hyper_2002 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Czy PCI-E 2.0 może mieć wpływ na OC karty ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nie , za to ponoc montowane do referentow wolniejsze ramy w Gigabyte - juz tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nie ma sensu zmieniać pasty , bo to kompletnie nic nie da , bo sam zmieniałem. Jedynie zmiana na clp powinna dać jakiś efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) chciałem jeszcze dodać że na mojej karcie (z tyłu) jest naklejona fabryczna plomba na jednej ze śróbek... także zmiana chłodzenia lub pasty odpada zupełnie. jak wrócę do domu to zrobie fotę. Edytowane 12 Stycznia 2009 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Za to z pewnością możesz zwiększyc volty na GPU za pomocą biosika. Chyba , że już to robiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 cholera... oceńcie sami.. Przymierzałem się do kupna Thermalrighta pod HR03-GTX , jednak ostatnio mnie olśniło że na styk po kartą graficzną mam włożoną w PCI-E dźwiękówkę... Zdjęcia obecnie nie mam jak to wygląda dokładnie u mnie, ale układ mojej płyty głównej wygląda tak : Jak sądzicie ? Chyba nic z tego... :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 chyba ze dasz go radiatorem do gory :) o ile to chlodzenie na mostku nie jest jakies wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 chyba ze dasz go radiatorem do gory :) o ile to chlodzenie na mostku nie jest jakies wielkiechyba ten patent nie przejdzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Widziałem gdzieś testy jak ten cooler był zamontowany "do góry" i karta była dużo chłodniejsza.Niemniej jednak producent tego nie zaleca - nie wiedzieć czemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Za to z pewnością możesz zwiększyc volty na GPU za pomocą biosika. Chyba , że już to robiłeś. sprawdziłem w nibitorze napięcie extra jest 1.18V zmiana wartości tabeli coś pomoże wogle ?? a może podmiana biosu coś da?? Edytowane 12 Stycznia 2009 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Mi sie gdzies srubka jedna zawieruszyla i jeszcze mi pewnie gwarancji nie uznaja :( Fakt, ze nie mialem zadnych plomb w miejscu srubek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 @zaodrze244 gtx280 ma zapodane max napięcie jakie można z pod biosa , jedynie w gtx260 192 i 216sp można podbić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 sideband...twierdzisz, ze da sie podbic napiecie na gpu w nibitorze na gtx 260 ?.....probowalem i nic z tego. Nie, zebym podwazal Twoja wiedze. Poprostu nie bylo efektu. Teraz juz nie moge probowac, bo karta odeszla do krainy wiecznych lowow. Jedna kosc sie grzeje jak diabli i sa paski na ekranie. Sterow tez nie idzie wgrac. Zaden serwis mnie nie chce :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 heheh to ja zrobiłem większy wałek ale z inna grafą i przyjeli na gwarę (dodam że w ruch poszedł super glue bo niechcący urwałem jedna kostkę pamięci przy zmianie chłodzenia) :D sorrki za OT I takie szybkie pytanko: Opłacalna będzie wymiana GTX 280 na 285 czy może na 295 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 heheh to ja zrobiłem większy wałek ale z inna grafą i przyjeli na gwarę (dodam że w ruch poszedł super glue bo niechcący urwałem jedna kostkę pamięci przy zmianie chłodzenia) :D sorrki za OT I takie szybkie pytanko: Opłacalna będzie wymiana GTX 280 na 285 czy może na 295 ?? jak coś to jedynie na 295 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Nie opłaca się wymieniac na 295 ;) - za droga karta w porównaniu z możliwościami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) @zaodrze244 gtx280 ma zapodane max napięcie jakie można z pod biosa , jedynie w gtx260 192 i 216sp można podbić.Hmm o czymś nie wiem?? Nie wiedziałem , że można uzyskać więcej niż 1.18V edytując BIOS. Z chęcią ustawiłbym tam 1.25V i myślę , że by się nic nie stało z kartą :P. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) sideband...twierdzisz, ze da sie podbic napiecie na gpu w nibitorze na gtx 260 ?.....probowalem i nic z tego. Nie, zebym podwazal Twoja wiedze. Poprostu nie bylo efektu. Teraz juz nie moge probowac, bo karta odeszla do krainy wiecznych lowow. Jedna kosc sie grzeje jak diabli i sa paski na ekranie. Sterow tez nie idzie wgrac. Zaden serwis mnie nie chce :(. Musisz zmienic vid , a nie wartość wpisaną w konkretnym vid-ie. Bo samą wartość to można zmieniać dowolnie , to jest informacja jakie mamy napięcie pod danym vid. Hmm o czymś nie wiem?? Nie wiedziałem , że można uzyskać więcej niż 1.18V edytując BIOS. Z chęcią ustawiłbym tam 1.25V i myślę , że by się nic nie stało z kartą :P. Max 1.18v , są tylko 3 vid-y 1.03 , 1.12 i 1.18v :wink: . 260 ma ustawione 1.12v(wersja 216sp 1.06v) , a 280 1.18v. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 panowie nic hardmoda nie zastąpi ;) do dzieła !!!!!!111 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) No niby nic, ale jak pięknie by było sterować napięciem za pomocą ati tray toola jak za czasów X1800GTO :). Wtedy dano taką mozliwość i nie zauważyłem, aby z tego powodu ATI miało jakieś problemy ;). Z tego co wiem na banq jest możliwość sterowania napięciem gpu na GTX z poziomu programowego, mogłoby coś wyciec do sieci. @UGH--ZAN III Jutro będę w EVR zapytam w czym problem i dlaczego nie chcą naprawić Twojej 260 siątki. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) a co masz jakies wtyki? :D BTW jak dostane ONGa (padla karta ;/) to sprobuje w EVR :P, moze naprawia... :P Edytowane 13 Stycznia 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ja sprzedałem kilka dni temu swojego 8800gts 512 i ostatecznie zamówiłem EVGA GTX 260 core 216 55nm SC narazie czekam na realizacje zamowienia przez komputronik... ogolnie obdzownilem polowe sklepów w sprawie dostepnosci gtx 260/280 i 285 i coż wszędzie mają wirtualny towar... Czasami jakiś sklep miał 1-2sztuki ale w cenach z kosmosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 @UGH--ZAN III Jutro będę w EVR zapytam w czym problem i dlaczego nie chcą naprawić Twojej 260 siątki. Karta lezy zapakowana w pudelku i czeka. Podaj mi jak mozesz adres mail do tego EVR bo ja juz fiksuje. Napisze co mnie boli teraz jak jest spokojnie. Wczesniej pisalem przed swietami to moze dla tego mnie olali. To samo bylo z firma z wroclawia A&D servis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Mówię najlepiej tam zadzwoń. +48 71 79 130 73 , chollera zapomniałem sie spytać w Twojej sprawie - miałem trochę na głowie i parę gadżetów do naprawy ;/. serwis@evr.com.pl - ale lepiej dryndnij , zapytaj się konkretnie - musisz podać rodzaj kostki BGA bo nie wiadomo czy mają na stanie. Ostatnio chłopaki uratowali mojega blackopsa :P- sprawcą niewidzianych kart w PCI była jedna z sieciówek BGA-wylutowali i wlutowali nowy układzik za 65 zika. Nawet śladu nie ma. Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Panowie, czym mogą być spowodowane migające tekstury w Crysisie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Wyłącz AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Ok dzięki, pomogło. To wina sterów czy jak ? Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lomzyk Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Witja ! Panowie, czy GeForce GTX 260 Core 216 EVGA 896MB (PCI-E) (55nm) SSC wejdzie w moje MOBO ? Chodzi mi tu o kolizje z kondensatorami przy slocie PCI-ex ? Edytowane 21 Stycznia 2009 przez lomzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 U mnie 280-tka weszła bez kolizji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 te same pytanie co lomzyk tylko moje mobo trochę inne, wole się upewnić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...