Art385 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 opchnij płytę X-fi się też nie zmieści więc nie ma sensu zmieniać całkiem dobrej karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayuer Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Człowieku, komputer to nie tylko grafika i procek! Ta płyta główna była w zestawach za wysoką kasę! Jakie tnięcie kosztów. Jestem audiofilem. Dla mnie dźwiękówka jest ważniejsza od grafiki. Dlatego nie wziąłem Radeona 4850. No dobra opchnę mobo. Tylko na jaką zmienić? Co polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Gigabyte EP31-DS3L przynajmniej. To już jest pełnowymiarowa ATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayuer Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Gigabyte EP31-DS3L przynajmniej. To już jest pełnowymiarowa ATX.Dzięki. Napisałem do ECS i czekam co mi odpiszą. W razie czego będę musiał sprzedać mobo na allegro i kupić drugą. Może by warto napisać przy tej mobo, że jest cholernie mała i mogą być problemy z podłączeniem czegokolwiek prócz grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Może po prostu tam napisz, że chciałbyś wymienić, a nie zwrócić. A tą G31M-ES2L wstawiam też z tego względu, iż w przeciwieństwie do poprzednika G31M-S2L zawiera lepszy kodek dźwiękowy z rodziny ALC882 (z tego co pamiętam) w porównaniu do ALC662. Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayuer Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Może po prostu tam napisz, że chciałbyś wymienić, a nie zwrócić. A tą G31M-ES2L wstawiam też z tego względu, iż w przeciwieństwie do poprzednika G31M-S2L zawiera lepszy kodek dźwiękowy z rodziny ALC882 (z tego co pamiętam) w porównaniu do ALC662. Już napisałem. Wymienią mi ją. Skorzystam z Twojej rady i wymienię na tą płytę, którą podałeś. A co z tą płytą główną? P31-ES3G? Dobra czy lepiej tą co podałeś? Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Bayuer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 P31-ES3G, to ulepszona wersja gorszego odpowiednika P31-S3G. Bierz EP31-DS3L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikk Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Proszę o pomoc w skonfigurowaniu kompa dla mojego 14-to letniego syna. Ma to być wypasiony komp do gry, z wykręcającą suty kartą graficzną, poza tym ma być nowoczesny z możliwością rozbudowy, żeby dał radę jak wyjdzie za pół roku jakaś mowa gierka. Zainteresował mnie proponowany zestaw za 3039 zł: Procesor : AMD Phenom II X4 920 - 859 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : Asus M3N78 - 279 zł RAM : Kingston 2x2GB 800MHZ HyperX - 190 zł Karta Graficzna : Gainward GTX 260 896MB OC - 999 zł Zasilacz: Pentagram CAV-500-A12S - 230 zł HDD : WD 640GB 16MB Cache AACS - 279 zł Napęd : Pioneer DVR-216 SATA - 99 zł Cena oscyluje wokół tego czego właśnie szukam, ale... Napęd mógłby być już być BluRay, ale to zawsze można dokupić - ważne, żeby szybko czytał płyty i dawał rade nawet jak jest lekko porysana, poza tym obawiam się o płytę główną że taka tania - nie znam się, więc może tania ale sprawdzona i dobra. Z góry dziękuję za ciekawe propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Napęd mógłby być już być BluRay Myślę, że to jeszcze zbędny bajer. poza tym obawiam się o płytę główną że taka tania Płyty pod AMD są tańsze od Intelowskich. Ewentualnie możesz poczekać na płyty z socket AM3, co wiąże się także z kupnem pamięci typu DDR3. Ogólne rzecz biorąc, na tym zestawie, nawet bez zmian, będzie można długo pograć w najnowsze gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Im częściej czytam o tych zestawach tym bardziej robi mi się niedobrze ... dlaczego ? Jestem w stanie zrozumieć i widzę w tym sens żeby polecać we wszystkich zestawach jeden napęd optyczny ale: polecanie we wszystkich zestawach płyty głównej GIGABYTE i 1szt ASUS'a to gruba przesada. Wszak jedna firma nie może produkować najlepszych, najtańszych i wyłącznie godnych polecenia płyt głównych w każdym przedziale cenowym za wyjątkiem wymienionym w poprzednim zdaniu. Jeżeli osoba tworząca te zestawy nie zna żadnej innej płyty godnej polecenia to zapraszam do odpowiednich działów z tym związanych na forum. Następna sprawa monitory: SAMO LG ... 2 x HP + 2 x SAMSUNG ... Jako kompletny laik zrozumiał bym że nic w tym kraju innego nie ma godnego polecenia "w lutym" i to wszystko z jednego sklepu... A najbardziej dziwie się redakcji że umieszczają takiego posta na pierwszej stronie portalu... TO NIE JEST NEWS TO JEST REKLAMA I NAZYWAJCIE TO PO IMIENIU JEŻELI NA POCZYTNYM SERWISIE O TEMATYCE PC CHCECIE TAKIE UMIESZCZAĆ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Czyli wychodzi na to, że jest to reklama takich firm, jak Gigabyte, Asus, LG, a inne firmy są tak dla odróżnienia.... No to może wypunktuję : 1. Napędy. Cięcia dot. napędów zastosowałem w miesiącu - zmiana Pioneer DVR-216 w większości zestawów na Samsunga SH-223F. Powiedz mi po cholerę miałbym polecać dodatkowo inne napędy, skoro te są dobre? Nie ma na co pieniędzy przeznaczać? 2. Płyty główne : - Gigabyte : znajdź mi sensowną alternatywę w podobnych cenach dla modeli G31M-ES2L i EP31-DS3L. Prawda jest taka, że są one najlepszymi płytami głównymi w swoich przedziałach cenowych. Nie wsadziłem celowo Asusa P5QL-E zamiast Gigabyte EP45-DS3L, aby była to już płyta główna na P45. Czy jest jakaś lepsza płyta główna w tej cenie? Po co miałem na siłę w każdym zestawie pchać inny model? Gdyby był w tej cenie np. konkurencyjny Foxconn, MSI, czy inna marka, to by nie było problemu. Poza tym gdyby Gigabyte mnie sponsorowało, to nie jechałbym na Abicie IP35 w swoim komputerze (nie nie mam innego) i E2160, tylko miałbym i7 i najbardziej wybasioną płytę główną Gigabyte na X58. Mogę publicznie powiedzieć, że konstrukcje niereferencyjne kart graficznych Gigabyte uważam za bardzo awaryjne i niewarte kupienia produkty. - Asus : tutaj wybrałem jeden model płyty głównej - M3N78 - ze względu na to, by platforma taka składająca się z tej płyty głównej + Phenom II X4 920 była opłacalna. Nie zamierzałem wkładać, ani tańszej, ani droższej płyty głównej - przynajmniej teraz. Popatrz zresztą w przyklejony temat na forum odnośnie płyt głównych - zarówno pod AM2+, jak i LGA775. Zobaczysz o czym mówię. Dlaczego miałbym do każdego zestawu specjalnie pchać co innego? By rodzić wątpliwości? Nie sądzę. Osoba tworząca zestawy zna inne płyty i dlatego wybrała te, a nie inne. 3. Monitory : celowo ograniczyłem listę monitorów w artykule na portalu. Wypisałem najlepsze moim zdaniem monitory w różnych wielkościach i zastosowaniach. Dlaczego tyle LG? Bo uważam, że są świetnym wyborem w swojej cenie i do napisanych tam zastosowań. Początkowo chciałem wpisać tam więcej monitorów, ale uznałem, że to by było po prostu za długie. Teraz okazuje się, że źle, że są również Samsungi i HP. Prawdę mówiąc chcąc wypisać wszystkie możliwe wybory dot. monitorów potrzeba miejsca równego bardzo długiemu artykułowi (choć zakładam, że prędzej jeden duży artykuł, na każdą wielkość). Moim zdaniem takie coś nie jest potrzebne. Jeżeli chcesz dłuższą listę polecanych przeze mnie monitorów - zapraszam do zestawów komputerowych w wydaniu forumowym (przyklejony temat w tym dziale). Tam są wypisane wszystkie modele godne uwagi różnych marek (BenQ, Asus, Samsung, LG, HP, Iiyama itd.). Na portalu wypisałem te, które był polecał najbardziej osobiście. Podsumowując : mam czyste sumienie. Nikt mi nie płaci za umieszczanie produktów danych firm. To jest tylko i wyłącznie moja sprawa. Gdyby mi ktoś nawet nie płacił, a np. dawał części, to już dawno bym miał najnowszego Gigabyte / Asus (mam Abita), i7 920, bądź X4 920 (mam E2160), najnowszego monitora LG 26" na dobrej matrycy S-IPS (mam LG 22" z tunerem TV na TN). Do tego jeszcze może dołączyć to, że polecam dyski WD (mam Seagate 320GB) i obudowy Antec (mam Sharkoon). Oj ile by się tego nazbierało.... Także mając czyste sumienie mogę stwierdzić, iż letrev albo sam zdecydował się mnie pomieszać z błotem dla przyjemności, bądź został nasłany przez osobę niewiadomą, by mnie z błotem zmieszać dla celów mi nieznanych. Tu nie ma cienia prawdy. To jest fikcja. I nazywam po imieniu czyn osoby, która na tak poczytnym forum o tematyce PC nie powinna pisać. Edytowane 1 Lutego 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 @letrev Wszędzie węszysz takie spiski? ;) Wiem, że świat jest nimi przepełniony ale nie sądzę aby akurat zestawy Miguel'a były reklamą.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) A najbardziej dziwie się redakcji że umieszczają takiego posta na pierwszej stronie portalu... TO NIE JEST NEWS TO JEST REKLAMA I NAZYWAJCIE TO PO IMIENIU JEŻELI NA POCZYTNYM SERWISIE O TEMATYCE PC CHCECIE TAKIE UMIESZCZAĆ. Nie ma się czemu dziwić, zestawy są robione niezależnie i optymalnie, więc po co ten ton i krzyk :> Nie rzucaj fałszywych oskarżeń, bo idąc takim tokiem rozumiana, recenzja każdego produktu jest reklamą - w końcu trzeba napisać jakiej firmy produkt został przetestowany. Argumenty Miguela są przekonywujące ponieważ przemawia przez nie logika :) Poza tym, masz wersję rozwiniętą tegoż zestawienia na forum ... PS: W jednym masz rację, to nie jest news tylko zestawienie :) Edytowane 1 Lutego 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) A ja mam Miguel taką małą propozucje: dorzuć do zestawów obudowy (tanie dla tanich zestawów, troche lepsze dla lepszych, ale bez przegięć), żeby podana cena zestawu odpowiadała cenie całej budy. Albo chociaż napisz pod zestawani coś takiego: RAZEM: 1000 zł (1150 z obudową xxx) Bo tak jak jest teraz to ktoś mający ściśle określony budżet niepotrzebnie patrzy na kompy w kategorii o 1 większej. Edytowane 1 Lutego 2009 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Teraw było by to kompletnie bez sensu.Jedni uważają że nie warto ładować kasy w obudowę i kupują najtańsze badziewie do wypasionego kompa. Inni do kompa za 1k kupią obudowe za 400 zł ; p to jest kwestia indywidualna. Jedni kupią za 50 zł i będzie głośno i brzydko ale ich to nie obchodzi i tyle ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z-x Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Okej, w najnowszym artykule (zestawy na luty 2009) nie ma mowy z którego sklepu były brane ceny. Anyone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmillB Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 AMD Phenom II X4 920 Quad-Core /2.8GHz, 8MB, 125W, BOX, AM2+/ 839zł Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum 79zł Pentagram 620W Silent Force CAV-620-A12S 290zł brak 500W, to może być 620Watowy, nie wiem czy X-Fi dużo pobiera? Gainward GeForce GTX 260 Limited Edit 216SP 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI 859zł Western Digital 640GB 7200rpm 16MB cache SATAII [WD6400AAKS] 285zł w tej samej cenie jest AACS, który lepszy? Pioneer DVR-216D SATA (black) 99zł Aerocool I-COOL+ 199zł Kingston 4GB (2x2GB) PC800 CL5 HyperX 220zł w Agito w tej cenie jest CL4 - coś to zmieni? Zalman Pasta termoprzewodząca ZM-STG1 (3,5g) 25zł Creative Labs X-Fi Titanium /PCI express/ 299zł Gigabyte MA790GP-DS4H /AMD 790FX/ 579zł Czy ten zestaw trzeba podkręcać aby karta i procesor współgrały? Chcę, żeby zestaw był cichy? Nie wiem czy warto brać tą płytę? Mnie interesuje cena netto(na firmę). Monitor mam LG L227WT więc pamięci w grafie jest OK? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Warto byłoby podkręcić procesor, zawsze te kilka klatek więcej. Jak chcesz, żeby zestaw był cichy to dokup inny wentylator na Karakorum bo podobno seryjny jest dosyć głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Czyli wychodzi na to, że jest to reklama takich firm, jak Gigabyte, Asus, LG, a inne firmy są tak dla odróżnienia.... No to może wypunktuję : 1. Napędy. Cięcia dot. napędów zastosowałem w miesiącu - zmiana Pioneer DVR-216 w większości zestawów na Samsunga SH-223F. Powiedz mi po cholerę miałbym polecać dodatkowo inne napędy, skoro te są dobre? Nie ma na co pieniędzy przeznaczać? 2. Płyty główne : - Gigabyte : znajdź mi sensowną alternatywę w podobnych cenach dla modeli G31M-ES2L i EP31-DS3L. Prawda jest taka, że są one najlepszymi płytami głównymi w swoich przedziałach cenowych. Nie wsadziłem celowo Asusa P5QL-E zamiast Gigabyte EP45-DS3L, aby była to już płyta główna na P45. Czy jest jakaś lepsza płyta główna w tej cenie? Po co miałem na siłę w każdym zestawie pchać inny model? Gdyby był w tej cenie np. konkurencyjny Foxconn, MSI, czy inna marka, to by nie było problemu. Poza tym gdyby Gigabyte mnie sponsorowało, to nie jechałbym na Abicie IP35 w swoim komputerze (nie nie mam innego) i E2160, tylko miałbym i7 i najbardziej wybasioną płytę główną Gigabyte na X58. Mogę publicznie powiedzieć, że konstrukcje niereferencyjne kart graficznych Gigabyte uważam za bardzo awaryjne i niewarte kupienia produkty. - Asus : tutaj wybrałem jeden model płyty głównej - M3N78 - ze względu na to, by platforma taka składająca się z tej płyty głównej + Phenom II X4 920 była opłacalna. Nie zamierzałem wkładać, ani tańszej, ani droższej płyty głównej - przynajmniej teraz. Popatrz zresztą w przyklejony temat na forum odnośnie płyt głównych - zarówno pod AM2+, jak i LGA775. Zobaczysz o czym mówię. Dlaczego miałbym do każdego zestawu specjalnie pchać co innego? By rodzić wątpliwości? Nie sądzę. Osoba tworząca zestawy zna inne płyty i dlatego wybrała te, a nie inne. 3. Monitory : celowo ograniczyłem listę monitorów w artykule na portalu. Wypisałem najlepsze moim zdaniem monitory w różnych wielkościach i zastosowaniach. Dlaczego tyle LG? Bo uważam, że są świetnym wyborem w swojej cenie i do napisanych tam zastosowań. Początkowo chciałem wpisać tam więcej monitorów, ale uznałem, że to by było po prostu za długie. Teraz okazuje się, że źle, że są również Samsungi i HP. Prawdę mówiąc chcąc wypisać wszystkie możliwe wybory dot. monitorów potrzeba miejsca równego bardzo długiemu artykułowi (choć zakładam, że prędzej jeden duży artykuł, na każdą wielkość). Moim zdaniem takie coś nie jest potrzebne. Jeżeli chcesz dłuższą listę polecanych przeze mnie monitorów - zapraszam do zestawów komputerowych w wydaniu forumowym (przyklejony temat w tym dziale). Tam są wypisane wszystkie modele godne uwagi różnych marek (BenQ, Asus, Samsung, LG, HP, Iiyama itd.). Na portalu wypisałem te, które był polecał najbardziej osobiście. 1.co do napędów to napisałem że jest to zrozumiałe więc nie wiem po co jeszcze raz poruszać tą kwestie. 2. płyty główne - no i tutaj zdaniami się różnimy bo: godny zastępca G31M-ES2L = FOXCONN G31MX-K zamiast EP31-DS3L np. MSI P43 NEO-F cena różni się 15zł i warto dołożyć. zamiast Gigabyte EP45-DS3L np. FOXCONN P45A-S która jest dużo lepszą płytą mimo że 20zł droższą. Czy ktoś jest w stanie dołożyć 20zł przy zestawie za 2600zł gdzie ta płyta jest polecana czyli 1% więcej to użytkownik końcowy sam powinien sobie odpowiedzieć na to pytanie. Co do droższych zestawów aka "bez ograniczeń" czemu nie EVGA e-X58 SLI albo DFI skoro bez ograniczeń ? Co do zestawu za 4k - procek za 1000zł , vga - 2000zł a płyta za 280zł. Śmiem twierdzić że spokojnie da się znaleźć coś lepszego do takiego zestawu nawet jeżeli miało by kosztować parę zł więcej. 3. co do monitorów skoro już się tak ograniczyłeś to przydało by się choć słowo komentarza dlaczego taki a nie inny monitor np. że matryca równo podświetlona, albo jasna/ciemna etc. Obecnie krótki tekst teoretyczny na początku i lista 15 modeli to na 1 rzut oka reklama. Wklejenie takich info skoro są już na forum nie zajęło by dużo czasu prawda ? PS. @Miguel707 to co masz albo na czym jedziesz mnie nie interesuje. Interesuje mnie natomiast zachowanie równowagi i rozsądku którego nie widać w powyższych zestawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Mam kilka zastrzeżeń.. 1. Dlaczego obudowy Asusa których jakość jest poniżej normy są polecane, a takie Cooler Mastery Ellite 33x nie?? CM Ellite to w przedziale do 200 jedna z najlepszych propozycji.. 2. Wypadało by też polecić jakieś wentylatory by zrobić cyrkulację powietrza.. Jakoś nie widzę 4870 w budzie w której cyrkulacje wymusza sam zasilacz :E. A tak ogólnie to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) @letrev 2. Nad Foxconnem pomyślę. MSI P43 Neo-F - różnica rośnie w miarę wzrostu kursu dolara. Foxconn P45A-S : tutaj tak samo, choć szansa większa. Zestaw bez ograniczeń : następnym razem znajdzie się tam MSI Eclipse. Co do zestawu za 4k : procek za 850, vga za 2000 i płyta za 280. I całkowicie się z tą koncepcją zgadzam. Umieszczenie takiej kombinacji pozwoliło na realny wzrost FPS poprzez wstawienie najmocniejszej dostępnej karty graficznej GTX 295. Poza tym płyty główne na AM2+ są znacznie tańsze : żeby dostać odpowiednik jakościowy na LGA775 trzeba wydać o wiele więcej. Umieszczenie tej płyty głównej nie jest krzywdą dla nikogo i niczego. Poza tym dokładać można w nieskończoność. Granice cenowe mają zniknąć? Dołożyć 20 zł, 30 zł, a potem od danej pozycji kolejne 50zł. I tak z zestawu np. za 2000 zł co miesiąc będzie się robił zestaw o 100 zł droższy. Do marca też się dużo zmieni ze względu na kurs dolara. 3. A ja właśnie uznałem, że jeden opis na początku będzie lepszym wyjściem, niż więcej malutkich. Twoja opinia nt. moich zestawów jest jedną z wielu i jest subiektywna. Twoje zachowanie odnośnie fałszywych oskarżeń pod adresem moim, jak i całej redakcji, to jest skrajne niezachowanie równowagi i rozsądku. @david11 1. W zestawach na Marzec CM Elite zostaną dodane. Obecnie zamierzałem zostawić po 1 obudowie na kategorię cenową (w tej właśnie znalazł się Sharkoon Rebel 9), lecz widzę po komentarzach, że tą liczbę będzie trzeba zwiększyć do 2. 2. Jak zestawy są bez obudowy wliczonej w cenie, to tak samo z wentylatorami : niektóre obudowy zresztą już je mają (najtańsza, to Tacens Prior - ma jedną 92mm). To jest do przemyślenia. Edytowane 2 Lutego 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghoscik Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Oj duzo sie zmieni cenowo cos czuje;o w esc.pl e8400 juz kosztuje 725zl o rowne 300zl wiecej jak sprzed wakacji! Masakra jednym slowem;o @DOWN tutaj raczej sie zgodze... intel drozeje a amd, hmm jakby tanial... z obserwacji wynika ze tanieje. Edytowane 3 Lutego 2009 przez ghoscik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) To jeszcze bardziej potwierdza sens wstawiania Phenoma II - różnica cenowa się zmniejsza. Edytowane 3 Lutego 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z-x Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Czym można by zastąpić Pentagram 500W Silent Force CAV-500-A12S, bo akurat nie ma go na stanie w sklepie? Edytowane 5 Lutego 2009 przez z-x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 OCZ StealthXStream 500W rev. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zestaw składa się z najtańszego dwurdzeniowego procesora od Intela, Celerona Dual Core E1200. CPU, jak na swoje możliwości, jest wydajne i całkiem dobrze się podkręca. OC jest oczywiście w tym przypadku wskazane. Płyta główna posiada zintegrowaną kartę graficzną, przydatną w razie awarii głównego GPU. Ponadto pozwala na podkręcenie procesora w zadowalającym stopniu i jak na swoją cenę jest bardzo dobrym wyborem. Bzdura odkąd na płytach z gpu się procesor zadowalająco podkręca? Zestaw składa się z procesora Intel Pentium Dual Core E5200. Jest on świetnym wyborem, jeżeli chodzi o stosunek cena/wydajność. Do tego można go swobodnie podkręcić, co czyni go jeszcze wydajniejszym. Płyta główna posiada zintegrowaną kartę graficzną przydatną w razie awarii głównego GPU. Ponadto pozwala na podkręcenie procesora w zadowalającym stopniu i jak na swoją cenę jest bardzo dobrym wyborem. Kolejny bubel. Branie płyty głównej z int. gpu do grafiki za ponad 400zł to czyste szaleństwo. Nie pozwalamy w ten sposób podkręcić z byt mocno procka (jeśli w ogóle pójdzie...). Do ponad połowy artykułu, nie mogę się przyczepić. Reszty z racji na błędy nie chciało mi się już czytać. W moich oczach po tym artykule pure pc dużo straciło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) 1. Taka "bzdura", że można na G31 osiągnąć wynik podobny do P31. Zadowalająco na pewno podkręcisz, bo E5200 ma bardzo wysoki mnożnik. 2. Oczywiście nie masz racji. Czasy te już dawno minęły. GPU nie przeszkadza OC. W Asusie M3N78 OC jest na dobrym poziomie, więc w czym problem? Poczytaj sobie przyklejony temat o płytach głównych, a wtedy dopiero pisz takie posty. W moich oczach po tym poście tylko pokazałeś swoje błędne twierdzenia. Nie mogłeś zaistnieć w inny sposób? Edytowane 6 Lutego 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Panie Wapniaczek, słyszał Pan może kiedyś np o 790GX?? Tak się składa, że jest to chipset ze zintegrowaną grafiką a do tego jeden z lepszych do OC. To tylko jeden z wielu przykładów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Chyba Wapniaczek zrezygnował z udowodnienia swoich racji przed przedstawionymi logicznymi i prawdziwymi argumentami... Tym lepiej dla reszty użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Bzdura odkąd na płytach z gpu się procesor zadowalająco podkręca?Dłużej niz jesteś zarejestrowany na tym forum. Kolejny bubel. Branie płyty głównej z int. gpu do grafiki za ponad 400zł to czyste szaleństwo. Nie pozwalamy w ten sposób podkręcić z byt mocno procka (jeśli w ogóle pójdzie...).Słyszał Pan o czyms takim jak Hybrid SLI? Drugiej części wypowiedzi nie muszę komentować powtórnie. Do ponad połowy artykułu, nie mogę się przyczepić. Reszty z racji na błędy nie chciało mi się już czytać. W moich oczach po tym artykule pure pc dużo straciło. Czy ktoś wie OCB? Skąd autor wie o błędach skoro nie chciało mu się czytać? Połowa artykułu jest dobra ( [ ...Do ponad połowy artykułu nie mogę się przyczepić...] ) Reszty nie czytałem ( [ ...na błędy nie chciało mi...] ) bo ma błędy. Summa summarum, mogę stwierdzić że dziś jeszcze jestem w stanie wypić wannę wódki i napisać kolejnego posta, skoro byłem w stanie napisać tego po kilku piwach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...