wojtek.r Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 w overclockers.co.uk pojawily sie pierwsze sztuki. scan.co.uk powinien miec je dzis wedlug ich obliczen, ale narazie ich nie widac. jesli sie uda, w przyszlym tygodniu zakupie tego: http://www.scan.co.uk/products/productinfo...roductID=707460 cena przy obecnym kursie funta (~5,1) calkiem przyzwoita. jak tylko do mnie dotrze, wraz z reszta kompa nie omieszkam sie podzielic wrazeniami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 tu bedzie tanio i za pare dni bedzie dostawa, to jeden z tanszych szwabskich sklepow - praktycznie ceny sugerowane przez ati - sklep sprawdzony - tanio i solidnie - i nawet z wysylka moze byc taniej niz w pl - paranoja nie? 3850 256 - 145 euro 3850 512 - 166 euro 3870 512 - 183 euro http://www3.hardwareversand.de/8V-ImyaDWRM...st.jsp?agid=717 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ja zamówiłem w Gralu radka 3850 256mb za 650zł ;) Fakt boli ,że przepłaciłem i mało ramu ale max gram w 1280x1024. A na dzien dzisiejszy nic w tej cenie nie mogłem wylookac:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Bo ABC Data to najwieksi spekulanci... Mamy ceny zagwarantowane od Sapphira, Karty jak narazie pojawili sie tylko u jednego dostawcy i wszyscy dodali je na podstawie tych wysokich cen.. Sapphire powiedzial gdzie, kiedy i za ile bedziemy mogli karty kupic.. No gdzie są te ceny bo w styczniu/lutym uwierzę że takie będą pozdrawiam wszystkich od cen z kosmosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 http://www.allegro.pl/item273191795_poweco...awa_sklep_.html kolejna okazja :lol2: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Haha chyba pojde sie rozejrze na allegro za jakims 8800gts 640 bo to jest paranoja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 jedyna nadzieja w tym ze moze niedlugo bedzie wysyp tych kart i beda musieli zjechac z cenami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 szlifowanie rdzenia? chyba czapki, bo szlifujac rdzen samemu sie prosi zeby karta przestala dzialac. A ty myslisz, że smarując rdzeń pastą odrazu lecisz po tranzystorach? :D Każdy rdzeń jest oblany masą zabezpieczającą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) no to bierz pilnik i piluj G92 czy co tam innego chcesz. wiadomo, ze tranzystory nie machaja do nas :P jak sciagniemy radiator, ale nie ma mowy o jakimkolwiek znecaniu sie nad golym rdzeniem. //EDIT krzyż na droge Edytowane 22 Listopada 2007 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Przecież właśnie mówie, że można zeszlifować goły rdzeń, bo i tak posiada ona warstwe zabezpieczejąca przed ukruszaniem. Inna sprawa, że wątpie abyś uzyskał większą gładkość niż goły chip. <lol2> By the way, zebrałam większość linków do recenzji Radków HD3800 z tego topicu i umieściłam je TUTAJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 No ja już dostałem swojego radka 3850 :) Teraz trzeba oblookać co to za wynalazek:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 No to do testów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 A ja czekam i cos cisza, a zamowilem kupe gratow do firmy....ehh :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) AMD@ATI wypuściło na pierwszy rzut 1500000 chipów r670 i chcą to upchnąć do świąt, więc wymuszą na hurtowniach odpowiednią politykę cenową, jak abc nie zejdzie z ceny, to zagrożą zmianą kanału dystrybucji chyba :blink: Edytowane 22 Listopada 2007 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 No to robi się ciekawie, gdy cena będzie "cacy" to sprawie sobie takiego Radeonka pod choinkę :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 AMD@ATI wypuściło na pierwszy rzut 1500000 chipów r670 i chcą to upchnąć do świąt, więc wymuszą na hurtowniach odpowiednią politykę cenową, jak abc nie zejdzie z ceny, to zagrożą zmianą kanału dystrybucji chyba :blink: Na bank 1.500.000 ?? Nie dodalo Ci sie jedno 0 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Cos mi sie wydaje, ze kolega wyzej sie pomylil. Raczej na bank nie ma 1.500.000 sztuk na starcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Cos mi sie wydaje, ze kolega wyzej sie pomylil. Raczej na bank nie ma 1.500.000 sztuk na starcie ;)o jedno zero conajmniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 O , a oto jaka mila informacja w gralu na temat R3870 : Ze względu na problemy z dostępnością tego produktu został on wycofany ze sprzedaży!!! Milusio:< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Rv670 nie miało być ~400k ?...a na starcie właśnie ~150... