodzacy do ok 10stopni. Przesmarowywalem kilkakrotnie, zmienialem paste (http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179250&st=450&p=2728531entry2728531). Jakie macie temperatury, czy wystepuja faktycznie jakies wieksze rozpietosci? Dziekuje,pzdr. Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez frencci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 5 - 6 stopni to normalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 zerknij na mojego screena - u mnie różnica 6st.C miedzy rdzeniami. jak miałem E6420 to różnica wynosiła z 8st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 u mnie na coolabolatory spadła to jakis 3*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) zerknij na mojego screena - u mnie różnica 6st.C miedzy rdzeniami. - wlasnie ten screen sklonil mnie do napisania tego posta u mnie na coolabolatory spadła to jakis 3*C - tak, jak pisalem w podanym drugim linku- boje sie uzywac CLP bo mam dosc ciasno w budzie i maipulacje powoduja, ze czasem trace Ultre a jak zauwazylem kiedys- poruszenie, 'naderwanie' czy 'oderwanie' coolera z CLP musi skutkowac nowym nakladaniem. ATOMEL- ladna Duka w avatarze, jezdzisz? ;-] No coz- widze, ze to za duze roznice- czekam na odpowiedz z Komputrona, pisalem tez do Thermalrigt'a...ciekawe czy odpisza, he he. Dzieks Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez frencci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 U mnie teź koło 6st różnice są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 U mnie teź koło 6st różnice są. No to w takim razie nie popuszcze z wymiana.Cholerka- cooler za tyle kasy i taki 'strucel' wyszedl!!! Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Hmm.. Znajomy ma pewien problem , otoz kupil nowego kompa zasilke nowa wszystko nowe dyski sata , no i zlozyl to ( zasilanie podpial dobrze to na pewno ;p ) C2Q 6600 na plycie P5K Dlx ramy 2x1gb OCZ SLi Ready 1066mhz i nie botuje mu w ogole ;p , co moze byc przyczyna ? pokusilby sie ktos o jakies domysly ? ;d Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez DdK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Na pewno to nie wina Q6600 jeśli wogóle się nie budzi. Pytanie bardziej związane z samą płytą niż prockiem i w wątku o P5K powinieneś zadac pytanie. Jakieś piski od biosu etc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Uhm no fakt bardziej do tematu mobo to pasuje. Nie zadnych piskow ani nic , wiatrak sie krecic zaczyna i tyle , monitor sie nie wlacza ;>, mnie nic poza zasilaniem do glowy nie przyszlo ale ono jest dobrze podpiete i kabelki z obudowy rowniez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Hmm.. Znajomy ma pewien problem , otoz kupil nowego kompa zasilke nowa wszystko nowe dyski sata , no i zlozyl to ( zasilanie podpial dobrze to na pewno ;p ) C2Q 6600 na plycie P5K Dlx ramy 2x1gb OCZ SLi Ready 1066mhz i nie botuje mu w ogole ;p , co moze byc przyczyna ? pokusilby sie ktos o jakies domysly ? ;d jak po power mignie tylko i gaśnie to pewnie zasilacz - napisz jaki ma bo tego nie podałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...