Camis Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Pękła kolejna bariera. Sieć sklepów "Biedronka" sprzedawać będzie nawigację samochodową firmy AKIRA. Pękła też bariera cenowa. Urządzenie kosztować będzie 299 zł. Po telefonie z "Żabki" nawigacja z "Biedronki" cieszyć się może dużą popularnością. Oczywiście magnesem będzie cena - 299 zł to przynajmniej o 100 zł taniej, niż najtańsza oferta w sklepie internetowym czy na Allegro. Urządzenie AKIRA posiada ekran dotykowy 3,5". Zestaw składa się z nawigacji, ładowarki samochodowej, uchwytu i kabla USB. Uzyte oprogramowanie to MapaMap v.3. AKIRA będzie dostępna w ofercie od 3 marca 2008 r. Zródło Dodam ze mozna ja odblokowac i wgrac AutoMape, iGo, TomToma... W skład zestawu wchodzi: - urządzenie GPS AKIRA 512 - ładowarka samochodowa - uchwyt samochodowy - kabel USB - rysik Parametry techniczne: Rozmiar 22 (mm) GPS Centrality Atlas Procesor 300 MHz System Operacyjny Win CE 5.0 Ekran dotykowy 3.5 cala Pamięć operacyjna 64 MB Pamięć wewnetrzna 256 MB Pamięć zewnetrzna Slot na karty SD Bateria Litowo Polimerowa 1100 mAh USB USB 1.1 Głośniki 1.5W Złącze słuchawkowe 3,5 mm Zasilanie 5V Waga 185 g Edytowane 29 Lutego 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Po czym wsiądziesz do swojego samochodu... odpalisz nowiutką nawigację ... z dumą zlecisz wykonanie trasy Poznań-Warszawa ... a po 6 godzinach jazdy według wskazań zobaczysz ze zdziwieniem "Kraków Wita" ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 a po 6 godzinach jazdy według wskazań zobaczysz ze zdziwieniem "Kraków Wita" ... :)Używałeś, że takie bzdury piszesz? Co najwyżej można będzie zarzucić małą trwałość, tandetne wykonanie, słaby odbiór sygnału ale nie takie błędy, poza tym jak masz napisane można urządzenie odblokować i wgrać inne mapy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Według mnie taki GPS będzie łapał zasięg tylko przy bezchmurnej i bezdeszczowej pogodzie. Miejsce w którym się znajdujesz określa z dokładnością do 5km, no może trochę przesadziłem. Edytowane 28 Lutego 2008 przez Camilos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Ahaha... lubie jak ktos nie majacy pojecia o tematyce GPS gada glupoty... Akurat ten GPS jest dosc dobry ;] Bardzo czułe urządzenie GPS – Centrality Atlas II Na allegro 370zl... To jest hit jak za ta cenne !! http://allegro.pl/item317437190_nawigacja_...17_mapamap.html NAVIA z Biedronki - kultowy sprzęt - niestety nie do kupienia w stanie dziewiczym - Limitowana Silver Serie :) Akira - 512 i 517 - na dzień dzisiejszy jedno z lepiej rozpoznanych urządzeń , w dobrych rękach potrafi to samo co te z "wyższej półki " Forum dotyczace tej navigacji : http://www.navia.uel.pl/ Edytowane 29 Lutego 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Używałeś, że takie bzdury piszesz? Co najwyżej można będzie zarzucić małą trwałość, tandetne wykonanie, słaby odbiór sygnału ale nie takie błędy, poza tym jak masz napisane można urządzenie odblokować i wgrać inne mapy.a takie slowo jak ironia to kolega slyszal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 a takie slowo jak ironia to kolega slyszal ?A kolega to zna znaczenie słowa ironia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 po przerobce calkiem fajna nawigacja za mala kase. 2 lata temu to ja prawie tyle dalem za samego gpsa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Game_Plan Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Dodam ze mozna ja odblokowac i wgrac AutoMape, iGo, TomToma... ta yhy automapa na windowsie ce dziala jak .............. Edytowane 29 Lutego 2008 przez Game_Plan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Czyli uważacie, że będzie się ta cała inwestycja opłacać? Z biedronki...to delikatnie mówiąc, dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 a tom tom najnowszy jak smiga na tym czyms (obecnie korzystam z komory htc 200 czy cos takiego i ewentualnie n9500 + modul i calkiem calkiem milo sie tego uzywa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Smiga i automapa i tomtom ;] Zreszta o szczegoly pytac na forum akiry http://www.navia.uel.pl/ Z biedronki... ale w MM i innych tez jest i sporo droższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Smiga i automapa i tomtom ;] Zreszta o szczegoly pytac na forum akiry http://www.navia.uel.pl/ Z biedronki... ale w MM i innych tez jest i sporo droższa. Cmx dla niektórych nie jest ważne czy ta nawigacja jest dobra czy nie tylko sam fakt ze można ja kupić w biedronce, a im sie to kojarzy od razu z czymś nie dobrym. dla tego jest tyle słów krytyki. Jak dla mnie rewelacja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 moze i nawigacja jest ok ale założe się, że cos nie tak z jej jakością wykonania. Mój ojciec czesto robi zakupy w biedronce i ciagle jak coś kupi to jest walniete. Ostatnio kupił telewizorek LCD który... miał uszkodzoną antenę i nie odbierał telewizji.. juz nie wspominam o czajniku który nie gwiżdże.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaskocze cie, jakosc dobra. Tez bys tak pisal jak by biedronka zaczela sprzedawac np cos marki SONY ? Albo np Playstation 2 ? To ze wiekszosc z biedronki to lipa to wiem, ale ten produkt jest sprzedawany w 'normalnych' sklepach tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Tez bys tak pisal jak by biedronka zaczela sprzedawac np cos marki SONY ? Albo np Playstation 2 ?Ja bym narzekał. Ta firma nie produkuje juz niczego dobrego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Ja bym narzekał. Ta firma nie produkuje juz niczego dobrego :) podalem jako przyklad ;) Dobre produkuje jedynie kamery dla TV. Maja uznanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 moze i nawigacja jest ok ale założe się, że cos nie tak z jej jakością wykonania. Mój ojciec czesto robi zakupy w biedronce i ciagle jak coś kupi to jest walniete. Ostatnio kupił telewizorek LCD który... miał uszkodzoną antenę i nie odbierał telewizji.. juz nie wspominam o czajniku który nie gwiżdże.. No ale coca cola z biedronki ma gaz :blink: ,a snickersy są nawet słodkie i polane czekoladą a nie wyrobem czekoladopodobnym Nie wszystko z biedronki jest do kitu a w innych sklepach też sprzedają buble Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ja się obawiam tylko, że to jakieś pogwarancyjne wersje, m.in. dlatego taniej niż w MM. Kto ich tam wie co wymyślili... Choć z drugiej strony iRiver działa mi już 1.5roku a też był z tej całej taniej seri Refrubished czy jakoś tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ja się obawiam tylko, że to jakieś pogwarancyjne wersje, m.in. dlatego taniej niż w MM. Kto ich tam wie co wymyślili... Choć z drugiej strony iRiver działa mi już 1.5roku a też był z tej całej taniej seri Refrubished czy jakoś tak ;] A MM jest tani?Porównałem kiedyś ceny w polskim i niemieckim MM i byłem w lekkim szoku i pomyśleć że niemcy jeszcze więcej od nas zarabiają :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Czy ten biedronkowy GPS jest lepszy od Garmina na Symbianie (pomijając mniejszy i bez-dotykowy ekran)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siekieramlotek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 witam. czy do tej Akiry 512 można podłączyć antene zwnętrzną ?? czy to wpłynie na jakoś odbiory ?? ogólnie czy warto wydać te 299 zł na ta nawigację?