quo Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 wszystkie 4 sie pala procek jest nowy fsb ustawione standardowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) rowniez trafil mi sie problem T_T narazie lece 2.66 na e2180 (ze zworka na 266) orthos wywala mi sie po 5 min jesli dam wyzej fsb to nawet po 1 sekundzie .... o kreceniu na 333 juz nawet mowy nie ma bo mobo nie wstaje podnioslem napiecia na cpu i nb ale i zero poprawy plytka to msi neo2-fr rev 1.2 bios 1.5 jakas rada? P.S procek w rewizji m0 wiec raczej nie wchodzi w rachube by mogl sie slabo krecic Edytowane 27 Lutego 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 wszystkie 4 sie palaNa zielono ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 rowniez trafil mi sie problem T_T narazie lece 2.66 na e2180 (ze zworka na 266) orthos wywala mi sie po 5 min jesli dam wyzej fsb to nawet po 1 sekundzie .... o kreceniu na 333 juz nawet mowy nie ma bo mobo nie wstaje podnioslem napiecia na cpu i nb ale i zero poprawy plytka to msi neo2-fr rev 1.2 bios 1.5 jakas rada? P.S procek w rewizji m0 wiec raczej nie wchodzi w rachube by mogl sie slabo krecic co to znaczy podnioslem napiecia. w faq masz ustawienia dla kazdego elementu. procek daj 1.325 i wstanie napewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) co to znaczy podnioslem napiecia. w faq masz ustawienia dla kazdego elementu. procek daj 1.325 i wstanie napewno otoz napiecie jest i 1.350 i dalej nic z tego EDIT na 1.375 dla proca plyta wstaje przy 10x281 ale do windy juz nie wchodzi (restart na ekranie ladowania za kazdym razem) Edytowane 28 Lutego 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 siema, czy jest tu ktos z uzytkownikow tej plyty co posiada, Scythe Infinity/Mugen + OCZ Reaper'y . Skladam teraz kompa kumplowi i nie wiem czy brac te Reapery czy sie zmieszcza? Czy Infinity przypadkiem nie bedzie przeszkadzalo obsadzeniu pamieci w sloty 1 i 3. Pls info? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj29061985 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Powitac. Mam maly problem, otoz krece mojego 2140, a ze posiadam AC Freezer'a to zachowuje dobre temp. przy 2,8GHz... Ale nie w tym rzecz. Problem jest w tym, ze przy 6x467 oraz przy 8x350 wszystko ladnie, pieknie, a przy 7x400 w ogole nie wstaje komp. Bios mam w wersji 1.6. W czym tkwi problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Powitac. Mam maly problem, otoz krece mojego 2140, a ze posiadam AC Freezer'a to zachowuje dobre temp. przy 2,8GHz... Ale nie w tym rzecz. Problem jest w tym, ze przy 6x467 oraz przy 8x350 wszystko ladnie, pieknie, a przy 7x400 w ogole nie wstaje komp. Bios mam w wersji 1.6. W czym tkwi problem?Procek płyta nie lubi dzielnika x7 - dziwne ale prawdziwe. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 chyba procek, procki e2xxx i e4xxx mają problemy z mnożnikiem 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 siema, czy jest tu ktos z uzytkownikow tej plyty co posiada, Scythe Infinity/Mugen + OCZ Reaper'y . Skladam teraz kompa kumplowi i nie wiem czy brac te Reapery czy sie zmieszcza? Czy Infinity przypadkiem nie bedzie przeszkadzalo obsadzeniu pamieci w sloty 1 i 3. Pls info? dzieki ja przy mugenie i corsairach xms (stosunkowo niskie pamięci) nie zmiesciłem ich do banku 1 i 3, musiałem ładować je w banki 2 i 4 . Nawet podniesienie wentylatora maksymalnie do góry nic nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 ja przy mugenie i corsairach xms (stosunkowo niskie pamięci) nie zmiesciłem ich do banku 1 i 3, musiałem ładować je w banki 2 i 4 . Nawet podniesienie wentylatora maksymalnie do góry nic nie pomogło ok dzieki, czyli biore Platiniumy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Na zielono ?na czerwono sie palily ale troche pokombinowalem i problem sie sam rozwiazal wszystko smiga nie mam pojecia co to bylo i dlaczego nagle sie naprawilo O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 2 sprawy. 1. Na biosie 1.3 płytka odpala się bez problemu z E8400 i wszystko działa jak należy. Nie działa jedynie obniżenie mnożnika ;) 2. Podłączając wentyl do złącza przy PCI-E możemy regulować jego obroty za pomocą speedfana ;) Tak wlasnie :) Lanc wracaj do nas - hehe On ciagle jest w temacie :) Wrocił na jakis czas bo DFI nie żyje :lol: :D Fakt... Nei. Odwiedził Sectora w piątek z prockiem :P No i jeszcze jedno: Zdarzają się płyty, które nie robią FSB 510 :lol: :mur: To rowniez fakt... Stara plyte mialem ladna, a ten FR to troche cinki, ale damy rade... zrobilem potka na NB i bedzie zabawa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpala Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) (zdjecie do powiekszenia ofc) Czy taka sytuacja z SB 5V jest normalna? Od jakiegoś czasu wywala mi jakieś różnego koloru ekrany i tak sprawdziłem z ciekawości napięcia w BIOSie (wersja 1.8 ). Jak jest u was? ------------------------------------------------------ Podłączyłem starego Chiefteca 400W i monitorowałem H/W Biosowe , z początku było 4,999 V aż spadło do tej wartości co jest na screenie. Także potrzebna mi wasza opinia na ten temat :> Edytowane 29 Lutego 2008 przez szpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Czy moze ktos wrzucic zdjecie naszej MSI bez zadnych zamontowanych radiatorow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Panowie czy DDR2 Adaty EE dzialaja na tej plycie bez zadnych problemow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 oto zdjecie Plytki bez radiatorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Panowie czy DDR2 Adaty EE dzialaja na tej plycie bez zadnych problemow ??Na 1 stronie masz faq to poczytaj . Ja mialem ale sie pozbylem mam kingstony teraz ale czekma na g.skill 2x2 g. W sumie dzialac dzialaly mi ale bios 1.0 i 1.74 tylko inne sie cos kwasilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Tylko się nie przestrasz jak ci się te g.skille nie będą kręciły ;]]] MSI i jej zdolność do prowadzenia memek :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Hmm a do sie bez problemu osiagnac na tej plytce FSB rzedu chocby 490 ?? i czy jest sens doplacac do wersji PLATINUM - rozni sie czyms istotnym w OC poza chlodzeniem :P Edytowane 29 Lutego 2008 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Hmm a do sie bez problemu osiagnac na tej plytce FSB rzedu chocby 490 ?? i czy jest sens doplacac do wersji PLATINUM - rozni sie czyms istotnym w OC poza chlodzeniem :P Na luzie ;) Ta płyta sie konczy gdzieś w granicach 520 (zależy od konkretnej sztuki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Hmm a do sie bez problemu osiagnac na tej plytce FSB rzedu chocby 490 ?? i czy jest sens doplacac do wersji PLATINUM - rozni sie czyms istotnym w OC poza chlodzeniem :PPlatinium od FR/FIR nie różni się niczym, oprócz chłodzenia, które pod względem o/c nie daje NIC. Na luzie ;) Ta płyta sie konczy gdzieś w granicach 520 (zależy od konkretnej sztuki)Tja, jak masz farta to się skończy przy 520, z PL na memkach w okolicach 9-10 :mur: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Mirona sztuka robila 535 z tego co pamietam ;) Platinium od FR/FIR nie różni się niczym, oprócz chłodzenia, które pod względem o/c nie daje NIC. Tja, jak masz farta to się skończy przy 520, z PL na memkach w okolicach 9-10 :mur: :lol: Ale FR od FIR'a rożni się FireWire B) Edytowane 29 Lutego 2008 przez Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Heh no tak ale jestem skazany na Adata Extreme Edition :) Cholera zebym byl pewien ze dadza rade :) to bym lyknal ta plyte bo mi sie podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) @Mark18 dzieki za fote plyty :) P.S. Próbował ktoś instalowac na płycie Thermalright HR-09U ? Edytowane 1 Marca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 u mnie adaty śmigają bez problemu, omijaj tylko bios 1.3 szerokim łukiem, na tych nowszych 1.7 i 1.8 final też nie ma problemów z nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Tja, jak masz farta to się skończy przy 520, z PL na memkach w okolicach 9-10 mur.gif icon_lol.gif Hmm to ciekawe bo moja np przy padacznym E6300 na luzie wyciągała FSB 525 przy PL 7;] a przy tym nie była aż tak bardzo łakoma na V NB bo zadowalało ją tylko 1,4250 bodajże a gdzie tam jeszcze do 1,65v :wink: Edytowane 1 Marca 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Tylko się nie przestrasz jak ci się te g.skille nie będą kręciły ;]]] MSI i jej zdolność do prowadzenia memek :lol: No to ja to wime ze moze byc lipa :D Oby stabiblnie chodzily na 1066 ;pp Inaczej przeprosze dfi :P albo jakas inna plyte :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryfmz Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Szybkie przemyslenia z mojej strony co do plytki. Plyte kupilem 3 dni temu, bios 1.4, procek DC2180, ramy jakies Hyundaie na Hynixach PC2-5300(667) Po zmianie plyty z Asrock 4coredual-sata-2 system nie wstal:( Potrzebny reinstal.) Reinstal probny wykonany na dysku PATA 17GB Seagate Po reinstalu jest dzwiek, usb dzialaja, mic nie dziala, wyciszenie reszty uzadzen nie pomaga. Szybkie OC. Procek wstaje na 333x9 bez podnoszenia napiecia na zworce 200, pamieci na 667(by SPD)W przyszlosci wymiana na OCZ Reaper. Chlodzenie box, 45*C w idle Brak testow obciazeniowych. Koniec testowania plytki :) Proc spowrotem powedrowal na asrocka a MSI do pudla czekajac na lepsze czasy(az odbiore 8800gs od brata i checi instalowania systemu i wgrywania reszty smieci) Pozytywne dla mnie jest to, ze plyta bez problemu kreci proc na 3GHz bez zmiany napiecia. Obecny tu asrock daje max 266 na fsb i ani Hz wiecej bez wzgledu jakie V dam na procka. Tyle z mojej strony, dziekuje za uwage. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 W FAQ jest napisane że wskazane jest zmienienie pasty od radiatorami? Moje pytanie: na ile jest wskazane? :wink: Czy np przy fsb ~333mhz będzie to konieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...