Gość CBZ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Witam. Jako, ze w listopadzie przymierzam sie z ojcem do kupienia 50" od Samsung'a, pomyslalem sobie, ze... Warto rozpatrzyc mozliwosc kupienia sobie konsoli, co by sie milo gralo 8O Nie siedze w temacie konsolowym, wiec prosze o wyrozumialosc ;) Chcialbym, zeby mi ktos doradzil, ale nie w sposob 'kupuj ps3, xo to badziew', albo odwrotnie 8O Takich 'forumowiczow' zapraszam na forum onet'u :) Cenowo nie wyglada to podobnie, poniewaz moge kupic prawie nowego xo za 130-160Ł. PS3 to inna bajka, minimum 350Ł trzeba wydac, ale nie jest to wyznacznik, ktorym bede sie sugerowal. Prosze o konkrety, jak sie gra, co denerwuje, ile tytulow jest dostepnych, a ile jest w drodze. Dziekuje z gory i zapraszam do dyskusji :D (Jesli jest gdzies podobny temat, prosze o polaczenie, lub usuniecie/zamkniecie tego, dziekuje) Edytowane 19 Września 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Ja bym na twoim miejscu brał X'a, ze względu na dostępność gier, w dodatku kilka serii utraciło wyłączność na PS (np. Burnout, GTA [wychodziła na pierwszego X'a, ale razem z premierą na pieca], słyszałem też coś tam o Tekkenie, ale czy to prawda nie wiem), na PS3 nie ukażą się też takie hity jak BioShock, Gears of War (nieługo także na peceta) i inne, iktórych nie będę tu wymieniał. Ale PS3 to imo konsola bardziej przyszłościowa, czytałem gdzieś wypowiedź od kogoś z Sony, że PS4 ukaże się dopiero za 10 lat, wtedy pewnie już będzie kolejny Xbox, w dodatku trochę czasu i PS3 będzie równożędny z Xbox'em pod względem gier. Po prostu PS3 miało słaby start, a PS3 ma kilka exlusivów (np. Ratchet & Clank). Ale na chwilę obecnę X360, chyba, że myślisz bardzo daleko w przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Na dzień dzisiejszy (i szybko się raczej to nie zmieni) więcej bardzo dobrych gier ma X360. PS3 jest za to bardzo dobrym centrum multimedialnym. Musisz sobie odpowiedzieć na parę pytań: 1. Czy konsola ma Ci służyć głównie do gier? 2. Czy ważne są dla Ciebie możliwości multimedialne (odtwarzanie materiału w HD, blu-ray, HD-DVD, etc)? 3. Jakie gry lubisz najbardziej? FPS, racery, RPG, jRPG, itp, itd? 4. Czy nie przeszkadza ci abonament na grę online (Xbox Live Gold - £39.99 / rok)? PS. Widzę, że masz dość dobry komputer, więc gdybym był na twoim miejscu kupiłbym jednak iksa. Konsola służy przede wszystkim do grania, a ilość gier i ich jakość przemawia na korzyść iksa. Poza tym większość gier multiplatformowych wygląda, lub działa lepiej (większy fps, itp) na iksie. ilość gier ze średnimi notami >90% - X360 - 7 gier - PS3 - 1 gra (Oblivion, dostępny także na iksa) ilość gier ze średnimi notami >85% - X360 - 21 gier (w tym 7 gier dostępnych także na (edit: iksa) ps3) - PS3 - 7 gier (w tym 5 dostępnych także na iksa) PS3 zawsze możesz dokupić za 2-3 lata gdy już będzie miał pokaźną bibliotekę dobrych tytułów, a i sama konsola będzie wtedy zapewne tańsza. 8O Ale to tylko moje zdanie. 8O Edytowane 19 Września 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Dzieki za propozycje ;] @MacOSek: 1: Tak, glownie do 'lojenia' ;] 2: Nie jest to dla mnie wyznacznik, mozemy pominac ten punkt 8O 3: Na konsoli bede chcial pykac w Racer'y, Platformowe, Akcji... 4: Rozumiem, ze ten abonament placimy raz i mozemy grac we wszystkie tytuly dostepne OnLine ? PS. Komputer mam wystarczajacy do moich potrzeb, aktualnie nic lepszego nie potrzebuje 8O @hugo_pl: Widze, ze posiadasz pewna wiedze adekwatnie swiata konsol :) Majac 'jakies tam' pojecie - podzielam Twoje zdanie. Na chwile obecna bede sie klonil do X'a ;) Edytowane 19 Września 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 1: Tak, glownie do 'lojenia' ;]-> X360 2: Nie jest to dla mnie wyznacznik, mozemy pominac ten punkt 8O-> X360 3: Na konsoli bede chcial pykac w Racer'y, Platformowe, Akcji...racery, gry akcji -> X360 platformowe -> PS3 4: Rozumiem, ze ten abonament placimy raz i mozemy grac we wszystkie tytuly dostepne OnLine ?tak, płacisz raz i grasz we wszystko co się da online Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Szala sie przewaza w zastraszajacym tempie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Szala sie przewaza w zastraszajacym tempie 8O Tylko dodajmy, że płacisz raz na rok, pół roku, 3 miesiące w zależności jaką zdrapkę kupisz ;) Nie że płacisz raz i do końca życia grasz 8O Abonament musisz odnawiać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Tylko dodajmy, że płacisz raz na rok, pół roku, 3 miesiące w zależności jaką zdrapkę kupisz :D Nie że płacisz raz i do końca życia grasz 8O Abonament musisz odnawiać 8O Dzieki, ze mnie oswieciles :) @MacOSek wyraznie napisal, ze: (Xbox Live Gold - £39.99 / rok) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 tak, płacisz raz i grasz we wszystko co się da online nie koniecznie:] bo np final fantasy XI 3a osobny abonament Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 nie koniecznie:] bo np final fantasy XI 3a osobny abonamentbo to mmorpg ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Szczerze, to watpie, zebym jeszcze wtapial kase w granie online na kosoli ;] Od tego mam kompa 8O Bede chcial rzezbic w tytuly offline 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Ja stalem przed tym samym dylematem, tylko ze kilka miesiecy wczesniej 8O Tez kwestia ceny zabawki nie grala roli, liczyl sie dla mnie wylaczenie lineup gier. I tu wybor jest oczywisty- x360. Takze w ok. 6 miesiecznym horyzoncie czasowym przewaga x360 na polu gier bedzie ogromna (ME, PGR4, Halo3). Ostatnia kwestia, zdecydowanie mniej istotna (gdyz do ps3 mozna podlaczyc pady firm 3.), acz takze umilajaca czas spedzony przed tv to wrecz doskonaly pad od x360 (najlepszy pad wg. zestawienia obejmujacego tego typu kontrolery). Jesli masz peceta z tych mocniejszych, a x360 bedziesz traktowal jako tylko dobra zabawe (bez instalacji linuksa na 192MB ram etc.), to bedziesz bardzo zadowolony- pisze na bazie swoich wlasnych doswiadczen 8O pzdr! Edytowane 20 Września 2007 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Dzieki, ze mnie oswieciles 8O @MacOSek wyraznie napisal, ze: :) A patrz już ślepne na starość ;) Nie widziałem tego 8O Ale żeby nie było OT, ja też Ci polecam X360. PS3 jak na razie nic ciekawego nie pokazało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 oczywiscie ze x360 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Dzieki za slowa otuchy, pod kazdym wzgledem, nawet cenowym x360 bije konkurenta na glowe 8O Mam kompa, ktory mi wystarczy na dluzszy czas, wiec xO traktuje jako zabawe 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Dochodzi niewygórowana cenna za ixa. Core juz za 999zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Dochodzi niewygórowana cenna za ixa. Core juz za 999zl... Ja bede kupowal uzywke, za granica 8O Core to wersja bez twardziela ? Tutaj za uzywke zaplace 120 - 130Ł. Lepiej kupic z, czy bez twardziela - glupie pytanie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Dochodzi niewygórowana cenna za ixa. Core juz za 999zl... Fakt, ale core to całkowicie chybiony zakup. Brak hdd i pady na "kabelku" to relikt przeszłości. Jak brać, to tylko premium/elite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Czy takiego tematu nie ma juz w subforum Konsole? Fakt, ale core to całkowicie chybiony zakup. Brak hdd i pady na "kabelku" to relikt przeszłości. Jak brać, to tylko premium/elite.Tym bardziej, ze do Core i tak trzeba bedzie dokupic minimum memorke za 150zl - w tym momencie cena robi sie porownywalna z Premium... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Każde miejsce jest dobre do głoszenia słowa konsolowego! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 a ja się podepnę bo też rozważam taki zakup - czy na X'ie da się obejrzyć filny w Divx? Pewnie nie, ale wolę się upewnić. Bo wydaje mi się, że po zainstalowaniu linuksa na ps3 można to zrobić. No chyba, że się mylę to mnie poprawcie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Ja bede kupowal uzywke, za granica 8O Core to wersja bez twardziela ? Tutaj za uzywke zaplace 120 - 130Ł. Lepiej kupic z, czy bez twardziela - glupie pytanie :) jasne ze wersje z hdd ;) a ja się podepnę bo też rozważam taki zakup - czy na X'ie da się obejrzyć filny w Divx? Pewnie nie, ale wolę się upewnić. Bo wydaje mi się, że po zainstalowaniu linuksa na ps3 można to zrobić. No chyba, że się mylę to mnie poprawcie;) przecie to konsole z serii "NEXGENERATION" a Ty chcesz sie cofać 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Jednak o dłuższego czasu krążą po sieci informacje, że następny duży update dash'a powinien dodać obsługę divx'ów- zobaczymy ile z tego będzie prawdą. Mnie to nie dotyczy- od oglądania filmów mam pioneera dv696 8O. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Zamiast wsparcia dla divx by mogli dodać matroske. Kto będzie oglądał divx na tv lcd ? o_O Edytowane 27 Września 2007 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 przecie to konsole z serii "NEXGENERATION" a Ty chcesz sie cofać mur.gif To nie chodzi o mnie, a o ojca 8O Mnie jest potrzebne to, żeby grać się dało, ale on coś o tym wspominał. A skoro obiecał zasponsorować PS3/X-360 (choć woli PS3 za Blu-Ray) to dlaczego mam nie pytać? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Dodac obsluge nie zaszkodzi . Materialu HD w naszej TV jest tyle , ze raczej wiekszosc posiadaczy LCD przyzwyczaila sie do ogladania SD na LCD wiec i divx'y im nie sa straszne 8O A co do tematu to oczywiscie x360 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Każde miejsce jest dobre do głoszenia słowa konsolowego! ;] si, i coraz bardziej sie do tego przekonuje 8O Amen. Core - ~150Ł Premium - ~250Ł Elite - 300Ł i ciut Sa jakies wielkie roznice pomiedzy Premium/Elite ? Powtarzam, kupuje uzywke, wiec gdyby co, a watpie - @ bede musial zakladac na nowo. Nie zalezy mi w sumie na mluceniu online 8O Premium/Elite - za i przeciw prosze :) Prosze ktoregos z moderatorow o dodanie ankiety, dziekuje. Jesli mozna: PS3/X360:Premium/Elite. Edytowane 28 Września 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Elite - 120 GB dysk, HDMI, czarna Premium - 20 GB dysk i brak HDMI (ale są juz wersje Premium z HDMI, ale jak mowisz ze bierzesz uzywke, to pewnie nie traisz na taką), biała Z tego co się słyszy to różnica w jakosci obrazu pomiędzy VGA a HDMI jest raczej marginalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Nie wiem czy cię to zainsteresuje, ale w AVANSIE jest promocja, wersja Premium za 989zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 X360... Sam stałem przed takim wyborem wziąłem x'a nie żałuję bo w co bym grał na PS3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...