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Cały ten GPS może być warty grzechu, jednak... Z biedronki... ale w MM i innych tez jest i sporo droższa. Zaskocze cie, jakosc dobra. Tez bys tak pisal jak by biedronka zaczela sprzedawac np cos marki SONY ? Albo np Playstation 2 ? To ze wiekszosc z biedronki to lipa to wiem, ale ten produkt jest sprzedawany w 'normalnych' sklepach tez. zapewne nie wszyscy wiedzą, ale ten sam sprzęt może być i lepszej i gorszej jakości... Skoro w mediamarkcie jakiś TV jest tańszy niż w innym sklepie RTV to to nie są cuda.. po prostu towar z gorszej partii, lub robiony specjalnie dla supermarketów - z gorszych (czytaj tańszych) elementów. Dlatego wcale bym się nie zdziwił, gdyby ten sam GPS w biedronce miał mniejszy MTTF od tego samego modelu z MM czy z innego sklepu. Analogiczny przykład z branży ciuchowej (bo akurat znam do od podszewki :) ). Ciuszki dla dzieci które idą do marketów są 3x tańsze niż prawie identyczne ciuszki zamawiane przez sklepy z renomą... Te marketowe robione są z tańszych materiałów, szyte szybko, z minimalną kontrolą jakości - nie ma się co oszukiwać, fabryka musi wyjść na swoje, jeśli kupujesz taniej, licz się z tym, że dostajesz gorszą jakość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Cały ten GPS może być warty grzechu, jednak... zapewne nie wszyscy wiedzą, ale ten sam sprzęt może być i lepszej i gorszej jakości... Skoro w mediamarkcie jakiś TV jest tańszy niż w innym sklepie RTV to to nie są cuda.. po prostu towar z gorszej partii, lub robiony specjalnie dla supermarketów - z gorszych (czytaj tańszych) elementów. Dlatego wcale bym się nie zdziwił, gdyby ten sam GPS w biedronce miał mniejszy MTTF od tego samego modelu z MM czy z innego sklepu. Analogiczny przykład z branży ciuchowej (bo akurat znam do od podszewki :) ). Ciuszki dla dzieci które idą do marketów są 3x tańsze niż prawie identyczne ciuszki zamawiane przez sklepy z renomą... Te marketowe robione są z tańszych materiałów, szyte szybko, z minimalną kontrolą jakości - nie ma się co oszukiwać, fabryka musi wyjść na swoje, jeśli kupujesz taniej, licz się z tym, że dostajesz gorszą jakość :) A gwarancja jest taka sama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ale faktem jest też, że MM zdziera na cenach jak się da i napewno nie należy do tanic sklepów, tyle, że ludzie i tak tam ciągną nie wiedzieć cemu... wracajac do samej navi, na necie opinie na temat tego sprzetu sa raczej dobre wiec za 299zl chyba nie ma w tej chwili nic lepszego, co najwyzej uzywany palmtop w srednim stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Dlatego wcale bym się nie zdziwił, gdyby ten sam GPS w biedronce miał mniejszy MTTF od tego samego modelu z MM czy z innego sklepu.Znaczy MTBF :) Generalnie to są wszystko opinie o sieci, wiadomo, biedronka... Kto wie, może faktycznie jest seria poserwisowa lub warunkowo przepchnięta przez testy jakości, do kupienia za mniejszą kasę. Niedawno czytałem, iż na ten rok planowane jest spore rozszerzenie sprzedaży GPS-ów w Polsce, jest na to ogromne zapotrzebowanie. To urządzonko jest tanią dedykowaną nawigacją samochodową, jeśli nie zostanie sklasyfikowane jako "wyprodukowano dla biedronki". może chwycić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 ojciec "zarezerwował" sobie jedną sztukę. Jutro sie zobaczy ile ten GPS jest wart ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siekieramlotek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 ojciec "zarezerwował" sobie jedną sztukę. Jutro sie zobaczy ile ten GPS jest wart ;) no racja ja też sobie zarezerwowałem , zobaczymy jutro. jak okaże sie ze nie jest wart te 299zł to sie komuś opchnie , B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 zreszta akira juz wczesniej byla w biedronce (w 2007) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) heh dwie na sklep, z czego jedna dla Pani ekspedientki - [ciach!]iane mamienie klienta, typowe dla biedronki :/ na alledrogo +60zł i wysyłka :) z tego co widzę to całkiem przyjemna nawigacja, a po odblokowaniu już całkiem extra :D w komplecie oprogramowanie MapaMap - ciekawe czy z subskrypcją na update do wersji 5.0 (tej z budynkami w 3D). jeśli tak to naprawdę zaczyna się boom na nawigację dla plebsu.. Edytowane 3 Marca 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...