bartez2 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx wszytkie normy 80plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbychu1975 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Czy Amacrox Warrior AX450-PNF pociągnie taki conifg bez OC: MSI Neo2, E8200, 2x1GB, HDD 320GB, 8800GTS 640MB do tego napęd i ze 2 wiatraki pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Czy Amacrox Warrior AX450-PNF pociągnie taki conifg bez OC: MSI Neo2, E8200, 2x1GB, HDD 320GB, 8800GTS 640MB do tego napęd i ze 2 wiatraki pozdr, Jasne że tak.A moze jesteś zainteresowany Seasonic s12 380W :D w podobnej cenie.Zasilacz niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Dzięki za odpowiedź, co do zasiłki jak nówka to możemy się dogadać, bo sprzęt nie jest dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Witam planuję zmianę mojego procesowa na E8400 (bedzie oc tak powiedzmy do 4Ghz) oraz grafikę na Radka 4870 i mam pewne obawy co do tego czy moj topowerek to pociągnie. Ogólnie jest cichy i jestem diabelnie zadowolony, ale to może nie wystarczyć, jesli nie da rady to polecicie mi coś ?? Ciche i tak samo bezawearyjne jak moj TP :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Czy modecom mc-350 pociagnie sprzet z sigu (ale z wiekszym o/c proca w przyszlosci)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 AMACROX WARRIOR 400W BOX AX450-PNF CoolerMaster - eXtreme Power Plus 460W (RS-460-PCAP-A3) który z nich ? coolerM o 10zł droższy (135zł i 145zł) amacrox ATX 2.01 CoolerMaster ATX V2.3 (2x 4pin ATX) i ogólnie więcej wtyczek ;] oba 2x 18A na 12V max 29A to te same bebechy ? tylko obudowa i kable inne ? dodam że mam na mobo złącze ATX 8pin ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Enermax Pro82+525W będzie cichy w stresie przy tym zestawie? Czy jest potrzeba kupna wersji 625W??? E8400@4ghz HD4870 2x2GB Asus Maximus II formula Samsung F1 640gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Co sądzicie o zasilaczu Pentagram 460W z serii PSF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) co do pentagama - stary zasilacz, nadający się do konfigów ciągnących z piatki. robiony na bazie fortrona. Nic nadzwyczajnego ale tani. Edytowane 30 Września 2008 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Dzięki za odpowiedź. Ten Pentagram ma na znamieniówce 380W na 12V, co jak na swoją cenę jest dobrym wynikiem. Czy nie jest głośny ? Czy nadawałby się do mojego komputera, ale z HD4850 ? A może jednak tego Chiefa zostawić ? Ew. co w tej cenie (chciałbym przeznaczyć jak najmniej). PS. Na Waszej stronie jest błąd przy zasiłkach OCZ (patrzyłem 500 i 600W) : http://zenfist.pl/foto.php?products_id=2052&fID=06 Wg. mnie to 580W jest to 3,3V + 5V + 12V. Tak więc 12V wychodzi 580W - 150W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekrut Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 dzień dobry Takie małe pytanko: Jaki zasilacz do 200 zł (+- 10 zł) - bo ten szajs co miałem w obudowie zakończył swój żywot - posiadam dwa dyski 2x200 GB - GIGABYTE GA-945PL-S3 - 7900 GT galaxy ( jak chcę pograć to często podkręcam grafikę ) - procek P4 520 2.8 GHz HT ( podkręcam czasami do 3.5 GHz ) - 2 x napęd optyczny - FDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Szybkie pytanie: Czy Enermax Modu82+ 425W da radę pociągnąć E8400, Asus P5Q-E, 4GB RAM, HD4870 512MB, 1TB HDD? Zaznaczam, że raczej bez O/C, a jeśli już to niewielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) rekrutowi: Jak ma być tani i dobry, to proponuję Fortron PNR 400W, mam dostęp po 90zł Jak ma być najlepszy w cenie do 200zł to Enermax Pro82+ 385W mam dostęp po 200zł Cypherowi: Pociągnie bez problemu, mam dostęp do wersji Pro82+ 425W po 230zł, najtaniej w PL, nówki z gwarą i paragonem. Edytowane 4 Października 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Jak ma być najlepszy w cenie do 200zł to Enermax Pro82+ 385W mam dostęp po 200złmyslalem nad fortron'em epsilon 500W [link], teraz widze ze sie trend zmienil na enermax'y... ktory wybrac?, cena tak jak wyzej 200-220zl, moze byc z modularnymi kablami jak sie jakis dobry znajdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 to w linku to blue storm, nie epsilon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 to w linku to blue storm, nie epsilonoj rzeczywiscie moj blad, to bedzie ten: [link] brac fortrona 500w czy dokladac do enermaxa 425w ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 enermax nowszy i ma wyższą sprawnosć ,sam musisz zdecydować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilers Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Witam! Wiem, że nie będę oryginalny ale potrzebuję pomocy przy wyborze zasilacza... Przeczytałem już mnóstwo forów i mam mętlik w głowie Ale do rzeczy Obecnie mam codegena, który zastąpił zasiłkę oryginalną z obudowy, która po 2 latach zaczęła wieszać kompa. Codegena się boję :rolleyes: Potrzebuję zasilacza pewnego, CICHEGO i taniego do sprzętu nieco archaicznego ale więcej nie potrzebuję: Płyta gł.: MSI 865 PE Neo2-P Link Proc. Celeron D 2,26 ale planuję zmienić go na P4 ok 3 GHz i może małe O/C grafika Gf 6200 DVD i CD HDD 250 GB 2x512 MB RAM flop Wiem, że zbyt dużej mocy nie potrzebuję i myślę że zasiłka ok 350 W wystarczy w zupełności. Od kilku dni czytam to i inne fora i przymierzam się do : Fortrona 350 -hln link tylko on ma złącze na 24 pin a ja na płycie 20 więc konieczna przejściówka delta: link czytałem juz o nim dobre opinie lub inna delta ta ma 12 cm wentyl Ewentualnie jakieś inne wasze propozycje zasilaczy. Ważne by były ciche, jak najcichsze;-)) i tanie. Który z wymienionych będzie najcichszy? Przepraszam za tak długi opis sprawy. Z góry dzięki za porady Edytowane 8 Października 2008 przez pilers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profundis Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Wiem, że zbyt dużej mocy nie potrzebuję i myślę że zasiłka ok 350 W wystarczy w zupełności. Z góry dzięki za porady Tak często polecany MC-350 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) a jak sie ma jakosciowo w/w "FORTRON EPSILON 80PLUS 500W" do "PENTAGRAM'a CAV-500-A12S 500W - P9004-2" ? Edytowane 8 Października 2008 przez piórko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Zamawiam właśnie Palita HD4850 Sonic i zasilacz Pentagram 460W i widzę, że zasilacz ma wtyczkę 6 pin, a karta 8 pin z przelotką na 6 pin. Czy ta mniejsza ilość zasilania nie wpłynie na OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 pilers: Delte 300W bierz, spełnia wymagania i jest najtańsza profundis: jak sie troche juz dowiesz o zasilaczach to sie odzywaj, ale nie wcześniej, doradzasz niewłaściwy zasilacz do tego zestawu, moze przeczytaj pierwszy post? :mur: piórko: epsilon jest cichy i chłodny, Pentagram głosny i ciepły, zimą to może jest zaleta Miguel707: jak jeszcze nie kupiłeś tego Pentaka sie wstrzymaj, dziś w nocy poświece troche czasu i napiszę conieco do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Ten Pentek nie jest taki zły jak piszesz, svende ;) moze jakieś nieprzyjemne 'przejścia' miałeś? Owszem, ciepły jest. Głośny - bywały głośniejsze. Linia +12V całkiem stabilna, trochę się piątki i trójki czepiać można, ale i tak w granicach. Zawsze można wymienić wentyla, jeśli za głośno będzie ;) Edytowane 8 Października 2008 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilers Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Wziąłem jednak Deltę 300 choć przymierzałem się do fortrona. Zobaczymy czym okaże się ten zasilacz. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Jak już tanią zasiłkę Pentagrama to tylko CAV-500-A12S, mam osobiście od 3 miesięcy i bardzo sobie chwalę. Generalnie zapomniałem że mam zasilacz. Kiedyś schodząc po schodach do piwnicy (tam mam kompa) to już zdala wiedziałem ze komputer jest włączony (zasilacz Chieftec GPS 400W) a teraz to nawet 2 metry obok i muszę patrzeć czy malutki ekranik LCD na obudowie się świeci czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 czy ktos wie moze jak wyglada w srodku zasilacz chieftec1200w , mam taki i zastanaiwam sie nad zmiana w nim wentyli na cichsze takie aby ich slychac nie bylo, bo teraz wentyl w nim mi sie kreci 3000obr/min a wiec dosc sporo i slychac go znacznie. czy wentyle sa zwykle podlaczeniowe na 3pin czy moze inaczej podlaczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Co do zasady gniazda w zasilaczach są 2pinowe, w chieftecach jak dotąd wystarczy sciągnąć plastikową obudowę gniazda 2pin i wstawisz bez problemu 3pinowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzior Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Witam Wczoraj zakupilem sobie taki oto sprzecik: plyta: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H (zintegrowana grafika) procek: Athlon 5000 ram: Geil 2 GB (1066) Potrzebuje nowy zasilacz, ktorego jedna z glownych cech ma byc CICHA praca. Po przewertowaniu killkunastu topicow wybor padl na zasilacz firmy ENERMAX tylko teraz, ktory? Zastanawiam sie miedzy PRO82+ 425W a Modu82+ 425W. Chcialbym oczywiscie zeby zasilacz starczyl mi na dlugo, w niedalekiej przyszlosci (przy zmianie lepszego chlodzenia procesora) planuje oc na tyle na ile sie da, maniakiem gier komputerowych nie jestem totez nawet za 3 lata nie bede mial u siebie 2 jakichs bardzo wydajnych radeonow itp. Tylko jedna karta graficzna. Czy lepiej w takim razie kupic tego Enermaxa PRO82+ czy jednak jest cos co przmawia za Enermaxem Modu82+ co moze sie w przyszlosci przydac itp?? P.S. A zapomnialem dodac: nie chodzi mi o szastanie kasa a roznica miedzy obydwoma zasilaczami to jakies 80 zl. Z gory dziekuje za odpowiedz(i). Pozdrawiam Edytowane 11 Października 2008 przez Redzior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...