Blazejj Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 wariat ;) U mnie narazie tyle na def V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 E8200 wcale nie taki zly jak go maluja. Q745A565, Pack: 01/11/08. Z biosu 1.275V, cpu-z pokazuje rowno 1.2V, 8x495=3960MHz Orthos liczy juz prawie 30min. P35DS3R, pentagram alcu hp na delikatnie podbitych profilaktycznie obrotach. Scren ponizej, potem moze pomecze bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Dotknij paluchem chłodzenia. Ponoć do 4 giga te proce słabo sie grzeją-tak mi powiedział człowiek z Bachkomp-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) ludziska jak sprawdzic.... temperature procka ?? :) core temp, everest (najnowsze) pokazuja 47 non stop bez wzgledu na OC, idle czy stress, program asusowy pokazuje 29C rowniez non stop.... plyta tymczasowo asus p5k-e... bios, stery najnowsze... w temacie jestem na bierzaco ale takiego przypadku chyba nikt nie poruszal ?? edit: speedfan (CPU 29, Core 65, non stop) Edytowane 25 Stycznia 2008 przez partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 U mnie podobnie na asus maximus forumla se, bios 0802. Idle 42, stress 47. bardzo male skoki - cos nie gra. Bios pokazuje 18-20 stopni ( to juz zupelnie kompletna glupota ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Hmmm, u mnie idel i stres w zasadzie poprawnie przyrastają/maleją zależnie od obciążenia. Jedyny minus to fakt , że idle stoi wysoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo900 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 taki e8400 powinien spoko chodzić na P5Bdelux co? czy od razu zmieniać na P35/X38?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 taki e8400 powinien spoko chodzić na P5Bdelux co? czy od razu zmieniać na P35/X38?? Tak bedzie chodzić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Hmmm, u mnie idel i stres w zasadzie poprawnie przyrastają/maleją zależnie od obciążenia. Jedyny minus to fakt , że idle stoi wysoko.a mialo byc odwrotnie :D zawsze mozna sie pocieszac, ze to dalej te biosy/softy zle czytaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) a mialo byc odwrotnie :D zawsze mozna sie pocieszac, ze to dalej te biosy/softy zle czytaja ;) U mnie na poczciwej p5n-e sli tempy sa pokazywane całkiem realistycznie - wiadomo obciążenie to do góry. oc też itd.. Ale na mej płytce jest dziwna zależność pisałem wyżej że procek idzie na 4200 przy napięciu rzędu 1.3 ale z włączoną opcja offset co ciekawsze to ta płyta ma ogromnego dropa i pod obciążeniem (fakt że o program) ale widać skoki napięcia z 1.32 na 1.24-8 ale jak wybieram opcję z wyłączonym offsetem to na napięciu 1.3 pod obciązeniem pokazuje cpu-z że jest poniżej wartości 1.24 czyli 1.22 i niżej. wtedy orthoś wywala buga. Musze się chyba postarać o płytke ze stabilniejszymi napięciami (lepsza sekcją zasilania). Edytowane 25 Stycznia 2008 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo900 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Tak bedzie chodzić ;] to ze bedzie chodzić to ja jestem pewien... ale czy nie bedzie odstawać od P35 np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Heh właśnie w wątku o Płytach Abita IP35 wyczytałem,że na zwykłym IP35 E8200 nie startuje - dacie wiarę - po prostu rewelacja, ja własnie pod E8400 tą płytę kupiłem - Brawo Abit, brawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 @ kamilo900 Masz p5d dlx - dobra płyta robi ponad 500 (ja bym poczekał i na te chwile pozostał przy niej) a różnica w wydajności jest znikoma. Cóż ja bym poczekał na nowsze czipy niż ten x38 który jest praktycznie tym samym co p35 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 to ze bedzie chodzić to ja jestem pewien... ale czy nie bedzie odstawać od P35 np.Nie będzie odstawać ;) Heh właśnie w wątku o Płytach Abita IP35 wyczytałem,że na zwykłym IP35 E8200 nie startuje - dacie wiarę - po prostu rewelacja, ja własnie pod E8400 tą płytę kupiłem - Brawo Abit, brawo.Głupotę ktoś napisał i tyle. Niemożliwe, żeby nie odpalał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Też mi się tak wydaje, ale nie on jeden, jest już dwóch :P Chyba,że coś poknocili, na forum Abita odpisali mi,że powinno grać, przeca ta płyta to to samo co wersja E - to samo PCB, i bios praktycznie ten sam, a na niej trybi spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Nie będzie odstawać ;) Głupotę ktoś napisał i tyle. Niemożliwe, żeby nie odpalał ;] hehe mylisz sie biosy skopane ;d abit daje ciała :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 @ kamilo900 Masz p5d dlx - dobra płyta robi ponad 500 (ja bym poczekał i na te chwile pozostał przy niej) a różnica w wydajności jest znikoma. Cóż ja bym poczekał na nowsze czipy niż ten x38 który jest praktycznie tym samym co p35 :wink: Nowsze czipy czyli x48 ;) ? Ale X48 to praktycznie to samo co X38 i P35 ;) @meeron pisalem wczesniej ak ma sie sprawa z temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Blackwhite zobacz jak poszedł E8200 na Abicie: http://allegro.pl/item298949450_e8200_2_66...sklep_wawa.html Dotknie w końcu ktos paluchem radiatora prz 4 GHz ?? Przecież prąd Was nie porazi- uczepiliscie sie speed fanów i innych dupereli-jak sam zainstalowałem starą wersję na E4500 to pokazywał mi 999 C teoretycznie to małą hutę miałem w kompie a proc ledwo ciepły był... ech-niech ktoś zrobi o co prosze.... Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo900 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Hmm :) to ja wtedy czekam na E8400 boxa selekcika pięknego i dam znać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) @ Pussey Ja dotykałem paluchem przy 4.2 i był ciepły - box cooler z e6300 Nie parzył i nie był gorący - był po prostu troszkę ciepły - a pokazywało w core tempie coś koło 80 stopni @ MaSell właśnie mi chodził o te nowe ;] Edytowane 25 Stycznia 2008 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Blackwhite zobacz jak poszedł E8200 na Abicie: No i już mi się humor poprawił :) No nic w poniedziałek, tak czy siak, przychodzi bestia i zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Dzięki mato22-o to własnie mi chodziło-odczyty to sobie można o kant .... :lol2: No ja tez wpieniłem sie ciągłym oczekiwaniem na E8400 i kupiłem sobie E8200 box. Jest taniej, jest teraz i wczesne tyg. produkcji sugerują dobre OC -resztę czas pokaże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Kurcze, dziwna sprawa. Na mojej IP35 E8200 nie uruchomił się. No nic. Sprawdzę jutro na Asusie P5B Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Develop Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 nabyłem MB Asus P5K Premium oraz i8400 (pamietacie tą literkę?) i Gelki 800Cl4. Wgrałem nowy bios na napieciu 1,3 Bios doleciałem do 4,15GHz, powyżej pamiatki nie dawały rady (RAMY te latały na AMD i była taka sama granica). Muszę kupic pamiatki , kasa jest , ale wiedzy w wysokich fsb trochę mało. Myśle o crucialach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Wlasnie zauwazylem ze jesli chodzi o asus maximus formula se/ no se - to bios 0907 moze rozwiac wszelkie problemy zwiazane z e8400 ( temperatury ). Na stronie asus support seria e8xxx ma wsparcie jedynie przy tej wersji biosu. \ Postaram sei to sprawdzic jak tylko wroce do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 lukmek spróbuj na najnowszym biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Pussey i jak ci leci ten 8200 ? jaki tydzien . Jutro jade na zakupy - biore foxconna p35 i jakiegos procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Q745A Więcej mi się nie chce. SPI 16M 4,4+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 dobra Panowie ! "nie ma co owijać w bawełnę" zrobiłem czapa-szlif :rolleyes: IDLE ok. 4-5 C mniej i STRES podobnie czy warto ? każdy zrobi jak uważa i tyle p.s. CLP obowiązkowo ! ruch ten był wywołany pozostałością pasty akurat na środku IHS-a więc nie było wyjścia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Skalpuj a nie jak dzidzi się bawisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...