toms83 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Pytanko o Rosette. Odpaliłem ją na AMD S.939 ( 1 rdzeń na 1.8 GHz ) i próbki tez liczy 3h, tak samo jak na C2D. Jakim cudem? Ale punkcików dostałem tylko 35 za próbkę. Od czego zależy długość liczenia próbki i ilość punktów? Zastanawiam się czy nie uruchomić platformy do rosetty na X2 939 ( mam jedną wolną płytę ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Ano ino taki, iż próbki mają podobne ograniczenia czasowe - punkty dostajesz za ilość przeanalizowanych struktur.... Im wydajniejszy procesor, tym więcej struktur przeanalizuje w takim samym czasie jak procesor wolny - w efekcie czego zostanie mu przyznane więcej punktów.... Dla przykładu: Uśredniając: lekko podkręcony Q8200 otrzymuje około 50 pkt za próbkę, a Q9550@3570 około 90. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 A takie buty, no to teraz wiem. Czasami próbka mi się kończy po 1.5 h/2h. No to chyba mimo wszystko warto zapędzić do roboty takiego X2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) @ TP - nie martw sie - ja przyjmuje w rozliczeniu stare części :-P wymienie ci zasiłke jakby co :-D To spięcie graf masz naprawdę niebezpieczne... Moja 4830 - która obecnie liczy w zasadzie jako jedyna zaczyna sypać artami w grach. Kurcze- niedobrze. Bo przecież większość czasu na def liczyła i temp do 65 stopni :-/ BTW: Milka to ruszy kiedy? BTW2: szkoda że wszystkich naraz nie podłączyłem: BTW3: jak wyłączyć pokazywanie się pierwszego postu? W tym kontekście jego długość to teraz duża wada :-P Edytowane 19 Listopada 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreakJohner Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) Witam Rozumiem Ze Milki padło, teraz CC tez nie działa. To jest jeszcze jakis projekt ktory liczy na kartach ATI? Czy jestem skazany na czekanie aż ktoryś z tych 2 zadziała? Edytowane 19 Listopada 2009 przez FreakJohner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Jak dasz dobrą cenę na te radki, to biorę 2 od zaraz. :wink: BTW, czyżbyś wykończył grafę tymi obliczeniami? Jak długo na niej liczysz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 A nie, grafa jest ok. Okazało się, że mem sie z automatu przestawiły na 1200 ( def to 900). Nie wiem czy to jakiś spadek po 5870, ale jakoś tak samo się przestawiło na równiutkie 1200MHz :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Majkel, ty spekulancie :wink: :razz: P.S. Mam jeden wolny slot PCI-E - możesz mi jedną wypożyczyć :) Ale widok pikny 6xHD5870 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Było więcej - ale nie wszystkie na raz :-D W każdym razie wszystkie ze sklepu na V... :-P Normalnie inwestycja stulecia. BTW: teraz oprócz batonika CC też nie ma :-/ Edytowane 20 Listopada 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 po ile je chcesz sprzedac ?? wlasnie szukam jakiesgrafiki, moglbym zainwestowac w lepsza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Większości już nie ma. Zresztą nie zrobie ci tego świństwa - teraz najgorszy okres na zakupy tych kart. Ale jak dobrze pójdzie za tydzień będą 5850 w rewelacyjnej cenie. Edytowane 20 Listopada 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Majkel, nie bądź żyła i daj mi też cynk, jak będzie w dobrej cenie 5970 albo 5870. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Wlasnie żyła mode Off :P a dobra cena za 5850 to ile jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Noo, jasne, jak będzie- dam. 5850 w dobrej cenie to około 1000zł :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Mogę nawet sam do Lubieszyna podjechać i odebrać. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Kiedy ruszą MW i CC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Collatz/Sticker wraca w niedzielę z wakacji trwających 10 dni. To i tak szczęście, że projekt wytrzymał tak długo bez obsługi. MW/Travis właśnie obronił doktorat, teraz opija, a od amerykańskiego poniedziałku będzie montować nowe dyski i podnosić cały system. Mamy teraz czas na prace serwisowe przy swoim sprzęcie, w tym odkurzanie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 UWAGA! UWAGA! UWAGA! Collatz ruszył - dajcie popalić konkurencji! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 w końcu moje 440 kredytów się znalazło :gitarzysta2: CC jak CC ale MW to MW :ph34r: Oby szybko wytrzeźwiał hi :wacko: Z powodu że cieżko znaleźć 5870(no było ale w PL) więc zainwestowałem w monitor(rewelka), może nawet i dobrze bo teraz mogę dokupić 5970(będe do przodu o jeden rdzeń) :banana: ale to po nowym roku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Jak szybko wychodzi jedna próbka MW na 5850/5870 a jak na np. gtx260/275/285? Czy różnica jest duża? BTW, w ogóle jest gdzieś info odnośnie czasów obliczeń na różnych konfiguracjach, bo tak ciągle muszę się pytać. :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 U mnie MW około 17,3s 1010/500, stock 20-19s(o ile dobrze pamiętam). W CC jest też ważna prędkość pamięci(według moich statystyk jest różnica). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 u mnie 19s za najlepiej punkowaną próbkę przy 5850@941, a co do CC to zaraz sprawdzę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 No i CC długo nie pochodziło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Nie poddawaj się! U mnie wciąż chodzi, rzadko pobiera, ale pobiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreakJohner Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Nie poddawaj się! U mnie wciąż chodzi, rzadko pobiera, ale pobiera.Zablokuj wszystkie inne projekty oprocz CC i w ustawieniach sobie daj zeby na 10 dni zapasu danych ci sciagnal :-) Dzieki temu sciaglo mi jakies 50 probek :-) Wiec mam zapas :-) Teraz ustawiłem na 1 dzien profilaktycznie nigdy za malo :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Dobry pomysł, ja podniosłem do 0.50 dnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 A ja jadę stale na maksie (10 dni), to pozwala uzyskać do 420 WU w zapasie - bardzo przydaje się na suche dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 @TP czy Ty śmigasz na 3 Radkach serii 5870? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Dokładnie, Tomasz odpalił 8 Teraflopsów i nawet się nie chwali. A ja nie będę taki i pochwalę się! Dziś Digital Recon pobił dzienny rekord przychodu... 10,343,679 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Mam tylko 2xHD5870 :) P. S. Jestem zadowolony :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...