maSTHa212 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 No to kurna jak mam ten dodatek sobie sprawić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Musisz mieć wersję angielską gry, czyli jak rozumiem zakupić jeszcze jedną kopię (takie chodzą po ok. 50 dych). Wtedy będziesz mógł zakupić dodatek w wersji eng. Lepsze wyjście poczekać na "wyprz" gdzie Rage bedzie z dodatkiem (a chyba coś takiego było w te święta). Tak czy inaczej będziesz miał dwie kopie podstawki. Na Cenegę bym nie liczył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grz3choo Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 No to kurna jak mam ten dodatek sobie sprawić?? Spróbuj tym sposobem -> http://forum.purepc.pl/topic/199178-tanie-gry/page__st__1920?do=findComment&comment=3781432 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) W biedronce metodą kupna nabyłem Rage za 19,90zł Przynajmniej mam pudełkową wersję a nie g*** ze steama. Poczytałem troszkę tego wątku i czy mogę prosić w jednym miejscu o radę/link jak uzyskać jak najlepszą jakość tekstur na którą tutaj wszyscy narzekają ? Są porady, konfigi a z drugiej strony głosy, że one i tak nic nie zmieniają. Jest jakiś złoty środek ? Edytowane 7 Marca 2013 przez Kaeres 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Zmiana wartości w skrócie na wyższą rozdzielczość jest pomocna na GFie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Po intro grę wywala do windowsa. Sprzęt w podpisie. System Win8 32bit x86 Multi działa więc w czym problem ? Edytowane 7 Marca 2013 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 To jest wersja Cenega czy inaczej pokaleczona lokalizacją PL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Niektóre egzemplarze z Biedry mają dodatkowo dlc (te z kanałami) i pakiet anarchisty :) Gra oferuje dwie wersje językowe - dubbing PL (Cenega) i oryginalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) To jest wersja Cenega czy inaczej pokaleczona lokalizacją PL? Wersja biedrona, dubbing. Czy to coś zmienia ? Edytowane 8 Marca 2013 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Ok, musiałem scrackować skidrowem. Jak teraz zrobić z tego wersję PL ? Skidrow zrobił EN, a wiadomo, że nie korzysta ze steam więc jego ustawienia są pomijane. Drugi problem to taki, że nie ważne jaki konfig wczytuję to grafa jest taka sama - czyli słaba. Jakość tekstur się nie zmienia. Czy jest jakaś komenda która wyłączą automatyczne ustawienia jakie gra sama ustawia do sprzętu ? Edytowane 10 Marca 2013 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Podobno, w Windows 8 na crashe pomaga wyłączenie w grze, dostępu do społeczności steam. Druga sprawa, sterowniki masz aktualne? Dwa GB ramu, to chyba za mało do tej gry na wysokie tekstury (cache). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Nie, jednak zmiana grafiki jest na tyle mała, że nadal tekstury są lipne. Nie wiem jak to się dzieje ale mam stałe 60FPS choćby nie wiem jaką grafę ustawił. Jakiś tips aby wrócić spowrotem do wersji PL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Ok, podsumowując pozbycie się problemów. Gra ma po prostu kiepski tekstury, a ja spodziewałem się cudów. Na konfigach extreame gra zapiernicza stale 60FPS. Język polski. Jeżeli crackujecie wersje skidrowem to trzeba dopisać w skidrow.ini linijkę language=polish (dokładnie tak. Bez cudzysłowi, gwiazdek, bez odstępów). I oryginał mam scrakowany. BRAWO PRODUCENCI GIER ZA WALKĘ Z PIRACTWEM. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Też zakupiłem w Biedronie RAGE'a za 19,90 po instalacji odpalam i pyta mnie jaką wersję odpalić... Rage lub Rage 64 bit with mods. o co kaman? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Do usuniecia Edytowane 3 Maja 2013 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Cześć. Można sobie wybierać misje które się chce ? Skasowałem savy przy reinstalce OS i jestem na musie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Darmowy weekend z Rage na Steamie - do niedzieli do godziny 22:00. A do poniedzialku cena gry obnizona do 5 euro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 To samo z dodatkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Dobre promo właśnie zakupiłem DLC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Graham , graham . Tyle lat na forum i nadal nie znasz podstawowych zasad . Co my mamy z fusów wróżyć dlaczego ci RAGE się tnie . Podaj jaki masz sprzęt to ci powiem czy dołożenie ramu i/lub SSD coś zmieni . Choć jak chcesz mieć płynną grę to chyba w poważniejszą wymianę sprzętową będziesz musiał zainwestować - dołożenie SSD nie wiele zmieni w kwestii fps-ów , gra będzie się szybciej wczytywać i to wszystko . Dołożenie ram może poprawić sytuację w momencie jak obecna ilość ramu jest mocno nie wystarczająca ( np. gra wymaga 2 GB a ty masz 1 GB lub 1,5 GB ) , w sytuacji gdy ilość ramu znacznie przekracza wymagania minimalne czy zalecane to dołożenie ramu nie wiele da . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No to masz w praktyce pozamiatane . Musisz wymieniać cały sprzęt jak chcesz grać na sensownych detalach i z sensownym FPS-em . Stare 2 rdzenie i karta o wydajności desktopowego 9600GT lub gorzej . Sprzęt najlepsze lata ma już dawno za sobą . Do tego może to być kwestia samej gry - zaczynając od dziwnych wymagań w kwestii GPU - minimalnie GF 8800 lub HD4200 , to samo wymagania średnie - 9800GTX lub HD5550 . W obu przypadkach wymienione karty dzieli przepaść jeżeli chodzi o wydajność ( nawet zakładając że ten GF 8800 to najsłabszy 8800GS / 8800GTS G80 , obie karty są lepsze od integry HD4200 ) . Także optymalizacja ( albo jej brak ) czy przesadzone detale itp. Na razie to zmniejsz detale jak możesz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Może sprzęt się przegrzewa i występuje throttling? Przycięcia masz już od samego początku? RAGE ma skopany kod i być może Twoje sterowniki nie działają za dobrze. Spróbuj powyłączać wszystkie zbędne procesy (Jaki masz system?). Obawiam się, że bez zmiany sprzętu się nie obejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 No tak bo Rage wymaga dysku SSD i 8 GB ram..... Z tego co pamiętam Tro..Grahamku znaczy się problem występował i należało wgrać wszystkie update'y (do gry, tak do gry) i coś tam zmienić w konfigu. Ale tak naprawdę najlepiej jest zajrzeć do tematu o Rage (tak jest taki) i tam napisać i ew. przejrzeć temat. Coś na ten temat było na pewno bo sam brałem udział w dyskusji. Wystarczy poszukać. Temat powinien być zamknięty gdyż tyczy się (z tego co napisałeś) tylko gry Rage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfonor Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Jak działa RAGE na najnowszych grafikach od AMD? (szczególnie w połączeniu z prockiem od intela). Grałem w tę gierkę na sprzęcie z podpisu (1680x1050, wszystko na low) i było płynnie - 50 klatek. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez swenor27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staryjaponiec Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Gram w to od kilku tygodni. Gra zaktualizowana do najnowszej wersji, plus trzy dodatki: The Scorchers, Authority Pack i Sewers. Coś tam czytałem, że po premierze była zabugowana itd. Cóż, być może poprawki pomogły, ponieważ u mnie (Windows 8.1 64bit + sprzęt z sygnatury) działa idealnie, zero problemów. Wszystko na full + niektóre wymuszone opcje w catalyst, FPS na ogół utrzymują się na poziomie max 60, od czasu do czasu spadki do około 45. Czasami widać jak ładują się lepsze tekstury, ale to jest specyficzne dla tej gry, już mi to nie przeszkadza.Podoba mi się warstwa akcji w tej grze, od pierwszej części Bioshock nie grałem w taką przyjemną rozpierduchę. Grafika - poza wczytującymi się czasami teksturami w wyższej rozdzielczości - jest bardzo przyjemna, szczególnie rozwala mnie kolorystyka oraz światło, rewelacja!Nie bardzo wciąga mnie fabuła, a misje na ogół wyglądają tak samo. Świat w tej grze jest strasznie mały, pojazdy to tylko bajer, myślałem, że będą służyć do pokonywania naprawdę dużych dystansów. Dodatkowo wkurza mnie, że nie można np. przeskoczyć mniejszej przeszkody, tylko trzeba ją obejść, za dużo niewidzialnych ścian itp.Mimo wszystko, gra się przyjemnie. Chyba już długo przy takich grach nie spędzę czasu, ponieważ na ogół mnie nudzą :P ale ta jeszcze potrafi przykuć do klawiatury, dzięki sporym pokładom dobrej akcji. Edytowane 8 Lipca 2014 przez staryjaponiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 Brawo. A teraz odpal to na sprzęcie który miałeś 3 lata temu i wypowiedź się na temat optymalizacji. Do tego cały Twój post to sprzeczna papka dla nabicia licznikia IMHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 rozwala mnie kolorystyka oraz światło, rewelacja! Przecież ta gra ma statyczne oświetlenie jak za czasów Quake III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staryjaponiec Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 Brawo. A teraz odpal to na sprzęcie który miałeś 3 lata temu i wypowiedź się na temat optymalizacji. Do tego cały Twój post to sprzeczna papka dla nabicia licznikia IMHO. Optymalizacja to już nie mój problem, co mnie to obchodzi, jak działa na starym sprzęcie, z resztą, co to jakieś dziwne, że stara gra działa dobrze na nowym sprzęcie? Nie bardzo ogarniam twój powód czepialstwa. I w którym momencie mój post jest sprzeczny? Dla mnie ta gra ma średnią warstwę fabularną i genialną warstwę czystej akcji. To rasowa, prosta strzelanka, więc druga warstwa mimo wszystko jest dla mnie ważniejsza i przechyla szalę. Przecież ta gra ma statyczne oświetlenie jak za czasów Quake III Nie szkodzi. Jak dla mnie, pod tym względem wygląda świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejv667 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgodzę się, szczególnie krajobrazy wyglądają rewelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Czy w Rage można grać w oryginał ale z drugiej ręki czy gra jest używalna tylko raz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...