Skocz do zawartości
cavarr

Geforce GTX 260/280

Rekomendowane odpowiedzi

A nie lepiej było sobie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> aplikacje odemnie ze strony , nie musiałbyś wgrywać biosu od evga.

tzn możesz jaśniej,chętnie wypróbuje.Chodzi o patch do evga voltera ?.Musiałem wgrac nowego bios bo z poprzednim dziwne rzeczy mi się w kompie działy(czeste zawieszki) Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam palita sonica gtx260 55nm 216sp i chodzi codziennie na 700/1470/1300 , sonic przynajmniej mój nie ma trybu 2d , wicherek chodzi w przedziale 40-42% (42% przy obciążeniu w furmarku ) i jest naprawdę cichy , chałas porównywalny do accelero twin turbo ustawionym na 8,5 volta ( ustawione na regulatorze obrotów i zmierzone miernikiem) , kupowany w gralu z miesiac temu , w esc jest za 699zl

No bardzo mi się to podoba.

Własnie zamówiłem ta katrę na Allegro za 650zł....

Świetne takty, teraz mój wynik w GPUGRID nieźle podskoczy :)

bardzo dziękuje Ci za tego screena :) Bo się zastanawiałem jak to będzie wygladało :)

Mam pytanie: Czy jak podkręcałeś to miałes ustawione aby CoreClock i ShaderClock były podkrecane w połacznieu czy osobno?

Pozdrawiam!

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie zakupu 260 troszkę poczytałem i wolał bym coś na starym PCB przed cięciami :D co możecie polecić w chwili obecnej ?? czy jest coś na ryku z 216ps na starym PCB przed kastracja ??

Jakie modele jakie oznaczenia PCB itd

Znalazłem na hurcie coś takiego GV-N26OC-896H ale na necie widzę że jest też GV-N26OC-896H-B jakie różnice ??

Edytowane przez KAGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Nie no chyba sobie jaja robisz - http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3281996

Przecież ci napisałem czym się różnią w twoim temacie.

Wszystkie z chipami 55 nm są "kastratami" jak to nazywasz. Pewnymi źródłami tych wersji są Gainward, Palit, EVGA i ten jeden model Gigabyte (896H). Reszta to raczej stare wersje 65 nm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze jak mam sprawdzić nie mając karty w reku a fotki na hurcie nie wiadomo co przedstawiają bo są od góry jak to ustalić inaczej ??

Bo na hurcie piszą tak :

Opis Techniczny:

Kod Producenta GV-N26OC-896H

Nazwa producenta karty GIGABYTE GTX 260 wersja OC

ale wersja 55 nm

wcześniej nic nie pisało

nikt nie wie jaki zegar przez parę dni było 576MHz a dzis jest 630MHz ale model ten sam GV-N26OC-896H

i w końcu nie wiem co to jest :D

Pewnie jutro się dowiem jak maja tez same oznaczenia :D

Edytowane przez KAGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja moze sie tak wcisne z nowymi wyniczkami miedzy wasze dywagacje na temat nowego ASUSa

Grafa przy obu 771/1566/1242

3Dmark 05

Dołączona grafika

3Dmark 06

Dołączona grafika

niebawem przyjedzie bloczek na grafe obiecuje poprawke (jesli cos poleci wyzej ;] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos

ten E8400 ma spory zapas mocy (wiem co mówię)

więc liczę na progres w pkt :)

no dobra :P

3dmark01

12ste miejsce na HWbot w Single 260GTX

Dołączona grafika

3dmark03

4ste miejsce na HWbot w Single 260GTX

Dołączona grafika

poprawka w 05

29k

Dołączona grafika

poprawka w 06

20k jest ;]

Dołączona grafika

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki problem z GTX 260 na windows seven 64 bit stery naajnowsze,czasami karta przechodzi w tryb 3D a ja nie wiem dlaczego,nie gram ,nie ogladam filmów,a karta czasami potrafi przejsc w 3D i wtedy pomaga juz tylko restart komputera.Jest jakis program który by wskazywał dlaczego karta wskakuje na tryb 3D.?

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem że Fraps czasem powoduje tryb 3D. Wystaczy wyłączyć.

Co do Palita gtx 260 to muszę przyznać że standardowe 40% wiatraka jest za głośne. Nie wiem misza2 jak masz ustawione % wiatraka, ale jeśli te 40% jest dla Ciebie ciche, to nasza interpretacja ciszy jest napewno różna ;) Dla mnie ta grafika chodzi cicho poniżej 30% obrotów (najlepiej 25%). Co do osiągów to max jaki osiągnąłem na e2160@3400 na grafie 700/1480/1100 (narazie więcej nie sprawdzałem) to 14k w 3DM2006. Procek niestety już nie nadąża za grafiką.

Chłodzenie jest wydajne, muszę tylko ustawić prgoi obrotów wentów dla różnych temp. (25% obrotów w 2D - max temp. 50st.C). W rivie da się to zrobić?

Jak włączyłem Stalkera CS przypadkowo na 25% went., to temp. rdzenia podskoczyła do 103st.C, ale zwiechy nie było :)

ps Tryb 2D/3D jest.

Edytowane przez VICTORious

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu kolego inna rewizja karty ?

popatrz na moje screen'y z furmarka w poprzednich postach, szczególnie ten z ustawieniami wentyla na 35% , bo właśnie wtedy wentyle na mojej grafie obracają się z prędkością 1670 rpm (1950~2000 przy ustawieniu wiatraka na 40%) , to w takim razie Twoja grafa przy prędkości 40% naprawdę musi być głośna , ale masz rację przy 1670 RPM ona jest cicha tylko czemu u mnie jest to 35% a u Ciebie 27% ?

bios mamy ten sam , przynajmniej wg. gpu-z , jak uruchamiasz tryby 2d/3d ? ,o co biega z tymi kartami ?

To sie wyjaśniło co do głośności :) Tryb 2D/3D działa z automatu. Tryb 2D ma najniższe takty (300/600/250). Low power 3D (400/800/250). 3D (def. 625/1348/1100).

Przy alt+Tab z gry tryb 3D po ok. 5sek. przechodzi w tryb Low power 3D, a ten z kolei też po kilku sek. w 2D.

Widać to na wykresach:

Dołączona grafika

Nie wiem tylko jak przypisać odpowiednim temp. obroty wiatraków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad wymianą mojego 9800gt z accelero na 260gtx 216.

Gainward i palit kosztują tyle samo - ktorego wybrac? taktowania maja identyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad wymianą mojego 9800gt z accelero na 260gtx 216.

Gainward i palit kosztują tyle samo - ktorego wybrac? taktowania maja identyczne

Ja mam Palita i jest ok.

Chłodzenie jest wydajne ale ma 1 podstawową wadę. Znaczna część goroącego powietrza zostaje w obudowie...... przez co wzrasta temperatura innych podzespołów....

Ale nie jest bardzo źle, trzeba mieć dobry przewiew....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Palita i jest ok.

Chłodzenie jest wydajne ale ma 1 podstawową wadę. Znaczna część goroącego powietrza zostaje w obudowie...... przez co wzrasta temperatura innych podzespołów....

Ale nie jest bardzo źle, trzeba mieć dobry przewiew....

a chlodzenie, ktorego z nich jest lepsze/cichsze itd?

odczuje wzrost wydajności (mam ponad fullhd) po zmianie z 9800gt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu kolego inna rewizja karty ?

popatrz na moje screen'y z furmarka w poprzednich postach, szczególnie ten z ustawieniami wentyla na 35% , bo właśnie wtedy wentyle na mojej grafie obracają się z prędkością 1670 rpm (1950~2000 przy ustawieniu wiatraka na 40%) , to w takim razie Twoja grafa przy prędkości 40% naprawdę musi być głośna , ale masz rację przy 1670 RPM ona jest cicha tylko czemu u mnie jest to 35% a u Ciebie 27% ?

A gdzie to ustawiacie? W tym programie dołączonym do karty? Bo jeśli tak to strasznie szybko kręcą się wam te wentylki, mój na 40% ma niecałe 1300 obrotów, a na 30% niecałe 1000 więc już jej nie słychać :D

Edytowane przez Krzychu95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , zakupilem palita gtx 260 sonic-a pare dni temu . paczka doszla wczoraj i ku memu zaskoczeniu pudelko wyglada inaczej niz pudelka sonicow 55nm :/ . do tego nigdzie na pudelku nie jest napisane ze to wersja 55nm i dodatkowo z tylu nr. seryjny zaczyna sie od A

czyli ,tak mi sie wydaje, jak rewizja gt200-A a nie gt200B . Na necie szukam dluzsza chwile i zadnych informacji na ten temat , szczgolnie pudelek ;p .

karty narazie nie moge podlaczyc bo z nowego sprzetu tylko ona i zasilka mi przyszly .

Edytowane przez lucius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi