Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

wszystkim nie dogodzisz ...

@Martini - nTune, choc lepsza zawsze bedzie Riva. jest tez cos od Gainwarda, pr0 i el0 :P GAINWARD EXPERT TOOL

Edytowane przez Monolith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Miała byc rewolucja a jest odgrzewany kotlet w chorych cenach

a z czym ty masz problem??-rewolucja jest,bo kupujesz karte ktora konkuruje z high end'em za w sumie niewielka kase- a co do cen to kogo winisz???Nvidie??,to sklepy zawyzaja ceny,a sama Nvidia podawala jaka wypusci ilosc,a teraz zgrzytanie zebami??

jak ci nie pasi to kup sobie GTX albo przerzuc sie na Radeona-bo w sumie chyba sam niewiesz do czego sie przyczepic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z czym ty masz problem??-rewolucja jest,bo kupujesz karte ktora konkuruje z high end'em za w sumie niewielka kase- a co do cen to kogo winisz???Nvidie??,to sklepy zawyzaja ceny,a sama Nvidia podawala jaka wypusci ilosc,a teraz zgrzytanie zebami??

jak ci nie pasi to kup sobie GTX albo przerzuc sie na Radeona-bo w sumie chyba sam niewiesz do czego sie przyczepic.

Highend ktory ma już chyba ponad rok na karku.Co do cen oczywiscie ze winie NVIDIE za to ze wypusciła tak mała ilosc sztuk (szczegolnie na rynek Polski)przez co sklepy musza windowac ceny z powodu zbyt duzej ilosci chetnych.Takie sa prawa rynku a nie widzimisię sprzedawców.Popyt znaczaca przerósł podaz i ceny poszły w gore.przez co ta karta dla mnie zupelnie straciła na atrakcyjnosci.Wchodze w Znak a tam wszystkie 8800GT powyżej 1100zł :lol: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo naxt ma trochę racji. NV powinna od razu wpuścić coś takigo jak gt (zamiast gtsa) i to w takiej cenie.

Co nie zmienia faktu ze dzis to najlepszy wybór jeżeli chodzi o cene(tą od nv ;])/wydajność. W sumie nv dałą relatywnie niska cene ale wypuszczając taka mała partie chyba wiedzieli o tym ze sprzedawcy zawyża ceny ? ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta karta dla mnie zupelnie straciła na atrakcyjnosci.Wchodze w Znak a tam wszystkie 8800GT powyżej 1100zł :lol:

jak były do wyrwania w okolicach ~950 zł to też nie byłeś zainteresowany, a przecież co mądrzejsi pisali tutaj o prognozowanych wzrostach cen. kotlet czy nie, widzę że spędza Ci sen z powiek ;) zapisz się już na jakieś ATi bo póki co to prognozowane ceny pokrywają się z Twoimi deklaracjami, a później znowu może być różnie. mnie się wydaje że to całe wyczekiwanie na lepszy moment czasem nie jest warte tych 100 zł. imho obecne ceny są wygórowane ale cóż..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak powyżej 1100zł to ja podziękuję i poczekam na 9800. Jak jakąś z niereferencyjnym będzie można wyrwać poniżej 900zł to biorę. Ale coś czuje, że sobie poczekam do stycznia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak były do wyrwania w okolicach ~950 zł to też nie byłeś zainteresowany,

no cóz skoro miały latac po 750-800zł to trudno byc zainteresowanym cena na poziomie 950zł a co dopiero mówiąc o ponad 1100zł :lol:.To juz koncówka seri 8 przed wejsciem 9 dlatego ceny powinny byc umiarkowanie niskie,a jakie sa kazdy widzi i wszystko przez złą polityke NVIDI w stosunku do klienta Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie zastanawiam czy 8800gt nie jest czasem dlatego tak malo bo wiekszosc produkcji g92 idzie na nowe 8800gts, a gt to po prostu odpadki g92 z uszkodzonymi PS. Premiera nowego gts przypada w sam raz na szalenstwo zakupow swiatecznych, czyli moze nvidia bedzie chciala zalac rynek kartami w tym okresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w sumie powinna NV tak zrobić.

Owszem, są ludzie, którzy kupią GT za 1300zł, są ludzie co kupią GTS'y v1... Inni może dorzucą 100-300zł i kupią GTX (względem ceny GT)...

Ale coraz więcej ludzi czyta takie fora jak PPC naprzykład i czytając wypowiedzi innych robi to co oni: albo wstrzymuje się z zakupem, albo jak tylko ujrzy RV670 w sklepie w cenie do 900zł to je kupi i podkręci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem wlasnie accelero s1 n amoja 8800GT oraz taki wentylator http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,42684/ .

Czy ktos moze mi powiedziec jak najlatwiej i najlepiej zamontowac go na accelero s1 ??Jakies pomoce np linki ze zdjeciami mile widziane. <_<

Czy mopze lepiej zamiast wentylatora 120mm dac 2 takie http://www.allegro.pl/item267518571_arctic...o_s1_i_s2_.html ??

Edytowane przez ronifcb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem wlasnie accelero s1 n amoja 8800GT oraz taki wentylator http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,42684/ .

Czy ktos moze mi powiedziec jak najlatwiej i najlepiej zamontowac go na accelero s1 ??Jakies pomoce np linki ze zdjeciami mile widziane. <_<

Czy mopze lepiej zamiast wentylatora 120mm dac 2 takie http://www.allegro.pl/item267518571_arctic...o_s1_i_s2_.html ??

te 2 malenstwa arctica sa badziewne :lol:

noctue zamontuj opaskami zaciskowymi np, mozesz zrobic malego shrouda z kartonu zeby ukierunkowac przeplyw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 2 malenstwa arctica sa badziewne :lol:

noctue zamontuj opaskami zaciskowymi np, mozesz zrobic malego shrouda z kartonu zeby ukierunkowac przeplyw

ok, accelero s1 rowniez zamowione pod mojego galaxy(in spe;)

Noctua hm, wydaje mi sie byc nieco droga, czy jest jakis tanszy zamiennik tego 120 mm pod accelero?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows Vista Ultimate 32bit SP1 RC Preview v.658 avec Aero

Core 2 Quad Q6700 OC 333MHzX9

Asustek P5E3 Deluxe/Wifi-AP with DDR3-1066 6-6-6-18-1T

NVIDIA GeForce 8800 GT 256MB/512MB: 169.02 WHQL

NVIDIA GeForce 8600 GTS 256MB: 163.75 WHQL

ATi Radeon 3850 256MB: 7.11 hotfix

Dołączona grafika

Round1: 8800GT 256MB VS 8600GTS 256MB:

Dołączona grafika

Round2: 8800GT 256MB VS HD3850 256MB:

Dołączona grafika

Round3: 8800GT 256MB VS 8800GT 512MB:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najwyżej kupię sobie HD 3870, średnio jest 10% wolniejsza, przeżyję, a na allegro ludzie kupują GT po 1100 zł i więcej ;) masakra :damage_wall:

Może i tak, ale obiektywnie rzecz biorąc to i tak w tych okolicach cenowych jest to najwydajniejsza karta.

Mój sklep już od dwóch tygodni mi załatwia 8800 GT (chciałem poniżej 1k zł - skąpy nie jestem) i dzisiaj się dowiedziałem, że nie wiadomo kiedy mogliby mi ją załatwić, bo kart po prostu nie ma w normalnym obiegu pomiędzy sklepami a hurtowniami.

I co ja ma teraz zrobić? Hę.

GTS jest jak dla mnie zbyt wolny, branie GTXa za 1600-1700 mija się z celem, bo dostajemy tą samą wydajność w postaci podkręconego GT za mniej.

Zamówiłem nowego kompa, chciałem pograć w najnowsze gry tu i teraz, nie po świętach :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś wie kiedy wyjdą GTS512/1024 ?

I ile bedą kosztować w PL? cos słyszałem o niminalnech cenach 300-350 usd...

I co z tym chłodzeniem HR-03 na 88GT - wchodzi i chłodzi jak trzeba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś wie kiedy wyjdą GTS512/1024 ?

I ile bedą kosztować w PL? cos słyszałem o niminalnech cenach 300-350 usd...

I co z tym chłodzeniem HR-03 na 88GT - wchodzi i chłodzi jak trzeba?

Spokojnie poczekamy zobaczymy , ja tam sobie czekam z niedawno zakupionym 7300GT :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie takie szybkie pytanie - czym ustawic predkosc obrotowa wiatraczka w zaleznosci od temperatury? RivaTuner sie do tego nadaje? bo to co karta sobie sama automatycznie dobiera niezbyt mnie zadawala... temperatura dochodzi do 85-90 stopni.. chyba ze zwieksze predkosc wsysania/wysysania moich dwoch 120tek w budzie to wtedy jest troche lzej.

a tak w ogole to 8800GT zdmuciach!e czapki z głów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

player_sct

800 zł a skąd ją wyrwałeś ??? Jakoś nie bardzo mogę w to uwierzyć.

Ceny nowych Gtsów powinny oscylować w granicach od 299 do 349 USD ale znając realia to będzie ........... 300-350 Euro. Dodając do tej ceny wszelkie podatki itd. to w u nas raczej ceny będa w przedziale 1300-1600 zł , tak mi się wydaje.

Wracając do tematu 8800 GT to nie myślałem , że aż taką cenę ktoś wymyśli

PORAżKA

............ 1399 zł ;-)

Wypada tylko pogratulować sprzedającemu a jeszcze bardziej ........... kupującemu .

Edytowane przez Norbercik27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi