sobih Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 w [gluteus maximus] mam i mialem od zawsze temperatury - jak dziala to jest ok. hr'ki uzywane pasywnie. fotki sie nie uchowaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 w [gluteus maximus] mam i mialem od zawsze temperatury - jak dziala to jest ok. hr'ki uzywane pasywnie. fotki sie nie uchowaly. Bardziej chcialem sie zorientowac jak bardzo zmniejszylo to temperatury, bo jak niewiele to nie wiem czy sens inwestowac w to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Bardziej chcialem sie zorientowac jak bardzo zmniejszylo to temperatury, bo jak niewiele to nie wiem czy sens inwestowac w to. pamietam ze pasywnie roznica byla raczej niewielka. przy vnb ok 1,4v, fsb 500 i 8gb ram na 1000 cl5 ok 60-65st C. jak masz jakis obieg powietrza w obudowie pewnie byloby lepiej. Edytowane 12 Lipca 2009 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 pamietam ze pasywnie roznica byla raczej niewielka. przy vnb ok 1,4v, fsb 500 i 8gb ram na 1000 cl5 ok 60-65st C. jak masz jakis obieg powietrza w obudowie pewnie byloby lepiej. W budzie mam 6 sflexow, w tym 4 robiace tylko przeciag wiec mysle ze nie powinno byc zle. Ale temp ok w miare, ja na 1.25v w idle mam 52* to w stresie pewnie do 60* skoczy. Te tempy co podales to bez przeciagu w budzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Tu masz fotę z MF http://img268.imageshack.us/img268/6469/47591049.jpg znalezioną gdzieś w necie. Edytowane 12 Lipca 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Te tempy co podales to bez przeciagu w budzie?tak, w stackerze 830tce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Panowie czy komuś udało się na tej płycie uzyskać w pełni stabilne fsb na poziomie 570-580?? Czy to już raczej marzenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) Bez większych trudności - mniej wiecej rok temu miałem RF które z półzdechłym E8500 robiło ok 580fsb stabilne do wszystkich benchmarków. Na codzien 500 mi wystarczalo. Edytowane 14 Lipca 2009 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Panowie czy komuś udało się na tej płycie uzyskać w pełni stabilne fsb na poziomie 570-580?? Czy to już raczej marzenia?? Duzo papu na MCH potrafi zdzialac cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) Dużo to ile - powiedzmy 1,6V ?? Gtl oczywiście proponujecie x67 i x63? I ostatnie pytanko czy szyne PCI zmieniacie ciut powyżej 100 czy pozostaje na sztywno 100?? Edytowane 14 Lipca 2009 przez TiGeR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 nie zmienialem ani gtli ani pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Dużo to ile - powiedzmy 1,6V ?? Gtl oczywiście proponujecie x67 i x63? I ostatnie pytanko czy szyne PCI zmieniacie ciut powyżej 100 czy pozostaje na sztywno 100?? Ja uzywalem x63 dla CPU i x67 dla NB, PCI na 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Panowie czy komuś udało się na tej płycie uzyskać w pełni stabilne fsb na poziomie 570-580?? Czy to już raczej marzenia?? bez problemu. tutaj masz moje screeny. do FSB=570 z 1.6V trza zapodać na NB. PCI-E=100, gtl tak jak pisali wcześniej. Edytowane 15 Lipca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Hmmm nie przegrzeje mostka dając takie napięcie - na mostek w sumie mam ustawiony wentyl 120mm AAB i on się tam spokojnie kręci. Problem moge mieć też z ramem bo o ile cruciale luźno polecą na 1140 o tyle geile już gorzej. Jakieś sugestie co do ustawienia ramu?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Hmmm nie przegrzeje mostka dając takie napięcie - na mostek w sumie mam ustawiony wentyl 120mm AAB i on się tam spokojnie kręci. Problem moge mieć też z ramem bo o ile cruciale luźno polecą na 1140 o tyle geile już gorzej. Jakieś sugestie co do ustawienia ramu?? Pozdrawiam Chcesz zrobic 570fsb przy 2x2+2x1?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 No było by miło. Obecnie mam 537 stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 No było by miło. Obecnie mam 537 stabilne. Jesli Ci ramy tyle poleca to na NB bedziesz pewnie musial dac z 1,7-1,8 minimum bo do 2x1 trzeba ~1.6v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) poluzować ramy, lużniejszy PL i może pójdzie przy niższym VNB. Masz WC - bloczek na NB i po sprawie. Zmienić pamięci. Edytowane 15 Lipca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Tylko bloczek na nb to chyba kłopot w tej płycie bo z resztą?? Tutaj przecież jest łączone chłodzenie. Jakieś propozycje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Tylko bloczek na nb to chyba kłopot w tej płycie bo z resztą?? Tutaj przecież jest łączone chłodzenie. Jakieś propozycje?? Chlodzenie mosfetow nie jest polaczone z chlodzeniem mch/ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Czyli wystarczyło by założyć bloczki na nb i sb tak?? Dopytuje ponieważ na dniach będę dokładał blok na gpu i mógłbym za jednym zamachem to zrobić. Edytowane 15 Lipca 2009 przez TiGeR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Czyli wystarczyło by założyć bloczki na nb i sb tak?? Dopytuje ponieważ na dniach będę dokładał blok na gpu i mógłbym za jednym zamachem to zrobić. ICH niekoniecznie musisz chlodzic woda, wystarczy jakis radiatorek bo i tak nie nagrzewa sie az tak bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 No i ok - teraz tylko kwestia ceny bloku - pewnie mnie powali. nie macie może na sprzedaż?? HIHI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Panowie. jakos pod koniec miesiaca kupuje te plyte. No i musze zmienic pamieci. Jakie byscie mi doradzili? Na rynku jest multum i producentow i zegarow tych pamiecii. Generalnie wolalbym,zeby nie ograniczaly OC. Bo te obecne to delikatnie mowiac sa cieniutkie. No, ale plyta tez do demonow nie nalezy. Z gory dzieki za wszelkie rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Panowie. jakos pod koniec miesiaca kupuje te plyte. No i musze zmienic pamieci. Jakie byscie mi doradzili? Na rynku jest multum i producentow i zegarow tych pamiecii. Generalnie wolalbym,zeby nie ograniczaly OC. Bo te obecne to delikatnie mowiac sa cieniutkie. No, ale plyta tez do demonow nie nalezy. Z gory dzieki za wszelkie rady. Wszystko zalezy od ceny i czy 2x2 czy 2x1. 2x1: jakies uzywki na d9 ewentualnie goodram pro 1200 2x1: goodram pro 2x2 1066 lub moze ocz blade 1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Dzieki. Cena nie jest priorytetem. Bardziej chodzi mi o "kompatybilnosc" i OC. Zalozylem z gory, ze minimum ma byc 4GB (jak obecnie). Czy w tym przypadku lepszym rozwiazaniem jest 2x2, czy 4x1GB? Pierwsze, o czym pomyslalem to OCZ DIMM 4096MB DDR III 1600MHz. Oczywiscie nie mam zielonego pojecia, jak sie beda zachowywac z Rampage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Dzieki. Cena nie jest priorytetem. Bardziej chodzi mi o "kompatybilnosc" i OC. Zalozylem z gory, ze minimum ma byc 4GB (jak obecnie). Czy w tym przypadku lepszym rozwiazaniem jest 2x2, czy 4x1GB? Pierwsze, o czym pomyslalem to OCZ DIMM 4096MB DDR III 1600MHz. Oczywiscie nie mam zielonego pojecia, jak sie beda zachowywac z Rampage. Ja mowilem o DDR2 i RF, a jesli sie przymierzasz do RE i DDR3 to nie wiem co bedzie dobrym zakupem. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) OMG! Faktycznie - ja mysle o Extreme... Jakos umknal mi ten "szczegol", ze watek jest o Formule... Ide szukac wlasciwego tematu. :) LOL! Ciezki dzien dzisiaj... Przeciez to ten sam watek. No to ponawiam swoje pytanie o pamiatki (DDR3) do RE. Macie jakies sugestie, ewentualnie ostrzezenia, czego nie brac, z jakimi pamieciami mieliscie problemy, itp.. ? Edytowane 16 Lipca 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Przemyslalem sprawe i Extreme jest jak dla mnie i moje potrzeby przerostem tresci nad forma. Jednak nie zostalem bez dylematu. Panowie... Cena identyczna, architektura ciut inna: Rampage Formula, czy Maximus Formula II? Jesli myslalbym o CF, to bez zastanowienia bralbym RF. Ale biorac pod uwage temperatury i wielkosc mojej obudowy - predzej postawie na radeonx2, niz CF. Co byscie poradzili? Patrzac na to pod katem temperatur, OC procka (na razie 8400, za momencik Quad). Z gory dziekuje za podpowiedzi. Wiem, ze mecze, ale obecna plyta ma namiastke OC i potrzebuje czegos "wiecej" :) Ok. Pare chwil spedzonych o dostalem ODPOWIEDZ. A wracajac do pamieci. Czy 1066 CORSAIR XMS2 DOMINATOR nie maja problemow z RF? Pytam, bo nie ma ich w QVL plyty. Edytowane 23 Lipca 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Rampage wiadomo że lepszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...