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Kurcze za chiny nie wiem ocb ;/ Crysis na 3850 i sterach 7.11 tak tnie w menu ,że szok ide inne gry oblookac mam nadzieje ,że będzie lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ciekawe wiesci podaje za PCLab.pl, mam nadzieje ze sie sprawdzi :D AMD szykuje się do obniżki cen Radeonów HD 3000? Piotr Bulski, Czwartek, 22 listopada 2007, 17:24Sprzęt / Karty graficzneSerwis X-Bit Labs zapowiada możliwą nieodległą zmianę cen najnowszych produktów graficznych spod znaku ATI Radeon HD 3000. Posunięcie to miałoby pomóc firmie odzyskać nieco udziałów rynkowych zdobytych przez głównego rywala firmy, Nvidię. Obniżka mogłaby pozwolić producentom kart, korzystających z procesorów Radeon zmniejszyć cenę produktów dla odbiorców końcowych. Jak pisze strona za swoimi źródłami, w dwa tygodnie po wprowadzeniu chipów RV670, ich cena może spaść. Obecnie, rekomendowana cena karty Radeon HD 3850 z 256 MB pamięci GDDR3 to około 180 dolarów. W przypadku karty Radeon HD 3870 z 512 MB pamięci GDDR4 zaczyna się ona na poziomie około 220 dolarów. Zmiana cen, jeśli nastąpi, może pozytywnie odbić się na wynikach graficznego biznesu AMD w gorącym okresie gwiazdkowych zakupów. Zgodnie z podliczeniami analityków z firmy Jon Peddie Research, udział ATI w rynku grafiki to około 19,1 proc. W minionym roku firma zdołała osiągnąć poziom 23 proc. Bronią, którą Nvidia może spróbować odeprzeć nadchodzący atak ze strony Radeonów HD 3850 i HD 3870 może być, sugeruje serwis, także "agresywny" produkt, GeForce 8800 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Czytałem że AMD sie wystraszyło że nVidia im dokopie swoim GF8800GT256 i obniży ceny by przed świętami ich seria 3800 była bardziej konkurencyjna, dla nas to super wiadomosc :D Edit: Ciekawe wiesci podaje za PCLab.pl, mam nadzieje ze sie sprawdzi uprzedziłes mnie :D Edytowane 22 Listopada 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzat Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Kurcze za chiny nie wiem ocb ;/ Crysis na 3850 i sterach 7.11 tak tnie w menu ,że szok ide inne gry oblookac mam nadzieje ,że będzie lepiej :)Może ustawiłeś tekstury za wysoko? Z 256mb nie pamięci nie możesz liczyć na porządne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 normalka po premierze - szukają jeleni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Kurcze za chiny nie wiem ocb ;/ Crysis na 3850 i sterach 7.11 tak tnie w menu ,że szok ide inne gry oblookac mam nadzieje ,że będzie lepiej :) mialem to samo na 2900xt , zainstalowalem 7.10 , chodzi bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Eeee... taka wojna cenowa to jest logiczna i sprawdza się tylko jeśli jest więcej towaru niż klientów a tu jest na odwrót. Te karty to i mogą kosztować po 50 dol. a i tak będą po 1000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Dokladnie :P Obnizka cen kart to tylko wiecej kasy dla dystrybutorow , pewnie u nas ceny zostana takie same , bo dystrybutor zgarnie kase i juz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 robi się ciekawie- od czasów radka 9550 mam same karty nv, ale taki 3850 ew 3870 jak będzie w dobrej cenie to ma spore szanse na zastąpienie mojego 7900gs :P Wolał bym tak szczerze 8800gt ale jak radek będzie łatwo dostępny i dużo tańszy to chyba się skuszę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) W podobnej sytuacji nawet jestem bo też chce zastąpić swojego palitka ;-), tak naprawde to mi w sumie wystarcza, no ale jeżeli naprawde będzie tani ten Radek to nie ma się nad czym zastanawiać. ;) Fishu, jak już nie będziesz mial problemów z crysis, to zapuść jakiegoś marka ;-), no a pozniej lekkie o/c :P Edytowane 22 Listopada 2007 przez PCHaCkiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...