centy Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 A to nie jest bios do modelu twojej płyty 7360, tylko do 7345. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 no i stało się kolejna msi padła bez powodu, objawy takie same jak przy poprzednim egzemplarzu zacięcia problem z zamykaniem w końcu brak startu płyty czyli kolejna zwara w zasilaniu, całe szczęści kupiłem sobie po okazyjnej cenie msi winda i mam z czego pisać, pewnie znowu serwis msi będzie sie z płyta 1.5 miesiąca pierniczył zanim dadzą nową, mam nadzieję że dadzą coś na p45 bo msi p35 neo2-fir mam już dość, kurcze a taki sentyment mam do tej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 @ptys masz okrutny niefart... ja składąłem juz na tym mobo ze 40 kompów klientom i zadna nie padła ..sam kręce jak szalony i wszystko gra.. ja mogłbym rzec ze jest to płyta niemal idealna. nie miałem z nią najmniejszego problemu nigdy. tez mam sentyment do MSI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 A to nie jest bios do modelu twojej płyty 7360, tylko do 7345.fakt, ale miałem cichą nadzieję że bios ten sprawi że będę mógł uruchamiać kompa z klawiatury bo na mojej płycie (neo-f) to ustawienie S3 wogóle nie działa. pierwszy raz spotkałem się z plytą na której nie da się odpalać kompa z klawiatury i bardzo mi to przeszkadza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) @ptys masz okrutny niefart... ja składąłem juz na tym mobo ze 40 kompów klientom i zadna nie padła ..sam kręce jak szalony i wszystko gra.. ja mogłbym rzec ze jest to płyta niemal idealna. nie miałem z nią najmniejszego problemu nigdy. tez mam sentyment do MSI ;) nie wiem co jest grane czy stałe fsb 500 czy co ją zabija, zasiłka stabilna jak skała, dobra wentylacja w obudowie (powietrze z zewnątrz dmucha na chipset i mosfety) na grafie i procku woda, zimno w budzie a tu takie szopki odstawia płytka, tez generalnie polecam ta płytke ludziom którym składam kompy, bo względnie tania i dobrze wyposażona, amam nadzieję że z windem nie będę miał tyle problemów Edytowane 17 Stycznia 2009 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niC Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Powiedzcie mi jak bios jest najlepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Chyba zależy od konfiguarcji, tzn. procka, ale z reguły robią coraz to lepsze i poprawione biosy a nie gorsze więc raczej najnowszy 1.B1 lub ewentualnie 1.A1 :wink: bo na tych oficjalnych miałem problemy z półówkowym mnożnikiem, ale to ja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 ja mam najnowszy 1.b1 i procek E8500 połówkowe działają dobrze takze to kwestia indywidualna jest ;) to dobry bios lepiej mi prowadzi 6 GB ramu (wyższe OC stabilne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niC Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 na e4300 nie połówek ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 no nie ma połówek na e4300 nie rozumiem po co o tym piszesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) nie wiem co jest grane czy stałe fsb 500 czy co ją zabija, zasiłka stabilna jak skała, dobra wentylacja w obudowie (powietrze z zewnątrz dmucha na chipset i mosfety) na grafie i procku woda, zimno w budzie a tu takie szopki odstawia płytka, tez generalnie polecam ta płytke ludziom którym składam kompy, bo względnie tania i dobrze wyposażona, amam nadzieję że z windem nie będę miał tyle problemówptys troche mnie zmartwiłeś / przestraszyłes, bo korci mnie wysokie fsb ale troche mnie ostudziłes. Nie mam zamiaru pozbyć sie płytki bo mam tylko 3 miesiące gwary która chyba zaraz sie skończy :wink: Naprawde to może być coś wspólnego z fsb 500? :unsure: Lubie takie czestotliwości choć fakt - szkoda płyte katować :D PS. a jaki miałes strap? przy strapie 400 na fsb 500 to tez można zaliczyć jako katowanie? Edytowane 17 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) strap 400 miałem, ale to raczej nie fsb zabiło płytę tylko sekcja zasilania znowu padła, bo objawy takie same jak ostatnio, kurcze ale te małe lapki są fajne i cichutkie, po chałupie sobie łażę i piszę do was, szkoda że mocą stacjonarnemu kompowi tak dużo ustępują Edytowane 17 Stycznia 2009 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Do ile mogę podbić VTT FSB na E7200 żeby nie narażać proca na degradacje i katowanie? Boje sie dać wyżej niż 1,2v ale z drugiej strony niewiem czy jest sens podbijać bo na FSB 1,175v chodzi mi dobrze na 3,8ghz ale jak włącze EIST to jest niestabilne cos i myślałem żeby zwiększyc, ale niewiem czy coś to da i do ile można... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) z tego co czytałem wynika jakoby dodanie czwartego dysku juz nie dawało wielkiego kopa w porównaniu do przesiadki z 2 na trzy Wywaliłwm 2talerzowca i wrzuciłem 2x WD 320 AAKS z tej seri blue Wynik przed podmianą, 3 dyski. A tutaj po juz z 4 dyskami. Jak dojdą kable e-sata to sprawdzę czy da się na tej płycie podłączyć dysk do RAID przez E-sata i jak to na wydajność wpływa. A tu jeszcze fotka jak to wygląda. Sporo się trzeba nagimnastykować żeby to jakoś wyglądało i nie było plątaniny kabli. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Patrząc na Twoje wyniki to chyba zamiast kupować większy dysk dokupie jeden lub dwa takie jak mam... tudzież z nowszych serii ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Nie ciepło tam tym dyskom bez nawiewu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 maja nawiew 12cm nie widać go na zdjęciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 maja nawiew 12cm nie widać go na zdjęciu odnosnie wyników powyżej to kolego ŁAŁAŁIŁŁAA ;) elegantare gratuluję... serio niezła prędkosc tylko mnie zastanawia czemu teraz burst masz nizszy sporo niż przedtem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Też nad tym myślałem i zauważyłem że burst skacze raz wyżej raz niżej, ale jako że nie wpływa on na wydajność to nie szukam przyczyny ;) Edytowane 20 Stycznia 2009 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Wow ODOO no big szacun :blink: :wink: Nawiew nawiewem ale mnie jeszcze zastanawia jak z wibracjami które sie przenoszą na obudowe bo mnie wkurza jeden tam wsadzony i musiałem powiesić na gumkach a co dopiero 5 dysków... :blink: Chyba że masz nerwy ze stali... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeśli o wibracje chodzi to ich nie uświadczam (nic nie wpada w rezonans) za to delikatnie słychać świst talerzy, przy czym podkreślam że co dla mnie jest "delikatnie" dla kogoś może być głośnym, poza tym wentylator 12cm na grafice chodzi dość głośno i zagłusza dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 No widocznie są ciche te dyski, do RAIDa jeszcze takiego to tylko ciche, mój wyjątkowo wibruje a mam cichego kompa, praktycznie wszystkie wiatraki chodzą na 5v lub 7v więc dysk koniecznie musiał powędrować na gumki. Ale widząc takie wyniki coraz bardziej mnie RAID kusi :razz: tylko fundusze uzbierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Tak oglądam dyski 320 na alledrogo i naszła mnie myśl, mam teraz samsunga T166 czy lepiej kupić kolejne T166 czy F1 czy wogóle zamieszać producentami i dołożyć np. WD Chodzi mi tutaj o kompatybilnośc i późniejszą bez problemowość raidu No i jeszcze jedno... jeśli będe teraz chciał dołozyć dysk do raid to z tego co mam musze wszystko wykasować? czy dysk poprostu się dokłada i wszystko działa dalej? Edytowane 21 Stycznia 2009 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Porównaj wydajność tego T166 w HDtach i HDtune i dodaj do niej jakieś 90% i tak samo zrób z F1 i wtedy zastanów się która opcja cię zadowoli :) Producentami lepiej nie mieszać, i dodawać takie same dyski z taką sama ilością talerzy. I pamiętaj że w wypadku zmieszania dysków wolniejszych i szybszych to wydajność raidu jest wielokrotnością najwolniejszego dysku. Jak teraz będziesz dokładał to tak trzeba będzie wszystko skasować z tego dysku natomiast jakbyś dokładał 3ci to da się to zrobić bez kasowania danych w intel matrix console. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 witam wszystkich :) mógłby mi ktoś dać linka do jakiegoś zdjęcia tej płyty głownej za 3 dni ma mi przyjść i powoli obudowe chciałbym przygotować pod nią ( wyciecie otworu pod gniazdem procesora zeby latwiej zalozyc potem blok wodny :) bede bardzo wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 witam wszystkich :) mógłby mi ktoś dać linka do jakiegoś zdjęcia tej płyty głownej za 3 dni ma mi przyjść i powoli obudowe chciałbym przygotować pod nią ( wyciecie otworu pod gniazdem procesora zeby latwiej zalozyc potem blok wodny :) bede bardzo wdzieczny http://images.google.pl/images?q=msi%20p35...sa=N&tab=wi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 nie zrozumiałeś mnie, potrzebuje model 1:1, z dokladnym rozstawem otworów itd, google już zwiedziłem w tym celu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Widział ktoś na stronie msi bios 1A0? Ja zainstalowałem msi live update i wykrył taki właśnie. A miałem wrzucony oficjalny 1.10. Mam pytanie czy ten bios jest nowszy od 1b1? Od razu uprzedzam że nigdy live update mi nie wykrył beta biosa także to jakiś oficjalny chyba jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Widział ktoś na stronie msi bios 1A0? Ja zainstalowałem msi live update i wykrył taki właśnie. A miałem wrzucony oficjalny 1.10. Mam pytanie czy ten bios jest nowszy od 1b1? Od razu uprzedzam że nigdy live update mi nie wykrył beta biosa także to jakiś oficjalny chyba jest. kolego a na daty nie popatrzyłeś ?? wgrałeś bios z listopada 2008 ;) lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie wgrałem tylko pytam bo coś mi tu nie gra. Sam mam wrzucony 1b1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...