Gość Firekage Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Nie pisal o tym , a wiec nie wiem :] Ponoc bawil sie riva ale pod katem ciszy bo jak mowilem - ciche to nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 http://www.overclockersclub.com/reviews/silenx_ixg80ha2/ Pasi także na gt200 , ale cena za wysoka. Ale duży plus tego chłodzenia to uniwersalność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowson Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) I glosniejsza od referenta , recenzja na TechPowerUpie. To tylko wyglada , jesli dobrze pamietam to ona nie ma tez zegarow 2D Dołanczam się do pytania ponieważ zastanawiałem się właśnie pomiędzy Gainward GeForce GTX 260 GoldenSample 896MB DDR3 a GeForce with CUDA GTX 260 Core 216 EVGA 896MB (PCI-E) (55nm) SSC. Zegary sa akurat równe tylko zależało mi na ciszy!!, ewentualnie który GTX260 jest najcichszy przy dobrych zegarach? Edit: Dzięki adimery :wink: Edytowane 24 Marca 2009 przez Sowson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adimery Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Sowson chyba podałeś te same karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sm.1410 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Witam Zmieniłem pare dni temu karte graficzną z 8800gts na gainwarda 280gtx. Robiłem pierwsze testy w 3demarku06 i chciałem się dowiedzieć czy ten wynik jest w normie? System xp professional 32 bit service pack3 Ustawienia takie jak w sygnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Trzeba bylo sobie byle jaka , pierwsza lepsza gre z brzegu sprawdzic , a nie patrzec na bezuzyteczne 3d smark pointsy... Crysis w natywnej 22 cali itp. i juz wiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 jest sens kupować nowego GTX`a 260 Evga za 700zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zalezy co masz - w tej cenie spory o ile masz slabsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 mam 8800GT 1GB Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dezet90 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Dlaczego mialoby sie nie oplacac? 700zł to idealna cena ;) Sam bd chyba za niedlugo posiadaczem 260 tki za 650pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Tu nie chodzi o to czy się opłaca czy nie :wink: A sens jest jak najbardziej ja zmieniłem GTS 512 na to co w podpisie i różnica jest ogromna i to przy procku zaledwie 3,2GHz :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) Witam Zmieniłem pare dni temu karte graficzną z 8800gts na gainwarda 280gtx. Robiłem pierwsze testy w 3demarku06 i chciałem się dowiedzieć czy ten wynik jest w normie? System xp professional 32 bit service pack3 Wysoko poszedl gpu :blink:. Wynik w pozadku. Mam praktycznie identyczny przy procku 4.3 ghz. Podkrecil bys jeszcze pamieci na 1400 mhz i przekroczysz 20 k w marku 06. Na karcie masz wode postawiona ?. Aha...teraz widze :D. Pokazalbys jak to wyglada, bo sam chce zwodowac gtx-a. Edytowane 29 Marca 2009 przez Misquamaqus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 (edytowane) Witam Zmieniłem pare dni temu karte graficzną z 8800gts na gainwarda 280gtx. Robiłem pierwsze testy w 3demarku06 i chciałem się dowiedzieć czy ten wynik jest w normie? System xp professional 32 bit service pack3 Ustawienia takie jak w sygnaturce spoko wynik ale w 06 ma spore znaczenie procek :wink: u mnie na tej samej grafie tyle ze już z quadem mam ponad 21k :wink: Edytowane 31 Marca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carflex Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jaki procek do gtx 260 proponujecie? Ja mam e5200@3,6 Ghz, wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jaki procek do gtx 260 proponujecie? Ja mam e5200@3,6 Ghz, wystarczy? Styknie teraz masz akurat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) czy ktos kto posiada 2 monitory moglby mi powiedziec czy mu tez wlacza sie automatycznie tryb 3D jak wlaczy drugi monitor? Przy 2 moniotrach nie ma trybu 2D u mnie :( Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 zgadza się, jedyne rozwiązanie to włączanie drugiego kiedy się go naprawdę potrzebuje, niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) czy ktos kto posiada 2 monitory moglby mi powiedziec czy mu tez wlacza sie automatycznie tryb 3D jak wlaczy drugi monitor? Przy 2 moniotrach nie ma trybu 2D u mnie :( To jest błąd w sterach , zarządzanie energii po vistą od premiery gt200 po dzisiejszy dzień nie zostało naprawione. Już wiem dlaczego nvidia nie stosowała trybu 2d w serii 8/9 :wink: Musiałbyś wymusić na stałe tryb 2d poprzez rive już o tym pisałem w temacie. Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 no w 88gt nie mialem tego problemu .. byly wlaczone caly czas ... tu nawet nie tylechodzi mi o prąd co o grzanie sie karty... moge prosic o link do posta w ktorym pisales o wymuszeniu trybu 2D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 http://forum.purepc.pl/Nvidia-f53/Geforce-...tml&st=990# Tam gdzie kręcisz karte wybierasz tryb 2d i karta zawsze będzie pracować w tym trybie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) @sideband widzialem wczesniej foty ze kombinowales cos z blokiem wodnym na GTX 260 mam F2G i zastanawiam sie czy jak załoze go (przy customowej zapince) na grafe zaloze radiator na nvio i ram to sekcja zasilania bez owiewu wytrzyma? Nie widzialem takich malych radiatorków nigdzie niestety.... Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 pewnie by ileś tam wytrzymała, kwestia ile by to "ileś" wyniosło ;) ogólnie ciężko "oradiatorować" zasilanie na GTX 260/280, bo jest porozrzucana na karcie; dużo łatwiej jest teraz na 55nm kartach gdzie zasilanie jest zebrane w jednym miejscu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Czy ktoś może wie na 100% czy evga po zarejestrowaniu daje dalej 10 letnią gwarancje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Nie wszystkie evga mają gware 10lat , rozchodzi się o literki na końcu numeru seryijnego , ale te tanie evga nie mają tak długiej gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie wszystkie evga mają gware 10lat , rozchodzi się o literki na końcu numeru seryijnego , ale te tanie evga nie mają tak długiej gwary.chodzi mi o serie 260/285,295.Jeszcze jedno jeśli wiesz ile miesięcy daje BFG .Bo raz piszą 10 lat a później czytam i widzę 5lat czyli jeśli dobrze myślę 10 lat na USA i 5lat na Europe ?. http://www.overclockersclub.com/reviews/silenx_ixg80ha2/ Pasi także na gt200 , ale cena za wysoka. Ale duży plus tego chłodzenia to uniwersalność. tylko w PL raczej się nie pojawi,a szkoda,dlaczego nie da się kupić taniego chłodzenia do serii 200 :angry: Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Czy ktos mi moze powiedziec czy EK Water Blocks EK-FC GTX 280/260 bedzie pasowal tez na 55nm GTX 260 core 216? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Czy ktos mi moze powiedziec czy EK Water Blocks EK-FC GTX 280/260 bedzie pasowal tez na 55nm GTX 260 core 216? http://ekwaterblocks.com/shop/index.php?cPath=21_31_42 i wyciagnij wnioski ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 http://ekwaterblocks.com/shop/index.php?cPath=21_31_42 i wyciagnij wnioski ;) Czyli lipa, ok.Bo mialem okazje zgarnac 2 takie za 150usd, trzeba rozgladnac sie za starszymi 65nm kartami moze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Czy 1000zl za używanego GAINWARD GTX280 1024Mb to dobra cena? opłaca się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Moim zdaniem nie. Obecie najsensowniejszą kartą NV jest ta - http://kdo.pl/product_info.php/products_id/61287 Kręci się bez żadnych problemów do ponad 700/1500/1250, świetne chłodzenie, lepsze od referencyjnego. Jedyna wada to że nie ma trybu 2D. Być może da się zmodyfikować BIOS, ale nie wiadomo czy można obniżyć napięcie, a samo zmniejszenie taktowań aż tyle nie daje. W idle karta pobiera 15-20 W więcej od referenta. Cena po prostu powala. We wrześniu 2008 za zwykłą 260-tke dałem 700 zł, a wtedy dolar był po ok. 2.20 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...