Ubser Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ustawiłem proca maksymalnie na 3,4 Ghz, ale niestabilnie chodził. Obecnie mam ustawione na 3,2 Ghz, ale przy mnożniku x10, pod windowsem pokazuje mi, ze mam proca 3,84 Ghz :lol2: , tylko w CPU-Z pokazuje rzeczywisty zegar. Zostałem przy 3,2 Ghz ( 320x10, RAM 1066 Mhz, FSB:DRAM 1:1.66, 5-5-5-15-52-10-10-10-10, 2,2 v ) bo znudziło mi sie ciągłe testowanie , jednak potrzeba na to więcej czasu. odpaliłem 3dMark'a 06 + SuperPI (32 M) + Mem test + Orthos jednocześnie. Najpierw zakończył prace 3DMark póżniej Super PI, a reszta chodziła przez ponad 16 godzin. Można by rzec , że komputer jest stabilny. Dzięki DejwiT11 ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Spoko luz gitara ;) A pokazuje Ci 3,84ghz bo widzi FSB x najwyższy mnożnik. Ja jak mojego żyłowałem na fsb 520 to windows mi widzał prawie 5ghz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Spotkał się może ktoś z takim zachowaniem tej płyty, że po wyłączeniu a następnie włączeniu zasilacza i uruchomieniu komputera, na płycie głównej palą się wszystkie diody diagnostyczne na czerwono, następnie pomaga tylko reset (po którego naciśnięciu należy odczekać 2-3 sekundy na charakterystyczne wyłączenie/włączenie się komputera a nie "zwykły reset")? Dalej wszystko działa normalnie. Problem ten występuje tylko po przerwie w dostawie prądu. BIOS mam w wersji 1.9, aczkolwiek wydaje mi się, że problem ten zaczął się pojawiać w momencie dołożenia drugiego identycznego dysku twardego Seagate z serii 7200.11. Przyczyną może być też dołożenie 4GB Ramu BlackDragon do 4GB już zamontowanych, ewentualnie ten BIOS. Czas tych 3 modyfikacji był podobny, ale stawiam na dysk (kontroler) jak już napisałem. Nie zamierzam narazie tego dokładnie analizować, ale może ktoś miał podobny problem i zna już rozwiązanie? Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 a moze zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zailacz to Corsair HX520W (chyba CMPSU-520HXEU). Jednak nie mam z nim problemów. Komputer jest stabilny. Ale może też od tego, nie zaprzeczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad__2004 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 witam, czy ta plyta obsluzy taki tam: Corsair XMS2 Dominator DDR2-RAM 4GB PC2-1066? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 witam, czy ta plyta obsluzy taki tam: Corsair XMS2 Dominator DDR2-RAM 4GB PC2-1066? thx TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad__2004 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 ktos jeszcze moze to potwierdzic, bo w specyfikacji wyczytalem ze obsluguje 1066 tylko po OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Miałem na tej płycie 4x1GB 1066, potem ramy z podpisu i nie było problemów z działaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 na procku z FSB 800 nie ustawisz 1066, ponieważ najwyższy dzielnik to 1:2 więc dla pamięci jest to 800, dlatego napisane pewnie, że po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad__2004 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 dziekuje za pomoc. Pozdrawiam ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubser Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Spotkał się może ktoś z takim zachowaniem tej płyty, że po wyłączeniu a następnie włączeniu zasilacza i uruchomieniu komputera, na płycie głównej palą się wszystkie diody diagnostyczne na czerwono, następnie pomaga tylko reset (po którego naciśnięciu należy odczekać 2-3 sekundy na charakterystyczne wyłączenie/włączenie się komputera a nie "zwykły reset")? Dalej wszystko działa normalnie. Problem ten występuje tylko po przerwie w dostawie prądu. BIOS mam w wersji 1.9, aczkolwiek wydaje mi się, że problem ten zaczął się pojawiać w momencie dołożenia drugiego identycznego dysku twardego Seagate z serii 7200.11. Przyczyną może być też dołożenie 4GB Ramu BlackDragon do 4GB już zamontowanych, ewentualnie ten BIOS. Czas tych 3 modyfikacji był podobny, ale stawiam na dysk (kontroler) jak już napisałem. Nie zamierzam narazie tego dokładnie analizować, ale może ktoś miał podobny problem i zna już rozwiązanie? Z góry dziękuje. Najprościej to sprawdzić w ten sposób : wyciągnij nowy RAM zobacz jak się komp zachowuje, jeżeli będzie chodził prawidłowo to wina ramu, jeżeli nie to włóż znowu RAM i wyciągnij dysk i też sprawdz komputer.( Raczej stawiam na ram'u ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Osiagnal ktos FSB wyzsze niz 525 na tej plycie? Interesuje mnie FSB rzedu 550. Marzenie... ;) Ale moze jednak komus sie udalo... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Dawno tu nie zaglądałem, a przeglądając w FAQ info o biosach nie znalazłem interesującej mnie informacji. Czy jakiś nowy bios (mam bodajże 1.4) wyeliminował dual boot przy podniesionym FSB? (mam 400fsb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Dawaj BIOS co najmniej chyba 1.9 + wyjmij zworki. Wówczas strap 400 wita i dual nie powinien występować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Może ktoś potwierdzić? Dostać się do tej zworki to ostatnia rzecz jaką chce zrobić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) Na IDG jest użytkownik co się bucu1984 zwie. Zapytaj jego. U niego zadziałało. Sam sprawdzić nie mogę gdyż mam e5200 więc na swoim neo2 nie da rady takiego numeru wywinąć ;) Edytowane 19 Września 2009 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) jak już masz zmieniać bios to zmień na najnowszy ten B4 (A7345IMS1B4.zip) i na tym sprawdź co i jak ps chyba on jest najnowszy ja mam jeszcze B3 bios Edytowane 20 Września 2009 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 ja potwierdzam u mnie strap400 działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Ponawiam pytanie czy jest jakis bios co daje osiagnac bardzo wysokie FSB? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 taki jak Ty chcesz FSB rzędu 550 i do góry nie przesadzajmy jak coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 chyba kolega IbanezRG osiągnął na E8400 stabilne 4,7ghz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 taki jak Ty chcesz FSB rzędu 550 i do góry nie przesadzajmy jak cośPrzeciez mowilem to pol zartem pol serio. Mam jeszcze duzy zapas mocy na procu. Mysle, ze na ~1.35V 4240 to na pewno nie szczyt jego mozliwosci. Chyba zmienie plyte po prostu. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Ghandar spoko ale już bym się nie pakował w Socket 775 jak coś może opyl tego procka i sprawdź sobie 4 rdzeniowego jakiegoś np Q9550 i wtedy OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Jedyna podstawka jaka akceptuje to 775. Do tego 9550@OC. Zadnych Nehalemow i innego "badziewia" nie kupie. :) Tymczasem chce FSB 550 na nowej plycie -- prawdopodobnie Asus X48/P45 i sprawdze na ile wykrece E8200, bo tutaj wiecej niz 4.2GHz nie zrobie, a szkoda, bo plyta bardzo, bardzo zacna. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Kupuj Biostar'a: http://allegro.pl/item748817289_biostar_tp...psecie_i45.html najlepsza płytka pod LGA775 jaką testowałem, dla niej FSB na poziomie 550 to żaden problem (nawet tańsza wersja TP45 robi 560Mhz). Na tej płycie padł rekord FSB który wynosi 735Mhz :) Edytowane 21 Września 2009 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 4 fazy tylko? Cienko to widze z quadem. :/ No i nie wiem jak z rozstawem srubek, bo bloki wodne mile widziane. ;) Zastanowie sie. :) Chodzi mi po glowie Rampage Formula X48 i Maximus Formula P45. Szkoda sie rozstawac z dobrym MSI... moze pokombinuje jeszcze z roznymi BIOSami i wyciagnie cos ok. 540 FSB. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Ghandar spoko ale już bym się nie pakował w Socket 775 jak coś może opyl tego procka i sprawdź sobie 4 rdzeniowego jakiegoś np Q9550 i wtedy OC Głęboka myśl... następnym razem przed wysłaniem posta najpierw to przeczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Podajcie link do najnowszego biosu, bo te w faq nie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 x postów wcześniej pisałem, że spokojnie daje sobie radę z quadem(q9450) Co do bloczków to widziałem, że Maniakalny coś wyskrobał(nb+sb w jednym), ale channel v3 pasuje na nb i sb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...