Gonzus Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Szczerze? Nie szedłbym z tym na policję.Odwiedziłbym typa tak,że po spotkaniu miałby nasr... w galotach.Kase by zwrócił na bank.A jeszcze bardziej chamsko to wjazd na chate ;P ale za takie czyny to ty mozesz miec przewalone :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Gdyby 3-miasto było bliżej to już by miał odwiedziny. Tak mi się zwyczajnie nie opłaca, bo droga wyniesie mnie prawie tyle co mu wpłaciłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 No,chyba że tak.. A ja zakupiłem dysk u usera marco.czy ktoś juz coś u niego kupował? jest na forum już baardzo długo.nie wahałem się,od razu poprosiłem o nr konta,ale teraz tak sie boje żeby nie znalezc się w podobnej sytuacji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) jest na forum już baardzo długo.No nie sadzę żeby ktoś był na forum dłużej od niego :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Przepraszam, 3 osoby były wcześniej niż marco :lol: Edytowane 11 Stycznia 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 No to ślicznie ;) Sorka za OT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 A ja zakupiłem dysk u usera marco.Chyba admina, a nie usera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Admin też jest userem costi [; Tak samo moder też jest userem. EDIT: Dałeś ale nie każdy może wiedzieć o co chodzi :P Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Oj, cicho, dalem emotke, nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 czemu tu nie lecą % za spam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Przeczytałem wątek i współczuje autorowi. Później logując się na moje konto w banku ONLINE i w zakładce "Doładowanie telefonu" ukazał mi sie taki napis: Od razu ulica Haffnera 6 (co prawda w poście Szawła było przez jedno "f" ale reszta się zgadza) wydała mi sie skądś znajoma. Tylko co firma Blue Media ma wspólnego z tym oszustem? Podszywa się pod nią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 przy ulicy haffnera jest wiele firm, wpisz w google haffnera 6 i sopot http://www.google.com/search?hl=pl&cli...=Szukaj&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Szczerze? Nie szedłbym z tym na policję.Odwiedziłbym typa tak,że po spotkaniu miałby nasr... w galotach.Kase by zwrócił na bank.A jeszcze bardziej chamsko to wjazd na chate ;P ale za takie czyny to ty mozesz miec przewalone :PSzczerze? Zapewne by się wystraszył piętnastolatka z ojcem, albo dwoma kolegami... Przestań gadać głupoty, bo mógłbyś się zdziwić i nie wiesz na kogo możesz trafić... takie sprawy najlepiej od razu zgłaszać, albo porządnie wybadać z kim ma się do czynienia jeśli jest taka możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 IP: 195.117.209.44 Adam Roszyński 81-717 Sopot, ul. Haffnera 6 czyli ten kut.. mieszka na bank na haffnera 6 tylko zmienia imie i naziwsko dla ściemy niech administracja forum sprawdzi kto logowałsie z tego ip i wali bana Z tego IP nie było nigdy logowania na forum. Zresztą IP należy do providera w miejscowości Grybów gdzieś w nowosądeckim więc dosyć daleko od Sopotu. Takie przy okazji małe info dla poszkodowanych którzy się wahają czy iść na Policje czy nie: Akurat w sprawie tego typu wyłudzeń skuteczność (widziałem statystyki) jest bardzo wysoka. Większość oszustów to ciach!iarze którzy na szczęście nie potrafią zacierać śladów i wpadają bardzo szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Śledztwo się toczy. Z tego co wiem, namierzyli kolesia i sprawa ma iść do prokuratury jako przestępstwo ścigane z urzędu. Niby kolo wyłudził kasę od większej ilości osób. P.S. Mimo to jakoś niezbyt wierzę w zwrot kaski ;/ Mały OT: Mam nauczkę i tyle. Teraz skrobię na nową kartę na okres przejściowy (1950GT pewnie, albo PRO od znajomego), a w połowie roku zmiana platformy. ;] Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) Ja mma innegro zgryza.... Zgodnie z umowa - orzez GG gadka, ale rozpoczeta przez PM`ki na forum ze znanym userem - po dokonaniu przelewu w zeszly czwartek(tj. 10.01.2008), mial do mnie byc wyslany procesor w piatek z rana... Po weekendzie odzywam sie kiedy mam sie spodziewadz - dostalem odpowiedz we wtorek, ze jeszcze nie zostal wyslany. Napisalem jeszcze kilka wiadomosci na GG i PW i od wtorku zima. Zadnego kontaktu, odzewu - nic. Mam jeszcze czekac czy juz atakowac przez GSM - mam jego numer. Nie chce podawac nicku, bo moze wszystko sie wyjasni, ale sprawa dosc wazka dla mnie i juz jest zagmatwana. Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Dzwoń do niego i opieprz go ostro. Jeżeli nie będzie odbierał to wyślij sms że pójdziesz na komende to zgłosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Też miałem przygodę z tym typkiem... chciałem kupić płytę DFI i oczywiście ją miał. Nie chciał innego kontaktu jak przez gg... poprosiłem o login na forum, to powiedział, że w google znalazł moją ofertę :) Wkręcał, że prowadzi mały sklepik i została akurat mu ta płyta to może sprzedać,a konta na allegro nie ma. Oczywiście ja zadowolony itd już praktycznie ją kupiłem, ale za dużo rzeczy mi w nim przeszkadzało. Więc zacząłem od poproszenia fotek płyty, to koleś że nie ma aparatu w tej chwili. To ja, że nie biorę, a on ok zrobię za kilka dni jak pożyczę aparat. Tak następnego dnia odezwał się, że ma foty. Zobaczyłem je i jakoś mało mi pasowały, to do niego, że takie to na necie mogę znaleźć i proszę o foty np z położonym długopisem na płycie głównej, żebym miał 100% pewności. A on do mnie od jakiś dzieciaków i frajerów... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zobaczyłem je i jakoś mało mi pasowały, to do niego, że takie to na necie mogę znaleźć i proszę o foty np z położonym długopisem na płycie głównej, żebym miał 100% pewności. A on do mnie od jakiś dzieciaków i frajerów... To sie inaczej robi. Foto sprzedawanego przedmiotu z kartka na ktorej jest odrecznie napisany nick i aktualna data. Świetnie zdaje egzamin za granica. http://img259.imageshack.us/img259/4835/66484462vh0.jpg http://img442.imageshack.us/img442/1168/56479501sq0.jpg Mialbys jakies watpliwosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) Jasne, że nie. Właśnie coś w tym stylu miałem na myśli, ale przecież nie będe męczył kolesia, żeby mi tu jeszcze szkice robił, dlatego jakby położył długopis na mobo = mi styka ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie rób reklamy ;) Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Narmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 ten jest nie do sprzedania, a akurat byl pod reka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 z autopsji wiem, ze o dziwo dzialania policji przynosza dobre rezultaty w takich sprawach. chwala im za to. gosc zlapany, kasa zwrocona. po ladnych paru miechach, ale byla to mila niespodzianka. zycze powodzenia. walczcie o swoje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 ja nie wchodze w dilowanie przez forum, zawsze proponuje sfinalizować przez allegro, nawet kosztem zwiekszenia ceny o prowizje allegro » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « chetni? długopis gratis! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) meeron faktycznie bardzo zabawne 0o edit/ Wybaczam ;) Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Narmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Narmer, to tylko zarcik niewinny, PEACE :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 obecnie w dobie internetu zaloenie konta na papiery kogos innego nie jest najmniejszym problemem dla osob ktore tylko chca to zrobic. I wtedy po danych konta do nikogo nie dojdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) obecnie w dobie internetu zaloenie konta na papiery kogos innego nie jest najmniejszym problemem dla osob ktore tylko chca to zrobic. I wtedy po danych konta do nikogo nie dojdziesz.niby jak ? :blink: założysz konto w mbanku podając fałszywy/błędny pesel i resztę danych ? :blink: czy skorzystasz z kradzionego dowodu który i tak zostanie zgłoszony. Edytowane 27 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Niekoniecznie. Sa tez tacy kombinatorzy ktorzy daja 20 pln za skan dowodu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Niekoniecznie. Sa tez tacy kombinatorzy ktorzy daja 20 pln za skan dowodu ;] Damikorze, a gdzie można takich znaleźć ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Dajesz ogłoszenie w gazecie o prace. Dajesz maila gdzie wysyłać CV, wraz ze SKANEM DOWODU. Zawsze się jakiś znajdzie. I jest już na co założyć konto. Nie problem. Było już kilka razy o tym, chyba w "uwaga tvn" czy jak to sie nazywa :wink: Edytowane 28 Marca 2008 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Niekoniecznie. Sa tez tacy kombinatorzy ktorzy daja 20 pln za skan dowodu ;] Sa tez tacy , ktorzy sprzedaja karte graficzna oznaczona w opisie aukcji jako super nowke , pomylke przy prezencie przez posiadanie AGP , a tymczasem w postach walilo sie jak to swietnie krecila sie karta. O ile sie nie myle (jesli to co pisal Masell jest prawda) to dostales bana za to , stalego <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...