rafa Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Toshibe zawsze możesz zostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Czyli Toshiba (system) + Crucial MX300/Samsung EVO 850. Czy system nie będzie szybszy na MX300/EVO850 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 ja preferuję dwa dyski, zawsze jak jeden padnie to jakoś przeżyję na drugim do czasu reklamacji, Toshibę daj jako drugi bez systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CIRCUS MAXIMUS Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 jak by ktoś sobie chciał oglądnąć to zapraszam rozpakowanie 960 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dystem startuje bez problemu z dysku zainstalowanego na takiej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamar59 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) 15 sekund Edytowane 6 Grudnia 2016 przez kamar59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CIRCUS MAXIMUS Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dystem startuje bez problemu z dysku zainstalowanego na takiej karcie? tak nigdy nie miałem problemów z nvme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dystem startuje bez problemu z dysku zainstalowanego na takiej karcie? Karta nie ma nic do rozruchu. Wszystko zależy od chipsetu płyty. Od Z97/H97 dysk jest widzialny jako rozruchowy. Na starszych np Z77 tylko jako kolejny dysk w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 a u mnie ostatnio wypluło taki wynik zastanawia mnie od czego zależą wyniki 4k - czasami write spada do 140MB/s, najczęsciej jest 185MB/S ale 211 pierwszy raz zobaczyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie jaraj się syntetykami... szkoda czasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glaze Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Bry wieczór. Krótka piłka: warto kupić SSD Crucial MX300 525 GB za 444 zł? Nowy z pełną gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Krótkie pytanie: Czy w ten adapter - http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-sata3-m-2-ngff-ssd-obudowa-i6358526745.html da radę zapakować ten dysk M.2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 YogiCK powinno działać - dysk jest SATA wiec pozostaje tylko konwersja złącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Właśnie kwestia jest złącza - to w adapterze podejdzie pod ten dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 dysk ma złącze BM a przejściówka B - powinno wszystko grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Taka sytuacja: Laptop Dell Inspiron z 2015, który był prezentem. W środku dysk SSD 480 GB Sandisk Ultra II, który uległ awarii i padł na amen. Dowodu zakupu brak. Dysk SSD zamontowany przez sprzedawcę nie przez Dell'a. Zatem zgłosiłem się do Sandiska, założyłem RMA, opisałem problem, wysłałem fotki dysku. W odpowiedzi załączyli list przewozowy UPS i kazali wysłać. Kurier odebrał dysk w poniedziałek. Dziś nowy dysk wrócił i to nawet rewizja G25. Sam byłem zaskoczony, że tak gładko poszło. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Taki jest serwis sandiska Ja wysłałem plusa 120gb a dostałem 240gb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) No to z tańszych dysków będę brał i polecał od teraz Sandiska. Nawet mi TLC niestraszne, bo dysk planuje kupić 1TB tylko pod gry i ew Steam tam wrzucić tylko nie wiem czy to do końca dobry pomysł bo ponoć Steam troszkę torturuje dysk. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Co ciekawsze cała reklamacja z wysyłką do Czech dwa tygodnie czyli krócej niż w niejednym miejscowym sklepie Oczywiście wysyłka za darmo w obie strony To jest serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CIRCUS MAXIMUS Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 taki mały teścik chłodzenia do M.2 czyli kryoM.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 mam pytanie zamontowałem pod Płyte Asus P5Q3 Deluxe dysk Samsung SSD 830, mam tu kontroler ICH10 oraz Silicon Image SIL5723 i prędkości tego dysku są bardzo słabe tzn odczyt/zapis w okolicach 250MB/s normalnie dysk ten potrafi dużo więcej (podłączany pod inny komputer ma wyższe prędkości) czy w takim przypadku mogę coś zrobić, czy to kontroler niedomaga? (jest podłączony pod ICH10) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 odczyt/zapis w okolicach 250MB/s normalnie dysk ten potrafi dużo więcej (podłączany pod inny komputer ma wyższe prędkości) czy w takim przypadku mogę coś zrobić To jest prędkość, którą można osiągnąć na sata 2. Możesz korzystać z ssd zamiast z programów do testowania. Polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 P5Q czyli masz SATA 2 tak jak mówi Klaus . Osiągi w miarę normalne jak na SATA II . Sam mam płytę na P43 i ten sam kontroler + SSD@SATA II i osiągi niemal identyczne jak u ciebie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) rozumiem, jakiś zewnętrzny kontroler na PCI-E wchodzi w grę aby to obejść, czy tylko wymiana płyty? (mała uwaga odnośnie kontrolera że jest to dysk rozruchowy) Edytowane 9 Grudnia 2016 przez wojzuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 A po co chcesz wymieniać ? SSD działa dobrze pomimo tego że działa na SATA II . Bo to nie transfery są największym plusem SSD . Pomijam to że kontroler SATA III @ PCI-E nie będzie tak wydajny jak natywny kontroler Intela . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 na X-KOM jest wyprzedaż plextora pro http://www.x-kom.pl/p/206556-dysk-ssd-plextor-256gb-25-sata-ssd-m6-pro-series.html chyba ostania szansa na wysokie MLC w tej cenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam. Szybkie pytanie. Mam w domu dwa laptopy: Dell Vostro 2520 i Dell E6410. Chciałbym do obu wrzucić ADATA 128GB 2,5'' SATA SSD Ultimate SU800. Będą działały bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Nie powinno być problemów. Raczej pytanie powinno być czy jest sens w ogóle kupować 128GB.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Na jednym bedzie 256GB, a na drugim 128GB starczy, bo tam tylko net i Visual Studio najnowszy do pisania w C#. Dzieki za ekspresową odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...