Celin Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 ok układ już wlutowany, bios się odpala normalnie, przechodzi test pamięci, cmos ok i stoi. dalej się nie ładuje winda. problem jest z podłączonym dyskiem (mam ssd vertex 60). po odłączeniu dysku i włożeniu cd z ubuntem normalnie się odpala, tylko przy podłączeniu dysku nie przechodzi do wind. żeby było ciekawiej, to dysk jest ok i na innym kompie działa. jakieś pomysły co jest grane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Tryby AHCI/IDE kombinowałeś? Bios najnowszy? A system stawiałeś na tym SSDku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 ja osobiście się nie zajmowałem lutowaniem, to nie moja specjalność :) trybu jeszcze nie próbowałem. bios podobno najlepszy wgrany do tego modelu płyty. system stal na tym ssd jeszcze przed padem płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placor Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam, dzisiaj się zarejestrowałem bo mam problem z płytką T2. Mianowicie, czy możliwe ze po wsadzeniu pamięci w dualu (na napięciu domyślnym lub 2,4) do slotu 1 i 3 pokazuje w biosie coś takiego ? (załącznik) Aktualnie jest tak że dwa pierwsze sloty nie działają. Slot 3 i 4 w porządku. Pytanie brzmi czy to wina płyty i trzeba oddać na gwarancje czy da się te dwa sloty jakoś aktywować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zrobiłem sobie prezent i kupiłem dysk SSD. No i oczywiście pojawił sie problem - dysk albo nie jest poprawnie wykrywany, albo w ogóle wykrywany, ogólnie kicha. Plan jest taki: Na ssd postawić system, na raid0 magazyn z danymi. Problem rozwiązuje upgrade AHCI ROMu do wersji 8.5(bo jest 7.5), wrzucam edytowany bios(sprawdzony przezemnie) jakby ktoś potrzebował: http://www.ocztechnologyforum.com/staff/cooperc/BIOS/DFI/DFI-LanParty-DK-P35-T2RS.zip Druga sprawa. Nabyłem nagrywarkę SATA (Liteon iHAS324) i w trybie RAID nie jest wykrywana przez bios. Na nastepnym ekranie z ahci rom(gdzie są pokazane wszystkie urzadzenia sata) jest widoczna, w systemie też - tylko co z tego, skoro nie moge z niej bootować. Wcześniej używałem napędu IDE i było wszystko w porządku z racji innego kontrolera. Zaraz bede musial instalowac system z pendrive :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 witam , mam pytanko , poleci mi DK P35 T2RS z prockiem z sygnatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Poleci bez problemu, ja miałem Q9650 na niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Poleci bez problemu, ja miałem Q9650 na niej. A z intelem ssd nie miałeś problemów? bo ja też mam taki ssd Asus wyzionął ducha i będę miał tą DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Działa ok od ponad roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ja z pojedynczym SSD tez nie mialem radnych problemow, te pojawily sie dopiero przy probie stworzenia Raidu na SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomol012 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Niestety nie znalazłem rozwiązania tego problemu, a co więcej nawet nie znalazłem nigdzie takiego problemu, więc zakładam nowy topic. Od jakiegoś już czasu nie jestem w stanie dostać się do BIOS-u mojej płyty (zaznaczam, że kiedyś BIOS działał). Trwa to już jakiś czas, ale nie potrzebowałem jakoś szczególnie wchodzić do BIOS-u więc nie zawracałem sobie tym głowy... Obecnie jednak muszę zmienić priorytety bootowania dysków, a do BIOS-u wejść się nie da... Co się dzieje? Po wciśnięciu klawisza DEL przy starcie komputera pojawia się w dolnej części ekranu niebieski pasek (w kolorze tła BIOS-u), który rozciąga się prawie na całą szekorość, a górnym prawym roku miga podkreślnik... Można czekać w nieskończoność, ale ten stan się nie zmienia. Clear CMOS oczywiście jest bezcelowy i to samo dzieje się na dwóch różnych dyskach... Po zflashowaniu BIOS-u nie jest lepiej, żeby nie powiedzieć, że jest gorzej, bo nie da się już uruchomić Windowsa. Flashowałem WinFlashem i BIOSem ze strony DFI według instrukcji... Obecnie przy uruchamianiu pojawia się ekran POST z błędami: "CMOS checksum error - Defaults loaded Warning! Over Clock Fail!!!. CPU change to default. DRAM timing running at default value. Press F1 to continue, DEL to enter SETUP" Zarówno po wciśnięciu F1 jak i DEL pojawia się ekran: "AHCI Option ROM BIOS Revision: 01.03.00 Date: 03-05-2007 Copyright © 2006-2008 Phoenix Technologies, LTD _" Z migającym podkreślnikiem... Nic nie zmienia też uruchomienie komputera bez kart rozszerzeń, dysku i na jednej kości pamięci... Proszę o pomoc! Może ktoś się zetknął z takim problemem... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Słuchajcie - może to głupie - ale na stronie DFI nie widzę supportu dla LP X38 T2R. Skąd pobrać BIOS najaktualniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Jak to nie ma? KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Jak to nie ma? KLIK Dobra, ślepy jestem. Po prostu strona DFI jest głupia i nie ma tam żadnego odnośnika do LP chyba.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander18 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Kupiłem chłodzenie(arctic cooling freezer 7 pro rev.2) do swojego DFI i niestety nie wiem w jaki sposób mogę regulować wiatrak. W tej chwili wiatrak przez większość czasu chodzi na wyższych obrotach które zdecydowanie są zbyt głośne ;). Czy jest szansa na regulacje wiatraka przez jakiś program ? - BIOS w tej płycie uruchamia się jak ma lepszy dzień, z reguły kończy się zwisem po wejściu( niebieski pasek u dołu ekranu) lub po wejściu PC HEALTH Status. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) DO tomol012 Witam, musisz odłączyć wszystkie wentylatory od płyty głównej i podłączyć przez przejściówki do zasilacza bezpośrednio. Jest to znany problem płyt DFI, ale nie zdążyli go poprawić :-( Więcej o problemie tu: http://ocforum.pl/115-poradniki/plyty-glowne-dfi-p35-p45-zawieszanie-przy-wejsciu-do-biosu-lub-zakladki-pc-health-32464/ Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Luciano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Czy polecicie jakiś sprawdzony bios dla DK P35 T2? W moim biosie nie widzę możliwości włączenia AHCI a myślę o wymianie dysku na ssd. Jakieś porady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi666 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam. Robię kompa dla mamy ze starych gratów czyli p35-t2rs + E6550 wykręcony z palcem w nosie na tej płycie do 3.5GHz - do neta i filmów. Sterowniki jako tako można zdobyć w necie ale Smart Guardiana dla p35 działającego na win7 x64 za chiny nie mogę znaleźć. Może ma ktoś i poratuje linkiem albo wyśle mailem? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. EDIT: dobra, znalazłem w czeluściach starego dysku, zarówno dla P35 T2RS jak i dla P45 T2RS - działają pod win 7 i 10 x64. Poleciało na dropboxa żeby nie zaginęło. W necie nie ma nigdzie, zniknęło nawet ze stron/serwerów DFI. Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Sidi666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi666 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Witam ponownie. W celu sprawdzenia pamięci RAM z innego wieszającego się kompa, włożyłem do p35-t2rs 4 kostki po 2GB G.skill'ów 1066MHz - i w takiej konfiguracji płyta nie odpala! Jest tylko seria szybkich, krótkich piśnięć z mobo. Co ciekawe po wyjęciu jednej kostki - bez znaczenia której, czy z pierwszego, drugiego czy np. z czwartego slotu komp wstaje bez problemów z 6GB. Bios jest najnowszy. Płyta w specyfikacji obsługuje przecież 8GB RAMu, a ta moja nie chce. Druga ciekawostka jest taka, że po zainstalowaniu 2x2GB Patriot (800MHz) + 2x1GB G.skill (1066MHz) - czyli zajęte wszystkie sloty pamięci, płyta wstaje i działa bez problemów mimo zmieszanych różnych typów pamięci. Nie testowałem jeszcze konfiguracji 2x2GB Patriot + 2x2GB G.Skill i 3x2GB G.Skill + 1x1GB G.Skill. 1) Czy miał ktoś kłopoty z odpaleniem 8GB pamięci na tej płycie? Drugi problem jest taki, że te sprawdzane kostki G.Skill 1066MHz przechodzą mamtesta ale tylko na 800MHz, gdy daję 1066MHz - memtest sypie błędami (napięcie 2.1v zwiększałem do 2.2v ale bez efektu. Timingi główne 5-5-5-15 a poboczne na AUTO), czyli: 2) pamięci uszkodzone (ale czy wtedy przechodziły by testy na 800MHz?) czy tylko niestabilne przy 1066MHz (i pomoże grzebanie w timingach/napięciu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 CR masz na 1T czy 2T? Daj na 2T jeśli masz na 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi666 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 CR masz na 1T czy 2T? Daj na 2T jeśli masz na 1T. 2T. Poszperałem na zagranicznych forach i wyszło na to, że ta płyta ma problemy z 8GB RAMu. Ludzie pisali, że potrzeba zwiększać napięcie, i rzeczywiście na 2.3v płyta wstała z 8GB, ale żeby to jeszcze ustabilizować i wyeliminować błędy w memteście to jeszcze długa droga. Po zabawie timingami i i jakimiś częstotliwościami kanałów pamięci, udało mi się na razie zmniejszyć ilość tych błędów z kilkudziesięciu tysięcy do kilkuset. Jeszcze się z tydzień pobawię tymi ustawieniami - może coś wskóram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 A @800MHz próbowałeś je puścić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...