Skocz do zawartości
Je m appelle Ferdinand

Athlon 64 Rev. F3

Rekomendowane odpowiedzi

Jade na BOXie;. 1,55V proc widział np. dziś. Zaraz wrzuce mu chyba 1,6V bo mnie wyprzedził jakiś w CPU-z.

Na 1,55V robi 3353 CPU-z. Ile stabilnie nie próblwałem. Proc się grzeje niemiłosiernie na Boxie. Przy upałach ostatnich temp. dochodziła nawet do 80 stopni...

A czemu kombinuje z mobo...hm.. jak lezy to co, marnować się ma? :D

Edytowane przez McDracullo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McDracullo napisał(a):

Jade na BOXie;. 1,55V proc widział np. dziś. Zaraz wrzuce mu chyba 1,6V bo mnie wyprzedził jakiś w CPU-z.

Na 1,55V robi 3353 CPU-z. Ile stabilnie nie próblwałem. Proc się grzeje niemiłosiernie na Boxie. Przy upałach ostatnich temp. dochodziła nawet do 80 stopni...

A czemu kombinuje z mobo...hm.. jak lezy to co, marnować się ma? :D

eh wlasnie sie bawie i martwie tempami 50 stopni przy napieciu 1,4V :D na 3GHz. a ty mi z taka temperatura wylatujesz :D .

Edytowane przez ultor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro lub jeszczedziś przesiadka na DFI/Gigabyte na 690G. Mobo mnie ogranicza. Nie możliwe że cep nie wstanie na HTT=320MHz, na napięciu od 1,45V do 1,55V. W kloc-geju kręcę, ale troche niestabilnie więc kończe katusze cepa na wysokim napieciu i przesiadam się na drugie/trzecie mobo. ;]

Edytowane przez McDracullo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba skończył mi się ten Windsor... 3200 i na żadnej płycie w domu nie wtsaje wyżej. W clocgeju moge go podciągnąc na 3335 ale ze stabilnością to to za dużo wspólnego nie ma ;] voltaż=1,55V. Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A jakie temp ma? ; >

Jutro sprawdzę może - ale z tego co pamiętam to bios pokazywał 35-40.

Cytat

To zmień na wc i zastosuj wc+lód

Szybciej bym kaskadę skombinowął :P Pozostaje kombinować z wymianę cepa w trytonie na lepszego ;] Znów odezwało sie nieszczęscie do procków. Miałem ich sporo i żaden nie był nigdy królem OC.. :/ Edytowane przez McDracullo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McDracullo napisał(a):

Jutro sprawdzę może - ale z tego co pamiętam to bios pokazywał 35-40.

Szybciej bym kaskadę skombinowął :P Pozostaje kombinować z wymianę cepa w trytonie na lepszego ;] Znów odezwało sie nieszczęscie do procków. Miałem ich sporo i żaden nie był nigdy królem OC.. :/

Infinity - za słabe.

WC - styknie do 3.4GHz słabej sztuki

Dobra kaskada - zapomnij. CB Cie zje.

SS i to baardzo słaby (do 0*C) i będzie spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

barder90 napisał(a):

F3 znowu do góry z ceną. A jednak dobrze ,że wcześniej kupiłem tylko czemu jeszcze go nie ma... nie lubię Poczty Polskiej :mur:

Z tą ceną to chyba na głowę upadli i to kilka razy pod rząd.... :lol2:

Ale tak to jest jak sie ma na coś "monopol"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MILANS napisał(a):

nie tyle monopol co rosnący kurs dolara. wszysckie ceny bedą leciec do góry lada dzien a alaicy jak zwykle bedą gadac ze to z winy rozpoczynajacego sie roku szkolnego...

W innych sklepach tych podwyżek jeszcze nie ma, więc nasuwa się wniosek że w trytonie wiedzą już co sprzedają i starają sie na tym jak najbardziej zarobić :>

btw nawet w komputroniku jest taniej (myślałem że to niewykonalne).:lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McDracullo napisał(a):

Chyba skończył mi się ten Windsor... 3200 i na żadnej płycie w domu nie wtsaje wyżej. W clocgeju moge go podciągnąc na 3335 ale ze stabilnością to to za dużo wspólnego nie ma ;] voltaż=1,55V. Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić ;]

oskalpuj dziada :D:D

DaRoN napisał(a):

SS i to baardzo słaby (do 0*C) i będzie spoko.

I tez tego nie byłbym zbyt pewien. Przydałaby się regulacja temp, bo obecne K8 miewają CB nawet przy +10. Edytowane przez toman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg napisał(a):

W innych sklepach tych podwyżek jeszcze nie ma, więc nasuwa się wniosek że w trytonie wiedzą już co sprzedają i starają sie na tym jak najbardziej zarobić :>

btw nawet w komputroniku jest taniej (myślałem że to niewykonalne).:lol:

Tak sie sklada, ze ten sklep jest dosyc niedaleko mnie i wiem co nieco jakie ceny zawsze tam maja i jaka jest obsluga/serwis. Panowie z trytona na pewno dobrze wiedza co sprzedaja, wiec podniesli sobie cene [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

toman napisał(a):

oskalpuj dziada :D:D

I tez tego nie byłbym zbyt pewien. Przydałaby się regulacja temp, bo obecne K8 miewają CB nawet przy +10.

Moj przy -10*c nie łapał jeszcze CB <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dlatego kaskada musiała by być słaba i jeszcze wyregulowana jakoś na to 0*.

Kaskada to układ wielostopniowy, na dwustopniowej [najprostszej] zwykle masz temperatury -70 do -110,

Do AMD stosuje sie układy jednostopniowe i wtedy mozna uzyskac stosunkowo slabe tempy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój sie w idlu bez OC wyłacza od nowości. Myślałem, że to kwestia wygrzania się cepa, ale od wczoraj mi tak 3 razy zrobił. Z innymi prockami jest ok, i dzieje się tak na wszytskich płytach (a myslałem, że to gigabyte to jakis nie wypał). Chyba oddam cepa na gwarancji, niech mi dadzą nowego! :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teat napisał(a):

Moj przy -10*c nie łapał jeszcze CB <_<

boś ty jest teat, tobie sprzet poprostu siada, nie zdąży złapać nawet CB :lol2:

McDracullo napisał(a):

A mój sie w idlu bez OC wyłacza od nowości. Myślałem, że to kwestia wygrzania się cepa, ale od wczoraj mi tak 3 razy zrobił. Z innymi prockami jest ok, i dzieje się tak na wszytskich płytach (a myslałem, że to gigabyte to jakis nie wypał). Chyba oddam cepa na gwarancji, niech mi dadzą nowego! :lol: :D

Przestań marudzić tylko otwieraj okno i rób jakieś sensowne Spi póki jest jeszcze chłodno i zanim ci procek siądzie ;) Edytowane przez toman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Przestań marudzić tylko otwieraj okno i rób jakieś sensowne Spi póki jest jeszcze chłodno i zanim ci procek siądzie

Właśnie do roboty wychodzę :P Zresztą co tu kręcić, jak już wszytsko wykręciłem. ;] Ciekawi mnie tylko zagadka 3.200 z biosu i 3.335 z windy. Cep już mi się skończył? :( Jak wrócę dzwonię do Trytona :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co im powiesz? Przepraszam, ale wasz procek sie slabo kreci? :lol:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Zrob tak jak mowilem, sprzedaj go na allegro i kup nowego :)

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hejka,

No Panowie nie przesadzajmy, wynik 3.2Ghz na Windsorku 0.09 przy 1.35V to i tak dobry wynik.Fakt na tej rewizji F3 wykręcali już 3,5 Ghz a gdzies wyczytałem że na 4 poszedł, ale uważam że to dobra odpowiedz AMD na tanie procki Pentium Dual Core, bo jak czytam zaganiczne fora i nasze również to nie ma sztuki która bez niczego zrobiłaby 3Ghz a jak przedtem bywało to każdy z Nas wie.

McDracullo - Ja na twoim miejscu wstrzymał bym sie jeszcze ze sprzedażą i poczekał na nową rewiozję biosa do płyty, u mnie z Brisbanem(procka sprzedaje, taki jak w sygnaturce) było podobnie, na mojej płycie przy biosie 1.9 max HTT co uzyskałem to było w granicach 300 po nowym biosie juz było stabilne 9X326 a przy mnożniku 8 8X343.

Tez zamówiłem sobie F3 (ponoć super zródełko) gwarantowane 3,5 Ghz na zwykłym chłodzeniu :blink: zobaczymy co z tego wyjdzie...

Pozdro

Sija

Na razie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi