Skocz do zawartości
Fredek

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

rowniez trafil mi sie problem T_T narazie lece 2.66 na e2180 (ze zworka na 266) orthos wywala mi sie po 5 min jesli dam wyzej fsb to nawet po 1 sekundzie .... o kreceniu na 333 juz nawet mowy nie ma bo mobo nie wstaje podnioslem napiecia na cpu i nb ale i zero poprawy

plytka to msi neo2-fr rev 1.2 bios 1.5

jakas rada?

P.S procek w rewizji m0 wiec raczej nie wchodzi w rachube by mogl sie slabo krecic

Edytowane przez nuO3-Lzuruha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rowniez trafil mi sie problem T_T narazie lece 2.66 na e2180 (ze zworka na 266) orthos wywala mi sie po 5 min jesli dam wyzej fsb to nawet po 1 sekundzie .... o kreceniu na 333 juz nawet mowy nie ma bo mobo nie wstaje podnioslem napiecia na cpu i nb ale i zero poprawy

plytka to msi neo2-fr rev 1.2 bios 1.5

jakas rada?

P.S procek w rewizji m0 wiec raczej nie wchodzi w rachube by mogl sie slabo krecic

co to znaczy podnioslem napiecia. w faq masz ustawienia dla kazdego elementu. procek daj 1.325 i wstanie napewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to znaczy podnioslem napiecia. w faq masz ustawienia dla kazdego elementu. procek daj 1.325 i wstanie napewno

otoz napiecie jest i 1.350 i dalej nic z tego

EDIT

na 1.375 dla proca plyta wstaje przy 10x281 ale do windy juz nie wchodzi (restart na ekranie ladowania za kazdym razem)

Edytowane przez nuO3-Lzuruha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema,

czy jest tu ktos z uzytkownikow tej plyty co posiada, Scythe Infinity/Mugen + OCZ Reaper'y .

Skladam teraz kompa kumplowi i nie wiem czy brac te Reapery czy sie zmieszcza? Czy Infinity przypadkiem nie bedzie przeszkadzalo obsadzeniu pamieci w sloty 1 i 3.

Pls info?

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powitac. Mam maly problem, otoz krece mojego 2140, a ze posiadam AC Freezer'a to zachowuje dobre temp. przy 2,8GHz... Ale nie w tym rzecz. Problem jest w tym, ze przy 6x467 oraz przy 8x350 wszystko ladnie, pieknie, a przy 7x400 w ogole nie wstaje komp. Bios mam w wersji 1.6. W czym tkwi problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powitac. Mam maly problem, otoz krece mojego 2140, a ze posiadam AC Freezer'a to zachowuje dobre temp. przy 2,8GHz... Ale nie w tym rzecz. Problem jest w tym, ze przy 6x467 oraz przy 8x350 wszystko ladnie, pieknie, a przy 7x400 w ogole nie wstaje komp. Bios mam w wersji 1.6. W czym tkwi problem?

Procek płyta nie lubi dzielnika x7 - dziwne ale prawdziwe. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema,

czy jest tu ktos z uzytkownikow tej plyty co posiada, Scythe Infinity/Mugen + OCZ Reaper'y .

Skladam teraz kompa kumplowi i nie wiem czy brac te Reapery czy sie zmieszcza? Czy Infinity przypadkiem nie bedzie przeszkadzalo obsadzeniu pamieci w sloty 1 i 3.

Pls info?

dzieki

ja przy mugenie i corsairach xms (stosunkowo niskie pamięci) nie zmiesciłem ich do banku 1 i 3, musiałem ładować je w banki 2 i 4 . Nawet podniesienie wentylatora maksymalnie do góry nic nie pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 sprawy.

1. Na biosie 1.3 płytka odpala się bez problemu z E8400 i wszystko działa jak należy. Nie działa jedynie obniżenie mnożnika ;)

2. Podłączając wentyl do złącza przy PCI-E możemy regulować jego obroty za pomocą speedfana ;)

Tak wlasnie :)

Lanc wracaj do nas - hehe

On ciagle jest w temacie :)

Wrocił na jakis czas bo DFI nie żyje :lol: :D

Fakt...

Nei.

Odwiedził Sectora w piątek z prockiem :P

No i jeszcze jedno: Zdarzają się płyty, które nie robią FSB 510 :lol: :mur:

To rowniez fakt...

