sideband Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 A nie lepiej było sobie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> aplikacje odemnie ze strony , nie musiałbyś wgrywać biosu od evga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) A nie lepiej było sobie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> aplikacje odemnie ze strony , nie musiałbyś wgrywać biosu od evga.tzn możesz jaśniej,chętnie wypróbuje.Chodzi o patch do evga voltera ?.Musiałem wgrac nowego bios bo z poprzednim dziwne rzeczy mi się w kompie działy(czeste zawieszki) Edytowane 23 Maja 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 nawet się tym nie interesowałem , karta pracuje cicho , to po co mi ustawienia dla 2d/3d? w celu oszczędzania prądu, możliwość ustawienia w trybie 2D mniejszych obrotów wenta na grafie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) ja mam palita sonica gtx260 55nm 216sp i chodzi codziennie na 700/1470/1300 , sonic przynajmniej mój nie ma trybu 2d , wicherek chodzi w przedziale 40-42% (42% przy obciążeniu w furmarku ) i jest naprawdę cichy , chałas porównywalny do accelero twin turbo ustawionym na 8,5 volta ( ustawione na regulatorze obrotów i zmierzone miernikiem) , kupowany w gralu z miesiac temu , w esc jest za 699zl No bardzo mi się to podoba. Własnie zamówiłem ta katrę na Allegro za 650zł.... Świetne takty, teraz mój wynik w GPUGRID nieźle podskoczy :) bardzo dziękuje Ci za tego screena :) Bo się zastanawiałem jak to będzie wygladało :) Mam pytanie: Czy jak podkręcałeś to miałes ustawione aby CoreClock i ShaderClock były podkrecane w połacznieu czy osobno? Pozdrawiam! Edytowane 23 Maja 2009 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 nawet się tym nie interesowałem , karta pracuje cicho , to po co mi ustawienia dla 2d/3d?Jest głośniejsza od referenta , a referent nie jest za cichy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Wszytko zależy od reszty wentów i zasilacza w kompie - u mnie jest baaaardzo cicho, dlatego mi zależy na cichej grafie. 8800 gts 512 w idle prawie niesłyszalna i chce by było podobnie, albo i lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Mój Geinwardzik bez zmiany napięcia nie chciał pociągnąć GPU do 700 więc zostawiłem narazie stabilne 681 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 (edytowane) Witam mam pytanie odnośnie zakupu 260 troszkę poczytałem i wolał bym coś na starym PCB przed cięciami :D co możecie polecić w chwili obecnej ?? czy jest coś na ryku z 216ps na starym PCB przed kastracja ?? Jakie modele jakie oznaczenia PCB itd Znalazłem na hurcie coś takiego GV-N26OC-896H ale na necie widzę że jest też GV-N26OC-896H-B jakie różnice ?? Edytowane 27 Maja 2009 przez KAGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Nie no chyba sobie jaja robisz - http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3281996 Przecież ci napisałem czym się różnią w twoim temacie. Wszystkie z chipami 55 nm są "kastratami" jak to nazywasz. Pewnymi źródłami tych wersji są Gainward, Palit, EVGA i ten jeden model Gigabyte (896H). Reszta to raczej stare wersje 65 nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Ja pi... ile razy można powtarzać gt200 65nm mają blache na rewersie i są 216sp 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 (edytowane) Dobrze jak mam sprawdzić nie mając karty w reku a fotki na hurcie nie wiadomo co przedstawiają bo są od góry jak to ustalić inaczej ?? Bo na hurcie piszą tak : Opis Techniczny: Kod Producenta GV-N26OC-896H Nazwa producenta karty GIGABYTE GTX 260 wersja OC ale wersja 55 nm wcześniej nic nie pisało nikt nie wie jaki zegar przez parę dni było 576MHz a dzis jest 630MHz ale model ten sam GV-N26OC-896H i w końcu nie wiem co to jest :D Pewnie jutro się dowiem jak maja tez same oznaczenia :D Edytowane 27 Maja 2009 przez KAGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Czy ZOTAC GF CUDA GTX 260 AMP2 Edition ZT-X26E3KB-FCP to jest 65nm ? Nie mam możliwości zobaczyć fizycznie karty czy ma z tyłu blachę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Ge...pelny,id,61644/ Wygląda na to że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 No to ASUS zaszalał i dał nam nowego demonka prędkości :D Link do art Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Jakiego artykułu? Co najwyżej jest to informacja prasowa z jednym wynikiem syntetyka :wink: Swoją drogą ciekawa to będzie cena tego czegoś, zaledwie 1k sztuk :huh: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 a ja moze sie tak wcisne z nowymi wyniczkami miedzy wasze dywagacje na temat nowego ASUSa Grafa przy obu 771/1566/1242 3Dmark 05 3Dmark 06 niebawem przyjedzie bloczek na grafe obiecuje poprawke (jesli cos poleci wyzej ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Chaos ten E8400 ma spory zapas mocy (wiem co mówię) więc liczę na progres w pkt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) Chaos ten E8400 ma spory zapas mocy (wiem co mówię) więc liczę na progres w pkt :) no dobra :P 3dmark01 12ste miejsce na HWbot w Single 260GTX 3dmark03 4ste miejsce na HWbot w Single 260GTX poprawka w 05 29k poprawka w 06 20k jest ;] Edytowane 30 Maja 2009 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Ja mam taki problem z GTX 260 na windows seven 64 bit stery naajnowsze,czasami karta przechodzi w tryb 3D a ja nie wiem dlaczego,nie gram ,nie ogladam filmów,a karta czasami potrafi przejsc w 3D i wtedy pomaga juz tylko restart komputera.Jest jakis program który by wskazywał dlaczego karta wskakuje na tryb 3D.? Edytowane 30 Maja 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Zauważyłem że Fraps czasem powoduje tryb 3D. Wystaczy wyłączyć. Co do Palita gtx 260 to muszę przyznać że standardowe 40% wiatraka jest za głośne. Nie wiem misza2 jak masz ustawione % wiatraka, ale jeśli te 40% jest dla Ciebie ciche, to nasza interpretacja ciszy jest napewno różna ;) Dla mnie ta grafika chodzi cicho poniżej 30% obrotów (najlepiej 25%). Co do osiągów to max jaki osiągnąłem na e2160@3400 na grafie 700/1480/1100 (narazie więcej nie sprawdzałem) to 14k w 3DM2006. Procek niestety już nie nadąża za grafiką. Chłodzenie jest wydajne, muszę tylko ustawić prgoi obrotów wentów dla różnych temp. (25% obrotów w 2D - max temp. 50st.C). W rivie da się to zrobić? Jak włączyłem Stalkera CS przypadkowo na 25% went., to temp. rdzenia podskoczyła do 103st.C, ale zwiechy nie było :) ps Tryb 2D/3D jest. Edytowane 30 Maja 2009 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 @misza2 bios ma nr (wg gpu-z): 62.00.49.00.03 Przy 27% fan speed ma 1665RMP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 uuu kolego inna rewizja karty ? popatrz na moje screen'y z furmarka w poprzednich postach, szczególnie ten z ustawieniami wentyla na 35% , bo właśnie wtedy wentyle na mojej grafie obracają się z prędkością 1670 rpm (1950~2000 przy ustawieniu wiatraka na 40%) , to w takim razie Twoja grafa przy prędkości 40% naprawdę musi być głośna , ale masz rację przy 1670 RPM ona jest cicha tylko czemu u mnie jest to 35% a u Ciebie 27% ? bios mamy ten sam , przynajmniej wg. gpu-z , jak uruchamiasz tryby 2d/3d ? ,o co biega z tymi kartami ? To sie wyjaśniło co do głośności :) Tryb 2D/3D działa z automatu. Tryb 2D ma najniższe takty (300/600/250). Low power 3D (400/800/250). 3D (def. 625/1348/1100). Przy alt+Tab z gry tryb 3D po ok. 5sek. przechodzi w tryb Low power 3D, a ten z kolei też po kilku sek. w 2D. Widać to na wykresach: Nie wiem tylko jak przypisać odpowiednim temp. obroty wiatraków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zastanawiam sie nad wymianą mojego 9800gt z accelero na 260gtx 216. Gainward i palit kosztują tyle samo - ktorego wybrac? taktowania maja identyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Obojętne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zastanawiam sie nad wymianą mojego 9800gt z accelero na 260gtx 216. Gainward i palit kosztują tyle samo - ktorego wybrac? taktowania maja identyczne Ja mam Palita i jest ok. Chłodzenie jest wydajne ale ma 1 podstawową wadę. Znaczna część goroącego powietrza zostaje w obudowie...... przez co wzrasta temperatura innych podzespołów.... Ale nie jest bardzo źle, trzeba mieć dobry przewiew.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ja mam Palita i jest ok. Chłodzenie jest wydajne ale ma 1 podstawową wadę. Znaczna część goroącego powietrza zostaje w obudowie...... przez co wzrasta temperatura innych podzespołów.... Ale nie jest bardzo źle, trzeba mieć dobry przewiew.... a chlodzenie, ktorego z nich jest lepsze/cichsze itd? odczuje wzrost wydajności (mam ponad fullhd) po zmianie z 9800gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Gainward i palit to to samo, z tym że Palit ciut tańszy - Gainward ma klucz 3Dmarka Vantage. Wzrost wydajności w HD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 a chlodzenie, ktorego z nich jest lepsze/cichsze itd? odczuje wzrost wydajności (mam ponad fullhd) po zmianie z 9800gt? Tak odczujesz :zonk: w końcu to ma 216 procków a nie 112.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) uuu kolego inna rewizja karty ? popatrz na moje screen'y z furmarka w poprzednich postach, szczególnie ten z ustawieniami wentyla na 35% , bo właśnie wtedy wentyle na mojej grafie obracają się z prędkością 1670 rpm (1950~2000 przy ustawieniu wiatraka na 40%) , to w takim razie Twoja grafa przy prędkości 40% naprawdę musi być głośna , ale masz rację przy 1670 RPM ona jest cicha tylko czemu u mnie jest to 35% a u Ciebie 27% ? A gdzie to ustawiacie? W tym programie dołączonym do karty? Bo jeśli tak to strasznie szybko kręcą się wam te wentylki, mój na 40% ma niecałe 1300 obrotów, a na 30% niecałe 1000 więc już jej nie słychać :D Edytowane 4 Czerwca 2009 przez Krzychu95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucius Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Witam , zakupilem palita gtx 260 sonic-a pare dni temu . paczka doszla wczoraj i ku memu zaskoczeniu pudelko wyglada inaczej niz pudelka sonicow 55nm :/ . do tego nigdzie na pudelku nie jest napisane ze to wersja 55nm i dodatkowo z tylu nr. seryjny zaczyna sie od A czyli ,tak mi sie wydaje, jak rewizja gt200-A a nie gt200B . Na necie szukam dluzsza chwile i zadnych informacji na ten temat , szczgolnie pudelek ;p . karty narazie nie moge podlaczyc bo z nowego sprzetu tylko ona i zasilka mi przyszly . Edytowane 4 Czerwca 2009 przez lucius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...