Stara plyte mialem ladna, a ten FR to troche cinki, ale damy rade... zrobilem potka na NB i bedzie zabawa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

(zdjecie do powiekszenia ofc)

Czy taka sytuacja z SB 5V jest normalna? Od jakiegoś czasu wywala mi jakieś różnego koloru ekrany i tak sprawdziłem z ciekawości napięcia w BIOSie (wersja 1.8 ). Jak jest u was?

------------------------------------------------------

Podłączyłem starego Chiefteca 400W i monitorowałem H/W Biosowe , z początku było 4,999 V aż spadło do tej wartości co jest na screenie. Także potrzebna mi wasza opinia na ten temat :>

Edytowane przez szpala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy DDR2 Adaty EE dzialaja na tej plycie bez zadnych problemow ??

Na 1 stronie masz faq to poczytaj . Ja mialem ale sie pozbylem mam kingstony teraz ale czekma na g.skill 2x2 g.

W sumie dzialac dzialaly mi ale bios 1.0 i 1.74 tylko inne sie cos kwasilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a do sie bez problemu osiagnac na tej plytce FSB rzedu chocby 490 ?? i czy jest sens doplacac do wersji PLATINUM - rozni sie czyms istotnym w OC poza chlodzeniem :P

Na luzie ;) Ta płyta sie konczy gdzieś w granicach 520 (zależy od konkretnej sztuki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a do sie bez problemu osiagnac na tej plytce FSB rzedu chocby 490 ?? i czy jest sens doplacac do wersji PLATINUM - rozni sie czyms istotnym w OC poza chlodzeniem :P

Platinium od FR/FIR nie różni się niczym, oprócz chłodzenia, które pod względem o/c nie daje NIC.

Na luzie ;) Ta płyta sie konczy gdzieś w granicach 520 (zależy od konkretnej sztuki)

Tja, jak masz farta to się skończy przy 520, z PL na memkach w okolicach 9-10 :mur: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirona sztuka robila 535 z tego co pamietam ;)

Platinium od FR/FIR nie różni się niczym, oprócz chłodzenia, które pod względem o/c nie daje NIC.

Tja, jak masz farta to się skończy przy 520, z PL na memkach w okolicach 9-10 :mur: :lol:

Ale FR od FIR'a rożni się FireWire B)

Edytowane przez Scythe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tja, jak masz farta to się skończy przy 520, z PL na memkach w okolicach 9-10 mur.gif icon_lol.gif

Hmm to ciekawe bo moja np przy padacznym E6300 na luzie wyciągała FSB 525 przy PL 7;] a przy tym nie była aż tak bardzo łakoma na V NB bo zadowalało ją tylko 1,4250 bodajże a gdzie tam jeszcze do 1,65v :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko się nie przestrasz jak ci się te g.skille nie będą kręciły ;]]]

MSI i jej zdolność do prowadzenia memek :lol:

No to ja to wime ze moze byc lipa :D

Oby stabiblnie chodzily na 1066 ;pp

Inaczej przeprosze dfi :P albo jakas inna plyte :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie przemyslenia z mojej strony co do plytki.

Plyte kupilem 3 dni temu, bios 1.4, procek DC2180, ramy jakies Hyundaie na Hynixach PC2-5300(667)

Po zmianie plyty z Asrock 4coredual-sata-2 system nie wstal:( Potrzebny reinstal.)

Reinstal probny wykonany na dysku PATA 17GB Seagate

Po reinstalu jest dzwiek, usb dzialaja, mic nie dziala, wyciszenie reszty uzadzen nie pomaga.

Szybkie OC. Procek wstaje na 333x9 bez podnoszenia napiecia na zworce 200, pamieci na 667(by SPD)W przyszlosci wymiana na OCZ Reaper.

Chlodzenie box, 45*C w idle

Brak testow obciazeniowych.

Koniec testowania plytki :)

Proc spowrotem powedrowal na asrocka a MSI do pudla czekajac na lepsze czasy(az odbiore 8800gs od brata i checi instalowania systemu i wgrywania reszty smieci)

Pozytywne dla mnie jest to, ze plyta bez problemu kreci proc na 3GHz bez zmiany napiecia. Obecny tu asrock daje max 266 na fsb i ani Hz wiecej bez wzgledu jakie V dam na procka.

Tyle z mojej strony, dziekuje za uwage.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi